Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By spliff
volim ameriku
:love:
nemam neko preterano lepo mishljenje o njihovoj spoljnoj politici
dok sam bivstvovao tamo bilo mi je veoma prijatno, da se tako izrazim
Korisnikov avatar
By AngraMaina
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346735#p2346735]Popeye napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346724#p2346724]AngraMaina napisao:[/url]

Evo ti jedan dobar tekstić o tome, začudo objavljen na B92 (pre svega za Ulixa):

http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.ph ... _id=574850" target="_blank
ekšli, b92 je samo prenio tekst iz samostalnog srpskog tjednika 'novosti', koji izlazi u zagrebu, i financiran je iz budžeta države. :D
http://www.novossti.com/" target="_blank
A znači odatle kopiraju te tekstove? Često imaju tekstove prejezičene s ijekavice (vidi se po tome što im promakne ponešto, ili npr. "odjednom" napišu "odednom") i baš me je kopkalo da vidim odakle ih skidaju :D
Korisnikov avatar
By bas bleu
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346744#p2346744]Ulix napisao:[/url]...ali me fascinira to što imaš tako jasan stav, a da te uopšte ne zabrinjava to što ne znaš osnovne činjenice o onome o čemu pričaš.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346745#p2346745]Galadriel napisao:[/url]on spot, totalno me ne zabrinjava :)
nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.
Korisnikov avatar
By Galadriel
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2348417#p2348417]bas bleu napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346744#p2346744]Ulix napisao:[/url]...ali me fascinira to što imaš tako jasan stav, a da te uopšte ne zabrinjava to što ne znaš osnovne činjenice o onome o čemu pričaš.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346745#p2346745]Galadriel napisao:[/url]on spot, totalno me ne zabrinjava :)
nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.

oh, is this a quote game? love those

for u:

Vanity is the natural weakness of an ambitious man, which exposes him to the secret scorn and derision of those he converses with, and ruins the character he is so industrious to advance by it.
Korisnikov avatar
By svejedno
mogu ja jednu?

Ignorance of ignorance, then, is that self-satisfied state of unawareness in which man, knowing nothing outside the limited area of his physical senses, bumptiously declares there is nothing more to know! He who knows no life save the physical is merely ignorant; but he who declares physical life to be all-important and elevates it to the position of supreme reality--such a one is ignorant of his own ignorance.

..

kad se vec igramo, jel ,)
Korisnikov avatar
By Galadriel
To si sigurno uputio srpskim doktorima koji su decenijama ADD i ADHD dijagnozirali pogrešno. :)
Korisnikov avatar
By svejedno
jok, i just played the quoting game.

..

mislim, volim onaj citat.
Korisnikov avatar
By bas bleu
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2348462#p2348462]Galadriel napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2348417#p2348417]bas bleu napisao:[/url]

oh, is this a quote game? love those

for u:

Vanity is the natural weakness of an ambitious man, which exposes him to the secret scorn and derision of those he converses with, and ruins the character he is so industrious to advance by it.
scorn and derision of the ignorant... yeah, i won't be able to sleep tonight.
Korisnikov avatar
By Galadriel
to će *te učiniti mnogo pametnijom. zanimiljiv confidence booster. za psihoanalizu
Korisnikov avatar
By Galadriel
skontah upravo uzrok tvoje boli

edit: mada, mora biti tu još koječega, razočarala bih se da si tako plitka
Korisnikov avatar
By bas bleu
an ignorant will turn anything into a compliment.
Korisnikov avatar
By Laerem
Hocu i ja u igru citata!!! :hyper:

Khm...

---

The bud disappears in the bursting-forth of the blossom, and one might say that the former is refuted by the letter, similarly, when the fruit appears, the blossom is shown up in its turn as a false manifestation of the plant, the fruit now emerges as the truth of it instead. These forms are not just distinguished from one another, they also supplant one another as mutually incompatible. Yet at the same time their fluid nature makes them moments of an organic unity in which they not only do not conflict, but in which each is a necessary as the other; and this mutual necessity alone constitutes the life of the whole

Slika

- Hegel
Korisnikov avatar
By Galadriel
ČETVRTAK 26.01.2012 | 00:01
SAD: Sekretarica i milijarder
IZVOR: B92, TANJUG, PRESS

Vašington -- Predizborna kampanja u Americi zahuktava se, a poslednju u nizu međusobnih optužbi između demokrata i republikanaca ispalio je predsednik Barak Obama.On je indirektno optužio potencijalnog predsedničkog kandidata, republikanaca Mita Romnija, da se bogati zbog lošeg poreskog sistema dok istovremeno obični građani jedva sastavljaju kraj s krajem.

