Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sheytan
Margaret Tačer planirala: Treći svetski rat počeo bi u SFRJ

Dok svet sa oduševljenjem gleda Oskarom nagrađen film „Čelična Ledi" o mandatu Margaret Tačer, bivša britanska premijerka našla se u središtu pažnje zbog objavljivanje tajnih dokumenta o vojnoj vežbi kojom se Velika Britanija spremala za treći svetski rat

Tajni dokumenti Velike Britanije, sa kojih je ovih dana skinuta oznaka državne tajne, otkrili su da je još u martu 1981. vlada „čelične ledi" Margaret Tačer organizovala vojnu vežbu pod radnim nazivom „Treći svetski rat".
Skripte vežbi pod nazivom „Ratne knjige", kojih se dokopao „Dejli mejl", pokazale su da se čovečanstvo još pre 30 godina moglo naći pred propašću, a okidač čitavog haosa trebalo je, gle čuda, ponovo da bude naša zemlja.

Slika

HRONOLOGIJA

1. dan
Rat počinje nagomilavanjem snaga Varšavskog pakta na granicama Jugoslavije

3. dan
NATO šalje pojačanja svojim snagama u Nemačkoj i Skandinaviji

5. dan
Varšavski pakt napada Jugoslaviju, a Irak napada sever Turske

7. dan
20 divizija sovjetske vojske okupira Jugoslaviju

8. dan
Počinje bombardovanje Velike Britanije, London proglašava rat SSSR-u

11. dan
Rusi okupiraju sever Norveške, preuzimaju prevlast u borbama u Nemačkoj, Grčkoj, Turskoj, Italiji...

12. dan
Zapovednik NATO-a traži nuklearne napade na 26 ciljeva u istočnoj Evropi, Margaret Tačer kaže „da"

Treći i verovatno poslednji veliki rat u istoriji ove civilizacije, prema britanskom scenariju, krenuo bi 9. marta 1981. nagomilavanjem snaga Varšavskog pakta na granice Jugoslavije, koja je u tom trenutku već više od pola godine bila bez Tita i tražila svoj „put" u budućnost.

Ovakva reakcija Sovjetskog Saveza, predvođenog Brežnjevim, i njegovih satelita, izazvala bi Britaniju i Sjedinjene Američke Države da pošalju dodatne trupe u Zapadnu Nemačku, s obzirom na to da su odnosi između sukobljenih sila bili na najnižoj tački još od sukoba u Zalivu svinja 1962. godine.

Do 11. marta Balkan bi već podsećao na „užareni vulkan" i otvoreni sukob, uz korišćenje nuklearnog oružja, bio bi potpuno neizbežan. SSSR u tom trenutku kreće u nagomilavanje trupa na granici premka Turskoj i između Bugarske i Jugoslavije, a NATO pojačava svoje snage u Nemačkoj i Skandinaviji. Dva dana kasnije, „srećnog" 13. marta, snage Varšavskog pakta prodiru u Jugoslaviju i Treći svetski rat počinje, a naravno nipošto bez nas. Doduše, mnoge naše ostarele rođake, ponosne vlasnike JNA tetovaža i poštovaoce lažnih mitova, razočaraće saznanje da su Megi Tačer i njene vojne snage predvidele kako bi Sovjeti sa svojih 20 divizija kao plitak potok pregazili „4. najjaču armiju na svetu".

Svinjska posla

Zato bi se u čitavu priču uključio i neizbežni Sadam Husein, Irak bi napao istočne delove Turske, a kriza bi okovala i daleku Norvešku. U Britaniji su već počeli da ponestaju hrana i benzin, a proglašeno je i vanredno stanje.

U ponedeljak u šest ujutro, 16. marta, zli Sovjeti počinju bombardovanje nevino-naivnih Engleza sa 100 bombardera, istovremeno izvodeći desant na Kvislingove naslednike. Britanija, naravno, objavljuje rat svojim ljutim protivnicima i čitava planeta postaje omalena meta za ogromne nuklearne projektile, koje dakako niko od velikih sila nije ni pomišljao da razvija u vreme hladnog rata.

Rusi preživeli

Već narednog dana iz Jugoslavije stižu informacije da Sovjeti počinju da koriste hemijsko oružje, dobrih 18 godina pre „humanitarne posete" kasetnih bombi Nišu. A nećete verovati, i besomučno bombarduju Britaniju, isključivo noću, ubijajući stotine civila i uništavajući brojne civilne objekte poput bolnica i škola.

Genijalni umovi britanskih komandosa procenjuju da u zoru 20. marta Sovjeti koriste nervni gas u napadu na Škotsku i Mančester.

