Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
Tek sto se frka oko karikature stisala, pojavio se niskobudzetni film "Nevinost muslimana" koji navodno ismejava proroka Muhameda, izmedju ostalog prorok je opisan kao pedofil i homosekualac. Za vest ste sigurno culi, ali i dalje gori!

U Libiji je u ubijen americki ambasador ( i jos tri sluzbenika) i to, gle, bas 11 septembra. Vatra se prosirila na Tunis, Liban, Sudan, Maleziju. U Sudanu zapaljene ambasade V. Britanije i Nemacke. Zver je pustena.

B92: http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=643077" target="_blank

Sa Muhamedom nema sale. Upotreba njegovog imena, sem u uzvisenom tonu, je totalni taboo. Opet, cela prica zvuci kao razlog za haos, s obzirom da se film pojavio u junu (ili julu) ove godine. Zvuci poznato.

Koji su vam utsici, zbog cega je islamski svet bas toliko osetljiv na svoju religiju? Isis je np. milion puta karikiran na razne nacine, pa opet nikom nista, a vala i ostali "proroci" i "bozanstva" sirom sveta.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Da li je film urađen s namerom da se izazove haos? :zavera:

Islam nije samo religija, već predstavlja osnovu političkog i pravnog sistema većine muslimanskih država. Dodati na to složen odnos islama i Zapada kroz čitavu istoriju, i dobiješ nasilje u ime religije na koje se odgovara nasiljem u ime odbrane ljudskih prava... politika je kurva.

Hrišćanstvo je srećom davno dobilo konkurenciju u nauci i njenim sekularnim vrednostima koje su se pokazale korisni(ji)m u modernizaciji Zapada i kolonizaciji ostatka sveta. Neuspela modernizacija po uzoru na Zapad mnoge okreće ka tradicionalnim kulturnim obrascima, bili oni muslimani ili hrišćani (češće pravoslavci) :shtap:

A nije ni taj Zapad oaza potpuno sekularnih vrednosti, jer sa svakom većom društvenom krizom jača nacionalističko-religiozna desnica. Čovek je (potencijalni) monstrum nezavisno od vremena i prostora.

:2c:
Korisnikov avatar
By deran
isis :lol: je bio blagonaklon...što popovi i crkva nisu... :djavo:

nemam pojma,zgleda da nam interesantna vremena tek predstoje... :rock:

(a koliko znam,arapski svet nije bio baš bez nauke...)
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441885#p2441885]Dirrty napisao:[/url]Da li je film urađen s namerom da se izazove haos? :zavera:
Film je napravljen u inat da isprovocira, verovatno nisu ocekivali bas toliku buku (ubistva ljudi). s druge strane probudili su se i oni drugi, hriscanski fanatici i islamofobi kao reakcija na reakciju.

Inace film je totalni trash, evo odlomaka:

podseca na "life of brian" :D
Korisnikov avatar
By antibiotic
^pa dobro, asocira, recimo. autor ovog filma je najverovatnije bio inspirisan "brianom".
Korisnikov avatar
By starsailor
ne znam sta bih rekla o filmu, ali znam da mi smeta to licemerje ljudi koji redovno pljuju po isusu, posebno kada je uskrs i bozic, a kada je muhamed u pitanju nista.ne kazem da treba da pljuju, kako god, ali ako nekome smeta jedna religija, onda bi trebalo da mu smetaju i dr.
govorim o obicnim ljudima na fb i sl.koji nisu vernici.
mozda je strah u pitanju...
Korisnikov avatar
By Waldorf
antibiotic napisao:^pa dobro, asocira, recimo. autor ovog filma je najverovatnije bio inspirisan "brianom".
možda, s tim što je autor ovog filma kompletan imbecil..
Korisnikov avatar
By antibiotic
islam je religija koja vristi za (samo)kritikom, promenom, a koju ne dobija, jer se svi plase nekakvih posledica, ovakvih ili jos gorih.

krivavi protest nije slucajno zapocet na godisnjici 8/11. prvi insert iz filma je postavljen na yt pocetkom jula, svi ostali (oko) 11 septembra (uljucujuci ovde postavljenu duzu verziju). kao da je neko cekao sve do sada da bi napravio halabuku. nista se vise ne desava slucajno.

u pitanju je dublje nezadovoljstvo islamskog sveta pomesano sa ciljevima i ambicijama njihovih lidera, a ne necija "povredjena osecanja" , siromasne i neuke ljude je lako zapaliti kada im se dirne u religiju, religija je zbog toga i izmisljena.
Korisnikov avatar
By Srklet
pa zašto ljudi u arapskom svijetu ne bi napali američke i europske ambasade, kad ih amerika i europa godinama sustavno bombardiraju, ubijaju, podržavaju većinu tamošnjih diktatorskih režima i naravno svaki zločin izraela nad palestincima.
ovaj idiotski film je samo povod i katalizator.
Korisnikov avatar
By smaug
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441934#p2441934]Waldorf napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441928#p2441928]antibiotic napisao:[/url] podseca na "life of brian" :D

Ustvari ni najmanje osim što se u oba mogu videti kolibe, pustinja i muškarci s bradama..
Indeed, plus Life of Brian nije trash.
A sto se ostalog tice ovo je niskobudzetni film loseg kvaliteta koji je americki antiislamist desnicar upotrebio da izrazi svoje radikalne stavove na koje su poludeli isti takvi samo sa druge strane novcica.
Medjutim meni je zanimljivo kako se relativno mlada religija , Islam, jos uvek trazi i pozicionira u svetu.
Takodje mi je zanimljivo da gledam slobodu govora u svemu tome.
Korisnikov avatar
By antibiotic
zbog cega ne bi u beogradu i dalje plali americku i nemacku ambasadu kad nas je nato bombardovao, rasparcali zemlju, a i dalje postavljaju uslove?

