Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
^ Ne bih da pisem nista javno, ali i devojka ima veze sa pravom.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2553136#p2553136]Dear Lucy napisao:[/url]Blady, istina, imamo šture informacije, kao i uvek kad su novinski članci u pitanju.. sad ni ja više nisam sigurna da li je taj čin odsecanja glave osveta ili to nekakvo ritualno oslobađanje od društvene osude...
Što se tiče zakona i svega ostalog, šta bih ja sve tek menjala samo da mogu :) ustvari, prvo bih uništila patrijarhat, posle toga bi se verovatno sve srećno rešilo :D

što se tiče smrtne kazne, joj.. stvarno mi je trebalo mnogo da se učvrstim u stavu protiv tolike represije u krivičnom pravu. Najgore što me svirepost današnjice svakodnevno demantuje i na iskušenje stavlja taj stav..
za sad bih recimo bila za opciju strogih zatvorskih kazni za silovatelje (podrazumeva se da bi i njih u zatvoru silovali takođe, to je opšte mesto kazamata) , posle zatvora nekakav konstantan nadzor i hemijska kastracija u slučaju da opet pokuša ili izvrši delo.. naravno, sve ovo je jako skuop, a smrtna kazna nije toliko. :)
Eh, a bila je prica samo o silovanju, gde su ostale stvari... :)
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2553141#p2553141]No_Stress napisao:[/url]Kazem da ja studiram prava i da ti o tome sto pricas danas ne postoji medju studentkinjama niti profesori to forsiraju.
Ne mogu da spavam, pa daj da ti ispišem roman..ionako slabo pišem na forumu, pa da se bar ovde raspišem :D
Prvo, naravno da danas niko ko obavlja neku društveno odgovornu funkciju, čak ni u zemlji kao što je Srbija, ne želi javno da zagovara takvu vrstu diskriminacije, udžbenici ne bi smeli da sadrže odredbe o tome, pa ni profesori da o tome govore. Ipak, isti ti profesori vrlo rado ispoljavaju najodvratniju miozoginiju, a sada su baš ti profesori oni koji vedre i oblače na pravima. A i jedan udžbenik koji posedujem, a star je par godina, sadrži rečenicu u kojoj kaže da žene , zbog svoji psihofizičkih osobenosti, nisu podobne da budu svedoci u krivičnom postupku, a lekciju o silovanju započinje rečenicom da i danas postoje teoretičari koji smatraju da silovanje ne postoji jer je prirodno muškarcu (u pitanju je udžbenik kriminalistike, nadam se da je neko zamenio do sada tu odvratnu knjigu).
Drugo, na pravnom u Bg imaš manje profesora žena nego muškaraca i taj broj će u budućnosti biti još manji jer nekim čudom u poslednje vreme asistenti uglavnom bivaju muškarci, bez obzira što daleko više žena upiše, pa i završi taj isti pravni fakultet.
Treće, od samih profesorki, starijih, na pravnom čula sam jako neslane šale o silovanju (žena brže trči podignute suknje nego muškarac spuštenih pantalona itd), što ti je onako tipičan primer šta milenijumsko shvatanje prava kao muške profesije učini od žena koje se tom profesijom bave, potpuno usvajanje muških kodeksa ponašanja.
Eto, pošto si student, ograničavam se samo na fakultet, da ti se sad ne bi nabrajala na kakve načine se sve u praksi i danas posredno afirmiše stav o pravu kao muškoj profesiji i zašto žene koje se tim poslom bave neretko upadaju u zamku muške dominacije, odnosno zašto biraju da oponašaju muške kolege-jer se plaše da će suprotnim ponašanjem izgubiti „privilegiju“ koju im je patrijarhat dao da se bave muškim poslom.
A zapitaj se kad do toga stigneš, ako već nisi, zašto je silovanje onako zakonom regulisano, zašto su pobogu postavljeni onakvi uslovi i zašto se nigde na pravnom, ni na pozitivnim predmetima, ni na teorijskim, ne pominje feministička jurisprudencija koja postoji već pola veka.
I savet: čuvaj se da taj fakultet ne stvori od tebe činovnika ispranog mozga, pošto mu je to po planu i programu izgleda jedini cilj :)
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2553076#p2553076]zozefin st napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2553067#p2553067]Dear Lucy napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2553058#p2553058]Blady napisao:[/url]^

....
......jedno pitanje za tebe? sta mislis zasto zrtva oseca sramotu nakon silovanja?
velika vecina ne prica nikome o tome...
nije to sramota...zrtva posle silovanja prvo oseca krivicu i strah

..strah nastaje posle osecaja bespomocnosti

...osecaj krivice se javlja zbog patrijahalne sredine a ne osecaj sramote...odgovorio sam tebi da ne bi ciirao vise forumasa koji su isto pisali kao ti
nije isto sramiti se i kriviti sebe

....
sto se tice ovde devojke...to nikako nije ubistvo iz osvete vec nesto drugo...
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2552974#p2552974]space_oddity napisao:[/url]A bolje i da ona uradi nešto nego da "zakon" ne uradi ništa.

Možemo naklapati koliko god o tome šta bi bilo kad bi bilo, ali nažalost je stanje takvo da je zakon retko pravičan po ovim pitanjima...
Ko prati Steubenville rape case je verovatno upućen da su silovatelji dobili godinu-dve zatvora (uz oplakivanje nesrećnih sudbina počinioca, što su radili svi veći američki mediji) a hacktivisti koji ih je razotkrio KYAnonimous preti i 10 godina zatvora.
To je samo jedan od brojnih primera gde silovatelji dobiju izuzetno malu kaznu u odnosu na to što su uradili...

Tako da te priče "mogla je da ga prijavi" su prazne priče onih koji kroz nešto slično najverovatnije nisu ni prošli.

Upravo! poznat mi je steubenville rape case i to je sramota Amerike, ali nažalost ne netipično za rust belt u kom se Steubenville i ovaj grad u kom sam nalaze..... western PA, Ohio, West Virgina...blah..... američke verzije Balkana, samo na rust belt američki način.....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!