Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Istraživanje započeto 2003., koje je obuhvatilo 7230 ispitanika diljem Hrvatske i cijele regije, donijelo je nevjerojatno otkriće prema kojem se potpuno mijenjaju dosadašnje pretpostavke o podrijetlu hrvatskog naroda

Zagreb – Istraživanje genske podudarnosti i genskog podrijetla Hrvata, koje je proveo institut FA iz Zagreba, a trajalo je zadnjih devet godina, donosi najšokantnije od svih dosadašnjih otkrića vezanih uz podrijetlo Hrvata. Prema ovom uglednom institutu koji je zadnjih desetljeća prikupio više međunarodnih priznanja iz genetičkih istraživanja, na uzorku od 7230 ispitanika najveća je genska podudarnost kromosoma Y i haplotipa upravo sa slavenskim haplotipom srpskog naroda iz 10. stoljeća.
Dodali su kako ovakvo otkriće dosad nije bilo moguće jer su se uzimali uzorci kromosoma Y od Srba koji danas žive u Srbiji te su zato dosadašnja istraživanja davala drukčije rezultate. Naime, današnji stanovnici Srbije najveću gensku povezanost i gotovo identičan broj kromosoma Y te podudarnost haplotipa imaju s Turcima, a to se uglavnom objašnjava time da su Turci tijekom pet stoljeća kolonizacije, osobito nakon pogibije velikog broja Srba na Kosovu, miješali svoje gene s domaćim stanovništvom. Razlike između gena “originalnih” Srba i današnjih jednake su kao i između Rumunja i Francuza, iako oba naroda pripadaju romanskoj skupini, objasnili su iz instituta te dodali kako je hrvatski gen zapravo više povezan s genom srpskih predaka nego genska struktura današnjih Srba.

Zbog iznimno osjetljive situacije ovo će istraživanje vjerojatno, čim bude objavljeno, odbaciti sve važnije institucije. Iz instituta su također poručili kako su zadnja dva mjeseca razmišljali hoće li objaviti rezultate jer time dovode u pitanje cijelu povijest i odnose dvaju naroda. Ako im se odobri novac, što ovim objavljivanjem ozbiljno ugrožavaju, dodatno će istražiti ostatke tijela, odjeće i predmeta iz 10. stoljeća te cijeloga zadnjeg tisućljeća na kojima, naravno, postoje tragovi DNK kako bi se teorija dodatno potvrdila.

Link

:awesome:
Korisnikov avatar
By Blady
To znaci da je Popay veci Srbin od Sejtana i Barnija
Korisnikov avatar
By Synesthesia
smaug napisao:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2368841#p2368841]kal zakath napisao:[/url]Znači, Srbi su Turci, dok su Hrvati Srbi?
Te su (i) Hrvati Turci.

Prosto ko pasulj.
Corbast. Koji mi se sad jaaaako jede.
Ne, današnji Srbi su nekadašnji Turci, a Hrvati su bili i ostali nekadašnji Srbi. Turci su bili i ostali Turci.
Tako da Hrvati nikako ne mogu da budu Turci. To možemo samo mi :hail:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2368846#p2368846]Blady napisao:[/url]To znaci da je Popay veci Srbin od Sejtana i Barnija
:kolo: :krezavi:
Korisnikov avatar
By Misfit
pa, to se valjda oduvek znalo. da su hrvati - katolički srbi, srbi - pravoslavni turci, a homofobi zapravo - homoseksualci. uvek si netrpeljiv prema onome što potajno prepoznaješ i kod samog sebe. neko bi rekao, mutno ko čorbasti pasulj. :mljac:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2368856#p2368856]Misfit napisao:[/url]pa, to se valjda oduvek znalo. da su hrvati - katolički srbi, srbi - pravoslavni turci, a homofobi zapravo - homoseksualci. uvek si netrpeljiv prema onome što potajno prepoznaješ i kod samog sebe. neko bi rekao, mutno ko čorbasti pasulj.
Sa dimljenim rebarcima, i maaaalo kobaje... mora kobaja... mmmmmmmm. I malo da se doda sirac. :bale:
Korisnikov avatar
By Misfit
i ne zaboravi crni luk! dok ne zasmrdi, ništa nisi uradio. (mada to meni, realno, nikada nije smrdelo.)
Korisnikov avatar
By smaug
:lol:
@Misfit
Mutno, al prosto. A izraz se originalno odnosio na proste ljude koji uvek nesto mute. A ne na pasulj.
Sto treba razdvojiti od onih koji ispravljaju Krivu Drinu.

