Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Glasnik
Dakle, došao sam do bloga mladog dečka koji piše o maltretiranju koje doživljava u svojoj osnovnoj školi u Beogradu.

''Poslednjih par godina, od 5. razreda, me deca u školi me maltretiraju. Ne znam ni kako je počelo. Verovatno je počelo zato što sam drugačiji. Nazivaju me ružnim imenima. Peder, gej, devojčica, peško, kreten… i neke reči koje ne želim da izgovorim. Gurkaju me, udaraju me, šutiraju me. Jednom ili više puta nedeljno. Ranije sam voleo školu i voleo sam da idem tamo ali od kad su krenule te siledžije da me zezaju više nemam ni volje ni želje da odem tamo. Sada kad krenem u školu osećam se grozno jer znam da će me neko dočekati sa uvredom ili sa udarcem...''

Pročitajte ceo tekst:
http://g33k.rs/2011/12/da-li-se-razumemo/

:(
Korisnikov avatar
By Mars
Šta znače ove dve rečenice:"Nikad nisam išla u školu svog deteta da ga branim, rešavam bilo šta. To važi do sutra."

?
Korisnikov avatar
By Srklet
sto sam stariji, sve vise razumijem koliko sam imao dobre roditelje kao klinac. stav vukove mame je da se upucas.

exhibit A:
Maltretiranje, kaže ovaj dečak, traje već godinu i po.

exhibit B:
Majka Danica Radišić, uz napomenu da je zvala direktora i da će slučaj prijaviti Prosvetnoj inspekciji, ističe da nije ranije reagovala, misleći da bi to moglo dodatno da pogorša situaciju

:zid:
By Kragi
Ne razumem ni ja takav stav roditelja.
Korisnikov avatar
By antibiotic
ma mali je sigurno folirant i lenstina.
nema njemu pomoci.
By Glasnik
Spusti loptu, Vel. ;)
Ovo je forum. Pišu ljudi šta žele.
A mislim da će se, pošto je vest već dospela u medije, raditi na rešavanju Vukovog slučaja.

Iako, realno gledano, samo dugoročne kampanje protiv nasilja u školama mogu da učine nešto po ovom pitanju.

Naravno, kao i kampanje koje će raditi na popravljanju mišljenja javnog mnjenja o gej ljudima kako deci ne bi reči kao što su gej ili peder prve padale napamet kad nekog treba da uvrede.
Korisnikov avatar
By Vel boy
@antibiotic, ironichno :yes: :(

oh, and by the way, u komentarima vesti o procesu protiv homofoba bakareca (d(ss)), vidim da josh uvek niko nije reagovao na ove defamatorske i homomrzilachke komentare koji dobivaju pluseve umesto minusa, na B92 http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=569884, kopi pejstujem

"Ne znam dali je homoseksualnost bolest ali svaki lekar,narocito proktolozi i strucnjaci sa infektivne, ce vam reci da su homoseksualci cesto bolesni. Zbog teskih infekcija izazvanih cestim i agresivnim seksom i jos cescom promenom partnera dolazi do povredjivanja i akutnih stanja koja se lece o trosku zdravstvenog osiguranja.Ko sam dovede svoje telo u stanje koje se moze nazvati bolescu,morao bi delimicno snositi troskove lecenja, osim ako ima psihicke smetnje."
(MUP., 29. decembar 2011 23:20)

"SZO je '93. godine ukinula homoseksualnost kao psihicku bolest i oznacila kao poremecaj, a Srbija bese u maju '08. pa tako nema nikakvog spora oko izraza sive zone.
A bese Bakarec dade deo svoje koze za nekog klinca koji se izgoreo pre par godina? I ovo mu je hvala...
(Nikola, 29. decembar 2011 23:59)

........................................

preshnije vam je prikazati Stefana kao lost case ili da se brblja o zvezdi foruma ili docheku Nove k'o cvrchak iz La Fontaine-ove basne ...... umesto da se aktivirate da replikujte na shirenje klevetnichkih i homomrzilachkih gadosti po medijima Srbije...
shta je vama, bre, daj mrdnite!!!
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa tako je i bilo ochito i do sada a bez da je bilo i ugovoreno...... samo shto se to "dijaspora" uvek nekako samo i iskljuchivo svelo na mene, bar od svih dijasp. forumasha odavde...... :lol:

edit: oni koji su u Srbiji rade vaznije stvari? pa, eto neka pomognu Stefanu sad je to prilichno vazno, neka ga bar zashtite od predatorskih malicioznih senzacionalistichkih skandale i bruke- eksplorirajucih novinara/ki i medija.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Htedoh da otvorim topic na ovu temui, ali sam ipak odlucio da offujem;

Polako mi se dosadjuje to pomalo palanacko shvatanje 'dijaspore' s pravom osude i razgranicavanja kada su u pitanju razne aktivnosti.
Ekvivalent bi mu verovatno bilo poimanje 'domovine' u manje ili vise prikrivenom patriJotskom kontekstu.

Ne znam koliko su svojevremeno jedan Vuk ili jedan Zmaj ili jedan Tesla bili "oni tamo u odnosu na nas ovde", ali danas se oni smatraju 'nasima' kao da nikad nisu napustili rodni kraj i placali poreze drugoj drzavi, mada njihov doprinos sigurno ne bi bio ni upola toliko velik da su stvarno tako ucinili.

Sto se mene tice, dok sam ukljucen u ovim diskusijama, ja uopste ne vidim nikakvu razliku ili bitnu prepreku ili manju prednost da komentarisem ili presudjujem o bilo kojoj dnevnopolitickoj temi iz Srbije i regiona u odnosu na ostale zbog toga sto vise ne zivim "tamo/ovde".
Korisnikov avatar
By Misfit
Imaš i tu potencijalnu prednost da ćeš jasnije sagledati stvari sa strane, za razliku od nekog ko je konstantno iznutra, ali naravno pitanje je koliko ćeš to iskoristiti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!