"Svako ko zarađuje milion i više dolara godišnje, morao bi da plati najmanje 30 odsto poreza", rekao je Obama aludirajući na Romnija, koji je rekao da će platiti (samo) 6,2 miliona dolara poreza na prihod od 42,5 miliona dolara u protekle dve godine.

Da bi potkrepio svoj zahtev i prelomio neodlučne glasače, Obama je na tribinu za posetioce pozvao sekretaricu milijardera Vorena Bafeta, koja je postala oličenje apsurdne poreske situacije u Americi jer mora da plati veći porez nego njen šef.

"Porezi ne smeju da rastu za one koji zarađuju manje od 250.000 dolara, što je 98 odsto Amerikanaca. Nazovite to klasnom borbom ili kako već hoćete, ali tražiti od jednog milijardera da plaća bar isti procenat kao njegova sekretarica, to bi većina Amerikanaca nazvala zdravim razumom. Izbor je ili da se opredelimo za zemlju u kojoj dobro ide malom procentu ljudi ili ćemo ponovo uspostaviti privredu u kojoj svako ima fer šansu", rekao je on.

Podaci pokazuju da trećina od 100 najbogatijih ljudi na svetu živi u SAD, a 400 najbogatijih Amerikanaca zarađuje otprilike isto koliko u zbiru zarađuje 50 odsto siromašnijih građana.

Prema analizi Službe za budžet, ukupni prihodi najniže plaćenih Amerikanaca su za 28 godina porasli za samo 18 odsto, dok su se prihodi jedan odsto najbogatijih američkih domaćinstava u tom periodu učetvostručili i porasli za vrtoglavih 275 odsto.

Kako je Debi Bosanek, sekretarica Vorena Bafeta, postala simbol "borbe za poresku pravdu" u SAD, pročitajte u sekciji Fokus.
Korisnikov avatar
By Galadriel
izvor: http://www.b92.net/info/misljenja/index ... _id=577080" target="_blank

Prema njegovom viđenju, kriza u evrozoni se pogoršava, čime će biti teško pogođen i američki finansijski sistem. Na putu prema potpunom kolapsu, upozorava, Amerikanci bi trebali očekivati i posledične društvene promene, uključujući i ulične nerede, kaže Soroš.

To će, kaže Soros, poslužiti kao opravdanje za uvođenje snažnije taktike u održavanju zakona i reda, što bi, u ekstremnom slučaju, moglo iznedriti represivan politički sistem i društvo u kojemu su individualne slobode daleko ograničenije, što bi označilo prekid s tradicijom SAD-a.

Nedavno usvojene odredbe o nacionalnoj sigurnosti i predloženi zakon o ekspatrijaciji neprijatelj, ukoliko se usvoji, već su dobrano utrli put takvom društvu. Prema novim pravilima, američka vlada može na neodređeno vreme zatvoriti i mučiti američke građane osumnjičene za terorizam bez da im osigura suđenje. U slučaju da prođe zakon o progonstvu, SAD će takođe moći jednostavno ukinuti državljanstvo bez suđenja, odričući ustavna prava onima koje doživljava pretnjom.

I drugi upozoravaju da uz porast ekonomske nejednakosti u SAD-u američki građani postaju sve uzrujaniji s onima na drugoj strani ekstrema. U nedavnom istraživanju centra Pew, 66 posto odraslih Amerikanaca veruje da između američke elite i osiromašenih postoji 'veoma snažan' ili 'snažan', konflikt.

