Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By svejedno
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2358926#p2358926]Anhedonie napisao:[/url]Ovde kazu da su skupili 600 potpisa u bgu a u nsu 500. Malo sam skeptican povodom tih informacija. Pogotovu sto se pult za potpise nije ni video. Mene bothways uputio na to inace ne bih ni izvalio da ima potpisivanja.
nemam pojma.

ali moguce je. mislim, da je naduvano.

po mojim racunanjima - get rady for a ride - u spicu je bilo oko 200 ljudi istovremeno, i sad racunam da je spic bio u 3 i 4, da su se ljudi smenjivali te da ih je tada bilo realno 300-350.

i oko 50ak onih koji su tu sve vreme, ne racunam ih u ove gore.

i jos oko 100-200 onih koji su bili u 2 i 5.

to je 350+50+200 = 600. (po idealnoj kombinaciji)

i po mojim suludim kalkulacijama.

a ocigledno, nisu se svi potpisali.

mada je moguce je i da kada kazu 'oko 500' zapravo 428 il tako nesto.

[]ride over[/]

al opet previse. al nisam prebrojavao ljude, pojma nemam kolko ih je zaista bilo.
oni kazu da je bilo oko 1000 u bg-u.

..

u sv sl - jebo ti sve to bez net peticije. ozbiljne.
br. licne i to.

..

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2358950#p2358950]deran napisao:[/url]seru novine i novinari-sve svode na "protest zbog međunarodnog Sporazuma o sprečavanju falsifikovanja ACTA."

ništa ne kažu više...
zjum.

.... ..ali zaista pojma nemam sta je hteo da kaze tom ...konstrukcijom.

ne mi jasan.

...

edit - mada je verovatno i da su skupljali potpise i van protesta.
Korisnikov avatar
By deran
on može da kaže šta hoće,ja sam takav naslov i tekst pročitao na b92...

vidim da su sad nešto korigovali i izmenili (dodali "čije odredbe mogu da utiču na cenzuru interneta")...
Korisnikov avatar
By svejedno
dada...'acta je u ovakvom obliku neprihvatljiva' i to..

..jbg, oni ce sad da traze drugi oblik, mi treba da vidimo dal nam taj odgovara.

....i da se bunimo ako nam ne odgovara ni taj.
Korisnikov avatar
By svejedno
rokamo dalje: http://piratskapartija.com/blog/2012/02 ... acija-net/" target="_blank

Internet pod novim napadom – Pokušaj kontrole U.N.

Od trenutka kada se Internet zajednica odlepila od poda i krenula u nešto što se može okarakterisati kao težak kotra-napad u slučaju SOPA predloga, došlo je do prave eksplozije novih pokušaja da se isti zameni nekim novim, naprednijim predlogom sa istom svrhom: Regulacija interneta. Situacija se, po tom pitanju, nije poboljšala nimalo. Neki su čak, kao sigurnosnu meru, počeli da razvijaju paralelnu, necenzurisanu i otvorenu mrežu (o čemu je pisano i ranije na ArsTechnica). Mi smo na drugoj liniji fronta. Mi smo informaciona artiljerija.

Vlade zemalja su konačno shvatile koliku moć ima Internet. Moć koja je van njihovog domašaja. Još uvek. Neće se zaustaviti u pokušaju da se dokopaju „vlasti“ nad Internetom.

U sred bitke protiv ACTA sporazuma, posle uspešnog smirivanja SOPA i PIPA zveri (da, smirivanja, SOPA i PIPA trenutno samo spavaju i čekaju da budu ponovo probuđene), dolazi nam nova pretnja, ovaj put dosta direktnija i opasnija.

U pitanju je pokušaj Ujedinjenih Nacija da, putem Internacionalne Telekomunikacione Unije (ITU) sprovedu rušenje poretka na Internetu koji je uspostavljen 1988. godine (.pdf verzija sporazuma iz Melburna). Te godine su se delegati 114 zemalja okupili u Australiji i potpisali sporazum koji je dramatično liberalizovao telekomunikacije. Desila se izolacija Interneta od ekonomske i tehničke regulacije.

