Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By spliff
Izvor: Beta

Kosovska Mitrovica -- Kosovski Albanac Seljver Haradinaj poginuo je, a dvoje dece povređeno je kada je eksplodirao plastični eksploziv na njegovom prozoru u Kosovskoj Mitrovici.

Haradinaj živi u naselju "Tri solitera" u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti rekao je novinarima da su nepoznate osobe postavile plastični eksploziv na prozor stana porodice Haradinaj koji se nalazi u prizemlju zgrade.

Seljver Haradinaj je u trenutku eksplozije, koja se desila noćas oko 1.30, u stanu bio sa suprugom i četvoro dece.

"Motivi i počinioci ovog zločina su nepoznati, a istragu slučaja vodi regionalna istražna jedinica kosovske policije. Od siline eksplozije na licu mesta mogli su se videti ostaci razbijenog stakla, a koliko je bila snažna govori i činjenica da su je osetili i čuli Mitrovčani koji žive u sasvim drugom delu grada. Na lice mesta su nakon incidenta stigle jedinice kosovske policije i Kfora koje su obezbedile mesto i započele istragu", kaže za B92 novinar Tanjuga Željko Tvrdišić.

Naselje "Tri solitera" nalazi se u blizini reke Ibar koja deli grad na severni i južni deo, i u njemu žive pripadnici svih etničkih zajednica koje žive na Kosovu.

B92
Tragedija jeste i treba kazniti onoga ko je to uradio ako je napadnuta ta porodica.I nadam se iskreno da ce se spasiti ta deca.
Ali je sramotno sto ti ovakve vesti postavljas ovde zarad svog licnog obracuna sa Kosovom, Srbima i tim temama.
Pre dve godine je bacena bomba u istoj toj Mitrovici na protesnu setnju Srba u kojoj je jedan covek ubijen.
Niko nije kaznjen za to.
Jesi li tada postavio tu vest kao temu na Gej forumu?
Korisnikov avatar
By spliff
kakav lichni obrachun? sa kime?
na chemu si ti?
i shta tebe boli kita kakve ja teme postavljam?
By Kragi
Sta znam, meni je ovo cin individUe i treba da bude lisen grupnih osuda na nacionalnom nivou.
Budala ima svuda.
Tol'ko.
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369960#p2369960]spliff napisao:[/url]kakav lichni obrachun? sa kime?
na chemu si ti?
i shta tebe boli kita kakve ja teme postavljam?
1.Sa tobom sam polemisao o Srbiji i Srbima na bar 5 tema.Ti si imao negativan stav prema Srpskoj istoriji na Kosovu.Podrzavas nezavisnost Kosova.Ti ne volis ni svoju zemlju ni svoj narod.

2.Ja nemam poroke, a negde sam procitao da te je neko ko te ocigledno poznaje, ovde izmedju ostaog nazvao citiram "matorim propalim narkomanom", ja te ne poznajem pa zato citiram.

3.Ovo je forum, prostor za diskusiju i iznosenje misljenja.
Korisnikov avatar
By spliff
srpska istorija se pishe malim s
srbine
Izvor: Tanjug

Kosovska Mitrovica -- Kosovski Srbin Vladimir Denović (66) izjavio je da su ga večeras napala i teško povredila trojica Albanaca u Suvom Dolu, nadomak Kosovske Mitrovice.

Denović je zadobio teške telesne povrede glave i grudnog koša, izjavio je Tanjugu načelnik hirurgije u bolnici u Kosovskoj Mitrovici dr Radimir Janković, dodajući da je pacijent zbrinut i da se nalazi van životne opasnosti.

"Denović ima prelom tri rebra, povredu glave i poderotine po telu. Radi se o udarcima koji su naneti tupim predmetom. Za sada je stabilno, nema znakova krvarenja", rekao je Janković.

Denović je novinarima u bolnici ispričao da su ga trojica Albanaca zaustavila kada se vraćao kući iz Kosovske Mitrovice u selo Suvi Do i da su ga pitali gde ide, nakon čega su, kada je odgovorio na srpskom, fizički nasrnuli na njega.

