Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
^sta ti je smaug, romima je do jaja.
Kako kakve veze. Svojim principom pljujes na svakoga, Peru, Ziku, mene, romsku porodicu 200m ispod moje kuce koji rade i placaju ovoj drzavi nesto.
Pa dokle vise neravnopravnog odnosa prema gradjanima srbije.

Sta, mi smo budale, a neko ko nije imao nista i nije maknuo guzicom nikad, dobije nesto. Pa sto je on vredniji od romske porodice u mom komsiluku gde je sin posle trogodisnje skole zaposlio se u gradskom zelenilu.
Kakvu poruku ti njemu saljes modelom koji zastupas? 'Da momcino, ko te jebe. Ti radi, placaj porez ovoj drzavi, a to sto se nisi setio da sednes na karton i pruzis ruku pa nisi dobio to sto imas ko te jebe?'

Iz revolta prema govedu Djilasu treba im pokloniti stanove. Alo bre, pa ima dece ciji su lekovi na crnoj listi pa moraju da se snalaze, on nije dao ceo zivot dinara za struju!

Ako im kontejneri u izbetoniranom naselju SA VODOM I STRUJOM nisu dovoljni i ispod su nivoa na kom su stanovali ili trenutno stanuju, onda neka se lepo vrate odakle su, jer im je tamo bilo izgleda jos bolje.
Bog te jebo, pola miliona ljudi devedesetih doslo za srbiju i udaralo bi se nogama u guzicu da su dobili kontejner umesto desetogodisnjeg spavanja u kolektivnim centrima po fiskulturnim salama, njima malo!

Osnovni problem je u glavama onih koji nece da rade, a kojima su lokalni predstavnici ispred zajednice obecali 'da ce zavrsiti stvar kod grada' pa se sad nadaju kulama i gradovima.

Ljudsko pravo 'gde god nadjem zgodno mesto tu stracaru posadim' ne postoji ni u jednoj civilizovanoj zemlji sveta. Mozda u Indiji.

Prestanite kukati kao zadusne babe i deliti ovu jebenu zemlju na 'vlasti interesantne i iskoristljive' i 'zaboravljene'.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370363#p2370363]Sixto napisao:[/url]
Pa dokle vise neravnopravnog odnosa prema gradjanima srbije.
a zar i ti romi nisu gradjani srbije?
i kada kazes neravnopravni odnos prema gradjanima srbije mislis li na one iste gradjane srbije koje ugrozava i lgbt populacija trazeci osnovna ljudska prava?
da li onda gradjani srbije u stvari znaci srbi? strejt srbi? pravoslavni strejt srbi?
E to volim. Kad u finisu price pocnu da se stavljaju stvari drugome u usta.

Niko ne pominje konc. logore, roze, zute trake oko ruku, radne kampove i sl. Za to mozete da odjebete komotno u jelenskim dvoskocima.

Od njih se samo ocekuje da se ponasaju kao sto se ponasa i svako drugi i nema nikakvih problema.

Te parade str8 kolektivnih vencanja bodu oci jednako kao i osobe koje dobijaju nesto, a ne zele da rade iako su radno sposobno.
Zasto bi neko ziveo od nerada, a neko crkao radeci.

ZA-JE-BI-TE!
Korisnikov avatar
By smaug
I posle ti meni kazes da lupam (gluposti)...
Mda.
Korisnikov avatar
By bas bleu
aha. pa kada smo vec u finisu da sumiramo vas pravednicki gnev:
Dominion napisao: da, diskriminacija postoji ali su za to su dosta i oni sami krivi.
a to sto je srbija drzava koja ne samo da nije u stanju da brine o svojim gradjanima, vec to ni ne zeli i tu cinjenicu prikriva time sto su za los polozaj vecinske zajednice uvek krivi ti neki drugi - hrvati, albanci, romi, pederi - nije toliko bitno.
Ne pravite 'jao mi ugnjeteni' histeriju gde joj nije mesto.

Briga o gradjanima nije guljenje koze jednome, a drugome poklanjanje stana u Beogradu.
Neko ko je npr. izdvajao 20 godina za stan koji nije dobio treba da bude miran i gleda kako se sredstva ove drzave usmeravaju na kupovinu ili gradnju nekretnine nekome ko je samo dosao, seo, i cekao da neko popizdi i da mu stan.

