Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2327695#p2327695]Sheytan napisao:[/url]

Dobro je da stalno smišljate nove "definicije" fašizma i pripisujete to drugima, a da svoju patološku mržnju prema Srbima i učešće u genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svetskom ratu branite preambulom u Ustavu Republike Hrvatske u kojoj kažete da sadašnja Hrvatska nema nikakve veze sa ustaškom NDH, što je tačno koliko Ekremov dar za pevanjem.
nema potrebe da mi persiras. :D

Što se tiče teme, Srbija je ispunila sve uslove za status kandidata za EU. Čak i mnogo više od nekih sadašnjim članica Unije.
srbija nije u stanju svojim gradjanima osigurati nesto tako osnovno kao sto je sloboda okupljanja.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2327698#p2327698]Popeye napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2327695#p2327695]Sheytan napisao:[/url]
... Srbija je ispunila sve uslove za status kandidata za EU. Čak i mnogo više od nekih sadašnjim članica Unije.
srbija nije u stanju svojim gradjanima osigurati nesto tako osnovno kao sto je sloboda okupljanja.
Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je Srbija ispunila uslove da dobije status kandidata i da je to potpuno zaslužila, prenela je Pres služba predsednika Republike tokom noći.

"Srbija je u izveštaju Evropske komisije ocenjena pozitivno kao država koja sprovodi duboke reforme, ključni je faktor stabilnosti i pomirenja u regionu, završila je saradnju sa Haškim tribunalom i postiže konkretna rešenja u dijalogu Beograda i Prištine vodeći računa o legitimnim interesima srpskog naroda i države na Kosovu i Metohiji", rekao je predsednik Srbije, navedeno je u saopštenju njegove Pres službe.

"Još uvek se, međutim ne zna, uprkos svemu učinjenom, da li će Srbija dobiti status kandidata ili će on biti uslovljen za nas, Srbiju, na neprihvatljiv način i zbog toga sačekajmo 9. decembar, kada će Savet EU doneti konačnu odluku", poručio je predsednik Tadić.
Korisnikov avatar
By Tungi
Zanimljivo je to, kako Tadić i klapa, sve 'urede' u poslednji čas, pred SB UN, kako na sve ono što je Brisel dosada žvakao odjednom postane 'ispravno' i nešto na šta treba obratiti pažnju, dijalog Prištine i Beograda dobije na važnosti, barikade se momentalno uklanjaju...

Nije zaslužila kandidaturu i ne treba da je dobije.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2327710#p2327710]Sheytan napisao:[/url]

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je Srbija ispunila uslove da dobije status kandidata i da je to potpuno zaslužila, prenela je Pres služba predsednika Republike tokom noći.
ovo je kao da studenti na prijemnom za faks odredjuju jesu li ispunili sve uvjete da upadnu. :lol: jer oni su to zasluzili, jel. :party:

ps 1
al super je ovo sto precjednikova pres sluzba radi "tokom noci". :giggle:

ps 2
imal negdje link na taj izvjestaj?
ili trebam(o) vjerovat tadicu na rijec, on je poznat po svojoj vjerodostojnosti... :trep:
pa uslovi se ne ispunjavaju preko noci, jel. to sto je neki zakon donesen ne znaci i da se primjenjuje.

zato i jest hrvatsko pregovaranje s EU trajalo najduze u povijesti pregovora: mislio sanader da je dovoljno sve odradit na papiru, ali se ispostavilo da nije.
nego moras poceti sprovoditi i u praksi.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja otkad sam čuo za opciju "uslovljene kandidature" - boli me glava onako pozadi, nisko, prema vratu, kao kad ti padne pritisak.

Kakvo mrcvarenje.
Korisnikov avatar
By Mars
Ijao, lepe vesti sa sastanka saveta ministara

:fige:

C'mon, Angie...Oduvek sam voleo tvoje jednobojne kompletiće...

C'mon baby...

C'mon c'mon darling

Let's exchange the experience...
Korisnikov avatar
By Mars
Ne znam.

