Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

to je samo ozvaničenje nečega što već postoji...

veliki broj popova-veroučitelja i njihove porodice imaju zdravstveno osiguranje preko škola,premda često drže samo jedan čas nedeljno...
Korisnikov avatar
By Blady
Ovo sto je deran napisao.

Sta vise reci.
Jbga, treba novu mecku doterati.
malo li je.
Korisnikov avatar
By Stripi
Vidim da Srbija definitivno ne uci na rvackim greskama. Samo kaska I nista vise.
Sve te neradnike finansiraju građani, radnici, a među njima i mi, koje ta ista hohštaplerska crkva naziva smradom sotonskim.
Neka im je proklet svaki dinar koji su mi od usta oteli i koji će mi i dalje otimati. Smradovi sotonski, smrdljivi u mantijama - i oni i njihove nakazne porodice.
Oteto - prokleto !
:pljuje:
Korisnikov avatar
By KiWi
Ako crkva bude plaćala doprinose i penziono, nemam ništa protiv da ljudi imaju penzije.

Ipak, užasava me činjenica da nečija verska ubeđenja siromaše sve ove penzionere po Srbiji. Koliko se ja razumem u penzijski sistem (a kao nekadašnji primalac porodične penzije, moram da priznam da se razumem više nego što bih želeo), da bi neko primao penziju, on mora na to da stekne pravo.

Pravo može da stekne tako što tokom godina rada plaća penzionom fondu danak ili "nasledi" penziju od nekog (kao npr. žena od muža, sin od oca...).

Spreman sam da potpišem, a ako se uskoro ne pojavi i započnem peticiju protiv ovoga.

P.S. Da li i katolički, islamski i sveštenici ostalih ckrvi i sekti takođe imaju pravo na ovu penziju??
Korisnikov avatar
By Dirrty
Protiv ovog se mora pokrenuti borba, gamad nezasita!

Nemaju novaca za pun iznos penzionog doprinosa?! Pa što se onda bave svešteničkom profesijom, i nemoj da je neko pomenuo zbog njene uzvišenosti a ne novca... blizak sa Bogom može biti i kao običan vernik, tačnije bliži, jer je odnos neposredniji.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329198#p2329198]*deni* napisao:[/url]Sve te neradnike finansiraju građani, radnici, a među njima i mi, koje ta ista hohštaplerska crkva naziva smradom sotonskim.
Neka im je proklet svaki dinar koji su mi od usta oteli i koji će mi i dalje otimati. Smradovi sotonski, smrdljivi u mantijama - i oni i njihove nakazne porodice.
Oteto - prokleto !
:pljuje:
Bravissimo!
Korisnikov avatar
By Mars
Ništa...sad će lamborđinije i ferarije da voze..

I sad znate šta će da bude - kao što su se nekad deca slala u vojne i milicijske škole ("Idi, sine, besplatan internat, siguran pos'o posle, radni staž ti ide...") tako će sada da se ide na bogosloviju.

Jednom rečju: procvat, njihov, dok okolo raspadakis totalis...
Sad praštam pokojnom dedi što je jednog popa tukao...Svi smo govorili:"Nemoj, deda,nemoj!"Deda ga je mlatnuo 2-3 puta toljagom jer nam dva puta naplatio sto je svetio vodicu.Platila mu baba i platila mu majka koju je usput sreo.
Mada...ne bi bilo lose biti casna sestra danas...Racunam da i one voze lepa,skupa kola.
Ja sam ispičkao katoličkog popu na dedinoj sahrani pre 3 godine.
Nismo mogli da sprečimo njegove '' usluge '', jer stara baba drži do tih stvari, pa ga je zvala i platila.
I tako, krenuo ja za njim posle sahrane i tražio mu specifikaciju troškova i račun.
Kako on ubrza korak bežeći od mene, tako i ja ubrzam korak i na kraju ga sočno opsujem na tečnom mađarskom jeziku. :pljuje: Taman mi se namestio, jer sam bio nervozan, a i pripit na sahrani.
No, moram priznati da ne bih bio toliko drčan i hrabar da nisam imao ćaletovu podršku, koji takođe ne podnosi te prevarante i neradnike u crnim mantijama.
Ali stara baba k'o stara baba - poštuje popu.
fun fact about croatia: tuđman je potpisao drzavne ugovore s vatikanom koji katolickoj crkvi u hrvatskoj garantiraju stotine milijuna kuna godisnje iz proracuna te razne druge nevjerojatne privilegije. jedini politicar u cijeloj hrvatskoj koji se zalaze za reviziju tih ugovora je umirovljeni svecenik don ivan grubisic, koji je upravo izabran u sabor kao neovisni zastupnik. naravno da se navodno lijevi SDP ne zalaze za promjenu tih odvratnih ugovora.