Borite se za pomaganje, ravnopravnost, a pisate po tudjoj muci i radu. Al vam je princip! :lol:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ne lupetaj, molim te= postedi temu.
(edit: ovo nije za Siksta)

Moji poznanici radili su na projektu opismenjavanja Cigana grada Beograda i izbliza su videli kakva stoka to zna da bude.

Mija ljubav prema njima je vrlo problematicna, jer se prema njima odnosim kao majka prema nedonoscetu (sta ce, jadni, neka ih, a i lepo pevaju), ali to je moj problem i nema nikakve veze sa cinjenicnom tackom u koju se sabiraju podaci o neradu i bezobrazluku.

A i njihova idiotska i bezobrazna manjina maltretira vecinu zbog koje je posle ta vecina stigmatisana najludje. kao i u Srbiji, uostalom.
Korisnikov avatar
By bern
ono što mene stalno razočara kad su ovakve teme u pitanju jeste to što rome često ne vide kao ljude, već kao jedan objekat koji smrdi i prosi. u glavama ljudi ne postoji koncept napretka, integracije, razvoja ličnosti i trenutka kad ta ličnost pomaže društvu.

e pa ta nemogućnost, ili ako hoćete, odsustvo želje da se vjeruje da se ljudi mogu promijeniti, samo zato što su pripadnici čega već - jeste rasistička.

uvijek su tu romi koje nešto "ne žele", "neće", "ne znaju". uvijek je tu neko ko se "trudi" (nvo organizacije su tu da pomažu, ne da čitaju letke i troše pare, zar ne?) ali eto, romi nikako da "pokleknu" pod civilizacijom. i niko se ne zapita u čemu je greška.

bitno je da ih pošaljemo u pripizdinu da sade peprike. ako crknu - sami su krivi. makar neće kvariti tako divne, svježe, oprane ulice naših gradova.
Korisnikov avatar
By smaug
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370373#p2370373]Orlando the Lady napisao:[/url]Ne lupetaj, molim te= postedi temu.
(edit: ovo nije za Siksta)

Moji poznanici radili su na projektu opismenjavanja Cigana grada Beograda i izbliza su videli kakva stoka to zna da bude.

Mija ljubav prema njima je vrlo problematicna, jer se prema njima odnosim kao majka prema nedonoscetu (sta ce, jadni, neka ih, a i lepo pevaju), ali to je moj problem i nema nikakve veze sa cinjenicnom tackom u koju se sabiraju podaci o neradu i bezobrazluku.

A i njihova idiotska i bezobrazna manjina maltretira vecinu zbog koje je posle ta vecina stigmatisana najludje. kao i u Srbiji, uostalom.
Onda ti svoje probleme i problematiku istih zadrzis za sebe o onda kontraargumente koji nemaju veze sa stvarnoscu ne nazivas cinjenicama.

Toliko o zagadjivanju teme.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370375#p2370375]bern napisao:[/url]ono što mene stalno razočara kad su ovakve teme u pitanju jeste to što rome često ne vide kao ljude, već kao jedan objekat koji smrdi i prosi. u glavama ljudi ne postoji koncept napretka, integracije, razvoja ličnosti i trenutka kad ta ličnost pomaže društvu.

e pa ta nemogućnost, ili ako hoćete, odsustvo želje da se vjeruje da se ljudi mogu promijeniti, samo zato što su pripadnici čega već - jeste rasistička.

uvijek su tu romi koje nešto "ne žele", "neće", "ne znaju". uvijek je tu neko ko se "trudi" (nvo organizacije su tu da pomažu, ne da čitaju letke i troše pare, zar ne?) ali eto, romi nikako da "pokleknu" pod civilizacijom. i niko se ne zapita u čemu je greška.

bitno je da ih pošaljemo u pripizdinu da sade peprike. ako crknu - sami su krivi. makar neće kvariti tako divne, svježe, oprane ulice naših gradova.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370363#p2370363]Sixto napisao:[/url]

...

Sta, mi smo budale, a neko ko nije imao nista i nije maknuo guzicom nikad, dobije nesto. Pa sto je on vredniji od romske porodice u mom komsiluku gde je sin posle trogodisnje skole zaposlio se u gradskom zelenilu.
Kakvu poruku ti njemu saljes modelom koji zastupas? 'Da momcino, ko te jebe. Ti radi, placaj porez ovoj drzavi, a to sto se nisi setio da sednes na karton i pruzis ruku pa nisi dobio to sto imas ko te jebe?'

...
Ah ta opsta mesta. Divno. Divno.

Ova tema JESTE o onima koji nesto TRAZE. Oni koji ne traze su odavno otisli odatle i smogli nacina da dete posalju u skolu, a ne da prosi.

