Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
ehm
o americi sam poneo mnogo emocija
i pozitivnih i negativnih

to da je svetski policajac ne smatram da je velik problem
to je jednostavno kako se svaka sila ponasa u svoje vreme
i tako je kroz celu istoriju vazda bilo
a iskreno vise mi odgovara da svetski policajac bude amerika
sa svojim vrednostima koje propagira (bez obzira sto ih sama uvek ne postuje)
nego severna koreja, kina ili rusija

e sad
jako cenim uredjenost, zakone koji se postuju
to sto se sve moze resiti preko neta
sto je biti fin jednostavno nesto sto je minimum minimumu vaspitanja
postoji taj osecaj da se sve moze resiti
i da mozes da budes, radis sta god da pozelis -opportunity

diverzitet, uzasno mi je postao bitan

i generalno ta jednakost mi se jako doima
mnogo je manje naci od evrope i tek ce biti mnogo manje naci od evrope
a vezano za tu naci crtu zajedno sa jednakoscu

ima odvojeno penzijsko osiguranje o kom svako brine ponaosob

-- da se razumemo voleo bih ja da emigriram van srbije ali tipa norveska svedska i slicno skoro pa da ne dolaze u obzir jer je populacija jako stara, drzava isplacuje penzije od ever increasing poreza i jednostavno je meni licno ispod casti da odem u svedsku, rintam ko konj da bi pola moje plate otislo za penziju nekom gunnaru koji ce da misli pritom da sam gradjanin drugog reda jer nisam iz sverige nego sam dosao odnegde da ga izdrzavam

vezano za lose stvari
najvise me smara ta povrsnost u odnosima dok se neko ne uveri da se stvarno ulazes
i ta opsta glupost uslovljena zivotom na twitteru i fejsbuku
to mi toliko smeta da nekad postanem depresivan jer su svi tako bezveze i glupi
mada to manje vise pocinje da biva trend svuda te to vise nije samo problem tamo
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345633#p2345633]Vel boy napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345629#p2345629]Synesthesia napisao:[/url] O zemlji-
Fino administrativno uređena, laka za funkcionisanje i uzduž i popreko, komotna u birokratskom smislu (javne službe - 5+).
joj, :facepalm: nishta vishe necu reci, don't get me started.
Well, GET started, thats why were here.. Share. :)
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345633#p2345633]Vel boy napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345629#p2345629]Synesthesia napisao:[/url]

Svakako, SAD "ogledni miševi" (-čitaj "građani") su generacijama pravljeni da budu "glupi, debeli, tupi," jer se dokazalo da su kao takvi mnooogo pogodniji za manipulaciju.
shto se samo debljina kritikuje? ima ih uzasno skunk crack-heroin addicted deformisano emmaciated (zastrashujuce mrshavih, bolesno mrshavih) ili raspadajucih od bolesti mrshavih (svakako, ne kritikujem to uopshte, ne rugam se, samo opisujem opazanja) i isto tako glupi i tupi.
Pa takvih ima i kod nas... I isto su procentualna manjina. :lizalica:
Korisnikov avatar
By svejedno
@blenta

to norveska sam spomenuo jer se povela prica o administraciji, btw. ocu kazem - nema to veze sa emigracijom il zivotom tamo, samo sa time da sam cuo da je bas tamo zajebano funkcionalna.

@hys

a...znam. to i ti meni radis na nekim temama, lol. stasad ,)
Korisnikov avatar
By Sheytan
Dopadaju mi se Blentine ocene o SAD.

Zaista, u Americi si Amerikanac pa odakle god došao. Niko te ne smatra gradjaninom drugog reda.

Pravno su uredjena država, i predswednici se plaše da se ne ogreše o zakone...

Površni su, interesuje ih samo dolar... tj. materijalne stvari.

Duhovno su tanki...

Imaju i loše zdravstveno osiguranje...

Mislim da je te normalno stanuje za Amerikance.

To je mlada država... dok je Evropa zaista Stari Kontinent, gde si - na žalost - uvek stranac i gradjanin drugog reda.

Evropske države imaju svoju vekovnu tradiciju, kulturu... to cene i poštuju, možda mnogo više nego što na prvi pogled izgleda...

Mi smo u Evropi, pa je meni razumljivo što više poklanjamo pažnje nacionalnom identitetu...

