[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2554884#p2554884]Dare991 napisao:[/url]Pozdrav svima vama, ja sam nov od danas i odmah moram da vas pitam za savet jer imam problem koji ne mogu da resim danima i zbog koga mi je lose po ceo dan 24/7. Naime, moj decko i ja smo u vezi divnih godinu dana. Za tih godinu dana jako smo se vezali jedno za drugo i proziveli dosta lepih stvari, ruznih jako malo da ima ali bilo je tu sitnih svadja ali smo ih pregurali. Jako smo se zavoleli, imam puno poverenje u njega i on u mene. Emotivan jeste ali ne pokazuje osecanja bas onako naglaseno ali kroz neke postupke ( kupovina poklona, menjanje smene na poslu za nase vidjanje ) jasno mi pokazuje koliko mu znacim. Ima 27 godina, ja 22. Decko je odrastao inace u domu za nezbrinutu decu , otac mu je umro, a majka zbog nemogucnosti izdrzavanja je morala da ga da u taj dom da bi ona zivela sa covekom koji ju je maltretirao dugo vremena. Ali to nije glavni problem. Problem je taj sto on ima neke prijatelje u inostranstvu za koje mi je jako malo pricao i spominjao u proteklih godinu dana, ali pretpostavljam da su se oni pojavili jos dok je on bio u domu. On ima veliko strahopostvanje prema njima jer mu dosta pomazu i planiraju verovatno nesto da mu ostave , da ih on nasledi. Ali napominjem da mu ti ljudi nisu nikakav rod vec su se pojavili nemam pojma ni ja odkuda i ja za njih znam godinu dana da postoje i da ih on jako postuje. Jos prosle godine na pocetku nase veze, rekao mi je da su mu se planovi promenili upoznavsi mene i da tamo nece otici sem nekada ako budemo mogli zajedno tamo da odemo. Par meseci kasnije otisao je tamo na odmor na mesec dana koje mi je jako tesko palo jer mi je jako nedostajao, brojao sam svaki dan do njegovog povratka. I on sam kaze da mu je tamo grozno, da mu ne prija klima, jako je depresivno i sve bukvalno negativno, jos i ti ljudi koji su jako matori i verovatno ga ne razumeju u nekim situacijama jer su sasvim druga , daleka generacija. Kada se vratio prosle godine u novembru, rekao mi je da me nece vise ostavljati, da je rekao ljudima da vise nece odlaziti tamo na odmor a meni je to potvrdjivao uvek kad oseti da se bojim da ne ode . To je ponavljao skoro godinu dana, ubedjujuci me u to, da bi pre neki dan rekao da ti ljudi dolaze i to kod njega u stan i da mozda ostaju mesec ili dva i da su mu nasli posao u inostranstvu na 3 meseca. Ja sam jako to tesko prihvatio i ne prihvatam da ide, tj.moze da ide ali mi moramo prekinuti jer ja vise ne zelim da prozivljavam situaciju od prosle godine, ne treba mi brojanje i iscekivanje jer znam da bi mi jako nedostajao a pored toga mi je rekao da cemo prorediti sa vidjanjem kada oni budu ovde taj mesec ili dva, a pored toga ako ode, onda nasa veza nema perspektivu. Ali kljucno od svega toga je to sto sam verovao da nece ici i sada ovo ne mogu da prihvatim. Ne znam sta da radim, da li da raskinem ili ne, a stvarno ne mogu da prihvatim novonastalu situaciju Da cekam 2 meseca dok su oni ovde, posle 3 meseca dok je on tamo, znaci 5 meseci da cekam dok mi veza ne dodje u normalu. Dal nije puno? Rekao sam mu svoj stav da se ne slazem da ide jer ne znam da li ce mu oni napuniti glavu svakakvim sranjima.. Takodje mi je rekao da je priznao tim ljudima da je gay i sada ga oni kao ucenjuju za sve da ce razglasiti na sve strane da je on to sto jeste, a oni znaju da njega vuku pare a imaju koristi od toga da on bude uz njih kao da su bebe. Steta samo sto on nema svoj stav i sto je njihova rec uvek poslednja, to je i problem izgleda.! Da dodam samo da smo vec i buducnost isplanirali. Da se preselimo u Novi Sad i tamo da se zaposlimo i odrzavamo nasu vezu ! Pomozite mi , ne bih da ga izgubim ali ne mogu da se pomirim sa tom situacijom jer to nas mozda ceka i sledece godine !
Slicnu situaciju sam imao i ja, nece ti se dopasti ovo sto cu napisati.
Iz zivotne price sam slicne tvome decku.Cak sam imao i slicnu situaciju.Ljudi koji nisu iz takvih zivotnih prica nikada nece razumeti kako gleda na zivot i uopste na odnose prema drugim ljudima neko kao sto je recimo tvoj decko.
Ja ga potpuno razumem iz ovoga sto si ti naveo o njemu i uopste mu nije lako doneti bilo kakvu odluku jer u oba slucaja morace se mozda necega odreci.
Ako ga ti ostavis zbog ovoga a ne pruzis mu podrsk onda je dobro sto se odlucio za te stare ljude i resavanje svojim egzistencijlnih problema.Ti bi ga svakako ostavio u nekom drugom problemu i stavio ga na jos tezi pocetak a da toga nisi ni svestan..
Cela situacija moze da se postavi potpuno drugacije.Sto ti ne podjes sa njim, zapocnes zivot u njegovoj blizini?Jesi li ti spreman odreci se svoje porodice, prijatelja, skole, buducnosti koju gradis sebi?
Jesi li spreman to uraditi za vas?
Da sm na mestu tvoga decka ja bih ti to rekao sacekao odgovor jednu minutu i otisao u to instranstvo.Kada bih se jednog dana vratio potrazio bih te i video bih da sam dobro postupio bilo da bi mi ti rekao da me volis i dalje ili da me se ne secas.