Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Kittrie
{ovde govorim o ..emotivno/mentalno rastu/nadvadjivanju sebe, ne o obuzdavanju itd}

da, umem da se i savladam i nadvladam
a i da sve saspem u lice, onako bas lepo (citaj- ZLA SAM),
plus da se pasivno-agresivno ponasam- e to je najgore,
kad nekom usput (toliko sam umesna u tome) izdrkavam poslednji zivac
dok ne pukne, a ja sam u fazonu- sta ti je covece, utripovana si budala. :evilgrin:

ali NADVLADAVANJE sve vise i cesce praktikujem,
primetila sam da se osecam neopisivo bolje tad,
jer je to za mene jedan od nacina RASTA, promene kao jedine konstante u univerzumu
end rajzing abav d sitjueshn en majself.
naravno, to primenjujem ako se radi o ego i ostalim tripovima
zbog kojih se osecam lose (ne stupidnim sitnicama), i ja i onda i neki drugi, pa nas time sve oslobodim.
savladam ego, nadvladam sebe, prerastem, porastem
i idem dalje.

nije lako,
ali su osecaj i rezultat nenadjebivo dobri. :astral2:
Korisnikov avatar
By Kittrie
ego draga, ego, tripovi..
:kiss:

eya mode on:
ajde da rastemo zajedno, :sunce:
da ne budemo mawi. :mini:
eya mode off:

fak drk !! :happysmoke:

{ne da se gojimo, to nam ne treba :lol: }
Korisnikov avatar
By ultraviolet
ako je drk nešto što te je sjebalo/pogodilo (HAHAHAHAHAH)/povredilo etc onda može
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ne vredi. mislim da to stvarno ne moze da se zamisli, vec mora da se desi, daleko bilo. da neko nekome izdrka. :retard:
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
Zasto bi nadvladavala sebe? Taj osecaj nece nestati, usmerice se ka nekom/necem drugom ili jos gore ka tebi. Negde ce eksplodirati. Prosto se treba ponasati u skladu sa onim kako se osecas i sa onim sta mislis. Lepo je prastati i biti odmerena i uravnotezena osoba, ne poricem, ali nekad jednostavno dodje momenat kad treba odgreagovati na izdaju i ne prelaziti olako preko takvih stvari.
Dakle, moj odgovor je da mogu nadvladati sebe i svoje emocije iskljucivo onda kada smatram da meni licno to donosi dobro, a ne da bih postedela nekog drugog ko pritom, to jos i ne zasluzuje.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Cek cek. Prvo mi recite ko je taj Vlada s kim treba da se nadvladavam? Na slepo necu da skolujem!
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
maltene ništa ne može da me stvarno iznervira u poslednje vreme toliko da mi je potrebno da se nadvladam iznad nivoa na kom sam uopšte uvek.
mada eto to me nervira treba mi neko ispizdavanje ovako je smor

kako se čudno izražavam gospode
Korisnikov avatar
By Andre87
Uglavnom mogu.Kao klinac sam imao kul izmisljenog prijatelja koji mi je pomagao i objektivno analizirao situacije.Delili smo obaveze i bio sam pod manjim pritiskom.Naucio me je da odolim iskusenju i prihvatim odgovornost za svoje postupke..On je zapravo imao ulogu savesti,superega.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2158771#p2158771]Norma Jeane napisao:[/url]Zasto bi nadvladavala sebe? Taj osecaj nece nestati, usmerice se ka nekom/necem drugom ili jos gore ka tebi. Negde ce eksplodirati. Prosto se treba ponasati u skladu sa onim kako se osecas i sa onim sta mislis....
Upravo tako,
dodacu jos,
bitno je vladati sobom a ne nadvladjivati sebe(to je vec manifestacija problema)
kako se vlada sobom?
kroz upoznavanje sebe, covek svakoga momenta mora imati odgovor na pitanje KAKO SE OSECAS?
kada znas tvoje trenutno osecanje onda ces jasno prepoznati i ono sto ga je izazvalo i moci ces ga izdvojiti iz magle.Tada se izmaknes sa strane i posmatras to sto je izazvalo tvoje osecanje.Bilo da je ruzno ili lepo ne smes dozvoliti da ono preuzme vlast nad tobom koja je iskljucivo tvoja i nicija vise.
Kada naucis vladati sobom onda se ni jednog trenutka ne boris protiv sebe, kao takav neces imati ni neprijatelje i zivot postaje lakoca.

.....

Ja u velikoj meri umem vladati sobom, imam kikseve naravno, kada se trudim da nadvladam sebe izmorim se kao da sam kopao njivu 3 dana.To se desava upravo u situacijama kada ne prepoznajem svoje trenutno osecanje u nekoj grupi razlicitih ljudi(sto inace volim), ili ga cak negiram u sebi, sto isto predstavlja problem, pa dodjem u situaciju da nekoga oteram u PM ali se borim sa sobom da to ne uradim.
Kasnije analiziram sve to i vidim gde sam pogresio i sta je dovelo do toga da se borim sa slanjem u PM.
Korisnikov avatar
By Blady
Jednostavno neke osobe nisu vredne zivaca,
a sa druge strane treba "stvari postaviti na svoje mesto"
Korisnikov avatar
By Andre87
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2562639#p2562639]barni napisao:[/url]
bitno je vladati sobom a ne nadvladjivati sebe(to je vec manifestacija problema)
kako se vlada sobom?
kroz upoznavanje sebe, covek svakoga momenta mora imati odgovor na pitanje KAKO SE OSECAS?
kada znas tvoje trenutno osecanje onda ces jasno prepoznati i ono sto ga je izazvalo i moci ces ga izdvojiti iz magle.Tada se izmaknes sa strane i posmatras to sto je izazvalo tvoje osecanje.Bilo da je ruzno ili lepo ne smes dozvoliti da ono preuzme vlast nad tobom koja je iskljucivo tvoja i nicija vise.

.
potpisujem :odlicno:
Korisnikov avatar
By Laerem
Meni to ide strašno lagano, ali problem je što je često motivirano narcisoidnim razlozima. Ukratko, uživam u tome da prevladam sam sebe jer mi to daje osjećaj kontrole nad svojim strastima. A ja nisam narcis na prvu loptu, koji se odmah ide identificirati sa svojim instinktivnim reakcijama spram drugih ljudi.

Tipa, kažem nešto oholo i arogantno nekome do koga mi je stalo, onda me ti ljudi suoče s tim i onda se idem ispričati. Ali čak i dok se ispričavam, kao da mi neki glas iz zaleđa uma govori "Viktore, pa ti si tako jebeno velika osoba, vidi kako se racionalno ponašaš, pa tko to može osim tebe'!", i onda osjetim egoistični užitak što sam napravio ispravnu stvar i opet počnem razmišljati o tome kako sam divan, umjesto o tome kako sam ohol.

Nekad mi dođe da sjebem stvari samo da bi se mogao kasnije ispričati i "nadvladati sebe". Da ne pričam kako si automatski stječeš moralnu superiornost i ispadaš zreliji ako se prvi ispričaš za nešto gdje postoji više krivaca. :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!