Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

@vel boy

Srbi su doziveli poraz na mostarskom ratistu jos u junu 1992. Povremeno granatiranje koje je vrsila JNA pod komandom Momcila Perisica od aprila do juna od tada vise nije bilo moguce. U odnosu na ratne zlocine vrsene nad srpskim civilima u Mostaru tokom citavog rata kao i ostale mostarske ratne zlocine, srpsko granatiranje u tih par meseci je od manjeg znacaja. Medjutim, uskoro je poceo hrvatsko-muslimanski sukob i razoreni grad Mostar (ili urbicid kako ti volis reci), je uglavnom posledica tog sukoba. Zoran Djindjic je Pale posetio 1994 tako da nikako nije moguce da je njegova poseta bila u isto vreme kad si ti navodno u Mostaru trpeo srpska granatiranja. Cudi me da ne znas te najosnovnije cinjenice o ratu u BiH i mostarskom ratistu, a navodno si proveo taj rat u Mostaru. KO SI TI U STVARI ?
By Simor
Nagradno pitanje za prijatan kraj vikenda:

Naš vožd Boris Kampanja Kontrasta Tadić se, kao slučajno, danas sreo sa Zdravkom Čolićem na kafi. I novinari su se slučajno tu zatekli i, naravno, slučajno to stavili kao udarnu vest u svojim nezavisnim glasilima. Pitanje glasi: da li je Boris Tadić pitao Zdravka Čolića nešto oko toga što je Elektroprivreda Srbije sa njim zaključila ugovor vredan 350.000 evra?

"Taj zavidljivi svijet i ti tračevi zli
i te pokvarene namjere
što ruše naš san
tebe čuvaću ja, mene čuvaćeš ti
to je dovoljno za ljubav
neka znaju sada svi!"
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2376338#p2376338]kartografija napisao:[/url]@vel boy

Srbi su doziveli poraz na mostarskom ratistu jos u junu 1992. Povremeno granatiranje koje je vrsila JNA pod komandom Momcila Perisica od aprila do juna od tada vise nije bilo moguce. U odnosu na ratne zlocine vrsene nad srpskim civilima u Mostaru tokom citavog rata kao i ostale mostarske ratne zlocine, srpsko granatiranje u tih par meseci je od manjeg znacaja. Medjutim, uskoro je poceo hrvatsko-muslimanski sukob i razoreni grad Mostar (ili urbicid kako ti volis reci), je uglavnom posledica tog sukoba. Zoran Djindjic je Pale posetio 1994 tako da nikako nije moguce da je njegova poseta bila u isto vreme kad si ti navodno u Mostaru trpeo srpska granatiranja. Cudi me da ne znas te najosnovnije cinjenice o ratu u BiH i mostarskom ratistu, a navodno si proveo taj rat u Mostaru. KO SI TI U STVARI ?
- nisu Srbi doziveli poraz vec sds-jna-sheshelj (uklj. Tomavuchic Nikolic...)- smiloshevic od Srba. to shto su takvi od Srba onda bili u vecini i to shto ih ti po retorici krvi i tla volish izjednachivati sa svim Srbima, je druga stvar. toliko o terminologiji i politichkoj korektnosti na kojoj bi morala da poradish kartografijo, znash, jer ti je identichna hos-ovskoj.