@Synesthesia
Jeste kako kazes. izvinjavam se, promace mi deo sa ''originalnim'' Srbima, sa sve navodnicima.
Nikad od mene nista. Ni ono, ni ono, ni ono.

@Misfit&Synesthesia
Moze li pasulj s mesom bez mesa. To je onaj sutradan jer si juce pojeo meso?

I da prestanete da mi pravite zazubice.
Korisnikov avatar
By smaug
''Zbog iznimno osjetljive situacije ovo će istraživanje vjerojatno, čim bude objavljeno, odbaciti sve važnije institucije.''

Pda. A ne zbog zato sto je budalastina.
Korisnikov avatar
By Misfit
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2368860#p2368860]smaug napisao:[/url]:lol:
@Misfit
Mutno, al prosto. A izraz se originalno odnosio na proste ljude koji uvek nesto mute. A ne na pasulj.
tell it like it is! :cheer:

mada ja nikada nisam jeo meso iz pasulja, već sam samo voleo da mu da malo na ukusu. kako se, međutim, ovo direktno odnosi na našu situaciju sa srbima i hrvatima, nisam sasvim siguran. ko je tu meso, a ko čorba? :neznam:
Korisnikov avatar
By smaug
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2368865#p2368865]Misfit napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2368860#p2368860]smaug napisao:[/url]:lol:
@Misfit
tell it like it is! :cheer:

mada ja nikada nisam jeo meso iz pasulja, već sam samo voleo da mu da malo na ukusu. kako se, međutim, ovo direktno odnosi na našu situaciju sa srbima i hrvatima, nisam sasvim siguran. ko je tu meso, a ko čorba? :neznam:

E pa ako je tako onda je prost ko pasulj zbog bezveznog prevoda sa latinskog - phaseolus vulgaris.

Ni ja :neznam: za ovo s mesom i corbom. A i bas me briga.
Bes meso - pasulj je zakon.
A kad se zajebes u proceni broja porcija pasulja pa ostane i za prekosutra onda picnes u njega makarone i dobijes pašta fažolu. Molim lepo.

A da li se pasulj jos uvek klopa petkom ko nekad i da li se jos uvek ima poseban lonac za pasulj? Ili je i to otislo dodzavola.
Korisnikov avatar
By Misfit

ja uglavnom picnem bajati leb, da se ne baci. a vidiš, moraću da probam i to sa makaronama kolko već sutra. to jest - sa flekicama :mljac: danas sam ih pravio. :party:
Korisnikov avatar
By deran
hm...i sad moram da skoknem do storma,da odande ja prekopiram jednu aanlizu o srbima i hrvatima,kako smo potpuno drugačiji (ako sam dobro razumeo i upamtio)... :lol:
Slika

POVIJESNI PREGLED, IZVORI I POGOVOR
Sve ono što smo dosada napisali o povijesti i državnom životu Hrvata i Srba dokazuje da oni nijesu jedan narod, nego dva stara, različita naroda. Da se to vidnije i jasnije uoči, korisno je i potrebno sva povijesna istraživanja svesti na slijedeće osnovne žarišne činjenice, po kojima se svi narodi, pa i Hrvati i Srbi, razlikuju između sebe. Te stvarne i bitne razlike jesu ove:

link

zaključak,prilično umeren za storm... :srbin:

Budući da svaki narod može doći do svoje punine i savršenstva samo u svojoj vlastitoj suverenoj državi, koju uredi i vodi sam prema svom narod*nom duhu i potrebama, Hrvati i Srbi, kao dva stara, različita i državno svijesna naroda, imaju naravno pravo svaki na svoju vlastitu suverenu državu. To im pravo pripada i po međunarodnoj povelji o samoodređenju naroda, koja svakomu narodu priznaje pravo da svoj državni život i odnos prema dru*gima uredi svojom vlastitom voljom i odlukom. Svako forsiranje narodnoga jedinstva i zajedničke unitarne države, bilo pod kojim imenom i oblikom, samo produbljuje narodnu odbojnost jednih prema drugima.
Hrvati i Srbi mogu i moraju biti dobri susjedi i prijatelji, ali nikada je*dan narod u jednoj jedinstvenoj unitarnoj državi. Suverena država Hrvatska i suverena država Srbija, u kojoj će svaki narod po svojim narodnim pred*stavnicima, demokratskim načinom izabranima, sam upravljati i vladati, bez miješanja i utjecaja drugoga naroda, jedino je rješenje kojim se može doći do mira, sloge i prijateljske suradnje medu Hrvatima i Srbima.

