Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Pokret Dveri učiniće sve da 6. oktobra ne dođe do gej parade i najavljuje da će demonstrirati protiv tog skupa, kaže predstavnik tog pokreta Vladan Glišić.

"Gej parade u Beogradu ove godine neće biti", rekao je Glišić na konferenciji za novinare.

On je predstavnicima vlasti poručio da ne dozvole da se ove godine održi gej parada i dodao da će dati mogućnost državnim organima da reaguju i izbegnu nerede na dan održavanja parade.

Glišić: To je nedopustivo na beogradksim ulicama, jer ovo nije grad koji treba da bude gej prestonica.

B92: Ovo nije samo vaš grad. I ti ljudi žive u velikom procentu u Beogradu.

Glišić: Ne tražim ja da onda i heteroseksualci onda izađu na ulicu i pokazuju skaradnosti. Isto bih se zalagao da se i njima zabrani.

B92: Vi ste imali porodičnu šetnju.

Glišić: Pa jel' to skaradno?

B92: Ne, ali zašto mislite da je njihova šetnja skaradna?

Glišić: Uporedite šta se dešava u Kaliforniji na gej paradama...

B92: Ali pričamo šta se dešavalo u Srbiji pre dve godine...

Glišić: ...da, ali je stvar u tome što to ide u tom pravcu.

B92: Dakle, Vi u stvari i predviđate kako će Srbija izgledati za 10 godina?

Glišić: Ne, nego znamo kako će izgledati.

B92: Kako znate?

Glišić: Znamo, jer znamo koji su im stavovi.

Dveri kažu da su protiv bilo kakvog nasilja ali i da Parada nije demokratsko pravo na protest, već sredstvo pritiska na javnost kojim se uništava i porodica.

Glišić kaže i da Beogradu nije potrebno još jedno izazivanje nereda kao ono 2010. kada je kako ocenjuje, policija tukla građane koji su se protivili Paradi.

On ujedno dodaje da će Dveri nastaviti borbu, nenasilnim, institucionalnim sredstvima i najavljuje kampanju protiv održavanja gej parade. Kaže i da će se Dveri obratiti i drugim institucijama - predsedniku Srbije i predsedniku parlamenta.

Prema njegovim rečima, taj pokret ne želi da diskriminište pripadnike LGBT populacije i kako je napomenuo, posledice svega što se tog dana može desiti snosiće sadašnja vlast, ukoliko dopusti da se ove godine ona i održi.

Na konferenciji je predstavljena knjiga "Globalno zaGEJavanje" koja govori o totalitarnoj ideologiji homoseksualizma.

Predsednik Odbora za ljudska prava i ravnopravnost polova Skupštine Srbije Meho Omerović izjavio je povodom najavljene "Parade ponosa" i "Parade srama" da svi građani, posebno oni čija su prava ugrožena, imaju pravo na mirno organizovanje protesta i ne smeju ugrožavati prava drugih.

On kaže da će Odbor od MUP-a tražiti informaciju o predstojećim skupovima i da će se pratiti da li se u javnosti zloupotrebljava pravo na govor za poziv na obračun sa neistomišljenicima. Ako bude tako, država će to kažnjavati.

"Bez obzira da li se to sviđalo meni, vama, ovoj ili onoj grupaciji, organizaciji, udruženju... Moramo imati jednak tretman prema svima i samo tako ćemo pokazati da smo pravna država i da smo spremni da se menjamo i da pravimo jedno dobro društvo u kome će svima biti dobro," rekao je Omerović.

B92

:gotika:
Korisnikov avatar
By Tungi
Od komentara odavno zazirem, a i kada bacim pogled, ne zaboravim da lajkujem tvoj ;)
Ali kako su oni samo autoritarni i kakvim se samo važnim pitanjem od svih srpskih pitanja bave.
I Kosovo je Srbija i Gej parade neće biti , sve su to tako definitivne naredbe, koje, Bogu hvala, imajući u vidu uznapredovalo propadanje Srbije kao države, neće uskoro morati, ni imati ko da sluša.
:molise:
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
ma mogu da mi popuše imaginativan kurac veličine njihove zatucanosti

nisam planirala da prisustvujem paradi, mada zbog ovakvih idiota mi dođe da odem čisto da lupam kontru
Nisu ovi iz Dveri zatucani. Oni su podmukli i volšebni, rešeni da izmanipulišu zatucani deo građana Srbije, ne bi li poboljšali svoje izglede već na narednim izborima. Grupa protuva i spodoba, koja je rešila da se uhlebi na političkoj sceni Srbije po principu - '' Hlaba bez motike ''. :yes:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Dveri se hrane paradom ponosa, tokom cele godine nista ne cujes o njima, pa kad dodje vreme za paradu eto njih kao da se nesto pitaju.
Korisnikov avatar
By deran
nisu ga zaboravili,samo ga nisu napisali...
Korisnikov avatar
By smaug
A sto sad kmece?
Sta, problem je sto ce neko da pogleda u Prajd pa ce da oslepi?
Je l to?

Samo sklopi okice i zovi mi ime, zovi mi ime...
Korisnikov avatar
By Galadriel
Odobrava im se kršenja prava i zakona jer su promenili rečnik? Hajde da se svi potpišemo na izjavu i dostavimo predsedniku da on ne sme na ulicu jer je skaradno ružan.

Stvarno smo jadni i treba nas gaziti do besvesti kad jednu običnu šetnju ulicom ne možemo sebi da priuštimo.

