Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By AngraMaina
Inspirisan Dirrtyjevim postom o "retardiranim američkim tinejdžerima odraslim na američkom kulturološkom smeću", setio sam se koliko ljudi generalno sve znaju o Americi i Amerikancima. Da su debeli, glupi, neobrazovani, da je Amerika prljava, da ima mnogo siromašnih itd.

Dakle, kako vi vidite Ameriku, šta mislite o njoj?
Korisnikov avatar
By Srklet
gledao sam neki dan debatu republikanskih kandidata za precjednika. kad je neki od njih, romney ili perry, rekao da sve američke neprijatelje treba ubiti, dobio je standing ovation.

al doslovno. kill 'em all = frenetičan aplauz

mene to zasmetalo. :andjelak:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345538#p2345538]AngraMaina napisao:[/url]Inspirisan Dirrtyjevim postom o "retardiranim američkim tinejdžerima odraslim na američkom kulturološkom smeću", setio sam se koliko ljudi generalno sve znaju o Americi i Amerikancima. Da su debeli, glupi, neobrazovani, da je Amerika prljava, da ima mnogo siromašnih itd.

Slika
Korisnikov avatar
By HalfJack
Popeye napisao:gledao sam neki dan debatu republikanskih kandidata za precjednika. kad je neki od njih, romney ili perry, rekao da sve američke neprijatelje treba ubiti, dobio je standing ovation.
A kada Ron Paul nešto veli e onda nastupi neugodna tišina. :radosnice:

Što mislim o Amerikancima? Svašta. I ništa. Na neke trenutke me strahovito živciraju pogotovo kada izigravaju svjetsku policiju, a nekada me još više živciraju kada god vidim nekog republikanca koji počne blebetati o Bibliji i silčnim sranjima. A tek ova SOPA sranje. :drama:

God bless America. :povraća:
Korisnikov avatar
By Tungi
Dreamland.

Neka priča ko šta hoće.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Iritira me kada je koriste homofobi kao argument i to u smislu zemlje odakle je sve "poteklo", "uvezeno" i što nam pokušavaju "nametnuti", a sama dobija od mene :down: za gej prava.
Mislim dobro je kako može biti.
Sa druge strane, to možemo reći i za Srbiju, ne?

(A ove rečenice "Amerikanci su takvi i takvi" su mi iste kao rečenice koje počinju sa "Svi muškarci/žene..." i sve su :bljak: ).

Uglavnom, po mom skromnom iskrivljenom mišljenju od strane SAD i drugih medija, a i nekoliko činjenica, treba se još dosta toga poraditi da bi bila zemlja slȍbodā.
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345585#p2345585]Tomek napisao:[/url]Sve ono sto mi se ne svidja u Americi, a bezbroj stvari ima, mogu naci i ovde u mnogo gorem obliku...
U mnogo gorem? :smirk: Npr. koliko znam predsjednik Tadic nema zakonske ovlasti ubijati svoje gradjane bez sudskog procesa. Takodjer, Srbija nema zakonsku regulativu koja joj omogucava drzati "neprijatelje Srbije" u zatvoru, bez sudjenja, na neograniceno dugo. Ovakvih primjera je beskonacno mnogo.

OT: Sto mislim o Americi? Mislim da je to jedna jako tragicna drzava ciji je desetljetni civilizacijski slobodni pad u zadnje vrijeme postigao zabrinjavajucu akceleraciju i bojim se da kada napokon tresne o pod, uspavani americki gradjani ce se probuditi u totalitarnom obliku drzavnog kapitalizma, nalik Kini. :shrug:
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345568#p2345568]KorvinOdAmbera napisao:[/url]Iritira me kada je koriste homofobi kao argument i to u smislu zemlje odakle je sve "poteklo", "uvezeno" i što nam pokušavaju "nametnuti", a sama dobija od mene :down: za gej prava.
Mislim dobro je kako može biti.
Sa druge strane, to možemo reći i za Srbiju, ne?

(A ove rečenice "Amerikanci su takvi i takvi" su mi iste kao rečenice koje počinju sa "Svi muškarci/žene..." i sve su :bljak: ).

Uglavnom, po mom skromnom iskrivljenom mišljenju od strane SAD i drugih medija, a i nekoliko činjenica, treba se još dosta toga poraditi da bi bila zemlja slȍbodā.

yep. ili krace recheno, manje-vishe isto sranje k'o zemlje ex-Yu samo drugo pakovanje. al' jok, America is advertised (by itself mostly) po istochnoj polovini Evrope kao savrshenstvo chovechanstva. treba veni, vidi.....
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345538#p2345538]AngraMaina napisao:[/url]Inspirisan Dirrtyjevim postom o "retardiranim američkim tinejdžerima odraslim na američkom kulturološkom smeću", setio sam se koliko ljudi generalno sve znaju o Americi i Amerikancima. Da su debeli, glupi, neobrazovani, da je Amerika prljava, da ima mnogo siromašnih itd.