- granatiranje Mostara od strane onakvih Srba je, dakle, trajalo vecinom cele 1992-e, to je trebalo pre(o)ziveti kao i zlochine od strane hos-a prema poshtenim Srbima koji su ostali, o tom i govorim.
- ja uopshte nisam ni rekao da su perishic-rkaradzic Srbi granatirali Mostar bash onda tj. 1994-e kada je Djindjic posetio prvi put Pale vec sam samo korisnika sixto-a podsetio gde sam bio i shta sam radio tj. pre(o)zivljavao DO TADA poshto mi taj trol zvani sixto ludjachki pominje ravnogorski pokret, Pale i ko zna shta sve ne a samo zato shto ne napadam Vuka Drashkovica kojeg on, ochito je, patoloshki mrzi. pa, kad me vec vuche za jezik, rekoh nemam problema da objasnim sve hronoloshki. i tachno i jasno i rekoh da su se tada tj. 1994-e hvo-hos-ABiH klali i ratovali medjusobno, no, ni to ne znachi da je moj/nash polozaj bio lakshi.
to shto ti kartografijo ili slabo kopchash s razumevanjem napisano ili skachesh u paranoichne predpostavke (nije ti prvi put), je tvoj problem.
a, ja, evo sad cu se tebi ekspres predstavljati natenane ko ja u stvari jesam, evo odma' :lol: ko je dobronameran i lucidan i mogao da poveze od komadica informacija koje sam davao ko sam u stvari ja, povezao je. ko nije dobronameran vec je maliciozan, ne odajem mu.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja cu da odem da glasam za betmena, mada mi se svidja i onaj origami, al ne znam dal cu moci da ga metnem u kutiju.
Sve ovo shto si rekao Simore
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2376333#p2376333]Simor napisao:[/url]
LDP nije gej organizacija nego politička stranka. LDP bi kao politička partija trebalo da ponudi konkretna rešenja, da ponudi kontekst u kome će se rešiti i pitanja vezana za ljudska prava. Suštinsko pitanje jeste koji je to kontekst koji LDP nudi preko svoje koalicije? Primera radi, vrhuška Borisa Tadića je potpuno uništila ekonomiju i napravila neverovatna socijalna raslojavanja. Koji je odgovor Preokreta na to? Libertarijanski princip koji je LDP često spreman da ponudi? Socijaldemokratsko rešenje koje, valjda, nudi SDU? Državni kapitalizam Srpskog pokreta obnove? Šta tu radi Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata? To je potpuno irelevantan sindikat koji više podržava prava poslodavaca nego prava radnika. Koji je odgovor LDP-a na korupciju? LDP je horski sa DS omalovažavao rad Saveta za borbu protiv korupcije i nijednom nije pitao svoje DS drugare šta je sa svim onim izveštajima koje su napravili hrabri ljudi poput Verice Barać, Danila Šukovića, Jelisavete Vasilić...

Nisu gej i lezbejska prava u nekom limbu i onda samo to postoji, a ostalo je nebitno. Hoću reći, džaba Zakon o radu koji nudi zaštitu od diskriminacije po osnovu seksualne orijentacije ako ljudi ne mogu da se zaposle. Na stranu to što je gomila zakona prepisana, izglasana na brzinu i mnogi od njih nemaju ni podzakonska akta i kao takvi su gotovo neprimenjivi u praksi. Da ne pričamo o sramnim reformama pravosuđa koje su dodatno unizile naše sudstvo i dodatno ga lišile nezavisnosti.

Uprkos svom mom sentimentu prema LDP-u, LDP ne nudi nikakav preokret. LDP nudi kontinuitet sa lošom vladavinom Demokratske stranke. (Upravo mi je u glavi prošlonedeljni Utisak nedelje kada Čeda samo što nije skočio u zagrljaj Đilasu, tom istom Đilasu kome za četiri godine ništa nisu zamerili nego su ga podržavali. Pa, gde se denula njihova human rights politika u svim onim prilikama kada je Đilas sprovodio sve one idiotske i diskriminatorske prakse?)
upravo se slaze s ovim odlichnim, citiram te: I za kraj, da podsetim na sjajne reči Dragoljuba Mićunovića, iz perioda pre nego je ostario i postao vojnik-penzioner Partije: Nepoverenje prema vlasti je građanska vrlina
- jer DS poziva da gradjani uchestvuju i konstruktivno kritichki u demokratskom procesu i za to mu/joj treba dati barem josh jednu shansu