Danas, Rusija, Kina, Nemačka, SAD i njihov 191 saveznik, članovi ITU sada žele da preprave sporazum iz 1988. kako bi se njegov uticaj proširio na tada nepokrivene oblasti. Od samog pogleda na delimičnu listu predloga koji će u decembru biti razmatran na konferenciji u Dubaiju, ledi se krv:

- Internet bezbednost i privatnost podataka se stavljaju pod međunarodnu kontrolu,
- Stranim telefonskim kompanijama se omogućava naplata taksi za „internacionalni“ Internet saobraćaj, možda čak i na „po-kliku“ bazi za određene Web destinacije, sa ciljem sticanja profita za državne telefonske kompanije i državne kase.
- Uspostavljanje ekonomskih regulativa bez presedana, kao što su ovlašćenja za naplatu i regulisanje uslova korišćenja do sada neregulisane razmene sadržaja poznatije kao „pirovanje“ ili P2P.
- Premijerno uvođenje dominacije ITU nad bitnim funkcijama Internet upravljanja koje je do sad bilo decentralizovano, u rukama nekoliko odgovornih strana koje su se bavile koordinacijom .com i .org veb adresa kroz ICANN.
- Stavljanje mnogih funkcija IETF (Internet Engineering Task Force), IS (Intenet Soceity) i ostalih grupacija koje se bave inženjerskim i tehničkim standardima koji omogućavaju rad Interneta pod unutrašnju kontrolu vlasti.
- Regulacija internacionalnih mobilnih tarifa i uslova za roming.

Prvi razgovori o ovom projektu počinju u Ženevi 27. decembra.
Korisnikov avatar
By LadyOfTheFlowers
Bila sam u subotu. bas bilo chill. ^^

i potpisah peticiju i prosirih je po fejsu, sad cu sve da silujem da potpisu.
Korisnikov avatar
By Dirrty
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2359143#p2359143]polarlicht4.1 napisao:[/url]
Trebalo je na udare na ultra-desničare i naciste, ovo je previše jeftino.
Ako je većina pogođena ovim, a većina većine je str8, a veliki deo toga podržava takve organizacije, ne vidim zašto bi udarili na svoje?

A šta je sa najavom protesta za nedelju dana od ovog, protiv BusPlus, borba za besplatni gsp?

Na kraju će se svesti na obaranje vlasti, u korist radikala i sl.
Korisnikov avatar
By svejedno
pa vecina vecine slusa i grand.

..

lm, vec su obarali neke sitne, lokalne stranacke stranice - sns, dss, ldp, sds..... bez razlike koje/cije su.

..

ja mislim da nasi samo nemaju dovojno jake tehnicare da obore neki zsticeniji sajt.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nadam se... mada u ovoj zemlji ne verujem nikakvim vođama, političkih, civilnih ili bilo kakvih pokreta, previše toga se svodi samo na lični interes.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma naravno da su loše strane čovečanstva uvek univerzalnije no one bolje, ali se nadam... nečemu.
Korisnikov avatar
By Srklet
anonymous bi pod hitno trebali otvorit poseban mejl da im ljudi koji nisu nikad nista uradili, sajt nikakvog mocnika srusili, pojma nemaju kako se to cini, kao ni interesa da nauce, kao ni petlje da se usude... e da im takvi salju naredjenja koga i zasto napasti, sto nece ispasti jeftino i sl.

jer, kad bi anonymous samo znali poslusati savjete pravih pizdeka, pa gdje bi im bio kraj!
Korisnikov avatar
By svejedno
^u skupstini ,)

(pazi, iskreno nije da ni mene ne ...hm....ne tangira da li ce sad neko pokusati (ili je vec uspeo) da preuzme kontrolu nad ....nazovimo je 'centralom' anona..... ali nadam se da je vec prekasno za tako nesto in full effect - jer 'svi' su anonymous.
odn centrale - nema. ne zaista. prekticno 'nije moguca'.
zato mi je 'ideologija' anona genijalnost. previse klinaca sada zna svasta sa kompom. uopste - internet is our last hope for democracy, man.

btw, bio danas neki gistro 'mi smo anonimus srbija' link na jutjubu, mrzimo neznamkoga - i iscimali ljude sa fejsa & sire - prijavljujte ove rasiste & fasiste, anoni ne mrze nikoga jer svi su anoni)

..

btw, sa http://www.facebook.com/anonymoussrbija?sk=wall" target="_blank
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2359412#p2359412]Anonymous Srbija napisao:[/url]
Mnogi pitaju kako mogu da nam pomognu. Samim lajkovanjem i šerovanjem naše strane i stvari koje stavljamo pomažete. Pomažete da se proširi vest i svest o nama, a to nam je trenutno najvažnije. Takođe, overite Resources tab sa leve strane i iščitajte tutorijale koji se tu nalaze. Svratite na irc i forum, da se družimo, možda se neka dobra ideja izrodi iz toga :)

edit - a i jedan moj drug (jedan za koga znam, zapravo, mozda ih ima vise ,) komp mag, pomaze - iz svoje sobe, upoznao nikoga nije, nikakvi sastanci, nista, radi ono sto mu dusi godi & ne radi nista protivno interesima 'obicnog coveka', jel.
ali sefa, naredbe, zadatke - nema. ima samo dogovore.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ne treba tehnicari za rusenje sajta, to je lako ako imas ogroman internet protok ili puno ljudi sa manjim protokom. Uglavnom se radi tehnika slanja napadnutim serverima gomiletine losih paketa namerno i server ne moze dovoljno brzo da obradi sve te pakete i "pukne". A kako su serveri obicno jake masine treba puno paketa pa samim tim. A u srbiji je brzina neta u kurcu pa za jace sajtove treba bas puno ljudi.
Korisnikov avatar
By svejedno
ne bih znao reci - al verujem da si u pravu.