Idealno je živeti u materijalno i duhovno bogatom druđtvu. Čini mi se da je to lakše postići u Evropi, ali kada imaš dosta para - što ti Amerika više pruža - možeš sebi priuštiti dosta toga što ti u ogoljenom američkom miljeu nedostaje...
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345672#p2345672]Popeye napisao:
i naravno da će se jedan udobno pozicionirani buržuj lijepo osjećati u americi, njegov američki san je ostvaren. samo se nadam da naseg forumskog heideggera karijera neće odvesti u - let's say - japan pa da onda krene i s gloroficiranjem te drzave (džinovski plus: jednu mnogo ribe i vlakovi su jako brzi :lol: ). srbija, amerika... niz je fakat super zapocet. :party:
Forumski Hajdeger? Baš te lepo počastio, ali gledaj to sa svetlije strane, posebice kada ti "kompliment" upućuje forumski Stepinac: mogao si biti i forumski Karl Šmit!* :alikako:

*Sećam se davnih dana kada putovah u Zagreb sa drugaricom Biljanom Kosmoginom koju su u najavi QueerZG festivala predstavili kao "kraljicu beogradskog asfalta" (jer to, kao, asociara na "urbanitet")?! "Iju Bože" -- reče Kosmogina usplahireno -- "moram objasniti ljudima da se bavim književnošću, a ne prostitucijom". Ja sam na to uzvratio: "Bejbe, nemoj se nervirat': mogla si da budeš, kako je krenlo, i KRALJICA TROTOARA"!** I oboje se slatko nasmejasmo!

**
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345715#p2345715]Dušan Maljković napisao:[/url]reče Kosmogina usplahireno -- "moram objasniti ljudima da se bavim književnošću, a ne prostitucijom".
sumnjam da se kosmogina bavi prostitucijom (tko bi to platio? :neznam: ), ali se jednako tako ne bavi ni knjizevnoscu. koliko god ona ili ti zivjeli u uvjerenju da je tako. hvala bogu, nakotilo se raznih netalentiranih queer-art pozera, kosmogina bi mogla biti paradigma takvih. kao sto vec nekad rekoh, to sto ona cesto govori 'pička' doesn't make it art.
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345711#p2345711]svejedno napisao:[/url]@blenta

to norveska sam spomenuo jer se povela prica o administraciji, btw. ocu kazem - nema to veze sa emigracijom il zivotom tamo, samo sa time da sam cuo da je bas tamo zajebano funkcionalna.

@hys

a...znam. to i ti meni radis na nekim temama, lol. stasad ,)

svejedno
ja bih rekao da je americka administracija daleko efikasnija
pogotovu jer dobro funkcionise a procesuira 330 miliona ljudi
i pritom je u usa jako bitno da je sve jeftino tj da se ne razbacuju pare i izmisljaju radna mesta

a bilo bi umobolno da je norveska administracija ista manje od besprekorne obzirom da ukupno imaju 4 milion aljudi sto je jedan i po beograd a trecina cele radne snage im je zaposljena u drzavnoj administraciji

pazi ovo:

The percentage of public employees in the workforces of these countries ranges from 6.35 percent in Singapore to 33.87 percent in Sweden. Indeed the three lowest countries, and the only ones with fewer than 10 percent public employees, are Japan, Singapore, and Taiwan. The highest countries after Sweden are Denmark (32.3 percent) and Norway (29.25 percent). The remaining Scandinavian country, Finland, is fifth with 26.31 percent. In fourth place, just below Denmark, is Hungary. The other countries with public-employee percentages above 20 percent are Greece (22.3 percent), Canada, and Poland, Greece being the lowest in this group of eight countries, despite all the negative attention its public-employee workforce has received lately.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345706#p2345706]blenta napisao:[/url]
osjecaj koji demantiraju statistike i istrazivanja. ono, ako si rodjen u siromasnoj obitelji, umrijet ces siromasan u velikoj vecini slucajeva. primjeri pojedinacnog uspjeha su lijepa stvar, ali nereprezentativni kad se gleda the big picture.

naravno, jasno mi je da je to the american way i da se ljudima prodaje priča kako i oni mogu sutra biti novi bill gates.
Korisnikov avatar
By svejedno
e jbg.

ja samo cuo od ortakinje koja zivi tamo (u norveskoj) i od njenih roditelja, btw, kako ne moraju da se cimaju mnogo oko pasosa etc, a cujem i od ortaka koji zive po americi kako je tamo.....pa samo uporedjujem prce.

nista od toga ja nisam doziveo, dakle sve je hear-say. na kraju krajeva, mozda i imaju cudo zaposlenih, al bar odradjuju posao & nemaju sulude zakone, ako ovi moji ne lazu.