Aktivisti iz fotelja, dusebriznici i zadusne babe, zbogom!
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
@Bern:

pa, i srbe vide kroz sve te ,,ne''
to je ona manjina koja jebe kevu vecini

@Smaug: E, smaug? do not.
:peca:
Korisnikov avatar
By smaug
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370375#p2370375]bern napisao:[/url]ono što mene stalno razočara kad su ovakve teme u pitanju jeste to što rome često ne vide kao ljude, već kao jedan objekat koji smrdi i prosi. u glavama ljudi ne postoji koncept napretka, integracije, razvoja ličnosti i trenutka kad ta ličnost pomaže društvu.

:up:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369992#p2369992]spliff napisao:[/url]

Portparol Hitne pomoći Nada Macura izjavila ...
Izvinjavam se na offu, ali mene ova zena svaki put nasmeje :smeh:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370008#p2370008]brankokockica napisao:[/url]

Policija bije ljude na privatnom posedu u Resniku
http://www.youtube.com/watch?v=I5IwbpE6 ... r_embedded" target="_blank
I jedan od komentara..
што ћутиш борисе и ти ивице? даће бог да вас обојицу нада мацура спомиње у јутарњем програму
CIAdelovanja 22 hours ago 17

Opet Nada Macura :lol:

OT - Panduri smradovi jedni najobicniji, zao mi je tih ljudi.

Edit - To nisu morali biti romi, mogli su biti i srbi.
Kao da je bitno.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Njihov način života posledica je uslova u kojima žive, ne obrnuto.

Da bi neko želeo/mogao da doprinosi društvu, prvo mora biti prihvaćen od strane tog društva, ne obrnuto.

Logika vam je konzistentna, ali to je ne čini ispravnom.
Korisnikov avatar
By bas bleu
Sixto napisao: Oni koji ne traze su odavno otisli odatle i smogli nacina da dete posalju u skolu, a ne da prosi.
Sixto napisao: Ah ta opsta mesta. Divno. Divno.

btw, niko ovde ne prica o tome da bilo kome treba pokloniti stan. radi se o getoizaciji jedne manjiske grupe koju drzava (i vecinsko stanovnistvo) kontinuirano i sistematski diskriminise.
i kao i uvek, vecina misli da postoji ogranicena kolicina ljudskih prava te ako se ona daju tim drugima vecini nece ostati nista.

odvratna tema, odvratni ljudi.
Korisnikov avatar
By scout_finch
ja vec godinu dana radim s romskom decom, i koliko sam sama mogla da zakljucim,, problem roma jeste sko je to jedan zacarani krug prepisivanja ponasanja s kolena na koleno, prosto nauceno ponasanje koje nema veze sa genetikom ili bilo kakvom biologijom. to kao romi su prljavi i smrde, jbg i ja bih bila prljava da nemam i da nikad nisam imala tekucu vodu u kuci. ti klinci posle mesec dana cim udju u skolicu prvo udju da operu ruke pa uzimaju uzinu.e, sad koliko god da razumem njihove roditelje, koji su inace po pravilu mladji od mene po 5,6 godina, nekad prosto ne mogu da verujem koju dozu nezaintersovanosti i ravnodusnosti iskazuju prema svojoj deci, mislim, ja to razumem u teoriji, prosto paterni ponasanja i tako to, ali kad se srernes direktno sa takvim stvarima ume da bude bar meni, jako bolno. jedino resenje je naravno inkluzija i nikako separatisanje. u nasim vrticima se ta deca tretiraju uzasno, a malo bolje prolaze ako su plavokosi ili svetlije puti, onda mozda vaspitacica dozvoli da dete sedi sa kako ona kaze "nasom decom". i onda treba izdrzati a ne jebati joj mater. i onda pomislim kako ni ta generacija, deca od 5 godina, nemaju niakvu sansu u nasem drustvu. jer ako vaspitacica moze da diskriminise dete od pet godina, ne znam kako neko stariji moze bolje da prodje. oni su toliko na marginama drustva da vise nisu ni na istoj stranici. i to se dozvoljava. i nikog za to nije preterano briga. sta bi bilo da beli ljudi nemaju gde da zive? srbi?
Korisnikov avatar
By spliff
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370380#p2370380]smaug napisao:[/url]

Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370393#p2370393]scout_finch napisao:[/url] onda mozda vaspitacica dozvoli da dete sedi sa kako ona kaze "nasom decom". i onda treba izdrzati a ne jebati joj mater.

