Ja padam na izvorni nacin
tj na sarme i isto tako sam bila na slavi kod lezbejki, a i moja zena i ja slavimo.
Sto se tice teme godi mi kavaljerstvo i drago mi je kada vidim da jos ima takvih muskaraca. Sto se tice ravnopravnosti mislim da su zene ostvarile preko 90% ravnopravnosti. Sasvim je druga stvar sto tamo neki primitivac kao pojedinac misli da nije ok sto je zena prisutna ravnopravno u svim zanimanjima i svim stalezima. Mozda je najmanje ravnopravnosti u crkvi i sporadicno u nekim manjim sredinama, ali po meni situacija je sasvim ok.
Hys. ja pricam o zenstvenim lezbejkama (o femicama i zenstvenim andro devojkama), a ne o trecem rodu ili kviru. Ok izvinjavam se nisam bila ovoliko precizna u postu koji si citirala. Upravo mislim da nije ok sto ni njih ni lezbejke oni kojima se moze da predstavljaju populaciju predstavljaju na pogresan nacin. Pricam o plakatima za prajd na kojima se ne spominje kvir nego se takva zena naziva lezbejkom pa se onaj ko ne zna a zeli da zna vise o nama dovodi u zabludu. Sa druge strane ja zelim da se jasno zna ko je ko i ne vidim u tome problem. Samo je dovoljno da se svako od nas deklarise onim imenom koje predstavlja njegov rod i seksualnost. Cemu ta lazna predstavljanja ili zanemarivanja nekih clanova nase zajednice. Ako mi neko kaze da je butch ja nju cenim i kao osobu i njen rod i izgled u raznim situacijama, ali ako neko na sluzbenom plakatu ne naznaci da je takva osoba butch ili kvir nego pusti da ljudi sami zakljucuju da je u pitanju lezbejka to mi smeta. Kasnije me ljudi koje mi zanimamo a koji su dobronamerni iliti gej frendli pitaju uz svakakva pametna i glupa pitanja i to pitanje da li smo mi u vezi jedna "kao" muskarac a druga zena. Tako heteroseksualci dozivljavaju SVAKU lezbejku. Tako smo im mi predstavili lezbejke. Ista stvar je sa feminiziranim gej muskarcima pa se posle zalimo sto misle da su svi gejevi feminizirani. Mi smo iskljucivi inicijatori navodjenja na pogresno misljenje onih koji su pozeleli da nas bolje upoznaju i to preko informacija koje ce dobiti direktno od nas. Mozda sam ja u nekoj kutiji, ne znam ali meni je sve to pogresno. Bilo bi mi drago da jednom u svom zivotu vidim plakat na kojem ce biti svi rodovi i sve grupacije koje cine nasu populaciju i naravno da se objasni i zna ko je ko.
Bolje bi bilo da nisam ulazila u ovu temu. Osecam da me niko nece razumeti. Mene samo nervira sto ne postoji publikacija koja ce uputiti heteroseksualce ko je ko u nasoj zajednici i sto na plakatu ne pise ja sam kvir, ja sam butch lezbejka itd.