Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Uhapšena Smiljka Mileusnić-Adžić
Bivša direktorka "Jugohemije" Smiljka Mileusnić-Adžić saslušana je danas pred istražnim sudijom Specijalnog suda po zahtevu za proširenje istrage o propustima prilikom uvoza vakcina protiv gripa A H1 N1 2009. godine i njoj je određen pritvor od 30 dana
Zahtev za proširenje istrage protiv Mileusnić Adžić sudu je podnelo Tužilaštvo za organizovani kriminal 14. decembra, posle čega je zakazano njeno saslušanje, dodala je Kovačević.
Bivša direktorka "Jugohemije" bila je na policijskom spisku osumnjičenih za zloupotrebe sa vakcinama ali nije bila obuhvaćena prvim zahtevom za istragu.
Po prvom zahtevu procesuirana je nekadašnja direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović, direktor kompanije "Jugohemija farmacija" Vladimir Gravar, i direktor "Detapa" Ljubomir Pavićević.
Oni su uhapšeni 19. septembra zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom nabavki vakcina i oštetili državni budžet za 1.270.000 evra.
Bivša direktorka RZZO sumnjiči se da je prilikom nabavke vakcina protiv gripa AH1N1 za potrebe stanovništva Srbije u novembru 2009. godine iskoristila svoj službeni položaj i sa saradnicima oštetila budžet Srbije za oko 1.270.000 evra.
To je uradila tako što je za najpovoljnijeg ponuđača izabrala kompaniju "Jugohemija farmacija", koja za to nije ispunjavala uslove jer nije bila proizvođač, niti ovlašćeni distributer vakcina "Novartis".
Nije joj bio upućen ni poziv za dostavljanje ponuda za isporuku potrebnih vakcina, tako da joj u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, isporuka vakcina nije ni mogla biti dodeljena.
Na taj način "Jugohemija farmacija" i "Detap", su kao posrednici u nabavci vakcina, pribavili imovinsku korist od 855.600 evra, odnosno 420.000 evra i oko 15.000.000 dinara, dok je budžet Srbije je oštećen za oko 1.270.000 evra.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hron ... C4%87.html
Korisnikov avatar
By bothways
^ To i ja 'tedoh napisat'.

Idi bre, Deni, taman pomislih na najgore.

:D
Korisnikov avatar
By Delete
Da li je gospodja Mileusnic iz uvodnog posta u nekom srodstvu sa teta Dacom?
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ovu temu niko, niko ne može da razume ko nema staž na forumu.

I ja sam odahnuo. :)
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa, deco, kako je moguće da vam je ova jedna specifična ( ne kažem - i vrlo jaka ) asocijacija toliko odvukla pažnju od suštine teme ?
Zar ste zaboravili onu komediju s kraja 2009. godine, kada je proglašena epidemija gripoznih svinja, pa su svako jutro novine smišljeno izveštavale o nekom novom slučaju da li hospitalizacije novoobolelih, da li smrtnog ishoda ove fantomske bolesti ?! Neko odapne od starosti, a oni napišu u novinama da je umro od svinjskog gripa.
Pa su se po državnim ustanovama i firmama proglašavale posebne mere, isticale zabrane poseta u bolnicama i staračkim domovima, a zaposleni nosili one smešne bele maske.
Čitava mašinerija je stavljena u pogon, ne bi li se stvorio što jači utisak opasnosti, a ljudi naveli da, kao ovce, krenu u što većem broju da se cepaju protiv svinjskog gripa.
Sve to da bi Mileusnićka i ekipa marnuli novu turu para preko nabavke nepotrebnih, a skupocenih vakcina. Farmaceutska i lekarska mafija ? Novi ciklus izvlačenja para narodu iz slamarica ?
Je li Mileusnićka među glavnim krivcima ? Ko će još biti uhapšen ?
Odgovore tražim ! :doktor:
Korisnikov avatar
By Azdaja
smiljka je sehi, muj sehi den hr sister!

ont. zanela se :lol:
Korisnikov avatar
By Azdaja
ja se gledala :P

meni je smiljka muj sehi, milka niht...:)
Korisnikov avatar
By Azdaja
rekoh svoje misljenje o sekOci doticnih gospoja, smiljka krelac...:lol:
Korisnikov avatar
By *deni*
A što su odabrali sliku kojom u medijima ilustruju vest o Mileusnićkinom pritvoru... :roll:
Mileusnićka sva u pozi :kosa:, frizura, širok osmeh, beli zubi, nakit, fotošop - kao da najavljuju njen novi film, a ne određivanje pritvora jednoj ženi sumnjivoj na hohštapleraj.
:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Mia123
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334532#p2334532]castor napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334222#p2334222]Mia123 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334131#p2334131]Galateja napisao:[/url]:smeh:

Preseče me! Prepadoh se da je uhapšena teta Daca.
:lol:

Nastradala jos jedna sitna riba, velike ce se jos dugo koprcati.
Milka npr.?
Moze sveca, a ne bi bilo lose ni poceti od svecinog bivseg mentora.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!