O zemlji-
Fino administrativno uređena, laka za funkcionisanje i uzduž i popreko, komotna u birokratskom smislu (javne službe - 5+).

O Amerima-
Ne znaju da se smeju kad treba, dedukcija jednaka nuli, žive iz automobila. Pošto sam i ja protiv svakog tipa uopštavanja, generalizacije, napisaću da se ovo odnosi na 90% amera :D

Svakako, SAD "ogledni miševi" (-čitaj "građani") su generacijama pravljeni da budu "glupi, debeli, tupi," jer se dokazalo da su kao takvi mnooogo pogodniji za manipulaciju.
Inače, po svakom pitanju, Amerika - mnogo bolji laboratorijski uslovi za srpskog pacova.
Korisnikov avatar
By Tomek
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345600#p2345600]Laerem napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345585#p2345585]Tomek napisao:[/url]Sve ono sto mi se ne svidja u Americi, a bezbroj stvari ima, mogu naci i ovde u mnogo gorem obliku...
U mnogo gorem? :smirk: Npr. koliko znam predsjednik Tadic nema zakonske ovlasti ubijati svoje gradjane bez sudskog procesa. Takodjer, Srbija nema zakonsku regulativu koja joj omogucava drzati "neprijatelje Srbije" u zatvoru, bez sudjenja, na neograniceno dugo. Ovakvih primjera je beskonacno mnogo.
Istina, ovoga vise nema... Čuveni Patriot act?
Ipak, i Srbija i Hrvatska su ovo radile i bez zakonskih ovlašćenja...
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345629#p2345629]Synesthesia napisao:[/url] O zemlji-
Fino administrativno uređena, laka za funkcionisanje i uzduž i popreko, komotna u birokratskom smislu (javne službe - 5+).
joj, :facepalm: nishta vishe necu reci, don't get me started.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345629#p2345629]Synesthesia napisao:[/url]

Svakako, SAD "ogledni miševi" (-čitaj "građani") su generacijama pravljeni da budu "glupi, debeli, tupi," jer se dokazalo da su kao takvi mnooogo pogodniji za manipulaciju.
shto se samo debljina kritikuje? ima ih uzasno skunk crack-heroin addicted deformisano emmaciated (zastrashujuce mrshavih, bolesno mrshavih) ili raspadajucih od bolesti mrshavih (svakako, ne kritikujem to uopshte, ne rugam se, samo opisujem opazanja) i isto tako glupi i tupi.
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345632#p2345632]Tomek napisao: Čuveni Patriot act?
Kojeg je Obama ne samo zadrzao, nego i prosirio. Sto se tice atentata (medju kojima ima i maloljetnika, i americkih gradjana), zatvorenika na neodredjeno, napada bespilotnim letjelicama, prisluskivanjima bez naloga i generalno postivanja civilnih Sloboda, Obama je veci negativac nego George W. Bush.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Za početak, u Americi postoje zakoni koji se sprovode, i to dosledno. Mislim da je to stvar koja mi se najviše sviđa u vezi s njom.

I potpuno odsustvo administriranja. Ne postoje pečati, potvrde, overe. Vel boy, ne znam kakva si to iskustva imao, moja slika je u tom pogledu vrlo pozitivna.
Korisnikov avatar
By nsc
o Americi generalno ne razmisljam, sem kad me neko od prijatelja pozove i pita sto konacno ne izvadim vizu i ne dodjem u goste
ima puno toga sto bih zeleo videti
volim neke americke filmove - komedije, mjuzikle, chick films i jos po neki ne preterano opterecujuci
ne volim horore posle Hickoka
uzivam u mnogim serijama - trenutno Glee, Gossip girl, Smash, Californication, Good wife, ...
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345641#p2345641]nsc napisao:[/url]
ima puno toga sto bih zeleo videti...
Sta se meni desilo: od (grube brojke) 20 nekih mesta koje sam hteo da vidim u USA, do sada sam video sedam ili osam-i nemam vise nikakvu zelju da vidim ostale.

Da li je samo faza u pitanju ili trenutna promena prioriteta....ili ce tako i da ostane...videcemo.

(dodatak: video sam i 10 mesta koja nisam zeleo da vidim, ali to nema veze sa ovom pojavom gore)
By Ulix
Jedan džinovski plus Amerike je ono što je AngraMaina napisao.