i tako svake godine porez koji ja platim - ja ateist + peder + aktivist zagreb pridea koji se sluzbeno bori i protiv stvari kao što je kreacionizam + antiklerikalno nastrojen + radikalno sekularan - ide i na financiranje katolicke crkve u hrvatskoj. koju smatram najvecom drustvenom stetocinom, uz EPH i HDZ, HDSSB, branitelje, ivicu todorića, keruma... actually, there's a lot of assholes in croatia... :pljuje:
kakve penzije za popove lopove :puzzle: pa penzioni fond u Srbiji je isprazen

bitange i pedofili u mantijama su se obogatili nego bilo vise ko sa svojim cenovnicima za usluge koje pruzaju :flaming: ni jedna crkva toliko svoj narod nije opljackala kao sto je to spc uradila :mad:
Prva opcija:
Posto je crkva zavisna od drzavog budzeta onda je kao takvu treba staviti u okvire zakona.
Zalazem se za ukidanje placanja bilo kakvih usluga svestenog lica.U zakon bi uveo clan kojim bi placanje bilo kakvog religioznog obreda bilo tretirano kao davanje mita i korupcije.
Takodje sve donacije koje prima crkva bi morale da idu u budzet RS iz koga se takodje finansira obnova kulturne bastine u koju spadaju, manastiri i crkve.
Da drzava preuzme ceo aparat finansiranja crkve.

Druga opcija:

Potpuno nezavisna crkva kojoj bi se vratila sva imovina, sume njive zgrade itd. Iz tih dobara osnovati nekakav fond iz koga ce se finansirati penzije, plate svestenih lica i izgradnja novih crkava.Donacije od vernika i cenovnike njihovih obreda bili bi unutrasnja stvar crkve.Pa ko zeli da koristi njihove usluge koristice ko nece nece.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329565#p2329565]barni011 napisao:[/url]

Potpuno nezavisna crkva kojoj bi se vratila sva imovina, sume njive zgrade itd.
nikako! najpravednija stvar koju su tito i komunisti ucinili jest oduzimanje imovine crkvi. pa ne misli valjda netko da je crkva na pravedan nacin stekla tu imovinu?! crkva je kroz stoljeca koristila svoju drustvenu i politicku moc da bi dobila mnogo zemlje i sagradila svoje manastire, ne postenim radom nego feudalnim odnosom prema ljudima, nego naplacivanjem podrske vlasti. oduzeti crkvi imovinu nije nista drukcije nego kad se imovina oduzme kriminalcu koji nije platio porez i koristio je profit od trgovine kokainom i bijelim robljem kupi vile i šume i livade.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329880#p2329880]Popeye napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329565#p2329565]barni011 napisao:[/url]

Potpuno nezavisna crkva kojoj bi se vratila sva imovina, sume njive zgrade itd.
nikako! najpravednija stvar koju su tito i komunisti ucinili jest oduzimanje imovine crkvi. pa ne misli valjda netko da je crkva na pravedan nacin stekla tu imovinu?! crkva je kroz stoljeca koristila svoju drustvenu i politicku moc da bi dobila mnogo zemlje i sagradila svoje manastire, ne postenim radom nego feudalnim odnosom prema ljudima, nego naplacivanjem podrske vlasti. oduzeti crkvi imovinu nije nista drukcije nego kad se imovina oduzme kriminalcu koji nije platio porez i koristio je profit od trgovine kokainom i bijelim robljem kupi vile i šume i livade.
Opet si iseckao post al ajde obraticu ti se

O kojoj ti crkvi pises?
Dakle velika je razlika izmedju Katolicke i Pravoslavne crkve.
Pravoslavna crkva je nastala iz zaduzbina, tradiciju koju je imala vekovima besprekorna je.Mozemo da pricamo o sadasnjem stanju ali nikako ne mozes da stavljas celo njeno postojanje u taj kontekst koji si gore naveo.Da nije bilo SPC Srbi danas ne bi imali istoriju ni identitet.Turski uticaj na Srbe je vidljiv u nasoj kulturi, kuhinji, jeziku, muzici itd. ali ga neces videti u SPC.Znacaj toga je tesko ovde objasniti jer se takve vrednosti ne uklapaju o ovaj tematski forum.
Tito nije nista dobro uradio.Urusio je citavo jedno drustvo i postao samoprozvani mesija koji je ziveo sa svojom bulumentom na racun naroda.Crkva je tu najmanje stradala.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!