Krvožedni Rusi probijaju granicu Zapadne Nemačke, a tamošnji komandant NATO-a traži nuklearne udare. Margaret Tačer se ne koleba i posle nekoliko minuta donosi konačnu odluku - započnite nuklearne napade. Na SSSR? Ne, samo na Istočnu Nemačku, Čehoslovačku, Poljsku, Mađarsku i Bugarsku. Dvonedeljna ratna igra nalik na šahovsku partiju tako se završila bez direktnog udara na SSSR, što mnogi ironično tumače kao žensku slabost tadašnje britanske premijerke. A i trebalo je sačuvati rezerve za neki novi rat...
Korisnikov avatar
By Mars
Ja imam savršeno logičko objašnjenje.

Margaret Tačer 1980. godine dolazi na sahranu Josipa Broza Tita, i tu je (na marginama sastanka) jedan naš Srbin tako izjebe - da ona posle nije umela da potrefi avion za London.

Posle njenog višemesečnog proganjanja dotičnog muškarca da dogovori još jedan susret sa njim, bilo u Beogradu, bilo u Dauning Strit broj 10 (ili nekoj trećoj lokaciji), sujeta gospođe Tačer biva toliko povređena da ona godinu dana kasnije odlučuje da cenatar apokalipse koja treba da se dogodi smesti baš u Srbiju, tada u sastavu SFR Jugoslavije. (Obratiti pažnju na sličnost aktuelnog slučaja Anđeline Dzoli i misterioznog M.R. iz Beograda sa kojim je bila u vezi i što je nju 20 godina kasnije nagnalo na konačni obračun sa srpskim narodom i Srbijom (sada kao nezavisnom državom))

Pitanje za domaći: navedite ime američke državne sekretarke koja je postupala po istom modelu i po čijem je direktnom nalogu 1999. godine bombardovana Srbija (tada u sastavu SR Jugoslavije)

Vazda smo bili fatalni.

Da: šta je bilo posle?

Margaret Tačer odustaje od svog plana da izazove treći svetski rat kada joj Kraljica Elizabeta II na redovnom nedeljnom sastanku kaže: "Mani se od toga, ženo mila - šta će ti to u životu?...Nego, jesi videla rasprodaju u Herodsu što je dobra, a?"
Korisnikov avatar
By svejedno
^definitivno.

..

a pazi zapravo akciju - sheki nije (ni sada) stavio izvor - njegov izvor je stavio /svoj/ izvor.

:lol:

..

pS. odgovor:
Korisnikov avatar
By Mars
Tačan odgovor, tačan...

A evo i snimka koji nedvosmisleno kompromituje Margaret Tačer prilikom posete Beogradu.

(senzacionalno: misteriozna dama pored gospođe Tačer na snimku baca potpuno novo svetlo i otvara mogućnost da se radi o lezbijskoj vezi!)
Korisnikov avatar
By Mars
Ma da sam ja sve ovo samo ranije znao...ne bih vala majci sa oduševljenjem gledao Oskarom nagrađeni film "Čelična Lejdi"!
Korisnikov avatar
By svejedno
e ja ga jos nisam gledao.... preporucujes, dakle?

(mislim....pored cinjenice da glumi meril, jel, pored oskara, i pored ove travestije od plana za rusenje sveta preko nas.... samo me interesuje tvoje misljenje o filmu....neki ljudi mi rekli da je meril zapravo odigrala ispod svojih kriterijuma....a ona mi je jedini razlog za gledanje filma)
Korisnikov avatar
By Mars
Preporučujem, jer po meni nema filma u kojem Meril igra - a da je to gubljenje vremena.

Mene uloga nije oduševila, jer imam teoriju da je daleko od impresivnog igrati i Margaret Tačer i QEII: govoriš british english stisnutom gornjom usnom i toliko (i po tome tvoji prijatelji koji kažu da je igrala ispod svojih kriterijuma - moguće da su u pravu)...mnogo jači utisak i na mene ostave neki neistorijski likovi u njenoj interpretaciji...A sam film...pa iritantan je, prilično.

Ali gledaj, zbog Meril.
Korisnikov avatar
By svejedno
tako nesto i kapirah.

hvala .)

edit - i hocu...samo sam hteo da cujem jos jedno misljenje (koje cenim) o glumi. i celom filmu.
Korisnikov avatar
By *deni*
Lepava je bila baš seksi cura ( mada na tom snimku ima već 32 godine ).
:love:
A što se Tačerove tiče, jeb'o je otac sa sve tom oklop frizurom sa tri litre laka za kosu na njojzi.
:oklagija:
Korisnikov avatar
By deran
tačerka je bila politički velemajtor...

dugo su njene naslednike iz partije zvali tačeretama... :giggle:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!