[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2552967#p2552967]Anhedonie napisao:[/url]
a kako bi neosudjivanje homofobne i seksiticke ckrve, crvene zajednice, religije i njene ideologije doprinelo tome? mislim, to je na nivou "i snp nasi imaju pravo na misljenje". crkva redovno krsi zakone i iskoriscava to sto je jaca od zakona. a tu snagu joj daje zajednica - neko manje neko vise. kada crkva prestane da mene i bilo koga diskriminise prestacu i ja nju i sve one koji je prate.
a ovo "be the change you wanto to achieve" je nemanje tolerancije prema netoleranciji.
ti si i dalje u paralizi mozga ne umejući ili ne želeći da anladumiš (pošto iscrpih više srpske glagole shvatiti, razumeti, skopčati, ukopčati, istina u ova poslednja dva ima mađarizma..., evo ovaj turcizam anladumiti od glagola anlanmak...) da ni ja ni Reomir NE kažemo da ne treba osuđivati homofobne i heteroseksističke crkve (pa, prvi ja sam najglasniji i najdosledniji u raskrinkavanju i osuđivanju takvih crkava), pa ti moram opet kopi-pejstovati
joooooj,
homofobija eksplicitno i implicitno ŠTETI, UGROŽAVA gej živote, prava i interese. homofobija/homomržnja i heteroseksizam su automatski zlo!
nasuprot tome, gej vernici NITI implicitno NITI eksplicitno ugrožavaju NI štete gej životima, pravima i interesima, dapače, POMAŽU! btw. gej vernici, uglavnom, NE pripadaju verskoj zajednici koja širi i propagira homofobiju, već su joj disidenti i izgnani.
KAKO ONDA te stvari mogu ikako biti povezane i isto smatrane, kad su, ako išta jesu jedna vis a vis druge, sušte suprotnosti jedna drugoj, molim te???????????
je li vama vrana odjednom popila mozak pa laprdate šta bilo ili vi stvarno ne možete (imate neku barijeru u mozgovima vam ili šta?) ili nećete najelementarnije pojmove da skopčate?
-dakle, Anhe, po milioniti put, samo tražim/o da ne osuđujete gej vernike koji su i disidenti i otpadnici i jeretici i prve žrtve onakve crkve, a ne da se ne osuđuje onakva crkva! i mazlum bi više skopčao.....
deni, koliko vidimo, od ovog foruma hoće pošto poto da stvori tabloidoidno smeće u pogledu interpersonalnih komunikacija među kolegama forumašima, kao da se svesno nadovezuje na opštu tabloidizaciju javnog diskursa i medija u Srbiji. o tom problemu je govorio najnovije i zaštitnik građana Saša Janković u
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=724966" target="_blank
izdvajam takođe jedan odličan komentar
Pa nije cenzura dzaba izmisljena. Jeste da su je u komunizmu Titini poltroni zdusno zloupotrebljavali i privatizovali, ali to ne znaci da ne treba da postoji u svakom demokratskom drustvu, posebno onom u kome se narod docepa "slobode" kao dete lilihipa, i posebno kada se radi o argumentu slobode izrazavanja kojom se pravdaju najvulgarniji sadrzaji. Pri cemu jos moramo da priznamo da Farma, Survivor i sl. nad kojima se svi zgrazavamo, zapravo i nisu nista prema agresivnom crtanom smecu sa Istoka kojim nam 24/7 zasipaju decu na svakom koraku. Po meni je krajnje vreme da neko od predstavnika drzave (koju zabludeli narod inace izdrzava) preuzme odgovornost za siru edukacionu platformu sa koje ce se narod sistematski (pa i suptilno, onako kako je to radjeno sa generacijama koje su rasle uz Bajfordove emisije, Branka Kockicu i Kolaricu Panicu) edukovati u tome da nije sloboda raditi ono sto ti je volja nego raditi slobodno sve ono sto ne ugrozava prava i slobode drugih. Inace se za par godine necemo vise cak ni cuditi kad deca na ulicama budu demonstrirala najnoviji "fenseraj" pod nazivom "istranziraj i pojedi bliznjeg svog."
(jablan, 21. jun 2013 15:28)