Ja još uvek čekam srpski adekvat ovome:

''
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2327344#p2327344]Sanja Steppenwolfin napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2327275#p2327275]Greed napisao:[/url]Ma užas! 90% stanovnika Srbije i ne želi da uđe u EU, tako da... Banda.
:puzzle: a iz odakle si ti, leba ti?

ont
sta nije jasno?
1. Srbija je podnela zahtev da pristupi EU
2. EU je dala Srbiji spisak uslova
3. Srbija je na to pristala
4. Srbija nije ispunila te uslove

=> 5. Srbija nece uci u EU

ko je za to kriv?
naravno, Frau Merkel :doh:
Ja sam, nažalost, iz ove Srbije o kojoj govorimo.
Btw, sve je meni jasno. Objektivne činjenice svi vide, ali retki suštinu. ;)
Тачи: Споразум је де јуре признање Косова од Србије
ПРИШТИНА – Премијер Косова Хашим Тачи рекао је данас да споразум о интегрисаном управљању границом „на један или други начин и де јуре представља признање Косова од Србије, њених граница и шест граничних прелаза између две земље”.

„Интегрисано управљање границом је европски модел који треба да се примењује и примењује се само између земаља које стреме уласку у ЕУ, као припрема за улазак у зону Шенгена”, казао је косовски премијер на седници Владе.

Он је истакао да је споразум у пуној сагласности са Уставом Косова и Законом о интегрисаном управљању границом који је усвојила Скупштина Косова у мају 2008 године.
Tadić: Bez EU tonemo u nacionalizam

Frankfurt/Beograd - Predsednik Srbije upozorio je da, odlaganjem i dodatnim uslovljavanjima u procesu integracije u EU, raste opasnost od nove nestabilnosti i nacionalizma.

Tadić je rekao da je takva odluka pretnja da Srbija, a time i zapadni Balkan, još jednom potonu u mrak nacionalizma i netrpeljivosti.

Predsednik Srbije je u autorskom tekstu za nemački list "Frankfurter algemajne cajtung" istakao da je članstvo u EU strateško određenje Srbije, kao što bi i za Evropsku Uniju od strateške važnosti morala biti evropska orijentacija Srbije.

On je podsetio da je naša zemlja u celosti ispunila sve ranije uslove u procesu približavanja EU, a to je, kako je istakao, podrazumevalo i donošenje nepopularnih i teških odluka, preuzimanje velike političke odgovornosti, a u nekim slučajevima čak i velikog ličnog rizika.

"Nameće se pitanje zašto se Srbija gura na marginu savremenih istorijskih procesa i zbog čega se ogromni politički napori, preduzeti u cilju odlučnog raskida sa politikom koja je dovela do ratova u bivšoj Jugoslaviji, time unapred osuđuju na poraz i neuspeh? Neće li to možda biti preveliko iskušenje za srpsko društvo i mladu srpsku demokratiju", zapitao je Tadić u tekstu pod naslovom "Srbija na evropskoj prekretnici".

Ukoliko Srbija ostane izvan EU, to će se dugo doživljavati kao dokaz da je poseban sistem vrednosti kojim se Evropa definiše kao zajednica, samo privid večite politike velikih i malih, upozorio je Tadić. "Danas je više nego ikada ranije očito da proces evropskih integracija Srbije ne zavisi samo od spremnosti i sposobnosti da se u zemlji zaokruže započete društveno-ekonomske reforme, već i od toga u kojoj meri je EU spremna da u dogledno vreme zaokruži svoju misiju uspostavljanja zone mira, prosperiteta i stabilnosti na celom evropskom kontinentu", konstatovao je Tadić.

Srbija će, sa svoje strane, istakao je on, nezavisno od toga kada će Srbija i Evropa biti spremne jedna za drugu, zadržati tempo sprovođenja društvenih, političkih i ekonomskih reformi.

Tadić je podsetio da su reformski napori i rezultati Srbije konstatovani i u veoma pozitivnom izveštaju Evropske komisije.

"Na osnovu učinjenog Srbija već danas zaslužuje status kandidata, a pod pretpostavkom da se reše započeta pitanja u dijalogu sa Prištinom, uskoro bi se mogli otvoriti i pregovori o članstvu", ističe Tadić.

Predsednik Tadić je priznao da je Kosovo trenutno "najveći izazov Srbije, ali da ona, bez obzira na sve, neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost svoje južne pokrajine."