..

u sv sl, ovo:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345672#p2345672]Popeye napisao:[/url]

enivej, meni kao prizemnom moralistu izostanak pečata jednostavno nije dovoljno fascinantan da ne primjećujem brutalni američki imperijalizam od kojeg doslovno svakog dana stradavaju nevini ljudi.
..je tacno.

lepo je imati sredjenu administraciju, ali nije na vrhu liste prioriteta za zivot ni meni.
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345729#p2345729]Popeye napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345706#p2345706]blenta napisao:[/url]
osjecaj koji demantiraju statistike i istrazivanja. ono, ako si rodjen u siromasnoj obitelji, umrijet ces siromasan u velikoj vecini slucajeva. primjeri pojedinacnog uspjeha su lijepa stvar, ali nereprezentativni kad se gleda the big picture.

naravno, jasno mi je da je to the american way i da se ljudima prodaje priča kako i oni mogu sutra biti novi bill gates.
daleko od toga da mozes biti novi bill gates
ali americki sistem daje svakom sansu

jako je lako naci minimum wage posao i zavrsiti skolu npr
i priustiti sebi obican zivot

osim ako si bas retardiran
Korisnikov avatar
By Srklet
sto je onda taj "običan život"? zašto toliki amerikanci rade dva-tri posla?

i da, još jedna stvar mi je bila mračno fascinantna iz republikanskih debata: kaže gingrich da djeca trebaju početi raditi već s 12 ili 13 godina - i dobije gromoglasan pljesak!
Korisnikov avatar
By blenta
svejedno,
govorio sam o relativnoj komparaciji

ako zemlja ukupno ima ljudi malo vise od beograda
a trecina svih radno sposobnih ljudi radi u drzavnoj administraciji
sto se mene tice trebalo bi da izvale sami kad mi treba pasos
izvezu ga u formi goblena i donesu mi ga na gajbu zajedno sa novinama

a i tada bih smatrao da nisu dovoljno efikasni u odnosu na brojke
i jednostavni cost/benefit racio
Korisnikov avatar
By HalfJack
Popeye napisao:i da, još jedna stvar mi je bila mračno fascinantna iz republikanskih debata: kaže gingrich da djeca trebaju početi raditi već s 12 ili 13 godina - i dobije gromoglasan pljesak!
:lol: A to su republikanci, McCain je želio ostati u Iraku još 100 godina. They are just crazy. :luda:
Korisnikov avatar
By blenta
popaje, mozda ja jednostavno nisam dovoljno razmazen jer sam za sve morao da zapnem sam
i nemam megalomanske ciljeve

ali za mene je normalan zivot da ne moram da mislim gde cu da spavam i sta cu da jedem
i da mogu sebi da priustim neka zadovoljstva
tj da mi nije zivot puko prezivljavanje

prosecan amer radi 2 posla
jer oce da ima svoju kucu na koju otplacuje hipoteku po zivota
jer oce da ide u uzasno skupu privatnu skolu
jer vozi kola i mora da ima najnoviji iphone etc etc

sto je sve okej i u redu
ukoliko malo isplaniras i znas koliko mozes da se ispruzis
u odnosu na svoju zaradjivacku moc
Korisnikov avatar
By svejedno
blenta napisao:svejedno, opet
govorio sam o relativnoj komparaciji

ako zemlja ukupno ima ljudi malo vise od beograda
a trecina svih radno sposobnih ljudi radi u drzavnoj administraciji
sto se mene tice trebalo bi da izvale sami kad mi treba pasos
izvezu ga u formi goblena i donesu mi ga na gajbu zajedno sa novinama

a i tada bih smatrao da nisu dovoljno efikasni u odnosu na brojke
i jednostavni cost/benefit racio

ok
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345739#p2345739]blenta napisao:[/url]

ali za mene je normalan zivot da ne moram da mislim gde cu da spavam i sta cu da jedem
i da mogu sebi da priustim neka zadovoljstva
tj da mi nije zivot puko prezivljavanje
meni to uspijeva s jednim poslom i jednom placom. doduse, nemam iphone jer mi takve stvari ne trebaju niti me posebno privlace.
prlicno sam siguran da bih ja prosao ok u americi, ali mi to nije toliko vazno. prosao sam ok gdje god sam zivio jer znam proci ok zahvaljujuci mom skillsetu. no uvijek mi treba vise od toga da samo ja prodjem ok, to je ta razmazenost. :D
Korisnikov avatar
By blenta
pa to bi ti u americi uspevalo sa part time poslom sa minimum wage

