Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Stare, mudre glave kažu da svakom u životu mora makar jednom da se desi da go protrči kroz mrtvu šibu.
Na Forumu će se to takođe svakom desiti makar jednom, a većini, pošto je ovo ipak jedan gej Forum, i više puta.
Vel boy-u se to upravo desilo i nadam se da će to prihvatiti kao jednu neizbežnu realnost i da ovoga puta neće pribegavati svom običaju da piše iscrpljujuće replike, koje bi samo dovele do toga da u kratkom roku još par puta go prodefiluje kroz mrtvu šibu.
:bic:
Korisnikov avatar
By svejedno
zju, sto je ovde zanimljivo.

..

lm, ja tek ustao, i nemam snage ni volje da se prepirem mnogo
- pored toga, mislim da sam vec izneo vecinu svojih argumenata na ovu temu -
(a i nisam jos ni popio kafu)

samo cu reci da je mars, u sustini, izneo i moj stav u vezi velovih

'brendiranja' drugih ljudi,
licne prepotentnosti u vezi 'moralnih pitanja',
nepovezanosti postova sa samom temom,
i razloga zasto se vecina ljudi ne upusta u duze dijaloge sa njim.

..

doduse, rekao je to malo ...hm...'tezim' recnikom no sto bih ja to rekao,
(zapravo, ja to ne bih ni pricao, iz razloga koje je, opet, pomenuo mars)
no shvatih vremenom (ipak se mars i ja ovde druzimo godinama)
da mars ima duuuuuuuugi fitilj,

al da kada to dogori - dogorelo je.

i podrzavam takvo ponasanje, inace. ne valja ne izbaciti kada dogori.

..

sto se same teme tice - oce neko najzad da kaze tacno GDE je ta mizoginija?

(a da ne bude floskula -- ovo je tema o zenama - pa ne smes nista lose da kazes, uradis ili pomislis o ljudskoj osobi zenskog pola -- jer to nije mizoginija, vec antifasisticki fasizam)

..

dakle - u cemu su, oni koji vide, prepoznali mizoginiju,

osim proste cinjenice da su, igrom slucaja, u ovoj temi glavni akteri zene?

i da li se ti ljudi slazu da sve ljude treba tretirati jednako - ili misle da sada zene treba da budu 'zasticenije' (zasticene i kada ih niko ne napada, cak?) jer su u losijem polozaju nego muskarci?

..

jer ja mislim da kada stitis ljude kada ih niko ne napada - ne cinis im uslugu u suzbijanju diskriminacije.

odn. mislim da:

kada mnogo obracas paznju na to ko je koje rase - ti si rasista.

kada mnogo obracas paznju na to ko je muskarac a ko zena - ti si mizogin ili mizandrista.

kada mnogo obracas paznju na to ko je koje sexualne orjentacije - ti si homofob ili heterofob ili transfob etc.

..

i da li se ti ljudi slazu sa gandijevom krilaticom - 'be the change u wish to see in the world'?

jer ja se slazem.

..

stoga se ja ophodim prema svim ljudima jednako - bilo da su muskarci, zene, gej, strejt, crni, beli ili sareni.

jer tu promenu zelim da vidim u svetu.
Korisnikov avatar
By Mage
Jbt koliko drame oko nicega...

Da se razumemo, svaka sala je na neciji "racun", to je prosto cena humora. Nekim ljudima smeta sve, nekima manje, a nekima daleko manje. A svaka sala je oblik diskriminacije i vredjanja, pa i u najblazoj formi. Pa sad nek svako izvaga sta mu je prece i vaznije i gde ce da se postavi na toj skali.
Korisnikov avatar
By nsc
Slika
izvinjavam se na novom off-u ali nisam mogao da odolim
Korisnikov avatar
By Vel boy
marsela popizdila, ponestalo kakvih Zolofta. :smeh: koristi blagonaklonost (ne)moderatora stripele da izlije svoju prostachku zlocu koja najgrublje krshi Pravilnik a da ne dobije opomene ili ban kao shto bi trebao po Pravilniku jer za stripelu kojoj kakav sijaset i ujdurma chine dan, Pravilnik vec poodavno je prazno slovo na papiru.
what's new? pa, zaobilazeci (ne)moderatora stripelu da reinforsiram Pravilnik, bar! :)
Korisnikov avatar
By Stripi
da smo se držali pravilnika ti si trebao dobiti ban prije koji mjesec kad si imao izljev "ne obraćaj mi se" prosera.
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360303#p2360303]Mars napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360217#p2360217]Vel boy napisao:[/url]kakva ti je ona pseudo-konstatacija prema spliff-u? ne budali, svejedno. :)

