Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Herald
Srbija ima najmanju potrošnju mesa, mleka, voća i povrća po glavi stanovnika u celoj Evropi.

Za nešto više od 200 dinara moguće je kupiti pola hleba (22 dinara), pola kilograma krompira (20 dinara), toliko jabuka (60) i 400 grama najjeftinijeg mesa sa kostima (123 dinara).

link
Korisnikov avatar
By Herald
Jedino sto radi ko nenormalno su prodavnice. Kafica i prodavnica na svakom koraku. A Dinkic ce da se zaduzi da bi budzetlije mogle normalno da jedu i odrzavaju standardnu potrosnju.
By loreenche
Gde može da se kupi ovo meso za 120 dinara?
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Bilo gde - to je za pola kg, za 240-250 rsd/kg dobiješ lomljavu od kosti sa tragovima mesa, dobro jedino za neku čorbicu, da se raskuva...
Užas.. A u ruralnim sredinama su sve učestalije provale u tuđe kokošinjce i bašte, radi krađe peradi, druge sitne stoke i sezonske salate. Jednu ženu su uhvatili u krađi kokoške, pa kad su je pitali što krade, ona kaže : '' Gladna sam ! ''
Tuga i jad.
Korisnikov avatar
By bern
:lol: ko je izradio račun? maneken, cat-lover, svinjče, grobar the baćos ili alex dsl...?

edit:
the NAĆOS
Korisnikov avatar
By nsc
U Idea Extra i Idea Super (na uscu) ima dobar zapeceni pasulj za 199din/kg
kad sam u prolazu, uzmem 250gr i isto toliko vitaminske salate (139din/kg - rendani kupus i sargarepa sa kukuruzom secercem, sve lepo zakiseljeno i posuto susamom) ili 1/2kg paradajza i dobro se najedem za manje od 100din
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2417883#p2417883]Zen napisao:[/url]ali, 240 nije 120.
Pa cena je za 400gr, ne za kilogram Zen, vrći se da pročitaš post :)

Dakle, ima...
nsc napisao:U Idea Extra i Idea Super (na uscu) ima dobar zapeceni pasulj za 199din/kg
kad sam u prolazu, uzmem 250gr i isto toliko vitaminske salate (139din/kg - rendani kupus i sargarepa sa kukuruzom secercem, sve lepo zakiseljeno i posuto susamom) ili 1/2kg paradajza i dobro se najedem za manje od 100din
Ti voliš ta unapred spremljena jela iz marketa koja se prodaju u rinfuzu?
Ja bih posavetovao da je to jedno veliko no-no :nono:
Korisnikov avatar
By nsc
jbs ima nas koji nismo navikli na splacine
Korisnikov avatar
By nsc
svoje navike u ishrani ne pripisuj drugima
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2417815#p2417815]*deni* napisao:[/url]Baš zato i ima toliko gojaznih, jer svi krkaju čvarke, masti i 'leba i ostalu jeftinu hranu. Siromašni smo kao crkveni miševi, a puni holesterola. Ne piše nam se dobro.
Oprosti molim te, čvarci u nas opće nisu jeftini.

Kilogram čvarak te ovdje izađe između deset i petnaest eura.

Nije da ih jedem, ali sam jednom bacio pogled da vidim koliko to čudo košta.
Sad sam proverio, izgleda da si u pravu i da čvarci ni u Srbiji danas nisu mnogo jeftiniji. Ne znam zašto sam ih snažno doživljavao kao jeftinu hranu, možda zato što ih moja majka godinama nabavlja od privatnih proizvođača, koji su u našoj okolini i dalje veoma česti, pa je moguće da su u toj varijanti dosta jeftiniji. Baš ću da pitam majku za koju cenu nabavlja čvarke od svojih tradicionalnih snabdevača.
Ala su to slatki zalogaji - fini, rumeni, mesnati, fino usoljeni čvarčići uz paradajz, pa to je pravi merak. Jedan moj debeli rođak, koji jako voli čvarke, ume da sedne pred punu posudu čvaraka i da ih jede kao kokice, pa još oduševljeno ponavlja : '' Ala su sitni ovi čvarci, možeš ih jesti k'o kokice ! '' i samo ih ubacuje jedan za drugim u mešinu. :pekmen: :mljac:
Korisnikov avatar
By IriS
kupiš neku punjenu pljesku za 220 dinara, sa sve prilozima...

