Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By kurac
može li i treba li rad ponovno postati (jedino) sredstvo plaćanja?

što nas još dijeli od potpisivanja novog društvenog ugovora koji nam garantira dostupnost svih potrebnih i većine nepotrebnih resursa samo u zamjenu za osobni doprinos u vidu psiho)(fizičkog rada?

vidite li svoju ulogu u takvom društvu?

+ za sveznalice:

kakva bi bila umjetnost?
Korisnikov avatar
By Mars
Aha.

Kriza, pa ajde malo da redifinišemo neke kategorije iz društva, ekonimije itd.

NE, rad niti može niti treba da bude jedino sredstvo plaćanja.

Što se umetnosti tiče - čak i kada se ne bi svela na crtanje scena iz lova na bizona ili mamuta po zidovima naših soba (a ja verujem da bi tako bilo), ostaje pitanje konzumenata i dometa te umestnosti. Gde su? Eno, jede im se banana (recimo) i traže nekog bananara kome baš treba parče njihovog softvera (na primer).

S druge strane, to kao utopijski koncept nije nimalo loše jer bi se društvo otreslo svih onih koji ne umeju ništa da rade ili je ono što umeju da rade - potpuno nepotrebno.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne bih trošio vreme i energiju na u doglednoj budućnosti neostvarive ideale, čak ni razmišljajući o njima, radije bih se posvetio trenutnoj realnosti.

Utopističke ideje mogu biti vrlo opasne u pogrešnim rukama, istorija je dokaz toga. Korisne, možda, kao putokaz... ali previše sam pesimističan da stvari ne bih posmatrao iz negativnog ugla.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja razumeo pitanje: dal svi treba da se odamo prostituciji. I kako bi se to onda odrazilo na umetnost.

Sad si me zbunio.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mars :lol:

Dopada mi se tvoja interpretacija teme, kako to meni nije palo na pamet! :doh:

Podržavam mogućnost plaćanja u naturi :lizalica:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Jel' to znaci da np. kada zelim da otplatim kiriju, umesto da napravim bankovnu transakciju, odem i radim kao djubretar na ulici?

Plasim se da ne bih imao vremena za to, a tesko da ce samim tim sto provodim vreme na nekom poslu automatski isplatiti sve moje mesecne racune. Verovatno bih morao da radim prekovremeno - u tri smene cak... sem ako novi svetski resurs energije ne postane morska voda.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Autor teme pogrešno tumači ekonomsku teoriju... suština trampe je i dalje razmena robe za robu, samo što je vrednost izražena ne u (robnom) novcu već u radu, na osnovu koga se robe međusobno porede. Razvoj robno-novčane privrede je tekao upravo u skladu sa ljudskim potrebama. To što novac danas sa sobom nosi nepredvidive i nenameravane posledice, to je druga tema. Da li će se postojeći ekonomski sistem srušiti, ostaje da vidimo. Vrlo je moguće, ali to će pre biti posledica politike nego li nedostataka ekonomije. Kada, i ako dođe do sloma, sumnjam da je moguće rešenje u navedenom, iz razloga koju su previše brojni i složeni da bih mogao ili želeo na ovom mestu da ih navodim.

Mešaš levičarski nastrojenu utopističku misao sa konkretnim istorijskim pojavnim oblikom razmene. Povratak trampi ili bilo čemu ostvarenom kroz istoriju, ne predstavlja isto što i napredovanje ka tzv. socijalizmu (teorijskom), koji predstavlja odsustvo bilo kog vida plaćanja.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Da, neka autor poentira sta je, u stvari, hteo da pita ako zeli da predjemo na ovaj deo o umetnosti.
By Sixto
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2355212#p2355212]Dirrty napisao:[/url]Autor teme pogrešno tumači ekonomsku teoriju... suština trampe je i dalje razmena robe za robu, samo što je vrednost izražena ne u (robnom) novcu već u radu, na osnovu koga se robe međusobno porede. Razvoj robno-novčane privrede je tekao upravo u skladu sa ljudskim potrebama. To što novac danas sa sobom nosi nepredvidive i nenameravane posledice, to je druga tema. Da li će se postojeći ekonomski sistem srušiti, ostaje da vidimo. Vrlo je moguće, ali to će pre biti posledica politike nego li nedostataka ekonomije. Kada, i ako dođe do sloma, sumnjam da je moguće rešenje u navedenom, iz razloga koju su previše brojni i složeni da bih mogao ili želeo na ovom mestu da ih navodim.

Mešaš levičarski nastrojenu utopističku misao sa konkretnim istorijskim pojavnim oblikom razmene. Povratak trampi ili bilo čemu ostvarenom kroz istoriju, ne predstavlja isto što i napredovanje ka tzv. socijalizmu (teorijskom), koji predstavlja odsustvo bilo kog vida plaćanja.
Spoj photne guze s pamecu? mmmmmmm...
Korisnikov avatar
By svejedno
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2355203#p2355203]Mars napisao:[/url]Ja razumeo pitanje: dal svi treba da se odamo prostituciji. I kako bi se to onda odrazilo na umetnost.

:lol:

...

ont: jutro je. nisam sposoban da razmisljam.

al evo ovoliko - izucavah ja anarhizam prilicno, i razne tu neke utopsiticke ideje.....

i ono sto mi nekako bode oci oko tog divnog nacina zivota bez novca i sve to....kakokazem...

...aj za poctak da prestanemo da ubijamo jedni druge. e to bi bila prava utopija.

..

lako cemo posle za novac.
Korisnikov avatar
By Hys.
To je ono kad ja komsinicu ucim engleski a ona mene sminka kad 'ocu vestacke trepuske.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2355232#p2355232]svejedno napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2355203#p2355203]Mars napisao:[/url]Ja razumeo pitanje: dal svi treba da se odamo prostituciji. I kako bi se to onda odrazilo na umetnost.

:lol:

...

ont: jutro je. nisam sposoban da razmisljam.

al evo ovoliko - izucavah ja anarhizam prilicno, i razne tu neke utopsiticke ideje.....

i ono sto mi nekako bode oci oko tog divnog nacina zivota bez novca i sve to....kakokazem...

...aj za poctak da prestanemo da ubijamo jedni druge. e to bi bila prava utopija.

..

lako cemo posle za novac.

:up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!