Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Vec je gotovo izvesno da buducu Vladu budu forimirali DS-SPS+PUPS+Palma-LDP+SPO-URS, dakle jedna siroka koalicija svega i svacega, gde ce se naravno najpre zadovoljiti licni interesi vrha tih stranaka pa tek onda preci na "dogovor o principijelnim stvarima". No, sta ce biti kada dodje prva ozbiljna tacka gde se pogledi tih stranaka razilaze, recimo za par meseci Gay Pride. Hoce li Ceda i Vuk dopustiti da Djilas i ekipa ponavljaju spiku "mi se sa time ne slazemo ali moramo to dopustiti zbog EU" ili traziti da DS principijelno podrzi Pride? Ili kako ce reagovati na Palmine primitivne ispada u vezi Pride i LGBT populacije? Hoce li ostati da sede sa takvima u Vladi? I koliko dugo?
By Simor
Zapravo, koalicija će biti mnogo šira. Za sada imamo koalicioni sporazum između Tadića i Dačića. To podrazumeva koaliciju 9 stranaka: Demokratske stranke, Socijaldemokratske partije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Zelenih Srbije, Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Demohrišćanske stranke, Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije. Ako bi sa njima u koaliciju ušli Ujedinjeni regioni Srbije, to bi podrazumevalo dodatnih 8 stranaka: G17 plus, Zajedno za Šumadiju, Živim za Krajinu, Narodna partija, Bunjevačka partija, Koalicija za Pirot, Vlaška demokratska stranka i Sandžačka narodma partija. Ako im se pridruži i Preokret, to podrazumeva još 4 aktera: Liberalno demokratska partija, Socijaldemokratska unija, Srpski pokret obnove i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata.

Moje skromno mišljenje je da će se oni, u nadam se kratkom mandatu, uglavnom baviti namirivanjem apetita svih tih silnih političkih partija.

p.s. Gej pitanje sasvim sigurno neće biti jabuka razdora u toj koaliciji. Podsećam da se LDP nije preterano ožučio kada je Đilas imao svoje homofobne ispade, nego je na gradskom nivou nastavio da mu pruža podršku. Političkim partijama u Srbiji LGBT pitanja nisu ni deveta rupa na svirali, tako da se zbog toga oni neće posvađati. Mogu da se posvađaju oko javnih preduzeća, upravnih odbora, sekretara po ministarstvima i sličnim krucijalnim pitanjima za budućnost srpskog društva.
Korisnikov avatar
By spliff
ma da...
trebali su da pobede sns/srs/dss/zveri
oni bi sasvim sigurno imali sluha za lgbt pitanja

:kakodane:
By Simor
Ko je rekao da ostali politički akteri imaju sluha za LGBT pitanja? :)

Primera radi, znajući kakav je stav Dragana Đilasa, potpuno sam siguran da njegov politički projekat pod nazivom "Dveri Srpske" ne bi imao pozitivan stav prema gejevima i lezbejkama da je kojim slučajem ušao u srpski parlament.
zashto nisu dveri ushle u parlament ako su Djilasov projekat i ako bi valjale Djilasu? pa, eto Simore po tvom i brankokockicinom, DS krade, laze, manipulishe, sve kontrolishe, presipa dole-gore samo za svoje interese......, pa shto onda ne dobacishe koji procenat za taj DS "projekat i dete" zvano dveri?

uopshte ne bih da branim Djilasa. taj slabo inteligentni oportunista me ne odushevljava, ali kad vec i takvog ga moram braniti od pacenichkih brankokockica-Simor izvrtanja i lazi, pa, dosta je......... Boze, Simor, u shta se ti pretvori? :nesiguran:

btw, najbolje a najkrace bash spliff reche.
Korisnikov avatar
By smaug
Ova tema je odjednom mnogo zanimljivija nego sto se na prvi pogled cinilo...
Korisnikov avatar
By deran
ja bih ipak pitao koliko će im trebati da sastave novu vladu... :srbin:
Korisnikov avatar
By smaug
Mhm. Pa da. Sad je sve ukupno zanimljivo.
Korisnikov avatar
By svejedno
:lol:

e pa dojaja.
sad je vec zanimljivo.

..

ali smorio bih se ziv da nije bilo nikakve promene. jos 4 dine da bude identicno kao poslednjih 8. pa dosada do kranjih granica.

dajte ljudi bar igara, kad sa hlebom vec stojimo kako stojimo.

..

o'l'cno. mozda cak i upalim tv ovih dana se smejem malo.

(btw - najjaci su svi analiticari kojima je ovo 'veoma iznenadjujuc rezultat' :lol: ...eeeej, koji ljudi, koji kontakt sa pucanstvom, koji kontakt sa stvarnoscu, koje shvatanje demokratije.... da, upalicu taj tv par puta u sledecih ned dana ,))
Korisnikov avatar
By kal zakath
Baš pokušavam da se setim, jeli neko sam sebi skratio mandat da bi izgubio izbore - i nešto mi ne ide.
Korisnikov avatar
By svejedno
@smaug

izmedju ostalih i oni, da ...al oni su kupljeni, to jos i kapiras od pocetka.

a i citam tu neke online listove i svi su puni iznenadjenih analiticara.

a sad bio kod druga i video na ....studiu b, valjda, nekog lika koji se 'mnogo ali bas mnogo iznenadio' a sav je nesto ozbiljan analiticar & upucen preterano, jel...i bas je covek iznenadjen sto su ljudi smenili predsednika razjebane drzave.

