- 05 Feb 2012, 20:32
I tako...
Malo mi je čudno što se u februaru mesecu uvodi vanredna situacija zbog snega i hladnoće, a i ne sećam se da su se ranije usred zime proglašavale vanredne situacije zbog vremenskih prilika sasvim primerenih tom dobu godine.
Šta vi mislite ? Osećate li se kao da ste u vanrednoj situaciji ?

Ja ne. Osećao bih da je vanredna situacija da je mesec maj, ali sneg i led u februaru su za moj pojam sasvim redovna situacija.
Zaposleni će raditi normalno, pomoć onima koji su zavejanihttp://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/ves ... 7983.phtml" target="_blank
Zaposleni koji mogu da stignu do svojih radnih mesta trebalo bi da se pojave na poslu i u slučaju proglašenja vanredne situacije, izjavila je danas direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Vera Božić-Trefalt.
- Rad u zatvorenom prostoru se može obavljati, naravno, u zavisnosti da li se može doći do radnog mesta - kazala je Božić-Trefalt agenciji Beta i dodala da nije moguće izdati naredbu o prestanku obavljanja svih poslova.
Trefalt je dodala da poslodavci, ipak, mogu da odluče i da prekinu sa radom, ukoliko, zaposleni ne mogu da stignu do radnog mesta, ili radi uštede energije.
Prema njenim rečima, u vanrednoj situaciji moraju se obavljati i oni poslovi na otvorenom, koji su od elementarne važnosti, a poslodavac je dužan da obezbedi posebne uslove za to.
- Sneg se mora rašćišćavati, a i javni gradski prevoz treba da funkcioniše u okviru mogućnosti - kazala je Trefalt i dodala da bi poslodavci u takvim situacijama trebalo da drugačije organizuju rad, omoguće kraće smene, obezbede zaštitnu opremu i tople napitke.
Vlada Srbije donela je odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji cele zemlje.
I tako...
Malo mi je čudno što se u februaru mesecu uvodi vanredna situacija zbog snega i hladnoće, a i ne sećam se da su se ranije usred zime proglašavale vanredne situacije zbog vremenskih prilika sasvim primerenih tom dobu godine.
Šta vi mislite ? Osećate li se kao da ste u vanrednoj situaciji ?

Ja ne. Osećao bih da je vanredna situacija da je mesec maj, ali sneg i led u februaru su za moj pojam sasvim redovna situacija.