Ovde ima baš finih nota, održan je nehotice i pravi mali koncert istaknute umetnice Vere Matović.
Produkcija RENOME je zaista bila rasadnik užasnih antitalenata, toliko su bili loši da su na kraju ispali dobri.
Iz mora tog sranja, izdvajam Slađu Veljović sa numerom '' Novo pile ''.
A ima i jedna lepojka po imenu Vesna Todorović Veky, koja je sestra od strica mog prijatelja Daria i kojoj je tata ispunio devojačku želju da snimi CD. Reč je o gastarbajterskoj familiji, pesme za ćerin CD su snimili negde u sopstvenoj režiji, a Gold produkciji su platili da gotov materijal samo izda.
Pa niču na uobičajenim mestima, tu su svuda oko nas, a vala i u nama... Ne treba mnogo da čovek, samo ako je u prilici, odluči da realizuje razne neostvarene, čak i sulude ambicije, po sistemu - može mi se.
Tako su i devedesetih godina prošlog veka, u jeku one hiperinflacije, široko otvorena vrata državne televizije i njoj pripadajuće produkcije ploča RTS za apsolutno svaku šušu koja je imala dovoljno para da plati pojavljivanje na ekranima RTS-a. A u tadašnjim uslovima, kada je prosečna plata u Srbiji bila 3 DM, mogla se snimiti ploča i pojaviti se na TV-u za 4000-5000 DM. Desila se tada prava najezda '' talentovane '' dece naših gastarbajtera, kojima je RTS štampao ploču, kazetu i CD. Među njima je bila i Vesna Simić, koja se i danas po zlu pamti zahvaljujući ovoj pesmi :
Pesma o matorim pohotnicima i njihovim mlađahnim jebačicama iz 1984. godine. Jedan mali komentar - Meni se više sviđa kad se večite teme kao što je ova upakuju u duhovitu formu, u ovom slučaju u priču o Crvenkapi i vuku, nego kad direktno peva - '' Napravi mi sina ! '', '' Brka debeli '' i sl.
Ovako mi je šarmantnije i vrcavije :
A među njima i tvoje dupe, koje čak i prednjači u vrckanju.
Čudi me kako je do sada izostavljena nova zvezda sa youtube-a, koja poslednjih nedelja beleži stotine hiljada pregleda svog spota '' Masaža '', gde svoju sredovečnu telesinu izlaže prstima crnog masera , sa jasnom seksualnom aluzijom :
A gde vi cujete sve to? Ja gomilu ovih stvari ne znam.
Ok, dize se kosa kontam, al' ja sam to 'pesma' skontao kao nesto sto iole ucestalo moze da se cuje.
pastirski jugo rock, trend koji je kasnije nastavio i MPThompson, ispečatiravši ga šahovnicom, pastoralnim motivima i motivima i ličnostima nacionalne povijesti u 'rvata
a evo nesto u bosanskom disko fazonu, ako se ne varam to je i Nives Celzijus obradila, onda je sigurno dobro
which reminds me
hrvatski hip-hop, naročito oni purgerski smorovi tipa tram 11, ma zapravo sve što je ispuzalo ikad iz dubrave i pomislilo da je MC koji ima nešto pametno za reći. ovog ljeta se po hrvatskim medijima opet smucao nekakav general woo (ili kako se već zove onaj s momčilo-krajišnik-obrvama ), kojeg se tretirao kao pojavu koja ima nešto za reći, narodni tribun or something, a to su bile dosadne floskule o malim ljudima, jesmo li se za to borili i slične pizdarije.
jao cijeli taj 'crni val' zg kvaziurbanog hip hopa u vrijeme kad je ona krivousta avet bila na umoru, i ostali koji su zamislili da je Zagreb New York... 'od remize do dubrave' my ass...
a i Elemental ga smaraju i smaraju s tim crnjacima, iako su mi nekoc bili i simpaticni...
hm... ajmo jedan ontopic
i + sva ona Manic Monday Morning/Friday Love sranja
plus, hrpa britanskih plačipička bendova, poput travis, keane, starsailor, toploader i više ih se ni ne sjećam. naravno, oasis - najodvratniji navodno neodvratan bend svih vremena, s dva majmuna koji su pomislili da su lennon i mccartney.
zašto svaki the smiths, nirvana i radiohead moraju nehotično poroditi još hrpu muzičkih govana? čini mi se da su od velikana samo bowie i prince uspjeli to izbjeći.
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.