I tolike retardirane aktivističke kapmanje koje stalno urliču o nekim seksualnim slobodama, koje mene npr. ič ne zanimaju. Ili nemogućnost držanja za ruke na javnim mestima, ljubljenje. :bljak: Boring...

A zanima me, recimo, da mi žena preko mene ima zdravstveno osiguranje jer uredno poreze plaćam.

I zanima me gej brak.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Možda me neko nije razumeo, kontam da sam konfuzno napisala.

Elem, poenta mi je, da li će se naći ikakav aktivist koji će im objasniti da mi ne izlazimo na ulice da bi se jebali s kim oćemo, jer to već radimo, nego da bismo od države dobili isti tretman u pogledu svih zakonskih uređenosti i beneficija bračnih parova: zdravstveno osiguranje, stambeni krediti, bolovanja, trudničko odsustvo, venčano odsustvo, dečije dodatke, mogućnost razvoda, dodele i raspodele starateljstva, bolničke posete, osiguranje za pogrebne usluge, učešće u jebenim nagradnim igrama za parove, prisustvo u svim jebenim dokumetnima i štatijaznam

sve to kroz poreze plaćam. i gde mi je? oduzeto zbog toga što glišić smatra da je nakaradno?

TO JE JEBENI POLITIČKI PROTEST, a ne bahaćenje raspaljene gomile kurcopaćenika, niti kalimerovska kuknjava o ugroženosti mlakonjastih tetki, kako zvuče pojedini srpski aktivisti
Nije loša ta ideja o reakciji na ove izjave iz '' Dveri ''. Možda samo da se ne poteže priča o ružnoći, već da se '' Dveri '' optuže za obmanjivanje javnosti i kršenje Zakona o zabrani diskriminacije.
Uznemiravanje i ponižavajuće postupanje
Član 12.
Zabranjeno je uznemiravanje i ponižavajuće postupanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica ili grupe lica na osnovu njihovog ličnog svojstva, a naročito ako se time stvara strah ili neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441603#p2441603]*deni* napisao:[/url]Uznemiravanje i ponižavajuće postupanje
Član 12.
Zabranjeno je uznemiravanje i ponižavajuće postupanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica ili grupe lica na osnovu njihovog ličnog svojstva, a naročito ako se time stvara strah ili neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje.

:klap:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441598#p2441598]*deni* napisao:[/url]Nije loša ta ideja o reakciji na ove izjave iz '' Dveri ''. Možda samo da se ne poteže priča o ružnoći, već da se '' Dveri '' optuže za obmanjivanje javnosti i kršenje Zakona o zabrani diskriminacije.
aj lav ju ^^

m, a da te pitam: zar ne bi trebalo ovo samo da se uputi javnom nekom tužiocu i da on to podigne u ime građana? ili kako?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441616#p2441616]Galadriel napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441603#p2441603]*deni* napisao:[/url]Uznemiravanje i ponižavajuće postupanje
Član 12.

:klap:
Ovo što rade '' Dveri '' precizno i direktno krši ovaj član Zakona o zabrani diskriminacije i neko bi stvarno organizatorima Parade morao sugerisati da izdaju jedno saopštenje povodom toga, sa citiranjem ovog člana zakona.
Korisnikov avatar
By Galadriel
dopunila sam post u isto vreme kad si odgovarao, aj ako te ne mrzi baci gore pogled pa mi odgovori :sweet:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441616#p2441616]Galadriel napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441598#p2441598]*deni* napisao:[/url]Nije loša ta ideja o reakciji na ove izjave iz '' Dveri ''. Možda samo da se ne poteže priča o ružnoći, već da se '' Dveri '' optuže za obmanjivanje javnosti i kršenje Zakona o zabrani diskriminacije.
aj lav ju ^^

m, a da te pitam: zar ne bi trebalo ovo samo da se uputi javnom nekom tužiocu i da on to podigne u ime građana? ili kako?
To može da uradi svaki građanin. Ode i podnese krivičnu prijavu.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441620#p2441620]Galadriel napisao:[/url]dopunila sam post u isto vreme kad si odgovarao, aj ako te ne mrzi baci gore pogled pa mi odgovori :sweet:
Odgovorio sam, jedino bih dodao da mislim da bi najbolje bilo da akcionarsko društvo '' Parada ponosa '', kao organizator Parade, podnese krivičnu prijavu protiv '' Dveri '' i ovog što je ispred '' Dveri '' davao izjave i to zato što je to društvo organizator Parade i najpozvanije je da reaguje.
:yes:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441621#p2441621]*deni* napisao:[/url]
aj lav ju ^^

To može da uradi svaki građanin. Ode i podnese krivičnu prijavu.
e??? :shok: :trep:

ajde ti napiši, a ja ću da podnesem :D
Ma, ne moraš ni da je pišeš, možeš i usmeno da je podneseš, ne postoji obavezna forma. Bitno je da opišeš radnju za koju smatraš da je krivično delo i, uopšte, da pružiš što potpunije informacije o počiniocu i delu, a javni tužilac će to sve lepo da popiše.
:)
Ima da ti se obraduju kad im dođeš da podneseš krivičnu prijavu, po sistemu '' E, samo si nam još ti sa tvojom krivičnom prijavom falila... ''
:giggle:
Pa ono, jeste, može biti da si u pravu - Pozoveš likovne umetnike, stručnjake za geometriju i simetriju, matematičare, veterinare da veštače i daju svoje stručno mišljenje, ne bi li dokazala da je Glišić zaista ružan, te da ga izjavom nisi vređala, već zborila naučnu istinu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!