Od većih povreda, kako je rekao, spasio ga je komšija koji je tog trenutka naišao sa svojim automobilom.

Mešovito srpsko-albansko selo Suvi Do, u kojem živi oko tridesetak srpskih porodica, oko tri kilometra udaljeno je od Kosovske Mitrovice.

Ovo je u poslednja 24 sata drugi ozbiljan incident na severu Kosova, nakon što je jutros, u eksploziji u Kosovskoj Mitrovici, život izgubio jedan Albanac, a dvoje dece lakše povređeno.
Komšije u Tri solitera: Nikad nismo imali problema

Albanci i Bošnjaci kažu da se život u Kosovskoj Mitrovici odvija na prilično uobičajen način i da mesta za paniku nema.

KOSOVSKA MITROVICA - Situacija u multietničkom naselju "Tri solitera" u severnoj Mitrovici je nakon poslednjih incidenata mirna.

U razgovoru za RSE Srbi, Albanci i Bošnjaci kažu da se život u ovom delu Mitrovice odvija na prilično uobičajen način i da mesta za paniku nema.

Ipak, izvesna doza straha od budućih dešavanja u ovom gradu postoji kod svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

Mitrovčanin i otac troje dece Petar Nikolić kaže da se komunikacija između komšija Srba i Albanaca u ovom naselju, nakon svih dešavanja pre i posle 1999. godine, zapravo nikada nije prekidala.

Kaže da, bez obzira na poslednje incidente, ne razmišlja o odlasku i preseljenju u neki drugi, bezbedniji deo grada.

"Ovde je uvek bilo problema, što se bezbednosti tiče. Konkretno sa komšijama nemamo nikakvih problema. Naravno, ima incidenata, ali mi koji živimo ovde se klonimo takvih stvari, zato što imam malu decu, živimo ovde, radimo i planiramo da ovde ostanemo. Videćemo, vreme će pokazati kako će biti. Bude strašnih stvari, incidenata, svega…ali moramo da živimo ovde, drugog izbora nemamo", kaže on.

Student Vladimir Kostić ističe da, bez obzira na poslednje incidente u Mitrovici, živi slično poput svih ostalih mladih ljudi.

"Živim ovde sa mamom i sestrama. Zaista nisam imao nikakvih problema sa komšijama, normalno idem u školu, izlazim u grad. Javljamo se komšijama, imamo pristojnu komunikaciju", naglašava Kostić.

Mitrovčanin Arslan Redžepi takođe kaže da problema sa komšijama Srbima u severnoj Mitrovici i u samom naselju "Tri solitera" do sada nije imao.

“Što se tiče zivota mogu vam reći da živimo normalno, bez problema. Bilo je incidenata ali je sada mirno. Postoji strah ali šta da radimo. To je normalno. Od komšija nikada nismo imali neprijatnosti ili problema. Tu smo 35 godina i nikada nismo imali problema. Živeću ovde, jer ovde je ziveo moj otac, tu sam ja i tu su moja deca”, istakao je Redžepi.

Bošnjak Smajo Redžepagić kaže da i nakon incidenata živi u dobrim odnosima sa komšijama Srbima i Albancima. On smatra da starosedeoci Mitrovčani mogu živeti i dalje jedni sa drugima, dok incidente i probleme, po njegovom mišljenju, izazivaju ljudi koji su nakon konflikta 1999. godine došli u Mitrovicu.

"Mi starosedeoci, stari Mitrovčani se jako loše osećamo zbog svega što se poslednjih godina dešava u našem gradu. Ja znam i ubeđen sam da sve te probleme prave ljudi koji su došli ‘sa strane’, ljudi kojima koreni nisu odavde. Narod je takođe jako naivan, lako je u ovakvim vremenima manipulisati narodom. Ja nikada ‘lošu reč’ nisam imao ni sa Srbima ni sa Albancima. Za mene postoje samo loši i dobri ljudi. Ili si čovek ili nisi", istakao je Redžepagić.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!