- 20 Jan 2012, 12:08
(cujem da je u norveskoj dojaja funkcionalna administracija, odn. manje-vise se sve resava preko neta.)
LM,
o vladi - manje vise, sve najgore.
fasisticka neokolonizatorska govna.
to na spoljnopolitickom planu.
no, USA je sila, to se ocekueje od svetske sile, ne zameram im to ....sa 'moralne' strane.
zameram im sa ideoloske & prakticne strane - jer ja sam ta 'masa' kojom se 'vlada', smatram mojom...'ideoloskom', lol, duznoscu da se protivim interesu vladajuce elite,
jer nam interesi po difolu nisu zajednicki.
naprotiv, po difoltu su u direktnom sukobu.
..
lm, 'mrzim' ih jer su glavno mudo u politici, al ja bih mrzeo bilo koga ko postane glavno mudo u svetskoj politici, nema to veze sa amerikom kao takvom, ocu kazem.
..
sa unutrasnje strane.....veoma dobra ideoloska podloga etc,
jedina akcija je
sto amerika sada najvise gazi po svojim ustavnim principima,
a i dalje se pozivaju na 'free american way of life with all human rights & free coke ' i to,
a gase sve vise ljudskih prava unutra.
(msilim i ova sad SOPA, i realno krsenje ustava 'preventivnim' zatvorom, i patriot act etc.... fucked up. pa occupy prica i sve to)
unutrasnja politika - blaga jeza.
..
ljudi - znam mnogo nasih koji su otisli tamo da zive, i samo par likova rodjenih u USA,
ljudi ko ljudi. masa ko masa. nemam neko misljenje o 'prosenom' amerikancu.
..
o zivotu tamo .....verujem da je laksi nego ode...u odredjenim krugovima.
u 'prosecni covek' krugu - kapiram da je ipak veca plata, odn da se lakse zivi, jel.
u odredjenim krugovima je 'ruralniji & odvratniji' nego zivot naseg pijanog rakijasa sa sela, kapiram.
ljudi su...uvek isto razliciti. svuda.