Zato ja nikad ne bi to mogla da radim to sto ti radis - kako to iskulirati.

Svaka ka u Njegusa :up:
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370391#p2370391]bas bleu napisao:[/url]
Sixto napisao: Oni koji ne traze su odavno otisli odatle i smogli nacina da dete posalju u skolu, a ne da prosi.
Sixto napisao: Ah ta opsta mesta. Divno. Divno.

btw, niko ovde ne prica o tome da bilo kome treba pokloniti stan. radi se o getoizaciji jedne manjiske grupe koju drzava (i vecinsko stanovnistvo) kontinuirano i sistematski diskriminise.
i kao i uvek, vecina misli da postoji ogranicena kolicina ljudskih prava te ako se ona daju tim drugima vecini nece ostati nista.

odvratna tema, odvratni ljudi.
Zaista. Lazni moralisti su gadni na kub.

Ja koliko vidim tema u poslednje vreme se bavi pitanjem resavanja stambenog problema roma koji je jedan od aspekata cele price. O obrazovanju nisam govorio, niti zelim. Koliko je necija zelja da zavrsi nesto, a koliko je realna prepreka je ipak problem od slucaja do slucaja.

Ljudsko pravo nazvano 'stan' ili kako god vi to nazvali sto smatrate da treba da dobiju je malo skupo pravoda bi se time frljali.
Kao sto vam smeta neko sa fakulteta s vezom ko se samo pojavio i dobio ocenu za ispit, tako nekome i smeta kad neko ulaze u nesto, a od toga ne dobije nista vec dobije neko drugi.
Ili pak mislis da svima koji ne pripadaju beogradskim opstinama treba dati nesto, cirka 4 mil ljudi, pa svi srecni i zadovoljni.

Ljudsko pravo 'nekretnina u bg' o trosku tudjeg visedecenijskog stambenog fonda. Interesantno... :lol:
Korisnikov avatar
By Dominion
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370370#p2370370]bas bleu napisao:[/url]aha. pa kada smo vec u finisu da sumiramo vas pravednicki gnev:
Dominion napisao: da, diskriminacija postoji ali su za to su dosta i oni sami krivi.
a to sto je srbija drzava koja ne samo da nije u stanju da brine o svojim gradjanima, vec to ni ne zeli i tu cinjenicu prikriva time sto su za los polozaj vecinske zajednice uvek krivi ti neki drugi - hrvati, albanci, romi, pederi - nije toliko bitno.
meni samo nije jasno zasto svi mi (gradjani srbije, i cela srbija - i pogotovo sudeci po temama koje nicu na gs-u, pederi i lezbejke) treba da se posipamo govinima i jedemo govna i izigravamo samaricane i duzebriznistvo za nesto sto je univerzalni problem koji postoji i u drugim zemljama koje su u mnogo boljem polozaju od srbije pa opet i tamo romi nece da se integrishu/salju decu u skolu i bave se postenim poslom?

nemam vremena da pretrazujem sada i tupim mozak na nesto sto sam vec rekao u prethodnim postovima, ali evo http://uk.answers.yahoo.com/question/in ... 351AAwbGRs" target="_blank jeste, znam da je i tu naklapanje nikogovica kao i nas na ovom forumu ali, bugarska/rumunija/makedonija.... ma zemalja koliko hoces ima problema sa romima a ti isti romi imaju identican modus operandi gde god se smeste/nastane. ne, ne vidim zasto je reci da su delom sami krivi za svoju situaciju pravednicki gnev? jesam mozda rekao laz, da li je taj logicki sled pogresan? elem, da li pojednostavljujem problem? mozda, ali niko ne moze da porekne (niti da me ubedi) da je njihova situacija/polozaj vecim delom posledica nedostatka njihove zelje za integracijom/skolovanjem.

toliko od mene za ovu temu. :dominion:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne vidim po čemu se to Bugarska ili Rumunija bitno razlikuju od Srbije, osim što su članice EU igrom slučaja, odnosno politike.

5-6 miliona Roma u Evropi ne pravi ni približno toliko problema koliko su ocrnjeni... koristi se svaki manji problem da se istakne celokupna populacija kao uzrok.

Problem integracije na prvom mestu je problem vaspitanja i obrazovanja. Romi nemaju standardizovan jezik, niti još uvek postoje odlučni pokušaji ka standardizaciji, makar na nivou pojedinačnih država ako ne celokupne romske populacije. Bez toga obrazovni sistem ne može da funkcioniše.