meni to može da bude dovoljno za ceo dan :lol:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Pa dobro, misli se na prosečnog građanina, ne na prosečnu moderatorku foruma :lol:

Mada, jedina si shvatila vest, svi su potrošili 220rsd na jedan obrok. :D
U vesti je suma od 220rsd na raspolaganju za ceo dan, dakle oko 75rsd po obroku, dragi moji...
:alexis:
Korisnikov avatar
By nsc
nisi, izgleda, procitao sve napisano
ja mogu nekoliko dana da jedem raznovrsnu hranu za svaki obrok i voce izmedju za tu prosecnu sumu, sto nije nimalo lako
@bern 173kg i 71-73kg
Uz dobru disciplinu, samoodricanje i skromnost se i sa restriktivnim sredstivma možemo prehraniti i to bez da više od nekoliko puta dnevno osetimo glad, ali ne onu iscrpljujuću, trajnu i bolnu. Pametnim racionalisanjem se lepo može isplanirati tranzicioni meni.
To znači da ćemo tražiti namirnice koje su rastresite, site i kojih se količinski može dobiti mnogo za relativno nisku cenu. Krompir je tu najzahvalniji. Uz malo kvasca mu se u rendanom obliku može povećati zapremina i do nekoliko puta, to je takozvni bujon od krtole, koji se u vidu kaše od početne količine od, recimo, pola kilograma krtole, može posle srkutati nekoliko dana. :yes:
A ako se povremeno i izluksuziramo i priuštimo sebi komad slasne slanine iz mesnice, evo kako ćemo multiplicirati upotrebnu vrednost jednog običnog komada slaninice. Uzmete kanap dužine oko pola metra i vežete ga čvrsto oko komada slanine. Kad dođe vreme za obrok, pojedete slaninu, trudeći se da zanemarite taj kanap i onda samo, kad ste je progutali, snažno povučete kanap za deo koji vam viri iz usta i izvučete slaninu van. Odložite je u frižider i ponovite postupak i prilikom sledećeg obroka.
Ovaj genijalni metod je patentiran u nekoj domaćoj seriji, ne sećam se kojoj, ali nije ni bitno, veoma je koristan i efikasan. Probajte i prijatno. :)
E, da, to je to, hvala, Heki.
To je jedan od filmova, koji su na poseban način slutili i predviđali raspad jednog sistema, koji je zapao bio u ozbiljnu krizu, gde su se ideali i čitav jedan sistem vrednosti urušavali i propadali.
:)
Korisnikov avatar
By nsc
Prema podacima Fonda PIO, najviše, 58.524 penzionera prima najnižu penziju koja iznosi 11.088,23 dinara

sta mislite kako oni prezivljavaju i sa koliko novca raspolazu za hranu, kad plate obaveze - Infostan, struju, ...
zna se da penzioneri ne vole da su ikom duzni, prvo placaju racune, pa ako sta ostane

prave gozbe od 1kg kupusa, 1/2 kile krompira i 200g dimljenih rebara (oko 100din sve zajedno), to jedu par dana za rucak, doruckuju proju, a veceru preskacu
Na žalost, uvek se setim da ni bitange i drugi koji su se lepo snašli u uslovima kriminalizacije društva i koji jedu mleko od ptice svaki dan uopšte ne razmišljaju o meni, tako da ni ja ne razmišljam o onima koji su u još goroj situaciji od mene.
Žao mi je, ali život je surov i nepravedan, ali - ako je nekom za utehu - ništa ne traje večno i svemu dođe kraj.
ja se ježim kupovine po samoposlugama,pošto nije redak slučaj da vidim kako neko uzima teglu ajvara,na primer,pogleda cenu,pa je vrati...

strašno mi je to,strašno je kad je hrana skupa,kad čovek ne može da kupi da pojede ono što želi svaki dan i koliko želi...

još kad teraju decu od frižidera sa sladoledom...

tuga...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!