a nikako s ovim kontraproduktivnim
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2376333#p2376333]Simor napisao:[/url]
Pitanje ovih izbora je da li ćemo mi kao građani dozvoliti da se loša samovlada Borisa Tadića nastavi ili ćemo, u skladu sa oruđem koje nam liberalna demokratija nudi, svojim glasom one koji su loše vladali kazniti i skloniti sa vlasti. Ja biram drugu opciju i nalazim da jedino Srpska napredna stranka ima potencijal da Demokratsku stranku smesti tamo gde bi joj u svakom normalnom društvu bilo mesto – u opoziciju.
:nono:
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa da se ponovi:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2376343#p2376343]Simor napisao:[/url]Nagradno pitanje za prijatan kraj vikenda:

Naš vožd Boris Kampanja Kontrasta Tadić se, kao slučajno, danas sreo sa Zdravkom Čolićem na kafi. I novinari su se slučajno tu zatekli i, naravno, slučajno to stavili kao udarnu vest u svojim nezavisnim glasilima. Pitanje glasi: da li je Boris Tadić pitao Zdravka Čolića nešto oko toga što je Elektroprivreda Srbije sa njim zaključila ugovor vredan 350.000 evra?

"Taj zavidljivi svijet i ti tračevi zli
i te pokvarene namjere
što ruše naš san
tebe čuvaću ja, mene čuvaćeš ti
to je dovoljno za ljubav
neka znaju sada svi!"
Dakle, koji su to silni plusevi DS koji će prevagnuti minuse svih ostalih kandidata?
Meni se čini ne da ih je malo, nego da ih je mnogo malo.
Biranje između dva zla je oduvijek loše završavalo.
Mišljenja da sam bi bolje biloda se naprednjake baci u vatru i napokon stavi na neku vodeću poziciju, nakon svih ovih godina.
Pobogu, možda se napkon dogodi i treći Pride, barem pod pritiskom Europe, jer su eto nekakvi nacionalisti na vlasti.
Ima logike, shvatite. Mislim, neko je prije neki dan postavio klip gdje se vide promjene Nikolićevog mišljenja.
Znam da to nije šarmantno, ali se vidi da je čovjek spreman na prelamanje stavova.
Jebote, imate DS, na ovaj ili onaj načinveć skoro 12 godina. Jel šta bolje? Cvatu li ruže? Šećete li se zagrljeni? Vjenčavate li se sa svojim partnerima?
Ne, ne, ne i ne?
Da, ne isplati se više glasati za DS samo da bi oni bili udobno zavaljeni u svojim stolcima i vas jebali u zdrav mozak. :kiss:
Rece Palma, neki dan, pala bi vlada, da se odrzala parada !
Tadic vodi anti kampanju (kako neko vec rece) protiv Tome, Ceda sa deda Zaharijem, Mladja i regioni (tj,jadovi), Muftija (no coment), Canak (corba s mirodjijom), SPS bez Milicevica (zbog Palme), Kostunica (pao sa Marsa), Seselj gdja, Rasim (i sa ovima i onima je), i da sve nabrojim, trebace mi po' noci ... tuga, jad i cemer, bice posle 06-og ... Sanse za bolje, kvalitenije sutra, ne postoje ... Eto, od mene, tol'ko !!!!!
A da, izaci cu na izbore, da prosetam, da me vide, i da ih vidim, nervozne, te sve posmatrace i posmatracice sa optimizmom i mislju, da ce od 07-og, sve biti kao u bajci cike Hansa i Kristijana Andersona (to bejahu neki bruderi, ili bracni drugovi) ... :flasher:
Stripi, sasvim izgleda da je lako tebi iz Hrvatske nagovarati Srbe i gradjane Srbije da se kockaju ruskim ruletom. nisam ni ja u Srbiji ali ne dozvoljavam sebi drskost da agitujem Srbima kockanje ruskim ruletom. ja ne znam da li ti imash ikakve rodbine u Srbiji, ja imam i znam shta govorim.
i ne lazi da je DS vladao na ovaj ili onaj nachin "evo vec 12 godina", kada dobro znash da nakon shto je ubio pok. Djindjica, koshtunica i njegovi (chitaj/te- tomanikolicevi saveznici!) su uzjahali na vlast od 2003-e do 2008-e.
stoga, DS je na vlasti tek od kraja 2008-e a nikako 12 godina.
By Kragi
Ja i dalje nisam skontao ko to predlaze glasanje za DS, odnosno ko je rekao da se za njih isplati glasati? Jedino ako Stripi nije mislio da ne glasanjem za SNS smanjujem sanse da Tadic sjase sa vlasti? :nerd:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2376391#p2376391]Vel boy napisao:[/url]Stripi, sasvim izgleda da je lako tebi iz Hrvatske nagovarati Srbe i gradjane Srbije da se kockaju ruskim ruletom. nisam ni ja u Srbiji ali ne dozvoljavam sebi drskost da agitujem Srbima kockanje ruskim ruletom. ja ne znam da li ti imash ikakve rodbine u Srbiji, ja imam i znam shta govorim.
i ne lazi da je DS vladao na ovaj ili onaj nachin "evo vec 12 godina", kada dobro znash da nakon shto je ubio pok. Djindjica, koshtunica i njegovi (chitaj/te- tomanikolicevi saveznici!) su uzjahali na vlast od 2003-e do 2008-e.
stoga, DS je na vlasti tek od kraja 2008-e a nikako 12 godina.
Kolike rupe ti imas u pamcenju kad brkas vlade u poslednjih deset godina jbt!

