Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Mesta za izlaske, upoznavanje, klubovi...

Moderatori: Hys., Waldorf, Moderators

Slika

Tema broja: Ljubav & seks

Sadržaj:

Maja Mrkalj – Ljubav košta 99 evra
Milan Nikolić – Bezukusne jagode
Marko Pavlović – Tvoje reči vrede više
AsH – Lezbejski seks i…
Mr. Incredible – My Own Private Idaho
Predrag Azdejković – Aktivizam i pasivizam
Vlada T. – Zima našeg nezadovoljstva
Ivan Kleut – Ljubav na 325 kilometara
Predrag Azdejković – Vodič kroz čari gej seksa
Putovanja: Beč – Drugi srpski gej grad
Gej ikona – Divine Miss P.
Istorija – Gej svedočenja iz sovjetskih gulaga
Urbanlook.info by Srđan Šveljo
Queeria kalendar 2012.
QT – Časopis za kvir teoriju i kulturu
Pozorište – Oscar Wilde na daskama Narodnog pozorišta
Pozorište – Producenti
FEST 2012
Istorija: Dž. Edgar Huver
Intervju: Miško Stevanović, Red Box
Književnost: Vreme hermoroida (Predrag Azdejković)
Književnost: Bogorodica plaćenika (Fernando Valjeho)
Love Music
Pederski komitet: LGBT aktivizam u Srbiji: Prilog kritici jedne jalove politike
Jelena Zulević: Deca u LGBT porodicama

PDF download:
http://gayecho.com/optimizam/?p=60" target="_blank

Prethodni brojevi:

Broj 3:
http://gayecho.com/optimizam/?p=37" target="_blank

Broj 2:
http://gayecho.com/optimizam/?p=26" target="_blank

Broj 1:
http://gayecho.com/optimizam/?p=7" target="_blank
Korisnikov avatar
By Mars
Meni bi simpa referenciranje "zanosni kurčevi" na Ericu Jong.

:sweet:

Pročitao pola broja. Meni ok.
Pristrasan sam što se tiče QT-a jer sam jedan od sapatnika iz redakcije tako da to ne bih komentarisao. A ovo drugo mi je intervju kao i svaki drugi, naravno pod uslovom da čovek ume da smisleno poveže dve rečenice što je ovaj i uradio.
Korisnikov avatar
By Mars
Setio sam se: Vlada T mi u svom tekstu liči na lik Kristen Johnston (3rd Rock from the Sun) u onoj epizodi Sex&theCity u kojoj se ona vajka u šta se to pretvorio NYC, na šta liče njihovi životi itd. itd. (pre nego je sa nekog dvocifrenog sprata ispala kroz prozor).
cijeli koncept je u suštini promašen. između ostaloga, zato što je totalno klišejiziran i na prvu loptu. naslovnice su, kakti, provokativne i šarene, izbor tema je dosadan i konvencionalan, a njihova obrada ispod standardnog profesionalnog nivoa. nadalje, teško mogu ozbiljno shvatiti časopis u kojem tekstove potpisuju mr. incredible, vlada t., m.k. i AsH.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Mrsko mi sad a citam al naslovna strana je.. Pa, slika ima uzasno osvetljenje, ispod brade previse osenceno a celo je skroz belo. Ime casopisa se pola ne vidi, zasto? Previse praznog prostora izmedju ivica i teksta, sigurnosne margine nisu toliko velike, nije to vizit karta. Slova su previse siva. Na imena je primenjen najosnovniji drop shadow efekt, bez ijedne promene. Pozadina je mrtvacki crna.

A da ne pricam o estetskom utisku koji odaje. Da ste koristili comic sans pomislio bih da je neko dete radilo. Jako dosadan dizajn.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Zvocanje unapredjuje stvari. Ako ne spotlja, onda makar iznutra, za mene.
Korisnikov avatar
By Mars
Dobronamerna kritika to radi.

Ti jednostavno zvocas.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Aha onda dodaj ispred prve renice "jawooooo sweeee taaaakoooo diiiwnooooo awiiiiii"
Korisnikov avatar
By Mars
Daleko od toga, ali primedbe su ti...onako...

Pogledaj casipise kod kojih se ime proteže celom stranicom (dakle NE PC Magazine ili Ilustrovana politika, npr) - Rolling Stone, Vanity Fair, National Geographic, Vogue...ni njima se skoro nikad ne vidi celo ime i svako slovo.

Ja b' ga samo zarotir'o za 180, da donji deo bude pojeden (zvocam) ;)
Korisnikov avatar
By Mars
Šta ti znači kada kažeš da je ceo koncept - promašen?