:zen:
Tungi je temu postavio sa sajta za pravu dozu parodije http://news-bar.hr/" target="_blank, a evo šta o Hrvatima i Srbima prvo izbacuje najveći svetski pretraživač Gugl:

Na Googlu su Hrvati "izmet", a Srbi "kurati"

Googlov pretraživač još je jednom iznenadio ponudom traženih rezultata, a ovog puta to je slučaj kada u isti upišete "Hrvati su" ili "Srbi su".

Slika

U prva četiri rezultata koja se nude za Hrvate našao se jedan prilično uvredljiv - "Hrvati su izmet ljudskog roda". Preostali se uglavnom tiču Srba, u smislu "Hrvati su Srbi", "Hrvati su nastali od Srba".

Slično iznenađenje dobije se, utvrdio je Dnevnik.hr, i kada istu potragu vršite na engleskom, "Croats are", gde se u top rezultatima nudi "Croats are Nazis" (Hrvati su nacisti).

Srbi su na pretraživaču prošli znatno bolje. Prva odrednica na Googlu je da su Srbi vredni, potom da su "nebeski narod", treća, nećete verovati da su "najkuratiji".

Ako u pretraživač upišete englesku verziju "Serbs are", opet smo prošli dobro. Prvo piše da smo "hard-working" (vredni), zatim da smo "good" (dobri), a potom i da smo "tough" (žestoki). (MONDO)
Korisnikov avatar
By bothways
Dakle, Hrvati su veci Srbi od Srba. How nice. :awesome:
Korisnikov avatar
By Stripi
i sve je to sa hrvatske inačice njuz.neta.
Po onome što vidim, puno lošije inačice, meni je njuz draži :D
Bajdvej, Šeki, evo šta meni gugl izbaci:

Slika
serbs by tvukoja, on Flickr

Slika
srbi su by tvukoja, on Flickr
By str00ja
Štagod. Ko god krene da priča o nekom jedinstvenom čistom dominantnom poreklu bilo koje savremene nacije, a posebno na Balkanu, taj mozga nema. Stvari su ipak mnogo složenije od osnovnog poznavanja istorije i fizičkih odlika.

(A inače, mnogo veći broj ljudi u Srbiji je genetski blizak autohtonim balkanskim (romanizovanim, a potom slovenizovanim) starosedeocima, nego što je Turcima, ili tek Slovenima.)
Korisnikov avatar
By Stripi
glavno da je kombinacija ispala sexy :yes:
By str00ja
i da sam ja odgovorio na njuznetovsku vest mrtav ozbiljan :lol:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Poigravanje sa nacionalizmom, divno.

Hrvati bi trebalo da nam zavide, jer je isplativije biti povezan sa današnjom Turskom u usponu, nego Srbijom u raspadu.

I dalje smo različiti narodi, dakle ovo istraživanje neće naići na probleme jer to potvrđuje, samo iz neočekivanog ugla.
josh ce ispasti da je ante starchevic (inache sam polovinom ili chetvrtinom pravoslavnog, ne d'o Bog da kazesh srpskog, porekla) bio u pravu kad je velio da su Hrvati svi juznoslovenski narodi, da su Sv. Sava pa car Lazar i Milosh Obilic i Kraljevic Marko itd.. Hrvati (shizmatici) koji su se odupirali osmanlijskoj najezdi..... a da su Srbi nastali kasnije kao meshavina tih, od strane osmanlija, pokorenih Hrvata shizmatika i samih osmanlija...... :smeh:
e, aj sad svi da se igramo ovoga (i to ne samo sa sbrima & hrvatima, nego da vimo sta gugl pokazuje posle ovog najnovijeg menjanja privatnosti....odn, trebalo bi da izbacuje stvari slicne vasim interesovanjima...sad, priznajem da nikada nisam trazio nista ni o srbima ni o hrvatima)

lm, meni izbaci ovo:

Slika

Uploaded with ImageShack.us

al moj...komp, ne samo gugl, je namesten na engleski,
i ono sto ja vim na engleskom je da nema niiiiicega dobrog o srbima, a o hrvatima ima malo 'srbi su' - odn nista dobro :lol:

a i kod jednih i drugih medj prva cetiri ima 'evil'. :ozbiljan:

pa vi sad vid'te sliku sveta o svima nama.

..

a ovo na srpskom/hrvatskom/juzno slovenskom...to okacis macku o rep.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!