Slusaj, stoko

Ja sam svestan da ti imas potpuno pogresnu sliku o sebi i svojoj pameti, svojoj ulozi u svetu oko sebe, ovom mestu, u kome ti tripijes kome ces sta da dozvolis a kome nesto neces, odredjujes ko je u pravu a ko nije...kao i to da su ljudi ovde u bezbroj situacija bezuspesno pokusavali da ti dokazu i mnogo ociglednije i egzaktnije stvari ranga sabiranja do 10 - ali sve to nije razlog da ti ja ili bilo ko drugi s vremena na vreme ne kaze istinu.

KOME CES TI DA KAZES DA NE BUDALI?!? Decku koji je POJAM pameti, znanja, širine i svake vrste inteligencije za tebe - BUDALETINO JEDNA NENORMALNA.

I to opet tvojim pokvarenim, dzukackim stilom: u sred rasprave koja se lepo vodi izmedju dvoje, troje normalnih ljudi : ti upadnes i bez ijedne normalne suvisle reci tek tako kazes za nekog ko argumentovano brani svoje stavove - da budali?!

VECE BUDALE OD TEBE NA OVOM FORUMU - NEMA, to mora da ti se kaze, pa ma koliko te tvoja sekundarna sumanutost od koje bolujes sprecavala da to prihvatis, i koja bi kao i svaka bolest mogla da bude opravdanje za tvoje ponasanje - samo da nema te dzukacke, dzukacke crte tvog karaktera koja sa tom sumanutoscu nema nikakve veze.

O tome kako deniju kazes da je DOSADAN (ti, smrtno dosadni covece) ili da on drzi nekog u svom "sumanutom zagrljaju" (vidi si dijagnozu, budalo!), da TI nekom dajes sansu da se ogradi od necega, distancira od necega, da se svaki cas nesto smejes deranu (ti?!) Ulixu (ti?!?) sixtu(ti?!), blenti (?!?), kalu, Agri i Danteu one grozote (stoko!) i mnogim drugima...pricas da su loodi, da baljezgaju i sl - necu ni da komentarisem koliko si jadan. A to sto ti ljudi to ovde cesce ne pricaju (da pokusam da ti razbijem i tu zabludu) nije zato sto si ih ti nesto snagom svoje licnosti naterao na to, na takva pravila igre ("Nikad ne daj na sebe - ne, ne, ne!"), nego te ljudi ovde izbegavaju kao sto se izbegava GOVNO NA ULICI, i svako normalan nece da uleti u njega, da se maze, prlja,skace po njemu, da smrdi posle, da se cisti, pere...nego ga samo PRESKOCI ILI ZAOBIDJE - a povrh svega sto se ta kolicina govana kojima se covek prlja imajuci posla sa tobom nekim cudnim defektom mase - samo povecava i raste vremenom i kad se covek konacno iskobelja od toga, stane sa strane i pita se "Sta mi je to trebalo", pa mu ne pada na pamet to vise da radi. Zato.

krvtijebem,koji post... :iskolacen:

ja ne pamtim da je neko nekom tako stresao-ni u RL...

očekivao sam negde,pre ili kasnije,ali ne od marsa...

reče jedna mudra glava na ovom forumu-čuvaj se besa strpljiva čoveka... :panker:
Korisnikov avatar
By svejedno
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360559#p2360559]deran napisao:[/url]

očekivao sam negde,pre ili kasnije,ali ne od marsa...

reče jedna mudra glava na ovom forumu-čuvaj se besa strpljiva čoveka... :panker:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360327#p2360327]svejedno napisao:[/url]

no shvatih vremenom (ipak se mars i ja ovde druzimo godinama)
da mars ima duuuuuuuugi fitilj,

al da kada to dogori - dogorelo je.

i podrzavam takvo ponasanje, inace. ne valja ne izbaciti kada dogori.
Korisnikov avatar
By Stripi
Vel boy napisao:stripela, ne seri. chuj, ne obracaj mi se za ban :lood:
Ništa ja ne serem.
Nije bila riječ o "ne obraćaj mi se momentu" nego o histeriji koja je nastala poslije toga.
I, vidim li ja mizoginiju u tvojem postu možda?
Pokušavaš me ismijavati tako što mi se obraćaš u ženkom rodu?
Tebi ženski rod služi za ismijavanje?