(ja sam polupismen za ovo doba - znam da koristim komp. neke programe prilicno dobro, cak. i da ga reinstaliram. i to je to.
da se jebavam sa programiranjem, hakovanjem i sl - ne zelim ni da naucim. sramota, znam. al jbg)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2359433#p2359433]Anhedonie napisao:[/url]Ne treba tehnicari za rusenje sajta, to je lako ako imas ogroman internet protok ili puno ljudi sa manjim protokom. Uglavnom se radi tehnika slanja napadnutim serverima gomiletine losih paketa namerno i server ne moze dovoljno brzo da obradi sve te pakete i "pukne". A kako su serveri obicno jake masine treba puno paketa pa samim tim. A u srbiji je brzina neta u kurcu pa za jace sajtove treba bas puno ljudi.
DoS?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
DoS je ako su paketi ispravni, nuke je ako su sjebani (valjda)
Korisnikov avatar
By svejedno
inace, credybanka bleji prazna,

poslovi redirektuju na http://www.facebook.com/anonymoussrbija" target="_blank:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2359412#p2359412]Anonymous Srbija napisao:[/url]
poslovi.nsz.gov.rs #TangoDown #AntiSec
Traži se:
Predsednik RS , izvršilaca 1
Potpresednik vlade, izvršilaca 3
Premijer RS, izvršilaca 1
Zamenik premijera , izvršilaca 3
Ministar vlade, izvršilaca 21
Narodni poslanik , izvršilaca 250
a za azotaru se raspisase, odn. prebacili text iz blica:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2359412#p2359412]Anonymous Srbija napisao:[/url]Mi smo Anonimni!
Pljačka Azotare ne zanima čak 15 državnih službenika
10. decembar 2011 ~ Prilikom pljačke pančevačke Azotare, koju je litvansko-srpski konzorcijum oštetio za oko 50 miliona evra
niko u lancu odgovornosti nije reagovao od 2007. godine, kada su malverzacije počele, pa do danas.
Azotara Pančevo

Da li su policija, Okružno i Republičko tužilaštvo, rukovodstvo grada Pančeva i Agencija za privatizaciju namerno okretali glavu ili samo nisu dobro radili svoj posao,
nije poznato, ali je činjenica da za nelegalne poslove u pančevačkom preduzeću, uprkos brojnim prijavama, dopisima,
apelima i dokumentovanim dokazima, niko nije odgovarao.

Pančevačka Azotara je prodata 2006. za 13,1 milion evra konzorcijumu koji čine litvanske firme „Arvi“ i „Saniteks“ i beogradski „Univerzal holding“.
Iako su novi vlasnici najavljivali da će Azotara postati lider u proizvodnji veštačkih đubriva,
vlasnički konzorcijum je razmontirao pogon „Karbamid 2“, najvredniji deo fabrike, i prodao ga ruskoj kompaniji za 32,5 miliona evra.

Bez ijedne saglasnosti Agencije za privatizaciju, konzorcijum prodaje pogon koji čini više od 10 odsto vrednosti Azotare uprkos tome što je ugovorom pri kupovini preduzeća propisano da se može prodati samo pet odsto vrednosti firme.

Iako je grubo prekršen ugovor, prevarena država i izigrani radnici koji mesecima nisu primali plate, Agencija za privatizaciju nalaže prodavcu da uplati razliku od 5,88 odsto (10.086.840,47 evra) na račun subjekta privatizacije. To je značilo da vlasnici Azotare sami sebi uplate novac. Međutim, oni ni to nisu uradili, pa je agencija tek dve godine kasnije, u januaru 2009, raskinula ugovor.

Ovde su najpre odgovorni Milivoje Radivojša, tadašnji tehnički direktor Azotare, koji je prema dokumentaciji u koju je „Blic“ imao uvid, potpisao dozvole za rastavljanje pogona „Karbamid 2“. Takođe, odgovornost za prodaju pogona bez dozvole države treba da preuzme i generalni direktor Azotare Vujadin Janković, koji je i član upravnog odbora „Univerzala“.