DS je bio opozicija samo u toku prvog mandata Kostunicinog. Apsolutno su imali poluge vlasti i znali sta se radi u drzavi.
i u tom linku pishe u smislu "Apsolutno su imali poluge vlasti i znali sta se radi u drzavi." ??? :blentavi:

gledaj, jako dobro znam kako internet-vojska naprDnjaka spamuju i B92 komentare i shta baljezgaju, isto shto i ti sada sixto, ali josh bolje znam kako im odlichno odgovore oni koji se drze chinjenica a da ni nisu u DS-u. stoga, vozi sixto dalje......
oh and btw., par josh chinjenica o tomavuchicevcima. oni bi trebali biti zahvalni, da, zahvalni DS-u shto je, omogucivshi im da se odvoje od smradikala i spasivshi im poslanichke funkcije koje su im smradikali hteli da oduzmu, zapravo udahnuo zivot toj stranci koja sebe naziva SNS. Toma Nikolic, Aleksandar Vuchic, Prelevic, Vulin i ostala kompanija takodje itekako trebaju biti zahvalni okolnostima shto nisu zavrshili zajedno s shesheljem u haashkom kazamatu a mogli su itekako jer su svo vreme sve do 2009-e (dakle, sve do pre dve-tri godinice) uchestvovali u svim zlodelima (bilo verbalnim, bilo hushkachkim u ratovima devedesetih shaljuci bele orlove i shesheljeve paravojne formacije po zemljama ex-Yu, bilo kroz poluge vlasti koje su drzali za vreme smiloshevic-sheshelj dikatature) za koje sheshelj odgovara godinama u Haag-u. barem on se predao i tamo je otishao josh poodavno, to mu se mora priznati, a ove SLINAVE PREVRTLJIVE KUKAVICE I GADOVI koje se odazivaju na imena Toma Nikolic, Aca Vuchic, Prelevic, Vulin..... neka zahvale slaboj doslednosti organa za isporuchivanje ratnih zlochinaca shto i oni nisu zavrshili u Haag-u! i umesto da su manji od makova zrna i da se pokriju po ushima shto su se nekaznjeno izvukli, oni razvezali labrnje i cirkusaju po Srbiji, sami sebi nadenuli ime koje da nije ironichno i to tuzno ironichno ("napredna"...:smeh: ako su oni napredni i u chemu ja sam helikopter....) bilo bi urnebesno smeshno, hoce josh i vlast opet pa hoce vlast opet, vidi molim te. djubrad jedna sns-ovska :pljuje:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja znam da smo se u Rvackoj zajebali. Napravili smo dvopartijski sistem koji više ne možemo srušiti sve i da hoćemo.
Prognozirati pobjednika izbora je sasvim jednostavno, ne moraš biti nekakav školovan analitičar da bi mogao znati čak i koliko će ko dobiti mjesta u Saboru.