A to je samo jedan od nepremostivih problema van njihovih mogućnosti promene, pa čak i poimanja u nedostatku dovoljno obrazovanih Roma, ili makar onih dovoljno upućenih u njihovu situaciju, voljnih i sposobnih da pomognu.
Da bi moglo o bilo čemu da se raspravlja, ne treba skrenuti sa uma najprostije logičke partikularno-afirmativne (neki jesu) i partikularno-negativne sudove (neki nisu).

Jedan vlastelin je posmatrao nekog siromaha kako svakog dana prolazi pored njegovog zamka pevajući. Obećao mu je da će mu dati ćup zlata ako mu kaze zašto peva kada ne poseduje ništa. Siromah mu je rekao da peva jer je srećan što nema drugih briga osim kako će se tog dana prehraniti. Vlastelin mu je dao obećani ćup zlata i posle tog dana siromah nikad više nije zapevao jer je brinuo o svom ćupu i onome što je u njemu.

Problem je što većina ljudi posmatra Rome iz perspektive većinskog, belog stanovništva. I naravno da ne može da razume kako neko može tako da živi, jer nikada nije živeo nomadskim životom, bez ičega. Neposedovanje oslobađa čoveka na jedan neopisiv način. To što oni pevaju u autobusima ili skupljaju vaš otpad ih ne čini parazitima. Pravi društveni paraziti su oni kojima plaćate porez, glasate za njih na izborima i kupujete u njihovim mega-marketima, a ne Romi.
Ne mislim, naravno da su oni srećni zato što su prljavi, žive u kutijama od frižidera i skupljaju otpad, oni su srećni uprkos tome. I ne mislim da romansiram taj način života, nema ništa romantično u tome, ali govorim o tom fenomenu sreće koju donosi neposedovanje.

U Kraljevu sam sedeo u parku kod železničke stanice čekajući voz i gledao dva mala cigančeta kako se igraju nekim otpadom. Potpuno srećni i veseli, osmeh od uveta do uveta. I prljavi, naravno. Roditelji su im bili tu negde pored ali nisu obraćali pažnju na njih. Pored je bila gospođa sa detetom od pet godina koje je takođe htelo da se igra, ali gospođa je bila u fazonu "Ne diraj to Svetozare, to je prljavo. Ne penji se na klupu Svetozare, pašćeš. Sedi lepo Svetozare, ne izmotavaj se". Pomislio sam - ako mu ova sad kaze "ne guraj prste u nos Svetozare, odneće te cigani" jadni će Svetozar gurnuti obe i ruke i noge u nos, jer to da ga odnesu cigani se čini kao daleko lepša perspektiva nego da živi sa tim debilom od zene.
Svetozar verovatno i hoće izrasti u "normalnog" čoveka (bez bolesti koje mogu da zadese kada se neko valja u prašini) i biće samo još jedan poslušni šraf u mašini koji radi osam sati dnevno šest dana u sedmici i jedva čeka penziju pa da na miru umre . Onaj koga srpsko društvo smatra "normalnim čovekom" je zapravo jedno tužno i nesrećno biće, uštrojenog duha i zapečaćene sudbine.
Korisnikov avatar
By Dominion
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370482#p2370482]Dirrty napisao:[/url]Ne vidim po čemu se to Bugarska ili Rumunija bitno razlikuju od Srbije, osim što su članice EU igrom slučaja, odnosno politike.

Problem integracije na prvom mestu je problem vaspitanja i obrazovanja. Romi nemaju standardizovan jezik, niti još uvek postoje odlučni pokušaji ka standardizaciji, makar na nivou pojedinačnih država ako ne celokupne romske populacije. Bez toga obrazovni sistem ne može da funkcioniše.
pa naravno da ne vidish kad samo znash na svim temama da se hvalish kako na kurcu sedish po pet sati a ovde se lacas politike i socio-ekonomskih problema.

bugarska i rumunija, za razliku od srbije, nisu ratovale, nisu bile sastavljene od republika, nisu rasparcane civilnim ratovima, gde je svaka republika i svaka stranka terala vodu na svoju vodenicu...sto nas je na kraju krajeva i uvalilo u sranje...i jesu u eu-u. ako nista drugo, te dve rupcage imaju za fragmenat bolje uslove od srbije, ali su im romi konstanta. kao sto rekoh, gore sam napisao sta sam hteo.