Govoreći o nejednakosti, Soroš kaže da će Obaminu političku sudbinu odrediti upravo to hoće li uspeti da poveća poreze bogatima.
Korisnikov avatar
By V25
Mislim da je nepravedno suditi o Americi dok se ista ne poseti. Možemo ovde razglabati o tome da li su gradovi lepi ili ružni, da li smo za ili protiv kapitalizma ili pak njihove spoljne politike, ali mogu da potvrdim da se svakome promeni mišljenje tek pošto poseti Ameriku. Znam puno ljudi kojima se Amerika nije dopala iz mnoštva razloga, dok ja na primer ne delim njihovo mišljenje. Moj utisak o pomenutoj zemlji je krajnje pozitivan, zato što kao što napisa neko gore, sve što mi se ne dopada kod Amerike ovde je sto puta gore. Što se tiče stvari koje mene zanimaju a to su visokoškolske ustanove, knjige, filmovi, shopping i uređenost zajednice, Amerika je najbolja zemlja za život. Imao sam tu sreću da proputujem dosta, doživim je ne samo kao turista, tako da mislim da imam poprilično realnu sliku o toj zemlji. Ima i dosta stvari koje mi smetaju, ali za ime sveta, živim u Srbiji, a od toga je malo gde gore.
Korisnikov avatar
By V25
Mislim da je nepravedno suditi o Americi dok se ista ne poseti. Možemo ovde razglabati o tome da li su gradovi lepi ili ružni, da li smo za ili protiv kapitalizma ili pak njihove spoljne politike, ali mogu da potvrdim da se svakome promeni mišljenje tek pošto poseti Ameriku. Znam puno ljudi kojima se Amerika nije dopala iz mnoštva razloga, dok ja na primer ne delim njihovo mišljenje. Moj utisak o pomenutoj zemlji je krajnje pozitivan, zato što kao što napisa neko gore, sve što mi se ne dopada kod Amerike ovde je sto puta gore. Što se tiče stvari koje mene zanimaju a to su visokoškolske ustanove, knjige, filmovi, shopping i uređenost zajednice, Amerika je najbolja zemlja za život. Imao sam tu sreću da proputujem dosta, doživim je ne samo kao turista, tako da mislim da imam poprilično realnu sliku o toj zemlji. Ima i dosta stvari koje mi smetaju, ali za ime sveta, živim u Srbiji, a od toga je malo gde gore.
Korisnikov avatar
By deran
možemo li imati mišljenje,a da nam se ne prilepi to da joj sudimo... :drama:

ti jesi proputovao,i imaš svoj utisak,ali je ipak nisi doživeo na način na koji misliš da jesi...

sve dok ti drugi plaća,i nisi u sistemu,tvoje iskustvo se ipak ne pika toliko...
Korisnikov avatar
By V25
Nije mi niko plaćao, a osim toga što, kao što kažeš, "nisam u sistemu", živeo sam ta tri meseca kao građanin te države. Da, nemam iskustva sa plaćanjem poreza, ni sa kupovinom nekretnina, ni sa procedurom oko vađenja papira i dobijanja državljanstva, ali sam dosta toga proživeo, tj. proživljavam sa dečkom. Stoga, moj sveopšri pozitivan utisak nije samo plod mašte zbog Amerike kao turističke atralcije.
Korisnikov avatar
By Laerem
Barack Obama je zaista jedna spektakularna moralna gnjida. Daleko veca od bilo kojeg republikanca, upravo zato sto se u javnom govoru koristi paradigmom "socijalne pravde", dok brojke pokazuju da isplate bonusa šefovima kompanija nikada nisu bile vece, kao i razlika izmedju najviše i najnize placenih, kao i brojka onih koji zive ispod granica siromastva. Takodjer, njegov ekonomski "kabinet" cine upravi isti ljudi cije su orgije deregulacije devedesetih i dovele do svjetske ekonomske krize, dakle najrigidniji korporativni ideolozi (Larry Summers, Timothy Geithner, Rahm Emmanuel, etc.) koji su toliko kompromitirani da bi trebali biti u zatvoru. Da ne pricamo o Obaminom pritisku na pravosudje i tajnim obracunima s tuziteljima koji su htjeli pokrenuti istragu protiv zvjerki s Wall Streeta i njihovim epskim malverzacijama. Dakle, da budem potpuno jasan - Barack Obama je covjek koji je sprijecio istragu najvece ekonomske prevare u povijesti SAD-a.
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349537#p2349537]Viktor Vilotijević napisao:[/url]Mislim da je nepravedno suditi o Americi dok se ista ne poseti.
Ma joj, to su tipcicne romantizirane gluposti. Pa ne zivimo u 19. stoljecu!

Nepravedno je suditi o Americi dok nisi informiran o njihovom politickom sistemu, povijesti, ekonomiji, unutarnjoj i vanjskoj politici. To sto ti turisticki/studentski odes u SAD i sto mislis da su John i Marry bas simpaticni, ni na koji nacin ne moze informirati neciji moralni sud. Cak ti ni ne daje realnu sliku o stanju na terenu. Sve sto se moze dogoditi je da ides moralizirati oko nekih njihovih kulturoloskih idiosinkrazija, sto je jednostavno glupo i beskorisno.

