- 19 Jul 2013, 12:17
pa kad je u pitanju nagrada za srpski gej aktivizam, prva asocijacija trenutno mi je nekakava zlatna malina ili promasaj godine. prosto sama se namece usled tako bogatog i upecatljiovog doprinosa, kao kotrljanje tocka u blatu bez pomaka. takodje nju verovatno zasluzuju neki koji vole da budze svoj aktivisticki CV, da i nju dodaju da bi situacija u nemu bila realnija.
no da ne bude da samo dzangrizam nazalost poznatu i staru pricu, a ovo valjda treba da bude tema da se nesto ipak i pohvali, naravno da nije sve jednobojno i pretpostavljam da najvise doprinose oni pojedinci i organizacije koji nisu preterano medijski eksponirani ili vidljivi (jer ti obicno ispadnu ili anemicni i nespretni ili prosto budale. eto opet ja). savetovalista, medicinske sluzbe, edukacije, ljudi dobre volje.
bilo je ranije vise dobrih glasova, sto prof aktivista (recimo pomenuta dragana) sto javnih licnosti koji su zasluzili nagradu radom, a takodje i kao podsticaj da tako nastave, no imam utisak da su zatihnuli poduze.
inace, mislim da ima clanova firuma koji bi sudeci po njihovom pisanju i nacinu razmisljanja bili potencijalno odlicni aktivisti, ako bi se to moglo preneti u javne nastupe.