- 25 Maj 2013, 02:57
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2544243#p2544243]*deni* napisao:[/url]I još samo da se nagodimo da u toj ne baš najsrećnijoj, ali sasvim izvesnoj i dugotrajnoj korelaciji i koegzistenciji, nećemo pogrešno tumačiti, još manje kršiti Pravilnik.Nemam ja ništa protiv ikome na forumu a ni ne pada mi na pamet da vas vrijeđam. Isto tako ne razumijem potrebu nekih za vrijeđanjem i nipodaštavanjem ljudi koje uopšte ni ne poznaju. Jedina stvar koju vam hoću objasnit je da na ovakvom forumu ne smije biti diskriminacije ni po čemu a ovdje je koliko vidim te diskriminacije i previše za ovakav forum koji se ustvari deklarativno bori tj. imao bi se boriti za ljudska i građanska prava LGBTQ manjina pa onda i za ljudska prava svih ostalih uopšte. Ovdje je prisutna diskriminacija u postovanju - nekoliko pojedinaca si je umislilo da ima pravo u ime cijelog foruma odlučivati šta je za forum zanimljivo i korisno a šta nije i drugima određivati koje teme da otvore a koje da ne otvaraju. A prisutna je i ta diskriminacija i po vjerskom osnovu kad je na forumu moguće bez opomene ili bilo kakvih drugih sankciija napisati: gay hrišćani, fuj. Tek kad takvih stvari ovdje na forumu ne bude ovo će onda moći biti autentični gay ili LGBTQ forum. Do tada je to mjesto na kojem je također prisutna diskriminacija i koju treba hitno otkloniti da bi taj forum mogao djelovati autentično kao pravi LGBTQ forum a ne kao takav koji se tako samo deklarativno predstavlja. To je za mene vrlo ozbiljna stvar. Već sam vam rekao da ako vama to ozbiljna stvar nije, to je moguće da nekima od vas nije i da imate valjda drugačiju listu prioriteta, ne mora tako biti svima. A ni nije! Meni na primjer je baš ta stvar najvažnija od svega i to mi je tu ta ključna stvar. Kako će se na samom forumu poštovati ljudska prava i hoće li na njemu biti diskriminacije ili neće. A o tom šta je meni važno i ozbiljno odlučujem opet ja a ne niko drugo, ni s foruma a ni odnekud drugdje. A takva diskriminacija na LGBTQ forumu koju sam opisao je jako opasna i važna stvar koju treba rješavat a ne zametat pod tepih! S takvim stvarima nema igre ni šale. LGBTQ forum na kojem vlada diskriminacija je samo još jedan dalji u nizu mnogih Absurdistana koji nas danas okružuju a za ljudska i LGBTQ prava se najbolje izborimo ako ih krenemo rješavat i za njih se borit počnemo prvo među nama samima i na našim forumima pa onda i svuda drugdje. Treba krenut od sebe prvo pa tek onda u svijet, van na paradu. Kad u svojoj sopstvenoj kući imamo sve ok i kako treba lako je onda i za svijet i za paradu.
Pu, daj šaku !![]()