"Međutim, Srbija želi da pronađe rešenje za pitanje Kosova - nezavisno od toga da li će jednog dana biti član EU ili ne, jer ne želi još jedan tinjajući konflikt na Balkanu. Tragajući za funkcionalnim rešenjem ovog pitanja, Srbija se oslanja, između ostalog i na iskustvo dve Nemačke, koje su - ne bez kontroverzi i ne bez posredovanja i uplitanja sa strane - vodile duge i teške razgovore o uređenju svojih odnosa", napisao je Tadić.

Upravo zato, kako je naglasio, iznenađuje stav nekih uticajnih nemačkih političara, suprotan većinskom mišljenju njihovih evropskih kolega, da Srbija najpre i odmah treba da reši pitanje Kosova kako bi uopšte postala kandidat za članstvo u EU.

"Verujemo da naše članstvo u EU nije utemeljeno samo na geografskom položaju, istorijskim procesima ili na ekonomskim interesima. Istinski verujemo u zajedničku, evropsku političku kulturu i u zajedničku odgovornost za mir i stabilni razvoj celog našeg kontinenta. Oni koji nam to odriču kao da dovode u pitanje naše bolno sećanje da su se neke od najružnijiha stranica evropske istorije događale upravo na našim prostorima i to sve kroz 20. vek", objasnio je Tadić.

"Velika evropska ideja nadilazi današnjih 27 zemalja članica. Evropa neće biti zaokružena bez zapadnog Balkana, a to nije moguće bez evropske, demokratske i prosperitetne Srbije u njegovom centru", poručio je Tadić.

* Odlična naliza predsednika Srbije. Jako je dobro što je tekst gospodina Tadića objavljen u nemačkom listu. Nadam se da nije kasno da i nemačka kancelarka uvidi neke stvari i sutra se saglasi sa ostalim predsednicima vlada ili država članica EU da se Srbiji da status kandidata, a u dogledno vreme i datum početka pregovora o članstvu u EU.
Korisnikov avatar
By svejedno
nije britanija tu.....hm...tu je Najdzel, i par britanaca..

..

nego...hm.

kandidat - bez datuma.

..

..ako ispadne kako sam rekao.....ja sam car, staznam.

..

nego.

ja cenim

da ce nam dati status kandidata,

bez datuma,

i da je ceeeela poenta ove price,

dati status kandidata - a da se niko vise ne pita 'gde je taj datum'.

..

odn, da bi SVI pre ovoga bili nezadovoljni statusom kandidata kao takvim,
jer nista ne znaci sam po sebi,
i svi bi pitali 'gde je datum pocetka pregovora'

al da ce sviiiii biti zadovoljni statusom kandidata kao takvim,
posle svega ovoga,

jer sad nesto znaci.

...

javim se da pojedem govno ako pogresim.
Korisnikov avatar
By svejedno
citah, popaje, mojne brines .)

..

opet, mozda sam ja lud,
to uopse nije iskljuceno, jel,
naprotiv,
a mozda samo ne obracam paznju na mainstream media hype.

..

videcemo.

..

AKO pogresim - necu bukvalno pojesti govno.
al javicu se i priznacu da sam pogresio.*

..

* u can't expect more from a public forum ,)
Korisnikov avatar
By bern
osjećam perfidnu radost što će EU oduvati sve nade ražima, nade da će pobijediti na sljedećim izborima. dosta više glume iza groba đinđića da od srbije žele nešto napraviti. dosta "straha" od radikalizma dok se sklapaju dogovori sa nacistima.

radujem se, i zbog roma, i zbog azilanata, i zbog studenata, i zbog gejeva i lezbejki, i zbog plačljivog gradonačelnika beograda koji se plaši da mu nacisti ne porazbijaju izloge, radujem se zbog svih onih radnika koji u prokockani u privatizaicjama, svih diploma bez pokrića, svih poslova preko veze...

vrijeme je da se dotakne dno.
iako s hvatam i ovo shto bern reche, smatram da Tadic jeste odlichno rekao shto je rekao. i nadam se da je i on svestan da ovo shto bern pomenu da se mora poboljshati, mora poboljshati. Srbija i region ex-Yu jednostavno ne mogu priushtiti da se kotrljaju na dno vishe.
Korisnikov avatar
By erkondisn
ocekujem negdje u vrijeme rucka...

jerbo oko 9.30 kosorica daje autogram :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!