Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dark Walker
Pošto se već neko vreme bavim meditacijom (konkretno: zen i transcedentalna meditacija) i pošto sam i više nego zadovoljan efektima iste, i premda mi je ona uistinu pomogla u postizanju savršene samodiscipline, u maksimalnom poboljšanju koncentracije, u dostizanju velikog nivoa efikasnosti, i shodno tome vrlo pozitivno uticala na kvalitet svakodnevnog života mi, zanima me sledeće:

- Da li je možda neko zainteresovan za meditaciju i da li planira da počne da praktikuje bavljenje istom?

- Da li se neko intenzivno bavi meditacijom, i ako da, kakvi su efekti postignuti i u kojoj meri je meditiranje uticalo na lični razvoj vežbača (veći stepen samokontrole, budnosti, i kako već rekoh, poboljšanje koncentacije, etc)?

- Šta uopšte mislite o meditaciji kao samorazvojnoj tehnici?

(Ako postoji tema, stvarno se ispričavam)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Razmišljam poslednjih godinu, dve o tome sigurno... mada bih ja spoj meditacije i joge ako je moguće?

Miran sam i povučen tip inače, ali kad "moram" da mirujem, ne mogu... voleo bih da u tom smislu prevaziđem sebe i naučim se strpljenju.

Mislim da je meditacija skroz cool iako se uopšte ne razumem u bilo kakvu tehniku toga još uvek.
Korisnikov avatar
By gossip
probao...uzivao :love:
preporucujem svima
od onda se osecam mnogo smirenije i raspolozenije
mislim da svako od nas moze da odvoji 15-30 min svakog dana za meditaciju
meditacija ima pozitivno dejstvo i na psihu i na organizam(mrzi me sada da trazim na netu koja su to dejstva)
Korisnikov avatar
By Dark Walker
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2565109#p2565109]gossipboy8989 napisao:[/url]
Ja na meditaciju izdvajam dnevno u proseku po oko dva i po sata. Molim lepo!
Za to se prosto, kad je reč o mojim svakodnevnim aktivnostima, mora izdvojiti što je više moguće vremena, pa Bog!
To mi je trenutno na vrhu liste dnevnih prioriteta, već su ljudi počeli da se brinu za mene i da mi nagoveštavaju propast, al' prosto ne mož' se drugačije, mora na raspolaganju da mi se nađe nekoliko sati za "mirovanje", pa tek onda sve ostalo sme da dođe u obzir. :gotika:
Korisnikov avatar
By Pauceti
Ko nema 20 min dnevno za meditaciju bi trebalo da meditira najmanje 2 sata.

Meditiram nekoliko puta nedeljno. Ponekad jednom ponekad vise puta dnevno u trajanju od 20-40 min, poza polu lotos. Tokom jeseni najcesce meditiram, tokom proleca najmanje.

Nisam intenzivno meditirao ali efekti koje sam primetio tokom standardne strukturisane meditacije su: povecan fokus i "budnost/svesnost", vise obracam paznju na trenutni momenat a manje se bavim prosloscu/buducnoscu, veca kontrola nad besom, povecana smirenost, vise radosti. Mnogo lakse objasnim sebi neke stvari kad meditiram i pronadjem sta me muci i sta je zapravo problem. Sve vise posle meditacije mi glava nije ispunjena nepotrebnim blebetanjem misli.

Mislim da meditacije itekako moze da pomogne ljudima. Kombinujuci je sa izlascima u prirodu i sa zdravom ishranom se dobija stanje koje pomaze u prevenciji nestabilnosti tela i duha. Svakako cini ljude smirenim i otvorenim za drugacija pitanja o zivotu. Licno nisam zagovornik skola meditacije poput transcedentalne i vipasane ali svako ima pravo da je uci kako hoce. Jedino sto savetujem je da dobro istrazite sta cete uciti i na koji nacin posto ima dosta pseudospiritualnih grupa koje love pojedince zeljne istocne prakse.
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2565172#p2565172]Dark Walker napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2565109#p2565109]gossipboy8989 napisao:[/url]
Ja na meditaciju izdvajam dnevno u proseku po oko dva i po sata. Molim lepo!
Za to se prosto, kad je reč o mojim svakodnevnim aktivnostima, mora izdvojiti što je više moguće vremena, pa Bog!
To mi je trenutno na vrhu liste dnevnih prioriteta, već su ljudi počeli da se brinu za mene i da mi nagoveštavaju propast, al' prosto ne mož' se drugačije, mora na raspolaganju da mi se nađe nekoliko sati za "mirovanje", pa tek onda sve ostalo sme da dođe u obzir. :gotika:
mislim da treba da obratiš pažnju na to što ti govore. dva i po sata dnevno? cmon, dude, you have a problem there.
Korisnikov avatar
By Delete
Nikad nisam bila zainteresovana za meditaciju, nisam pokusavala, cak ni ne znam neku osobu koja meditira (ili nam to nikad nije bila tema razgovora) a posto vidim da nekolicina forumasa meditira, mozete li odgovoriti na pitanje potpunog laika, je l` se tu sve samo zasniva na zauzimanju jednog polozaja i mirovanja u njemu, u tisini neki (dug) vremenski period, ili tu ima jos nesto?

Ako jeste, mislim da sam ja nesposobna za takvo nesto, meni tesko padne i kad treba da presedim pola sata na jednom mestu, kad odem kod nekog na kafu. :D
Korisnikov avatar
By Pauceti
^ Postoje razlicite tehnike, imas strukturisanu meditaciju gde se zauzima odredjen polozaj (tipa lotos, polu lotos, klasicno sedenje) i razlicite tehnike poput qi gong, transcedentalne, zazen, vipassana)... Postoje meditacije koje se obavljaju u hodu i nije potrebno sedeti medjutim one su malo teze za pocetak.

Cilj meditacije je utisavanje svih misli i prestanak kontemplacije (kod vipassane su cilj druge stvari). Svako je sposoban za meditaciju, samo je pitanje volje. Gledaj to ovako: kad spavas i ne razmisljas si u dubokom snu, kad spavas i razmisljas to nazivamo san, kad si budna i razmisljas je ovo sto ti se trenutno desava, kad si budna i ne razmisljas je meditacija.

editovan post usled izbrisanog komentara ispod
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!