I onda imaš situaciju, već dvadeset dobrih godina, gdje viđamo stalno jedne te iste face koje samo čekaju da se prethodnici skinu sa vlasti pa da onu uzjašu. U međuvremenu su po Saboru, po nekakvim odborima i knjavaju. Sad smo poslali i prvu turu u briselski parlament. Nisu ni došli a već se žale kako su im dnevnice od 350 € premale za osobne potrebe.
Ono što mene smeta jest ta njihova drska sigurnost jer znaju da će biti na vlasti, ovako ili onako, ili kad - tad.
E to me živcira toliko da bih glasao za Franu Čirka ako treba.
Korisnikov avatar
By kal zakath
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2376440#p2376440]Stripi napisao:[/url]Ja znam da smo se u Rvackoj zajebali. Napravili smo dvopartijski sistem koji više ne možemo srušiti sve i da hoćemo.
Prognozirati pobjednika izbora je sasvim jednostavno, ne moraš biti nekakav školovan analitičar da bi mogao znati čak i koliko će ko dobiti mjesta u Saboru.
I onda imaš situaciju, već dvadeset dobrih godina, gdje viđamo stalno jedne te iste face koje samo čekaju da se prethodnici skinu sa vlasti pa da onu uzjašu. U međuvremenu su po Saboru, po nekakvim odborima i knjavaju. Sad smo poslali i prvu turu u briselski parlament. Nisu ni došli a već se žale kako su im dnevnice od 350 € premale za osobne potrebe.
Ono što mene smeta jest ta njihova drska sigurnost jer znaju da će biti na vlasti, ovako ili onako, ili kad - tad.
E to me živcira toliko da bih glasao za Franu Čirka ako treba.

Nije problem ni dvopartijski sistem. Problem u Sloveniji je što nemaju nikakva politička uverenja. Njima je svejedno na kojoj listi če biti izabrani. Propadnu liberali - nema problema selimo Pahoru; propadne Pahor - super selimo Jankoviću; neče imat problema ni da sele dalje, sve do Janše ako treba. Mislim da ima Janković poslanike kojima je to sada četvrta stranka. Ekonomski je ionako svejedno, jer svi odreda podržavaju neoliberalni kapitalizam; Janša ima sasvim isti program za rešenje krize kao što ga je imao Pahor.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2376041#p2376041]IriS napisao:[/url]joj, meni se zaista kakula od same pomisli na sve što se u ovoj zemlji dešava.
ali da doživim da Velimir piggy eyes Ilić opet dođe na vlast, i da budem svesna da je moj jedan glas doveo do toga, zaista ne mogu.

danas počinjem da vežbam ovo, imam sedam dana, dosta je.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2375988#p2375988]Mali-Princ19 napisao:[/url]
Slika

Samo sto ovom ^origamiju nedostaje ova dole stvar da slika bude potpuna.

