Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

IZVOR: POLITIKA
Beograd -- Država će uskoro verskim licima dotirati novac za 50% doprinosa za penzije. Pitanje je samo po kom osnovu crkve uzimaju novac iz budžeta, kad ništa ne uplaćuju.

Jasna Petrović, novinar lista politike u autorskom komentaru navodi i da budžetsko finansiranje crkava nije novost, i da je i ranije bila uobičajena praksa da se novcem svih poreskih obveznika, finansiraju penzije sveštetenih lica verskih zajednica koje postoje u Srbiji.

"Zašto se, ako je ovo „već viđeno”, u javnosti podigla tolika halabuka? Da li zbog našeg kratkog pamćenja ili zato što većini bode oči činjenica da sveštenici ni danas nemaju fiskalne kase i račune, ne plaćaju PDV niti se znaju njihove tarife. Treba im, dakle, ako hoće pare iz budžeta, uvesti fiskalnu kasu, naterati ih na uplatu pazara i plaćanje doprinosa, što bi ih dovelo u situaciju da dele sudbinu (ne)zaposlenog naroda. Konačno to je i njihova svetovna misija." navodi Petrovićeva.

Prema njenim rečima " nisu velike pare, ali sve jeste pitanje principa".

"Da li, recimo, ateiste neko pita, kao poreske obveznike, da li bi da finansiraju 30 vladinih agencija koje koštaju više od 70 miliona evra, nevladine organizacije, grupe građana... pa i sveštena lica koja nemaju para za penziono i invalidsko osiguranje? A onda vidite popa sa pomoćnikom kako izlazi iz džipa", kaže Petrovićeva.

Kako pomiriti ono što vidimo i što bi, iz čisto humanih razloga, mogli da „progutamo” plaćajući im doprinose za PIO?, pita se ona:

Iz samo jednog jedinog jednostavnog razloga – ova država i njena administracija ne rade svoj posao valjano. Država, najpre, privatizacijom proda firme ne pitajući kome i za koje pare, a kada radnici izađu na ulice, jer ih je novi gazda lišio osnovnih i civilizacijskih prava, penzionog doprinosa, ona se maši budžeta i – popuni rupu u stažu.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=564341
Korisnikov avatar
By Hellas
Htedoh nesto pametno da kazem, al' sama pomisao na nase popove i djakone i ostale me iscrpi. Ateista sam, tako da bih ih verovatno sve ispljuvala...
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Ako zbog necega cenim Tita to je zato sto je znao kako da izadje na kraj sa ovom stokom.
Korisnikov avatar
By Blady
Resila sam.
Udacu se za popa, pored kojeg cu da se lezbejisem, i da me Bog vidi !
Cini mi se da sestre ne zaradjuju toliko :/
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!