Dalje, uprkos njihovoj spoljnoj politici i najrazličitijim utiscima koje sam iz nje poneo (između ostalog i taj da je, na kraju krajeva, Evopa ipak moja kuća, ma šta ja mislio o tome), za mene je Amerika ostala zemlja Foknera, Rota i Delila, Springstina, Ginzberga, Keruaka i zbog toga je mnogo volim. I budući da mi tamo živi polovina familije i dosta prijatelja, rado ću joj se i vraćati. :love: :drama:
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345669#p2345669]Ulix napisao:[/url]Jedan džinovski plus Amerike je ono što je AngraMaina napisao.
pa i nije neki plus. ono, nema pečata, wow koji civilizacijski doseg. :giggle:
europa svoje birokracije uzgaja još od rimskog carstva; potvrde i pečati doista nisu nešto s čime se čovjek ne može suočiti. uostalom, lako je nemati administraciju kad ti je 50ak milijuna ljudi bez osnovnog zdravstvenog osiguranja. doista, njima fakat ne trebaju nikakvi pečati.

i naravno da će se jedan udobno pozicionirani buržuj lijepo osjećati u americi, njegov američki san je ostvaren. samo se nadam da naseg forumskog heideggera karijera neće odvesti u - let's say - japan pa da onda krene i s gloroficiranjem te drzave (džinovski plus: jednu mnogo ribe i vlakovi su jako brzi :lol: ). srbija, amerika... niz je fakat super zapocet. :party:

enivej, meni kao prizemnom moralistu izostanak pečata jednostavno nije dovoljno fascinantan da ne primjećujem brutalni američki imperijalizam od kojeg doslovno svakog dana stradavaju nevini ljudi.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2345672#p2345672]Popeye napisao:[/url]
pa i nije neki plus. ono, nema pečata, wow koji civilizacijski doseg. :giggle:
europa svoje birokracije uzgaja još od rimskog carstva; potvrde i pečati doista nisu nešto s čime se čovjek ne može suočiti. uostalom, lako je nemati administraciju kad ti je 50ak milijuna ljudi bez osnovnog zdravstvenog osiguranja. doista, njima fakat ne trebaju nikakvi pečati.
Nisam hteo da budem negativan i da pljujem Ameriku, a to je prva lepa stvar pored umetnosti koje sam se setio. :giggle:
Korisnikov avatar
By Srklet
slazem se kada je rijec o umjetnosti. ali kao svaka umjetnost, njen nacionalni karakter je u sustini sporedna stvar; autor je uvijek kralj, drzava u najboljem slucaju sahovska ploca.

edit: zapravo, losa mi je analogija. :lol:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Raznolikost u pravom smislu te reči, što ima dobrih i loših strana. Siguran sam da USA može pružiti mnogo toga onome ko je zainteresovan. Posetiti svakako, živeti (možda) određeni period...
Korisnikov avatar
By svejedno
(cujem da je u norveskoj dojaja funkcionalna administracija, odn. manje-vise se sve resava preko neta.)

LM,

o vladi - manje vise, sve najgore.

fasisticka neokolonizatorska govna.

to na spoljnopolitickom planu.

no, USA je sila, to se ocekueje od svetske sile, ne zameram im to ....sa 'moralne' strane.

zameram im sa ideoloske & prakticne strane - jer ja sam ta 'masa' kojom se 'vlada', smatram mojom...'ideoloskom', lol, duznoscu da se protivim interesu vladajuce elite,
jer nam interesi po difolu nisu zajednicki.
naprotiv, po difoltu su u direktnom sukobu.

..

lm, 'mrzim' ih jer su glavno mudo u politici, al ja bih mrzeo bilo koga ko postane glavno mudo u svetskoj politici, nema to veze sa amerikom kao takvom, ocu kazem.

..

sa unutrasnje strane.....veoma dobra ideoloska podloga etc,

jedina akcija je
sto amerika sada najvise gazi po svojim ustavnim principima,

a i dalje se pozivaju na 'free american way of life with all human rights & free coke ' i to,
a gase sve vise ljudskih prava unutra.

(msilim i ova sad SOPA, i realno krsenje ustava 'preventivnim' zatvorom, i patriot act etc.... fucked up. pa occupy prica i sve to)

unutrasnja politika - blaga jeza.

..

ljudi - znam mnogo nasih koji su otisli tamo da zive, i samo par likova rodjenih u USA,
ljudi ko ljudi. masa ko masa. nemam neko misljenje o 'prosenom' amerikancu.

..

o zivotu tamo .....verujem da je laksi nego ode...u odredjenim krugovima.

u 'prosecni covek' krugu - kapiram da je ipak veca plata, odn da se lakse zivi, jel.

u odredjenim krugovima je 'ruralniji & odvratniji' nego zivot naseg pijanog rakijasa sa sela, kapiram.

ljudi su...uvek isto razliciti. svuda.
Korisnikov avatar
By Hys.
^Na ovakvim temama osecam da je moj odgovor redudantan posle tvog, sto je nekad super, a nekad se malkice smorim kao sada kad se vec nalozim da pisem dok citam uvodni post :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!