Neinformirani osobni dojmovi su nikakva zamjena za konkretne cinjenice.
Korisnikov avatar
By V25
Ne mislim da su romantizovane gluposti. Ljudi imaju ili idealizovanu sliku, ili su prepuni predrasuda. Sa razlogom sam rekao da se slika menja kada posetiš Ameriku, i to mi se do sada nije desilo ni sa jednom drugom zemljom, a na duže sam boravio u Nemačkoj i Britaniji.

Mislim da sam sasvim dovoljno informisan i o istoriji, i o sadašnjoj političkoj sceni, tako da ne bih odmah uperio prst govoreći da sam neinformisan. S druge strane, nije se radilo ni o kakvom studentskom putovanju. Rekoh još u svom prvom postu da možemo da diskutujemo na temu njihove politike, bilo spoljašnje, ili unutrašnje, sada ili pre, ali uopšte nisam hteo da posvetim tome ni delić pažnje u ovoj temi.

I kao ključnu stavku sam naveo sve stvari koje mene kod Amerike zanimaju, a među njima svakako nije politika. Ako se preselim tamo, verovatno ću imati drugačije mišljenje u odnosu na sadašnje, ne nužno lošije. Svestan sam koliko je sam sistem i unutar sebe i prema drugima licemeran i da je naklonjen samo onima sa dubokim džepom, te da se istorija SAD ne može porediti gotovo ni sa jednom evropskom, ako ni zbog čega drugog, onda zbog trajanja. Ja sam se ipak fokusirao na dobre stvari u toj državi, a za pojedinca kao što sam ja, država nudi i više dobrog nego što mi treba. Na čpveku je samo da se trudi, uavršava i radi, ako želi dobro da živi. U tome ne vidim ama baš ništa loše. Više mi smeta atmosfera ovde u Srbiji, pa i u regionu, gde se lenčari do iznemoglosti ali se zato mora imati mišljenje i stav o svemu.

Koliko imaš loših činjenica o SAD, toliko imaš i dobrih. Ne vidim šta je to tako prestižno i dobro u životu na Balkanu? Ništa. Tako da, kako god okreneš, da staviš sve loše vezano za SAD na jedan tas vage, opet bi prevagnula trunčica lošeg sa ovog podneblja.
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349671#p2349671]Viktor Vilotijević napisao:[/url]Ne mislim da su romantizovane gluposti. Ljudi imaju ili idealizovanu sliku, ili su prepuni predrasuda. Sa razlogom sam rekao da se slika menja kada posetiš Ameriku, i to mi se do sada nije desilo ni sa jednom drugom zemljom, a na duže sam boravio u Nemačkoj i Britaniji.

Mislim da sam sasvim dovoljno informisan i o istoriji, i o sadašnjoj političkoj sceni, tako da ne bih odmah uperio prst govoreći da sam neinformisan. S druge strane, nije se radilo ni o kakvom studentskom putovanju. Rekoh još u svom prvom postu da možemo da diskutujemo na temu njihove politike, bilo spoljašnje, ili unutrašnje, sada ili pre, ali uopšte nisam hteo da posvetim tome ni delić pažnje u ovoj temi.

I kao ključnu stavku sam naveo sve stvari koje mene kod Amerike zanimaju, a među njima svakako nije politika. Ako se preselim tamo, verovatno ću imati drugačije mišljenje u odnosu na sadašnje, ne nužno lošije. Svestan sam koliko je sam sistem i unutar sebe i prema drugima licemeran i da je naklonjen samo onima sa dubokim džepom, te da se istorija SAD ne može porediti gotovo ni sa jednom evropskom, ako ni zbog čega drugog, onda zbog trajanja. Ja sam se ipak fokusirao na dobre stvari u toj državi, a za pojedinca kao što sam ja, država nudi i više dobrog nego što mi treba. Na čpveku je samo da se trudi, uavršava i radi, ako želi dobro da živi. U tome ne vidim ama baš ništa loše. Više mi smeta atmosfera ovde u Srbiji, pa i u regionu, gde se lenčari do iznemoglosti ali se zato mora imati mišljenje i stav o svemu.

Koliko imaš loših činjenica o SAD, toliko imaš i dobrih. Ne vidim šta je to tako prestižno i dobro u životu na Balkanu? Ništa. Tako da, kako god okreneš, da staviš sve loše vezano za SAD na jedan tas vage, opet bi prevagnula trunčica lošeg sa ovog podneblja.