Ne poklapa se sa tvojom idejom koncepta ovakvog časopisa?
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2357656#p2357656]Mars napisao:[/url]Šta ti znači kada kažeš da je ceo koncept - promašen?
primjerice, što se to može u 'optimistu' može pročitati a da nema, mnogo bolje napisano i lakše dostupno, na netu? (npr. tekst o miss piggy je očito pola pokraden s wikipedije, i to loše.)
koncept je promašen jer slijepo preslikava (plus to loše radi) zapadne časopise gej mejnstrima, iako je život srbijanske LGBT zajednice daleko od nekog berlinskog, londonskog ili njujorškog. s druge strane, onda se ta nekompatibilnost još više ističe stilom pisanja, koji je provincijalan, na nivou srednjoškolskih novina, te bez pravih, jasnih stavova. što to neki čitatelj 'optimista' može dobiti iz tog časopisa, a da već drugdje ne može dobiti i više i bolje? i don't see it. kakvu to emancipatorsku politiku i stav nudi 'optimist'? it's hard to say.

i da, sva ta zanatska šlampavost je prilično iritantna. tekstovima treba redaktura i lektura, a naročito urednička obrada. cijela stvar je i na vrlo niskom nivou informiranosti i opće kulture, pa onda dobiješ pizdarije poput charlesa VI u beču. al meni je najgore od svega to maloumno perpetuiranje homofobnih stereotipa, koje azdejković - iako čovjek u četvrtom desetljeću života - i dalje smatra vrhunskom provokacijom. a to je tek kič.
Hvala na sugestijama i savetima. Nama je to izuzetno važno jer tako možemo da ga poboljšamo i usavršimo. "Optimist" je rezultat napora srpske LGBT populacije i biće dobar onoliko koliko LGBT populacija to može da iznedri.

Naredni broj planiran je za april i tema broja su izbori. Ukoliko želite da svojim pisanjem poboljšate naš magazin, "Optimist" je uvek otvoren za saradnju.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2357614#p2357614]Popeye napisao:[/url]...nadalje, teško mogu ozbiljno shvatiti časopis u kojem tekstove potpisuju mr. incredible, vlada t., m.k. i AsH.
Da li bi isto tako teško mogao ozbiljno da shvatiš knjige koje potpisuju, na primer, Dzordz Orvel, Denijel Defo, Luis Kerol, Mark Tven, Molijer, Prežihov Voranc, Truman Kapote, Volter, Stendal, Aleksandar Dima, Volter, Vudi Alen, Dzozef Konard, Dzek London, Žorž Sand,Dzordz Eliot..?
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2357681#p2357681]AbortiraniTerorista napisao:[/url]Hvala na sugestijama i savetima. Nama je to izuzetno važno jer tako možemo da ga poboljšamo i usavršimo. "Optimist" je rezultat napora srpske LGBT populacije i biće dobar onoliko koliko LGBT populacija to može da iznedri.

Naredni broj planiran je za april i tema broja su izbori. Ukoliko želite da svojim pisanjem poboljšate naš magazin, "Optimist" je uvek otvoren za saradnju.
Procitala sam skoro sve, propustih ljubice sa testosteronom i kurcevima, ene mi ga na stolu, ostalo prelistah.

Prvo sto moram da primetim je da je mnogo vise tekstova koji se bave gej muskarcima. Jel to koncept?

Vidim da ima o pozama u muskom seksu, zasto ne bi bilo na sledecoj strani u zenskom? Mada, ako bi bio napisan kao onaj jedan lezbejski nesrecno napisani tekst pod imenom Ash, onda nemojte ko bogaaaaaa vas molim, jer je teks em deprimirajuce nepismen em se devojka razlila -cas ona nema tabua, cas voli samo da gleda seks, lezbejski seks je opasan ali nije opasan ko strejt...mila majcice takav transfer neprijatnosti skoro nisam osetila dok sam nesto citala... em nema adekvatno napisane centralne teme em....ma.... :kesa:
Ali deluje i pored svega kao iskren tekst, verujem da jeste htela nekome da pomogne. Al jbg. Ono je strasno.

Casopisu nedostaje lektor....ono...basbasbas.

Super je sto ste stavili adrese gej mesta, sos telefone i adresar organizacija :)!
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Optimist je otvoren i za teme koje se bave lezbejkama, ali to treba da pišu same lezbejke... Do sada nam se javila samo jedna devojka koja piše. Mi imamo fond koji pokriva samo troškove štampe i distribucije, što znači da ne plaćamo tekstove, što je problem. Možda će u budućnosti biti bolje.

Lektor traži parice, koje mi nemamo.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2358236#p2358236]_miki_ napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2357614#p2357614]Popeye napisao:[/url]...nadalje, teško mogu ozbiljno shvatiti časopis u kojem tekstove potpisuju mr. incredible, vlada t., m.k. i AsH.
Da li bi isto tako teško mogao ozbiljno da shvatiš knjige koje potpisuju, na primer, Dzordz Orvel, Denijel Defo, Luis Kerol, Mark Tven, Molijer, Prežihov Voranc, Truman Kapote, Volter, Stendal, Aleksandar Dima, Volter, Vudi Alen, Dzozef Konard, Dzek London, Žorž Sand,Dzordz Eliot..?

Mmmmmmmmm što mu ga Miki zavuk'o... :colorado:
Korisnikov avatar
By Mars
Al mogu ja hiljadu bitnih razlika da pomenem?
Korisnikov avatar
By Tungi
Ok, imam na umu sad 'Važno je zvati se Ernest' pogledati u NP.
Ništa drugo vredno pažnje. Tipične srpske pederske jadikovke od tekstova.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!