jeftin film je onoliko povod koliko je neko mislio da ce njime da zapali sto vecu masu pa su u tome i uspeli. nisu morali da cekaju ni film, ni karikaturu, ni godisnjicu 8/11 da pokrenu proteste, i to one sustinske, a ne da ljudima mazu oci kojekakvim satro neoprostivim uvredama na racun njihovog proproka.
Korisnikov avatar
By antibiotic
nisam imao nameru da uvredim icija verska osecanja poredjenjem brajana i ove trashine :D
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441961#p2441961]antibiotic napisao:[/url]zbog cega ne bi u beogradu i dalje plali americku i nemacku ambasadu kad nas je nato bombardovao, rasparcali zemlju, a i dalje postavljaju uslove?
pauza neka je sada, valjda. ^^ uostalom, napad na prajd je izraz baš toga, kukavički transfer antiamerikanizma i antieuropejstva na pedere i lezbe. ne smiju više srpske junačine paliti ambasada ko 2008., ali mogu ubijati pedere.
Korisnikov avatar
By Waldorf
kad već pomenuste (iako je off), pun mi je kufer onih što im uraste nokat i digne pišica, pa misle da je u redu da dođu i lome i pale moj beograd. ne kažem da ne treba protestvovati - štaviše!!! - ali izloge lomi svojoj babi.. po mogućstvu glavom..

a što se tiče life of brian, antibiotic taj film ili nije gledao ili nije razumeo. u oba slučaja mi dođe nekako krivo....
Korisnikov avatar
By antibiotic
aman, nisam hteo da uporedjujem filmove u kontekstu u kojem ste shvatile. poznajem dobro opus pajtonovaca, a ovaj film je ociti pokusaj "neceg slicnog" brajanu, barem ja vidim tako.

@smaug "religijska osecanja" u smislu sto sam vam mozda povredio svetu i neprikoslovenu veru u 'montipajtonizam' :)
ako nije ispalo duhovito just smile.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441954#p2441954]Popeye napisao:[/url]pa zašto ljudi u arapskom svijetu ne bi napali američke i europske ambasade, kad ih amerika i europa godinama sustavno bombardiraju, ubijaju, podržavaju većinu tamošnjih diktatorskih režima i naravno svaki zločin izraela nad palestincima.
ovaj idiotski film je samo povod i katalizator.
Naravno da je samo katalizator, ali to ne znači da su ti napadi ispravno politički kanalisani tj. da nije reč o sukobu dva 'fundamentalizma' -- zapadno neoliberalnog i islamskog. Drugim rečima, slabo ko da artikuliše u islamskom svetu otpor zapadnom imperijalizmu kroz kritiku kapitalizma tj. sa marksisstičko-lenjinističkih pozicija ili pak neke leve pozicije koja bi koristila islam kao sredstvo, a ne kao cilj. Videli smo i šta se desilo u Iranu, koji je imao socijalnu revoluciju baziranu na islamu (koju je i Fuko podržao), a i šta se odigralo sa do sada najznačajnijim protestima tzv. arpaskim prolećem koje jeste bilo socijalistički orijentisano, gde nisu paljene ambasade zarad islama, već se podržavala verska tolerancija, i koje je inspirisalo sitnoburžujske Occupy pokrete.
Korisnikov avatar
By Laerem
Povraca mi se i od jednih i od drugih. Amerika svakako ima vise krvi na rukama. Iako, bar sto tice Libije, tu je bar jasno da su prosvjedenici u sluzbi antiamerickog rasizma kojemu je jedini cilj konsolidirati naciju protiv "vanjskog neprijatelja". Ali iskreno, jebe mi se. Neka svi izgore. Nije mi na kraj pameti podrzavati islamofašiste samo zato sto su (dijelom) metastaza desetljeca americkog imperijalnog terorizma. Po istoj logici bi onda trebao podržati ustaše samo zato što su Srbi sravnili Vukovar sa zemljom. No pasaran.
Korisnikov avatar
By Denni85
Ne odobravam nasilje bilo koje vrste, ali čemu praviti filmove koji mogu izazvati ostre i nekontrolisane reakcije sledbebnika jedne vere? Film je napravljen samo da isprovocira, dotičnog "režisera" bi trebalo uhapsiti jer je svojim postupcima doveo do nasilja velikih razmera!
Korisnikov avatar
By deran
ma da,sve je to samo zbog filma...
Korisnikov avatar
By Denni85
pa očito jeste zbog filma jer je za muslimane duboko uvredljiv, slično kao kada bi neko napravio film gde bi ismevao holokaust i dogadjanja u koncetracionim logorima.
Korisnikov avatar
By deran
ti proglašavaš muslimane za maloumnike tom tvrdnjom...
Korisnikov avatar
By Denni85
'ajde mi lepo objasni zasto?

Well, za muslimane nema gore stvari nego vredjanje Mohameda, čak je zabranjeno (u njihovom sistemu vrednosti) i samo prikazivanje Mohameda a kamoli ismevanje

Ja lično nisam religiozan i ne podrzavam taj način razmisljanja, ali ako je za njih nesto sveto ajde da mi to postujemo.
Korisnikov avatar
By deran
mrzi me naširoko da objašnjavam,a nisam nešto ni specijalno rečit...

prvo generalizuješ,pa uprošćavaš,pa tvrdiš nešto oko "njihovog sistema vrednosti..."

e vidiš,taj nekakv sistem je u pitanju,samo što nije (i samo) film u pitanju...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!