Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

By Swanheart
nikad nije kasno.
toliko kolega imam koji imaju i preko 40 godina pa studiraju.
Korisnikov avatar
By blenta
nikad nije kasno za rad na sebi
upisi sta zelis
napravi plan i budzet za naredne 4 godine
da ti fax ne pojede vise para nego sto je planirano

dal je privatni/drzavni sam odluci i vidi sta su ti pozitivne i negativne strane
oba resenja i sta tebi licno ima vecu vrednost

za pravni (rekao si da ces na prava)specificno znam da je jedan od privatnih
par puta dolazio u finale moot court takmicenja za pravnike dok se drzavni nikad nije ni kvalifikovao

ne znam koji fax je u pitanju. dobro istrazi sve alternative

sretno i svaka cast
Korisnikov avatar
By acid drop
Nije glupo.
Glupo bi bilo da ga nije postavio i odlučio da ipak ne upiše faks jer je "premator".

mirth :up:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2454182#p2454182]debeljKO napisao:[/url]
Ne znam šta mi je činiti... Savet?
blenta je dao dobre prakticne upute. inace, ne vidim razlog za ocajanje radi malogradjanskih trtljanja ili apsurdnih perfekcionistickih stega. na stranu sto, ako budes vredan preguraces ubrzo te mladje i upasti medju one blize tvojim godinama - prosek studiranja u srbiji je ionako oko 7. cini mi se da nema nekih znacajnijih ogranicenja formalnog tipa, eventualno oko nekih stipendija s obzirom na godiste i sl.
Jesi li ti radio ovoliko
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2454182#p2454182]debeljKO napisao:[/url]
U jesen 2010. smo otac i ja preko te naše firme dobili ponudu da radimo kao sezonski radnici u Rusiji. U proleće i leto 2011. smo radili u Sočiju, a ove godine na više gradilišta u B. Podmoskovlju.

Krenuo sam na pripreme za prijemni za fakultet i maksimalno se posvetio učenju. Zaista bih želeo da studiram, da završim nešto, i po prirodi sam više intelektualac nego fizički radnik,
da bi ti ovo
ali bed mi je to što ću tada imati 23 godine. Moja generacija je već završila ili završava školovanje, a ja prva godina! Neugodno je da ja, konj od 23, sedim u klupi sa dečurlijom od 18-19.
bilo toliko strašna prepreka da ostaviš sebe na ovome
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2454182#p2454182]debeljKO napisao:[/url]nemam struku pa mi jedino fizikala preostaje.
?
Hm. Svašta.
Sretno na fakultetu.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Najbolje godine za studije, to je sigurno.

Ako ti je već problem finansijska situacija, ja bih ti savetovao državne fakultete zbog mogućnosti budžeta, da bi uštedeo što više sopstvenog novca. Osim toga, dok studiraš možeš konkurisati i za studentske stipendije/kredite, što nije neki iznos ali znači.

U toku studija ćeš se upoznati sa mogućnostima nastavka školovanja u inostranstvu, ili volontiranja/zaposlenja. Za početak samo dobro promisli šta bi želeo da studiraš, šta će te učiniti zadovoljnim tokom trajanja studija. Ne vodi se isključivo mogućnošću zaposlenja, naročito ne u Srbiji, jer nema pravila.
ali bed mi je to što ću tada imati 23 godine. Moja generacija je već završila ili završava školovanje, a ja prva godina! Neugodno je da ja, konj od 23, sedim u klupi sa dečurlijom od 18-19. Kad završim imaću 27! Ta činjenica be baca u očaj i tera na pomisao da odustanem.
Ne znam šta mi je činiti... Savet?
Prvi savet: drop the drama.

Drugi savet: upisi fakultet, ako je to ono sto zelis. Sve zavisi sta hoces posle da radis i sta te interesuje generalno. Ne vaze ista pravila za sve poslove i za neke karijere jeste vazno koliko imas godina i sta si do sada postigao. Tako da realno u nekim slucajevima nekada jeste kasno, ali sa 23 godine su ti i dalje skoro svi putevi otvoreni.

Treci savet: promeni nick.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
na mom faksu ima i starijih. nista strasno. ako te cini srecnim to sto studiras ne obracaj paznju na godine, to je najmanje bitno, usavrsavanje sebe je ono sto je bitno, bez obzira na godine. ja mislim da cu kad budem stariji ako budem bio u prilici upisati neki fax, npr fiziku ili matematiku, mozda kad odem u penziju ili slicno.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2481691#p2481691]SuperMario napisao:[/url]Na mom faksu su ljudi toliko obnavljali godine da sada na mojoj godini ima jako puno studenata koji imaju po 30 i vise godina... tako da to ne treba da te brine...
Ja bas naprotiv mislim da bi to trebalo sve da nas puno brine: ti veciti studenti sto sa 30 nisu ni blizu naznaci da ce uskoro diplomirati. I ne samo sto treba da nas zabrinjava sto takvih studenata ima, vec sto ih je sve vise i vise.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2481916#p2481916]Mage napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2481691#p2481691]SuperMario napisao:[/url]Na mom faksu su ljudi toliko obnavljali godine da sada na mojoj godini ima jako puno studenata koji imaju po 30 i vise godina... tako da to ne treba da te brine...
Ja bas naprotiv mislim da bi to trebalo sve da nas puno brine: ti veciti studenti sto sa 30 nisu ni blizu naznaci da ce uskoro diplomirati. I ne samo sto treba da nas zabrinjava sto takvih studenata ima, vec sto ih je sve vise i vise.
Mislim da ti se samo čini da ih ima sve više, zapravo su samo počeli masovno da se vraćaju na fakultete jer moraju da diplomiraju do 2014. :lol:
A sve generacije posle 2005. imaju rok od, čini mi se, 8 godina da diplomiraju, tako da neće više biti večitih studenata.
Korisnikov avatar
By blenta
sto je opet glupo
poenta fakulteta za drzavu je da osposobi ljude da nesto rade