a ti mozda malo da spustish glavu iz oblaka umesto sto vrtish identicne supljoglave teorije iz posta u post. jes', cim uvedu romski jezik svi ce odmah djuture da krenu u skolu i da se obrazuju, and they'll all ride maaaaagical unicorns and they'll live happily ever after in magical pony land....
Korisnikov avatar
By Dominion
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370493#p2370493]starsailor napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370393#p2370393]scout_finch napisao:[/url] i onda pomislim kako ni ta generacija, deca od 5 godina, nemaju niakvu sansu u nasem drustvu.
naravno da nemaju. i nece je imati.
bas me zanimaju ovi mali materijalisti, koji ceo zivot "stede" za stan, da li bi oni zaposlili nekog roma u svojoj privatnoj firmi?
da li bi mu dali sansu?
i posle pricamo o licemerju :prst:
a sta, ti nisi materijalista? jel ti taj komp sa kojeg ovo kucash nije materijalna stvar, jel novci koje si zaradio i kojima si platio internet nije materijalna stvar, jel stan u kojem sad zivish nije materijalna stvar? sta si ti? asketski altruista koji zivi u vukojebini na vetrometini jer se saosecas sa ne-materijalistima tj romima. miiiis'iiiim. i evo tebi :dvaprsta: po jedan za svako oko kad si tako corav i 'ignorant'

a na pitanje o poslu - ako ima kvalifikacije ne vidim u cemu je problem da ga zaposlim. zovi me licemerom koliko hoces ali ako mislih da treba da zaposlim nekoga na poziciju (primera radi) web administratora koji se do juche bavio kradjom shahtova ili skupljao karton, onda kurac malo. imash kvalifikacije, ako imash preporuke koje su bolje od preporuka drugih kandidata - imash posao. nemash, bujrum...
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370493#p2370493]starsailor napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370393#p2370393]scout_finch napisao:[/url] i onda pomislim kako ni ta generacija, deca od 5 godina, nemaju niakvu sansu u nasem drustvu.
naravno da nemaju. i nece je imati.
bas me zanimaju ovi mali materijalisti, koji ceo zivot "stede" za stan, da li bi oni zaposlili nekog roma u svojoj privatnoj firmi?
da li bi mu dali sansu?
i posle pricamo o licemerju :prst:
Uh sto mi je super kad sami navucete sebe na tanak led! :lol:

Jedan katolik, dva siptara, jedan srbin i romi (broj varira) s vremena na vreme, u zavisnosti od obima posla.... e da i jedan goranac.

Nataknem vas sve na kurac moralizatorski! :obesen:
Korisnikov avatar
By Dirrty
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370516#p2370516]Dominion napisao:[/url]
pa naravno da ne vidish kad samo znash na svim temama da se hvalish kako na kurcu sedish po pet sati a ovde se lacas politike i socio-ekonomskih problema.

bugarska i rumunija, za razliku od srbije, nisu ratovale, nisu bile sastavljene od republika, nisu rasparcane civilnim ratovima, gde je svaka republika i svaka stranka terala vodu na svoju vodenicu...sto nas je na kraju krajeva i uvalilo u sranje...i jesu u eu-u. ako nista drugo, te dve rupcage imaju za fragmenat bolje uslove od srbije, ali su im romi konstanta. kao sto rekoh, gore sam napisao sta sam hteo.

a ti mozda malo da spustish glavu iz oblaka umesto sto vrtish identicne supljoglave teorije iz posta u post. jes', cim uvedu romski jezik svi ce odmah djuture da krenu u skolu i da se obrazuju, and they'll all ride maaaaagical unicorns and they'll live happily ever after in magical pony land....
Čitaj napisano.

Nisam ni govorio o istorijskoj razlici Srbije u odnosu na Rumuniju i Bugarsku, već o trenutnom stanju, jer o trenutnom problemu sa Romima i diskutujemo.

Grešiš misleći da neko ko jaše kitu satima svaki dan, ne može imati vremena niti interesovanja za "ozbiljnije" stvari. A ne jašem je svaki dan, nažalost...

Ne govorim ni o kakvim teorijama, standardizacija jezika je nužan ali ne i dovoljan uslov uspostavljanja obrazovnog sistema, što sam i rekao. To je samo deo mukotrpnog posla, nezaobilazan (možda čak i prvi) korak. A bez inkluzije u obrazovni sistem problem integracije neće biti rešen.

Ne prijavljujem postove, dovoljno govoriš o sebi bezobrazlukom kojim zračiš kada ti ponestane "argumenata".

Zbogom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!