ali ako oces da kupis veliku kucu i placas plan za iphone i vozis dobra kola i ides na fax koji je jako skup
i rucas, veceras po restoranima
onda ti treba ili jako dobar posao ili 2 3 manje dobra posla
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345635#p2345635]Laerem napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345632#p2345632]Tomek napisao: Čuveni Patriot act?
Kojeg je Obama ne samo zadrzao, nego i prosirio. Sto se tice atentata (medju kojima ima i maloljetnika, i americkih gradjana), zatvorenika na neodredjeno, napada bespilotnim letjelicama, prisluskivanjima bez naloga i generalno postivanja civilnih Sloboda, Obama je veci negativac nego George W. Bush.
ovo nije istina! ajmerichki SYSTEM je taj koji onemogucava Obami da bude bolji k'o shto jeste. a system je ono shto izgleda da neki nekritichki hvalitelji Amerike takodje hvale.
Korisnikov avatar
By Stripi
tako je!
Nećemo okriviti Obamu za neuspjej onoga što je obećao.
Korisnikov avatar
By Srklet
vel boy bi, da zivi u hrvatskoj, bio jedan od glasnijih apologeta jadranke kosor, cini mi se. :D ne kuzim tu njegovu strast za nesposobne politicare poput tadica ili obame. :nerd:
Korisnikov avatar
By blenta
republikanci i demokrate nisu silno razliciti
a obama je manje vise radio sve kao i njegov prethodnik
i osovina kampanje mu je bila kako wall street drzi ruku u dzepu republikancima
i sta je uradio prvo po dolasku na vlast
lego u krevet sa wall streetom

masala
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345674#p2345674]Ulix napisao:[/url]
Nisam hteo da budem negativan i da pljujem Ameriku,
ko god bude apriori negativan i pljuje Ameriku budi siguran da cu biti ja prvi koji ce ustati protiv toga i da tom amerofobu zachepim gubicu!
no, ne mogu brate svariti ni ovo kmecavo ljigavo hvaljenje Amerike, takodje.

Amerika je jedna drzava od vishe stotina na ovom svetu sa svim svojim vrlinama i manama. problem je shto se u ocenama i definisanju iste ide chesto iz krajnosti u krajnost.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Bilo koja država bi se ponašala slično, ako ne identično USA da je u njenoj poziciji... nisu države, već ljudi koji ih čine, uvek željni novca, odnosno moći.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345753#p2345753]Popeye napisao:[/url]vel boy bi, da zivi u hrvatskoj, bio jedan od glasnijih apologeta jadranke kosor, cini mi se. :D ne kuzim tu njegovu strast za nesposobne politicare poput tadica ili obame. :nerd:
nope! nikakvu strast prema Tadicu i Obami nemam vec samo spoznaju i svijest da, kolikogod apsurdno ili paradoksalno zvuchalo, Amerika i Srbija imaju slichnost da su glavne opozicije trenutnim predsjednicima i administracijama im puno, puno gore.

Hrvatska srecom ima svoju koaliciju Kukuriku koja je smaknula hdz s vlasti i koja je bolja od hdz-a, u Americi i Srbiji toga nazalost nema. u Srbiji ima koalicija Preokret ali su oni bojim se isuvishe mali i nemocni.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345756#p2345756]Vel boy napisao:[/url]

Amerika je jedna drzava od vishe stotina ovom svetu sa svim svojim vrlinama i manama. problem je shto se u ocenama i definisanju iste ide chesto iz krajnosti u krajnost.
pa mislim da je tesko imati istu ocjenu kad si u americi i kad si izvan nje.

recimo, kakvu to umjerenu ocjenu amerike trebaju imati ljudi u drzavama u kojima američke drones masovno ubijaju ljude, uključujući i djecu? kakvu to umjerenu ocjenu amerike trebaju imati palestinci dok amerika drzi ledja izraelu za njegov aparthejd i zlocine? itd itd.

@svejedno: u americi bih bio neki novi lee atwater ili frank luntz. to je taj skillset. :P
Korisnikov avatar
By Dirrty
Doprinela je boljitku koliko i lošem u svetu, ili je loše samo nerazdvojni deo napretka...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!