poenta fakulteta za pojedinca je rad na sebi, samoaktualizacija i yada yada, to je druga tema

ako si vec na makro planu odselektirao ljude onda ih treba proterati kroz sistem i osposobiti da rade nesto, naravno da ce neki izaci kao bolji a neki kao losiji to je neminovnost

ako imas gomilu ljudi koji ne prolaze kroz sistem za u to predvidjenom vremenu
znaci da nesto ne stima u sistemu, malo je verovatno da su gomila ljudi potpuni idioti
Kad imaš pristojan izvor financija zbilja nikad nije kasno. ;)

Da se mene pita studirala bih cijeli život jer ima prekonekoliko područja koja bih voljela detaljno proučiti. Ovako ću se morati zadovoljiti s tim da mi većina njih ostane na razini hobija. :sniff:
Korisnikov avatar
By arisen
Oh my, kako relevantna tema za mene jer i ja ove godine sa 23 upisujem doduše ne faks već višu školu. S tim što za razliku od tebe DebeljKO (stvarno, promeni nick) ja nisam crnčio posle srednje škole nego upisao fakultet koji nisam baš hteo samo da bih nešto upisao, pa pauzirao, pa se vraćao pa opet na kraju odustao.

Ali opet, šta ću? Kao što i sam znaš sa srednjom školom (posebno gimnazijom u mom slučaju) je teško raditi nešto bolje od fizikalisanja. U kraju u kome ja živim jedva i da ima posla i ljudi rade na benzinskim pumpama ili trafikama za 15k dinara svaka tri meseca kad se gazda smiluje da im nešto da.

Nema hleba bez neke diplome. Ja sam se odlučio za informacione tehnologije i programiranje. Pisaću aplikacije za Android i tako to. Možda napraviti sopstven start up, uzeti neki venture kapital i pobeći i zemlje.

Ne treba se voditi takvim glupim brigama o tome da li si pretar i šta će ljudi misliti. Treba se voditi time šta možeš da radiš u životu da bi u ovakvo užasno vreme mogao da preživiš. Šta te boli kurac da li će neki slinavko brucoš iz Donjeg Mokrog Luga da misli da si premator.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
moj decko sa fakultetskom diplomom je radio u kiosku. sad je napredovao u butik za 23k. to je bas inspiring. nema mnogo leba i sa diplomom. u stvari zavisi kojom. IT ima i imace u svakom slucaju.
Korisnikov avatar
By arisen
Jebiga, ja znam neke koji su zavrsili taj VISER u BG-u i sad imaju 40000 na nekim entry level poslovima. Sa tim parama već može da se bude koliko toliko nezavistan. Ja stvarno ne mogu da zamislim da sa 30 godina još živim u selu sa roditeljima.

Inače da mi živim u BG-u ne bih se ja baktao ni sa kakvim fakultetima i višim školama nego bih lepo radio sa ocem (on je preduzetnik) i preuzeo posao eventualno.

Ovako, valjda forumu gay-serbia ne treba da objašnjavam zašto je život na selu pakao za gej muškarca.
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2482083#p2482083]blenta napisao:[/url]sto je opet glupo
poenta fakulteta za drzavu je da osposobi ljude da nesto rade

poenta fakulteta za pojedinca je rad na sebi, samoaktualizacija i yada yada, to je druga tema

ako si vec na makro planu odselektirao ljude onda ih treba proterati kroz sistem i osposobiti da rade nesto, naravno da ce neki izaci kao bolji a neki kao losiji to je neminovnost

ako imas gomilu ljudi koji ne prolaze kroz sistem za u to predvidjenom vremenu
znaci da nesto ne stima u sistemu, malo je verovatno da su gomila ljudi potpuni idioti
to se malko kanda promijenilo... smisao faksa za državu danas je isti kao kod bilo koje druge privatne firme... obrazovanje je proizvod kao i svaki drugi... više nitko ne smije reći da ima previše ekonomista, filozofa ili štajaznam glumaca, barem dok ima zainteresiranih studenata, tj. tržišta za rečen robu... jel sramota kupiti lonac u tridesetoj? ili u pedesetoj?
a školarine i bolonja jaaako dobro čiste fakultete od vječnih studnata... još kad bi odrađivali i svoj temeljni poso... :giggle:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja upisao sa 27 ponovo i 'plivam'.. Bar je ono što volim.
Korisnikov avatar
By Blady
Ja ako i arisen, ali sam u medjuvremenu i radila.
Sada bih da se vratim opet na fax.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
čoveku strašno što će imati 27 kad završi. neki upišu sa 19 a završe sa 30 pa opet ne drame.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!