:tapse:
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349671#p2349671]Viktor Vilotijević napisao:[/url]Na čpveku je samo da se trudi, uavršava i radi, ako želi dobro da živi.
To je laž. Pogledaj podatke o socijalnoj mobilnosti i trendu po kojem se krece: ako si se rodio siromasan, i umrijet ces siromasan, bez obzira koliko se "usavrsavao i radio". Dakle, jedno su cinjenice, drugo su predrasude, bilo pozitivne ili negativne. Ti, koliko vidim, baratas iskljucivo predrasudama i subjektivnim impresijama koje si stekao za svog boravka tamo, i pokusavas uciniti da tvoje misljenje dobije na dodatnoj vrijednosti samo zato sto si fizicki bio tamo. E, nece ici.

btw. ja sam takodjer proveo u SAD-u nekih mjesec dana, ali hvala bogu nisam toliko pretenciozan da time pokusavam dati nekakav dodatni legitimitet vlastitom misljenju.

Ali ono sto me jos vise bode u oci je ta tipicna greska u logici po kojoj trebas negdje biti da bi znao kakve je tamo stanje. Zar ti zaista mislis da Srbi imaju najobjektivnije misljenje o Srbiji, Hrvati o Hrvatskoj, Amerikanci o SAD-u? Yeah, right. :roll:
Korisnikov avatar
By V25
Da li bih mogao da dobijem te podatke, molim te? Ne kažem da nema takvih slučajeva (rođen siromašan, umro siromašan), ali nije li to svuda tako? Elem, dosta ljudi koje poznajem, a koji žive tamo, bilo da su Amerikanci ili ne, su došli do više nego pristojnih primanja baš zahvaljujući onome što sam pomenuo, trudu i radu. Eh sad, postoji još jedna stvar kada su Ameri u pitanju. Mnogi dovode njihovu profesionalnost u pitanje (generalno gledano), jer vlada mišljenje da kao što su kurtoazno ljubazni otaljavaju posao i mehanički rade samo da bi dobili platu. To je, po meni, još jedna u nizu glupih generalizacija. Kako god okreneš i tamo i vamo nailaziš i na jedne i na druge primere.

Nema šta da ide ili ne ide, pogotovu kada je takva glupost u pitanju. Svakako da neko ko je bio tamo ima mnogo bolju sliku o tome kako sama država funkcioniše. Samim tim i ti i ja imamo koji podatak više. Ako ti drago, ti deset ja jedan :) No, da se manem te isprazne priče, i dalje tvrdim da je jedno doživeti a drugo u prazno teoretisati.

Moraću ponovo da oborim ovu teoriju iz tvog zaključka. Da li ti misliš da Ameri, ili Nemci, ili Francuzi imaju objektivnu sliku o Srbiji? Koliko puta sam samo lično sreo strance, a tek koliko puta sam čuo od drugih, koji su se frapirali kada su došli u Srbiju. Ali ne zato što je ne znam koliko loše, već što ih nisu žive pojeli, kako smo malte ne predstavljeni u svetskim medijima. Ako pogledaš objektivnije, u poslednjih 10 godina jedine slike koje su izašle sa Balkana u svetske medije (iz Srbije) su Sloba, demonstracije i Kosovo. Jeste u Srbiji sranje, i jeste da jedva čekam da kidnem odavde, ali definitivno nije tako kako je predstavljeno strancima. Stoga, isto je i sa Amerikom. Nit je sve med i mleko i bogatstvo, ali nije sve ni u debelim, siromašnim i glupim ljudima...

Uglavnom, siromašni koje ja znam, iz SAD su ljudi koji su na silu boga rentirali stanove po Njujorku, i žive na isti način kao u Srbiji, od plate do plate, jer žive životom koji ne mogu da plate, radeći uglavnom kao kelneri. Ali zato na fejsu mora da sevaju fotke iz noćnog života, te sa najzamenitijih lokacija po gradu, a kad uveče dođu kući, vrate se svojoj rupčagi sa pacovima i gladuju narednih nedelju dana ne bi li kupili par firmiranih krpica. Takvih "siromašnih" je mnogo više nego tih o kojima ti pričaš.
Korisnikov avatar
By svejedno
hm...akcija sa amerikom, i tim...'dobrim zivotom'..
(da ne ulazimo sad u krizu i war on terror i ljudska prava, jel)

..je sto ..po meni...zemlja moze da pruza i najdivne uslove za zivot & posao & napredak & sve to - ako pored toga siluje pola planete, ja to podrzavati ne merem.

sa cisto politicke strane.

..

cak ni da je unutra divno.

a nije.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!