Ma dobro, znam ja da su to samo znakovi nervoze, dušice draga :kiss:
Korisnikov avatar
By Blady
^ ma skoro sam celu temu pregledala, jbte :lol:
nije meni mesto ovde :D
Korisnikov avatar
By Stripi
nervoza, kažem ja.
Krenuo je Šekijevim stopama.
Veći font, bold...
To je to.
Korisnikov avatar
By svejedno
ajde i ja da zavrsim sa ovom temom, imam vremena & inspiracije, lol (zavarih jutarnju).

dakle:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360239#p2360239]bas bleu napisao:[/url]
a sta cemo onda sa andro muskarcima i zenama, feminizanim muskarcima, butch zenama, trans osobama, drag queens i kings?
seksualne karakteristike kako ste ih vi ovde prikazali - kosa, nokti, karmin (jebote, karmin!) - su, u nedostatku boljeg termina, drustveni konstrukti. baka ima, kosu deka nema. glupost.
ono sto je meni problematicno je tri muskarca za koje bi se moglo reci da su inteligentni i osvesceni smatraju da je ovo bas simpaticna igrica. i onda se kikocu kako eto, ova teta lici na ciku. a ne lici.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360246#p2360246]svejedno napisao:[/url]
sexualne karakteristike nisu prikazane kao kosa, nokti i sminka - vec je deni nagovestio da se njima prikriva nedostatak istih.

dakle - upravo smo uklonili 'drustvene konstrukte'.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360291#p2360291]*deni* napisao:[/url]
Dobro. I ?
Šta bi, recimo, jedan dobronamerni poštovalac ljudskih prava i polne i rodne ravnopravnosti, koji nije ostrašćeni lovac na mizoginiju, niti je militantna feministkinja, mogao da zaključi iz našeg eksperimenta ?
Mogao bi da zaključi da naš eksperiment govori u prilog tezi da su svi ljudi jednaki i da nije bitno da li je neko baba, ili deda, odnosno da svako može po nahođenju da bude i baba i deda, u zavisnosti od raspoloženja, osećaja i afiniteta. Mogu biti i babe koje se ne šminkaju i dede koje se šminkaju, ćelave baba - Brke i kosmate dede, sve po nahođenju i volji.
:yes:
ovo mu nekako dodje sustina, jel.^

tamo gde treba da vidite potvrdu jednakosti, vi vidite mrznju & razdvajanje.

ccc

..

i jos ste potpuno zanemarili primer vlaste vasiljevica
(i sofije loren, i shona konerija, i svih starijih ljudi koje ja poznajem - odn sve druge koje smo pomenuli)
- dakle primer starijeg muskarca 'pretvorenog' u verodostojnu babu
- tu vec nije bilo potrebe za igranjem sa fotoshopom jer je covek glumac i ocigledno nije opterecen mizoginijom niti mizandrijom te mu nije bio problem da se 'pretvori' u babu -
a cinjenica da smo koristili i taj primer je jos jedan dokaz da nidje mizoginije u ovom slucaju. osim ako ne zelite da nas optuzite i za mizoginiju i za mizandriju i za gerontofobiju. verovatno i za jos nesto, ostavljam vam vremena da razmislite.

- dakle pokrili smo sve opcije pretpostavljene androgenosti starijih ljudi, u skladu sa nasom (odn. denijevom, ne smem preuzimam copyright, lol) tezom.

i pokazala se prilicno verodostojnom - na povrsnom nivou, odn. na prvi pogled - malo ko bi razlikovao stariju zenu bez kose od dede - ili starijeg muskarca sa zenskom perikom od babe.

..

mozete da ulazite u kritiku same teze na nacin na koji je to vec uradio nsc - odn. da kazete da bi malo ko razlikovao osobu bilo kojih godina kada je obucena u 'drustveno iskonstruisane' sexualne karakteristike suprotnog pola.

i opet bismo dosli do, eventualno, (nenamerne & nezlonamerne) gerontofobije - ali ni u kom slucaju do mizoginije.

..

(inace, licno mislim da to ne pije vodu, jer mladji muskarci imaju uglavnom daleko izrazenije konture vilice od starijih & mladje zene u principu imaju manji nos i sitniju bradu (sto na prvi pogled izgleda kao vilica) od starijih, kao i uzi struk odn. sira ramena/bokove - pa i ravniju kicmu, lol
- za sta mozete da okrivite samo gravitaciju & entropiju fizickih tela a ne mene ili denija -
te licno smatram da su 'prosecni' maldji muskarac & 'prosecna' mladja zena daleko manje sposobni da prevare druge ljude prostim stavljanjem perike odn. skidanjem sminke & kose.
ali tu vas pozivam & svim srcem podrzavam da uradite svoju studiju)

..

stoga - zakljucak na temu - na gej sajtu, na, LGBTQ sajtu cak, dakle tu je i to 'T' i to 'Q' - vama smeta brisanje razlike medj polovima u jednoj pseudo-naucnoj (saljivoj) studiji.

i jos to nazivate mizoginijom.