Slika

Aj da vidim da to ubacite u kutiju?
Sad odosmo i u Sloveniju jebote, sa kojom mi je, btw, svaka komparacija smesna. Sa Hrvatima cu nekako i da se poredim, ajd.
No, Simor je izneo svoj stav ali njime i postavio temu tako da ispada da ako ne glasas za SNS dajes indirektnu podrsku DS-u.
Naravno, ja takvu odgovornost ne prihvatam.
Pored toga sto mogu da podrzim razlicite pristupe i kalkulisanja na ovu temu ja bih ubacivanjem SNS-a u vatru zapravo glasao za nekoga ko je pripadao politickom miljeu koji je ponosno podrzavao klanje oca mog frienda. Zarđalom kasikom, razume se.
Ne, ipak ne bih, a uz to me savrseno ne zanima da li je i u kojoj meri promenio stavove jer time ne moze da aminuje takvu proslost cak i da jeste.

Na kraju, ja ni za DS ne bih da snosim odgovornost. Za DS sam, jedan jedini put, glasao 2000. na parlamentarnim izborima i nikad vise. Nekako sam navikao da mi politicke opcije za koje glasam jedva prelaze cenzus te sam vecito u manjini a ovi koji su DS doveli na vlast, pa sad kukaju, neka ih i skidaju. Nemam, zapravo, nista protiv.
Korisnikov avatar
By Stripi
Hm, kako smo već imali prilike upoznati se sa određenim članovima određene sranke (čitaj homofob u LDP-u) stvarno nismo sigurni da li postoje određeni ljudi unutar jedne stranke koja je deklarativno demokratska i liberalna a oni podržavaju klanje zarđalim kašikama.
Imao sam prilike prisustvovati takvim ustaško-desničarskim ispadima nekih od članova SDP da ti pamet stane. To što mi ne znamo za stavove tih ljudi definitvno ne znači da oni nisu spremni izbacit šajkače i kame kad do nečeg dođe.
I Kal je dao odličan primjer. Nije Slovenija puno odmakla od Balkana iako simpatično i ušminkano djeluje. Ti ljudi imaju jedan program a u tom prgramu nisu ni obični ljudi ni dobrobit zemlje.
By Kragi
To sto ti ne znas stavove tih ljudi, definitivno ne znaci da oni nisu spremni na bilo sta, odnosno nisu.
Ja ti pricam o tome da znam stav koji je imao veliku ulogu u unistavanju gomile zivota u blizem okruzenju. To sto ne znam, nisam ili mozda jesam siguran u to da li se isti taj stav promenio i da su oni spremni na bilo sta, odnosno nisu, mi licno nista ne znaci jer vec imam dovoljno 'trauma' iz tog perioda da mi ne pada na pamet da zaboravim a kamoli glasam za Tomu. Ni pod tackom razno.

Sto se Slovenije tice, nemam predrasuda da je tamo sve bajno al' mi komparacija i dalje, stvarno, smesna. Ma koliko bio dobar njegov primer mislim da je nezadovoljstvo lakse izrazavati sa 980 evra prosecne plate, kolika je bila u februaru, cini mi se. Podrzavam borbu za napredak ali ae da se mi drzimo Srbije ipak, dok se ne pojavi neko i sa Novog Zelanda da mi prica o losoj politickoj situaciji tamo dok se mi mislimo da li da glasamo za 'ljubim ruku ratni zlocince'. Daj bre ....
By Simor
Ogrešio sam se o nezavisnost naših medija. Ipak su srpski mediji potpuno uravnoteženi u ovoj izbornoj kampanji.

Tako je u prazničnom dvobroju, "Blic" objavio intervju sa Borisom Tadićem, "Press" je intervjuisao svog vlasnika Dragana Đilasa, isto su uradile "Večernje novosti" (jebiga, Đilas je čovek zmaj pa može da priča za više novina), "Dnevnik" je popričao sa Bojanom Pajtićem, a "Kurir" (perjanica nezavisnog novinarstva) nam je preneo proročanstvo najpoznatije bugarske proročice Cvetanke Janakijeve da će Boris Tadić pobediti na ovim izborima.

Svaka sličnost sa izveštavanjem medija tokom Miloševićevog perioda je puka slučajnost.

:balerina:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 21
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!