..nemam pojma ko je. al je 'sav upucen' ,)
ortak mi rekao da je trebalo da bude voja zanetic u emisiji a njega uvek rado slusam, pa nije bio, pa smo ipak pogledali malo ovo, nije bilo bas toliko smesno koliko bi bio zanetic....al skoro ,)

..

a i chanak, evo, sad citam, jedini skupio muda i rekao nesto u ds stabu:

"Ko se boji rezultata izbora, neka ne ide na njih. Nema razloga za tugu, nije prvi put da glasanje ima čudne rezultate", istiakao je Čanak.

...cudni rezultati.

@kal - jeste
ka sloba, jel... i hteo bude predsednik 14 dina, ka sloba. i mnogo se iznenadio :lol:

edit -- aaaa, ja tek sad skapirao da si sAm napravio analogiju .) i do apologize. ucinilo mi se da pitas dal je bota to sad uradio .))
Kontam da je ujutru u 7h postrojavanje u Krunskoj i raport. Svi predsednici odbora, pa i iz Juzne Srbije. Telegram glasi: 'Ujutru sastanak. Doci obavezno. Kako, ne interesuje nas. Leteci. Plivajuci. Trotinetom... Licni izbor. Sa sobom poneti vrece za spavanje i dobar izgovor'! :rotflmao:

U SRS je druga prica. Vjerica Radeta okrece Irineja i trazi konzilijum popova za vrh stranke. Telefon niko ne dira niti se javlja na pozive. Pogotovo na one brojeve koji pocinju sa 00! :rotflmao:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2381772#p2381772]Vel boy napisao:[/url]zashto nisu dveri ushle u parlament ako su Djilasov projekat i ako bi valjale Djilasu?
Zato sto svi volimo cirkus, dok nije u nasoj kuci.
Dveri su odlican mamac za glasove ultradesnicara, porodicnih, slabo obrazovanih, verujucih i generalnog shljama kome se ne moze uzeti pravo glasa, ali se glasovi mogu ponistiti tako sto ce se dozvoliti da se kandiduju, malo podmazati ta kandidatura (dveri su za manje od tri meseca imali odbore u celoj zemlji, dok Novi Sad dugo nije imao sediste SNSa), a onda ih ostaviti ispod cenzusa. Meni je taj plan genijalan i da se stvarno desilo, ja bih cestitala onome ko je to sproveo u delo. Samo su u glupom Novom Sadu stigli do gradske skupstine.

Ne bih da sam pesimista, ali meni se cini da ce vlada koja se tek formira biti kratkog roka :lukavi:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2382014#p2382014]Wilhelmina napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2381772#p2381772]Vel boy napisao:[/url]zashto nisu dveri ushle u parlament ako su Djilasov projekat i ako bi valjale Djilasu?
Zato sto svi volimo cirkus, dok nije u nasoj kuci.
Dveri su odlican mamac za glasove ultradesnicara, porodicnih, slabo obrazovanih, verujucih i generalnog shljama kome se ne moze uzeti pravo glasa, ali se glasovi mogu ponistiti tako sto ce se dozvoliti da se kandiduju, malo podmazati ta kandidatura (dveri su za manje od tri meseca imali odbore u celoj zemlji, dok Novi Sad dugo nije imao sediste SNSa), a onda ih ostaviti ispod cenzusa.
To se upravo i dogodilo na ovim izborima, i Dveri i SRS dobili oko 4,5% pa ostali ispod cenzusa, a onda se tih 9% prelilo (manje-vise) proevropskim strankama ;)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Da, ali da je to sve zapravo osmisljena igra je samo predpostavka.
Korisnikov avatar
By Herald
A prevremene EU cestitke Nikolicu? Mozda su namestili izbore da i prestali deo stanovnistva ima cemu da se raduje :lol:
A smrad i licemer Tadic sada pokusava da postane premijer sa sve spikom "ja to ne bi ali eto ovi moji iz stranke me teraju" . Mislim, alo smradu, prestani da prodajes besmislice u koje ni sam ne verujes, reci barem otvoreno ljudski "hocu da budem premijer, hocu da ostanem na vlasti" , bolje nego ova najnovija glupost!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne brini se ti nista, Tadic nece biti premijer. Bice Gljivica. Ds moze samo da da predlog, koji se naravno nece usvojiti, jer su vec prodali premijersko mesto za podrsku spsa na svim nivoima.
By Kragi
Ne verujem da ce premijer biti iz SPS-a, verovatno ce biti DSovac ili 'nestranacka licnost'. Zelim da verujem da bi to mogla biti zena.
Sa druge strane, kao kontra Nikolicu, verujem da ce vlada imati ideju da udruzi sto vise stranaka/poslanika te da ce je ciniti DS+SPS+URS+LDP+mozda jos neka 'manjina'.
I nek mi neko objasni, da sam budala, kad kazem: Srbija je na Ivici ....

SPS je u svoje redove primio onog, kako se zvase ,,, e da, Borisa ... jeste !
A u koaliciji im Palma ... jel treba nesto kazivati ?

Blago buducoj vladi, jao narodu !
Korisnikov avatar
By deran
ne znam,ali znam da se ivica ne kurči više,naprotiv...

(interesantno mi je ovo velovo menjanje posta iznad-prvi je počinjao sa "tadiću,budalo!"... :lol: )
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!