..

ja sam duboko razocaran. :ozbiljan:

..

sto me, ponovo, dovodi do zakljucka koji je deni jos onomad izneo - vama ne smeta sta se radilo, vec kome se to radilo.

(isto kao sto bi barniju npr. smetalo da smo slicnu stvar uradili nekom svestenom licu)

time sam jos dublje razocaran.

ne dirajte nam druga titu. taj zon.

..

pored toga, izignorisali ste sve ostale primere sem tog - true, nismo radili vizuelnu komparaciju sem sa snimkom vlaste vasiljevica - ali daleko od toga da smo se u razgovoru fokusirali samo na borku
(zapravo nam je ona kao ona bila potpuno irelevantna u studiji - samo dobar primer i fotografija laka za manipulaciju - ko ima iskustva sa fotosopom, samo neka pogleda pozadinu slike. nema je.)
a jos dalja od istine bi bila pretpostavka da smo se fokusirali samo na zene.

..

fasizam nas (selektivno) politicko korektni. nasusni.

da vas jebo ton film i druga srbija i borka pavicevic. licimuri najstrasniji.

...

i da, vel, zaista ne bih licno da ulazim dalje u ovu pricu...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360305#p2360305]Mars napisao:[/url]I mnogo :smeh: :lood: :radosnice: smajlija...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360562#p2360562]Vel boy napisao:[/url]stripela, ne seri. chuj, ne obracaj mi se za ban :lood:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360572#p2360572]Vel boy napisao:[/url]so, which one of you is Vancome Lady and which Lorraine :smeh:
...ali fali ti jos jedan.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Hmh, ja malo oko teme ove teme... :D

Naslov... Mizoginija je mnogo širi pojam od seksizma, nismo pitali denija koji valer je u pitanju...
Čitao sam temu redom i bez preskakanja, i od uvodnog posta sam bukvalno samo čekao na kojoj strani će izbiti kurcšlus... i eto ga.
Je l to zato što je gay forum u pitanju, ili zato što imate utisak velikog auditorijuma? Zašto tako reagujete na jedno obično normalno razmišljanje koje je spopalo nekog dok je promatrao slike starih ljudi?
Delujete malo šizofreno.

E tema, da.
Po meni je čitav geronto-momenat, kao i pol-momenat suvišan, a svi kao da su prevideli sledeći post:
nsc napisao:[/url]dodavanjem - skidanjem frizure, sminke itt i mnogi mladi ljudi dobice vizuelne sexualne karakteristike suprotnog pola
Što i jeste tačno, realno, koliko sam deka video a "prošli" bi kao bake i obratno, toliko sam i mlađih i sredovečnih ljudi video... dont see the significant age/sex moment in this?

I za kraj opet off.
Deni nije glup. Možda ima neku drugu nesreću u životu, ne znam, ali tu da je glup nema. I sa razlogom je ovakvoj temi dao takav naslov. A lično mislim da Denika ne pati od seksizma. A opet, mogao je i da iskoristi, kao što je i rekao, i mizandriju... ili najkorektnije mizantropiju... ali nije :) So... umm?
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360652#p2360652]svejedno napisao:[/url]

tamo gde treba da vidite potvrdu jednakosti, vi vidite mrznju & razdvajanje.

ccc

..

i jos ste potpuno zanemarili primer vlaste vasiljevica
(i sofije loren, i shona konerija, i svih starijih ljudi koje ja poznajem - odn sve druge koje smo pomenuli)
- dakle primer starijeg muskarca 'pretvorenog' u verodostojnu babu
- tu vec nije bilo potrebe za igranjem sa fotoshopom jer je covek glumac i ocigledno nije opterecen mizoginijom niti mizandrijom te mu nije bio problem da se 'pretvori' u babu -
a cinjenica da smo koristili i taj primer je jos jedan dokaz da nidje mizoginije u ovom slucaju. osim ako ne zelite da nas optuzite i za mizoginiju i za mizandriju i za gerontofobiju. verovatno i za jos nesto, ostavljam vam vremena da razmislite.

- dakle pokrili smo sve opcije pretpostavljene androgenosti starijih ljudi, u skladu sa nasom (odn. denijevom, ne smem preuzimam copyright, lol) tezom.

i pokazala se prilicno verodostojnom - na povrsnom nivou, odn. na prvi pogled - malo ko bi razlikovao stariju zenu bez kose od dede - ili starijeg muskarca sa zenskom perikom od babe.

