Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Tonyja Micklinsona treba ubiti.

da
11
100%
ne
Nema glasova
0%
možda
Nema glasova
0%
Korisnikov avatar
By Srklet
“I am devastated by the court’s decision. I am saddened that the law wants to condemn me to a life of increasing indignity and misery.”

Slika

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/to ... er-1264117" target="_blank

Absolutely heartbroken: Paralysed man weeps after being denied chance to end his life

Tony Nicklinson was left paralysed by a catastrophic stroke while on a business trip to Athens in 2005

:tornado:
By polarlicht4.1
^ Malo ti je nesretan izbor reči. :ccn:

Inače, da. Nije mi jasno kome je palo na pamet da zabranjuje ljudima da se samoubijaju (pa i uz pomoć) ako to žele.
Korisnikov avatar
By bern
teška tema. some other time.
Korisnikov avatar
By Laerem
nije tema teska, njegova jebena situacija je teska. ukratko - ljudi koji zabranjuju izmucenom covjeku da umre su groteskne moralne svinje. nema tu mjesta za neku glupu pretencioznu diskusiju.
Korisnikov avatar
By Laerem
samo krajnjim ljigavcima ovakva patnja moze posluziti kao poligon retardirane i narcisoidne moralne dileme.
Korisnikov avatar
By Dirrty
U slučaju matorih ljudi nemam dilemu, dozvoliti u svakom slučaju... ali u slučaju mladih, ne znam. Možda bih preporučio određeni period psihoterapije, a ukoliko ne bude poboljšanja i želje za životom, okončati.
Korisnikov avatar
By Misfit
pa, ovaj čovek nije mator, a uzimajući u obzir njegovo stanje, kao i činjenicu da već godinama čeka na smrt, ovo sigurno nije slučaj nekakve ishitrene želje za smrću.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Deluje da ima 50ak godina. To baš i nije u vrhuncu mladosti, dakle okončati.
Korisnikov avatar
By Laerem
Kakve jebene veze sad godine imaju sa zeljom za smrcu? :unsure: "Matorima" bi trebali uciniti egzistenciju malo manje sivom i prestati ih tretirati kao gradjane drugog reda, a ne ubiti ih jer nemaju mjesta u nasem drustvu. Kriste, koje gluposti.

Situacija ovog covjeka nema veze s njegovim godinama vec s nepodnosljivim okolnostima u kojima je prisiljen zivjeti, i tragicno je da ce mu zbog Pravne Drzave zadnji osjecaj prije smrti vjerojatno biti krivnja sto ce netko njemu blizak morati u zatvor zbog ubojstva.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne učitavaj u tuđe postove ono što nisu napisali. Ne mislim da su građani drugog reda, već da su dovoljno proživeli da budu svesni, koliko je to moguće, posledica sopstvene odluke da okončaju život, koja ne pogađa samo njih. Daleko od toga da sam za prisiljavanje na život u nepodnošljivom stanju/uslovima, jer ne bih želeo ni sebi nešto slično.
Korisnikov avatar
By Misfit
Dirrty napisao:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2423844#p2423844]Misfit napisao:[/url]to su najbolje godine!! :D
Pa šta sad hoćeš, da se čoveku skrate muke ili da nastavi život u njemu ne baš najboljim godinama?!

Najbolje su one godine u kojima si, jer druge nemaš! Ali u ekstremnim slučajevima nije nužno...
ma, šalio sam se. najboljih godina, naravno, nema. sve su najgore. :D

nego, htedoh reći da podele na osobe koje imaju preko 50 godina i na one koji su recimo u svojim 20-im ili 30-im u ovakvim slučajevima nemaju mnogo smisla.

edit: ubacio se laerem. potpisujem.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
ja to vise vidim kao diskriminaciju hendikepiranih ljudi

jer, osporavajuci im pravo na bilo sta, osporava im se jednakost sa nehendikepiranim ljudima koji taj izbor imaju
Korisnikov avatar
By Dirrty
Dopada mi se taj način razmišljanja, ali mnogi su diskriminisani danas i to se neće promeniti u bliskoj budućnosti. Hendikepirani su diskriminisani čak i kada imaju želju za životom. Tužno.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ja mislim da mi faktički nemamo PRAVO na to da oduzmemo sebi život. Kao, navodno, naš život je u interesu države, ili štatijaznam. Tako da, valjda, kada se čovek ubije, prekršio je zakon. :wundy:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Da, ali možeš da se ubiješ kad god, ukoliko se postaraš da te niko ne spreči u činu ili pronađe na vreme da te spase. A mrtve zakon ne može kazniti u tom smislu, oduzimanjem imovine ili slične neprijatnosti za porodicu preminulog (što je postojalo tokom istorije).
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma rekoh već, psihoterapiju, samo nisam siguran kog trajanja. Ne predugo, ali ni suviše kratko.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Svakako, ali samo sam se nadovezao na 4NY K3Y. Dakle, nemaju ljudi manje prava nego mi, jer ni mi to ne smemo raditi.
Mislim, ne smemo ni ubijati druge ljude, ne smemo pretući nekoga, ne smemo krivotvoriti stvari, pa to ponovo radimo. A to ako opljačkaš banku, pa te niko ne otkrije, ne daje za činjenicu da ti imaš PRAVO da opljaškaš banku.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ali imaš mogućnost da to učiniš kad god, a oni ne mogu da dignu ruku na sebe jer su potpuno nepokretni. Nisam siguran da je samoubistvo deo istog krivičnog zakona kao ostali navedeni zločini koji povređuju tuđu imovinu ili život. Sankcionisano je iz predostrožnosti, da ne bi svaki pojedinac u često prolaznoj teškoj situaciji pribegao "najlakšem" rešenju, navodno nije produktivno...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Hajde onda da to postavim ovako, nadam se da mi je dobra paralela: Npr. imaš jednog informatičara koji može da upadne u bazu podataka i preproda vredne informacije za dobre pare. On to može, ti to ne možeš jer si informatički nepokretan. Da li to znači da bismo tebe trebali učiti ili omogućiti ti da obaviš kriminalnu radnju? Ne. To je ona fora, pravo i pravda nisu isto.

A da je retardiran pristup gde država ne sme da se meša sa tim sa kim spavam, šta ću pričati, i šta ću jesti, a zato ima pravo nad mojim životom, retardiran je.
Korisnikov avatar
By Misfit
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2423863#p2423863]Dirrty napisao:[/url]Ma rekoh već, psihoterapiju, samo nisam siguran kog trajanja. Ne predugo, ali ni suviše kratko.
ali tu se opet vraćamo na ono pitanje godina. ukoliko je psihoterapija poželjno rešenje, zašto bi se prepisivala samo mlađima?

odnosno, treba ići od slučaja do slučaja, a ne udarati nekakve rigidne starosne granice.
Korisnikov avatar
By Dirrty
A ipak se meša u to s kim peder spava, ili ukoliko jedeš nedozvoljene supstance... nesloboda običnog čoveka je konstanta.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!