- 07 Apr 2005, 21:26
legalizacija je sa jedne strane previshe uzak, a s druge strane isuvishe shirok pojam....
jer kao shto je neko gore rekao mi nismo van zakona, tako da nam nije potrebna legalizacija, dok s druge strane nas neshtite zakonski akti kao i ostatak populacije, ali to se nepostize legalizacijom GLBT zajednice...
vec uvodjenje gay populacije u pravne okvire i prim. mogucnost sklapanja braka u okviru drzave....
ali mishljenja sam bar u ovom primeru da su ljudi previshe ovisni o institucijama drzave, kao i o institucijama drushtva kao shto je porodica i brak...
mnogi sociolozi smatraju da je brak kao i porodica zastareo termin za moderno, extrovertno, kapitalistichko drushtvo u kome se nalazimo, hteli ili nehteli mi to da priznamo....
brak kao institucija je kreiran od strane religije, samim time tu treba i da ostane, sam brak je kroz chitavu istoriju bio sredstvo za ochuvanje nekakvog moralnog kodeksa s jedne od strane crkve a s druge od strane drzave....
tako da kada kazem kada ja budem zeleo da se ozenim za nekog princa na belom konju to nece bit pred maticharem nego pred Vrhovnom Sveshtenicom Isianske Tradicije, kojoj i sam pripadam, jer papir nema znachaja tamo gde je srce..