..

mozete da ulazite u kritiku same teze na nacin na koji je to vec uradio nsc - odn. da kazete da bi malo ko razlikovao osobu bilo kojih godina kada je obucena u 'drustveno iskonstruisane' sexualne karakteristike suprotnog pola.

i opet bismo dosli do, eventualno, (nenamerne & nezlonamerne) gerontofobije - ali ni u kom slucaju do mizoginije.

..

(inace, licno mislim da to ne pije vodu, jer mladji muskarci imaju uglavnom daleko izrazenije konture vilice od starijih & mladje zene u principu imaju manji nos i sitniju bradu (sto na prvi pogled izgleda kao vilica) od starijih, kao i uzi struk odn. sira ramena/bokove - pa i ravniju kicmu, lol
- za sta mozete da okrivite samo gravitaciju & entropiju fizickih tela a ne mene ili denija -
te licno smatram da su 'prosecni' maldji muskarac & 'prosecna' mladja zena daleko manje sposobni da prevare druge ljude prostim stavljanjem perike odn. skidanjem sminke & kose.
ali tu vas pozivam & svim srcem podrzavam da uradite svoju studiju)

..

stoga - zakljucak na temu - na gej sajtu, na, LGBTQ sajtu cak, dakle tu je i to 'T' i to 'Q' - vama smeta brisanje razlike medj polovima u jednoj pseudo-naucnoj (saljivoj) studiji.

i jos to nazivate mizoginijom.

..

ja sam duboko razocaran. :ozbiljan:

..

sto me, ponovo, dovodi do zakljucka koji je deni jos onomad izneo - vama ne smeta sta se radilo, vec kome se to radilo.

(isto kao sto bi barniju npr. smetalo da smo slicnu stvar uradili nekom svestenom licu)

time sam jos dublje razocaran.

ne dirajte nam druga titu. taj zon.

..

pored toga, izignorisali ste sve ostale primere sem tog - true, nismo radili vizuelnu komparaciju sem sa snimkom vlaste vasiljevica - ali daleko od toga da smo se u razgovoru fokusirali samo na borku
(zapravo nam je ona kao ona bila potpuno irelevantna u studiji - samo dobar primer i fotografija laka za manipulaciju - ko ima iskustva sa fotosopom, samo neka pogleda pozadinu slike. nema je.)
a jos dalja od istine bi bila pretpostavka da smo se fokusirali samo na zene.

..

fasizam nas (selektivno) politicko korektni. nasusni.

da vas jebo ton film i druga srbija i borka pavicevic. licimuri najstrasniji.
:fancyklap:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360706#p2360706]*deni* napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360669#p2360669]Synesthesia napisao:[/url]I sa razlogom je ovakvoj temi dao takav naslov.
Huh, niti sam ja formirao ovu temu, niti sam joj dao ovakav naslov.
Ovo je off nastao iz teme o Biljani Srbljanović, isekli su ga moderatori i dali mu ovakav naslov.
OK, o tebi svakako mislim ono sto sam rekao da mislim, i pitanja ostaju ista. Mada izgleda da neću dobiti odgovore...
A imam onda još jedno - ko je dao takav naslov? :)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Đe nisam krenuo za psihologa,
što bih ja ovde pare zaradio.

:pare:

(Ne mislim na čitavu temu i ne na pojedine učesnike. Nego ovako, uopšteno. :D )
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360708#p2360708]Synesthesia napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360706#p2360706]*deni* napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360669#p2360669]Synesthesia napisao:[/url]I sa razlogom je ovakvoj temi dao takav naslov.
Huh, niti sam ja formirao ovu temu, niti sam joj dao ovakav naslov.
Ovo je off nastao iz teme o Biljani Srbljanović, isekli su ga moderatori i dali mu ovakav naslov.
OK, o tebi svakako mislim ono sto sam rekao da mislim, i pitanja ostaju ista. Mada izgleda da neću dobiti odgovore...
A imam onda još jedno - ko je dao takav naslov? :)
Ne znam kakve odgovore očekuješ... Na pretpostavku da sam imao neku nesreću u životu, koja je odgovorna za moje učešće u sprdačini sa Borkom Pavićević ?
A naslov ovom off-u je dao onaj moderator koji ga je isekao i izdvojio iz osnovne teme u kojoj je nastao. :yes:
Koji je to tačno moderator - ne bih znao reći. :nono:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!