Njihove nelegalne poslove sklapanja ugovora i prodaje pogona bez dozvole države morali su da kontrolišu i sankcionišu nadležni u Agenciji za privatizaciju - najpre direktorka Centra za kontrolu Julijana Vučković, koja je vršila reviziju u Azotari, a na kraju i direktorka Vesna Džinić. One su nelegalnu prodaju utvrdile tek osam meseci pošto je pogon izvezen iz zemlje. Tužilaštvu nisu dostavile materijal koji bi mogao da se iskoristi za podizanje optužnice protiv odgovornih.

Kada je reč o krivičnim prijavama i brojnim dopisima radničkih sindikata Azotare da je u toku pljačka tog pančevačkog preduzeća, odgovornost najpre treba da preuzme glavni okružni tužilac Milan Niškanović, koji je lično vodio predmet Azotare. Kako „Blic“ saznaje, on je u nekoliko navrata odbijao da postupi po predmetu, pokrene proces i ispita da li se zaista vrše malverzacije u Azotari. Nakon reizbora u pravosuđu razrešen je dužnosti.

Nakon što su radnici uvideli da od Okružnog tužilaštva u Pančevu nemaju nikakve koristi, svoje prijave slali su Republičkom tužilaštvu i Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal. Iako se od privatizacije Azotare do danas u oba tužilaštva izmenjalo nekoliko načelnika, niko nikada nije reagovao na prijave, niti su pokrenuti procesi protiv odgovornih osoba.

Takođe, pančevačka policija mora da kaže zbog čega nijednom nije izašla na teren na brojne pozive radnika i ispitala da li u ovom preduzeću imaju dozvolu da iznose ceo pogon. Siniša Janković, šef odseka za privredni kriminal, dobio je nekoliko prijava protiv više odgovornih osoba u Azotari, za svako pojedinačno krivično delo (celokupna dokumentacija predata 21. decembra 2007), ali nikada nije reagovao.

Iako nije u njihovoj direktnoj nadležnosti, činjenica je da niko iz opštinskog i gradskog rukovodstva Pančeva nije reagovao. Međutim, nisu reagovali ni za činjenice za koje su direktno odgovorni, poput toga da grad Pančevo nikada nije dobio (kao ni tražio) pet odsto od privatizacije Azotare, što mu po zakonu pripada. Niko iz gradske uprave na brojne apele radnika nije hteo da pokrene pitanje u gradskom parlamentu o malverzacijama u Azotari.

Dušan Stupar, direktor „Univerzal holdinga“
Treba da nas odlikuju zbog prodaje „Karbamida 2“

Dušan Stupar, direktor Univerzal holdinga, koji je bio u vlasničkom konzorcijumu AzotareDušan Stupar, direktor „Univerzal holdinga“, koji je bio u vlasničkom konzorcijumu Azotare, odgovorio je na pojedina pitanja „Blica“.

Kako je moguće da i dalje posedujete akcije Azotare kad je država s vama raskinula ugovor o privatizaciji?

- To je normalna stvar, konzorcijum je i dalje vlasnik 31,56 odsto akcija. Mi smo samo u rekonstrukciju Azotare uložili 17 miliona evra. S računa „Univerzala“ uplaćeno je 11,7 miliona evra za plate i zarade. Normalno je da i dalje imamo akcije.

Kako komentarišete to što ste bez dozvole države prodali pogon „Karbamid 2“?
- Nama treba dati odlikovanje zbog prodaje „Karbamida 2“. To je bio pogon koji nije radio, zarastao je u korov, zarđao, nije vredeo ni pet odsto Azotare, a kamoli 10, kako tvrdi država.

Kako je onda moguće da ga je ruska kompanija platila 32,5 miliona evra?
- Pa to morate njih da pitate. Otkud ja znam zašto su ga kupili. U jednoj od ovih litvanskih firmi radio je neki Rus koji je to njima prodao. Njihovo je pravo da kupe pogon.

Kako je pogon izvezen u Rusiju bez dozvole države?
- To što mene pitate znam isto kao i vi. Ja sam samo direktor firme koja je imala udela u vlasništvu i učestvujem u skupštini Azotare. Pojma nemam za pola stvari koje su Litvanci radili. Ja samo znam da meni Azotara duguje 11,7 miliona evra.

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da je podneo krivičnu prijavu protiv vas zbog poslova u Azotari?
- To je čista laž i izmišljena stvar. Nijedna prijava protiv mene ne postoji. Sve su to neistine i to što vi pišete je obično smeće.

Mi spremamo hranu koju jedete.
Mi iznosimo Vaše đubre.
Mi radimo u fabrikama.
Mi čuvamo Vaš miran san.
Mi smo legija.
Mi ne opraštamo.
Mi ne zaboravljamo.
Mi smo Anonimni!
Trebalo je da nas očekujete!
Korisnikov avatar
By deran
a šta je interpol skrivio danas,niš ne znam,ceo dan sam radio... :srbin:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!