Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Pre dve nedelje ulazim ja u moju zgradu (koja ima intefron, radi odlično) i kod sanučića spazim dva momka (više deteta nego momka, mislim da nemaju ni 18 god.) kako ubacuju letke u sandučiće. Dadoše mi jedan, a na njima piše "Kakva smo mi to braća, kada plaćamo najskuplji gas u Evropi?" i ilustracija Putina kako broji parice. Praveći se fin upitam ih kojoj stranci pripadaju pošto letci nisu potpisani ... kažu oni "Mi samo delimo, nismo mi deo nikakve stranke. Čak ni čovek koji nas plaća nije u stranci, već neki njegov šef, ali ne znam u kojoj!". Zahvalim se ja na letku, kako maniri nalažu, i odem gore.

Par dana kasnije na istom mestu zateknem neku babu (brat-bratu 80 godina) kako gura par letaka u svaki sandučić. Pitam je da li mogu da vidim letke a ona odbrusi "Otključaj sanduče, pa vidi. Plaćaju me samo po isporučenim letcima". Otključam ja a tamo fotka Borisa Tadića i Tomislava Nikolića i tekst "I jedan i drugi su lagali.". Opet nepotpisan letak. Pitam bakutu u čije ime deli letke i kažem "Sigurno stranka penzionera :lol: ", a ona odbrusi "More da se nosiš, nisam ja sa tobom ovce čuvala pa da ti se pravdam!" i okrene se i ode.

Danas u pošti letak "Ko vas nikada nije slagao?" i slika Tomislava Nikolića. Zanimljivo, jasno je da je letak naprednjaka, a opet nije potpisan. U liftu čujem komšiju "Kako nije lagao, rekao je da će da štrajkuje do izbora ili do smrti! Lagao je, ja se spremio za sahranu!"

Dođem ja gore i keva mi kaže "Aaa pa ja sam takve političke letke bacala već par puta".

Dakle, kampanja u punom jeku, a izbori još nisu ni raspisani.

Teško nama sa ovim političarima ako oni imaju novca već sada da arče novac za kampanju, a formalno gledano ona još nije ni počela. Nedelju pre izborne tišine će nam sigurno iste letke u džepove gurati ...
Korisnikov avatar
By Herald
meni su pre par dan na vratima bili iz DS, njih dve, predstavile se prvo kao komsinice a onda kao DS.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2324465#p2324465]KiWi napisao:[/url]
Danas u pošti letak "Ko vas nikada nije slagao?" i slika Tomislava Nikolića. Zanimljivo, jasno je da je letak naprednjaka, a opet nije potpisan. U liftu čujem komšiju "Kako nije lagao, rekao je da će da štrajkuje do izbora ili do smrti! Lagao je, ja se spremio za sahranu!"

...
Hahaha, kao da čujem svoj komšiluk. Ovi moji u ulici su ili DS-ovci ili LDP-ovci, a susedni kvart naprednjaci i radikali. Krenuli su leci i u mom kraju. Šteta što se ništa ne dešava nabolje već duže vreme. :(
Korisnikov avatar
By Mars
Jedni se usrali od straha, drugi ustreptali od očekivanja...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2324477#p2324477]Herald napisao:[/url]meni su pre par dan na vratima bili iz DS, njih dve, predstavile se prvo kao komsinice a onda kao DS.

ovo je izgleda po direktivi, jer su i meni pre neki dan zvonili na interfon, i na pitanje "Ko je", zenski glas odgovara: "Ivana iz zgrade".

U ovoj zgradi ne postoji Ivana.

Madjutim, neko drugi ju je pustio u zgradu, i zvoni uskoro neko na vrata.

Njih dve stoje, i jedna kaze "Mi smo iz DS"

"Zar vi niste Ivana iz zgrade?"

zbun

"Dakle, vasa kampanja pocinje laznim predstavljanjem?"

zbun i dalje

zatvaram vrata.
Korisnikov avatar
By scout_finch
meni pre neki dan zvonili na vrata i postavili samo jedno pitanje, kao anketa, "da li podrzavate rad gradonacelnika djilasa", rekla sam ne i zatvorila vrata. mislim da su me za njega najcesce pitali i oni sto smraju po ulici sa tim anketama, a i neka ozbiljnija istrazivanja cesto imaju za cilj da provere popularnost ogavnog nam gradonacelnika.
ostale nisam primetila.
Korisnikov avatar
By Hys.
^Meni krivo sto nisam bila kod kuce kad se to desilo :lol:
Korisnikov avatar
By Herald
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2324875#p2324875]4NY K3Y napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2324477#p2324477]Herald napisao:[/url]meni su pre par dan na vratima bili iz DS, njih dve, predstavile se prvo kao komsinice a onda kao DS.

ovo je izgleda po direktivi, jer su i meni pre neki dan zvonili na interfon, i na pitanje "Ko je", zenski glas odgovara: "Ivana iz zgrade".

U ovoj zgradi ne postoji Ivana.

Madjutim, neko drugi ju je pustio u zgradu, i zvoni uskoro neko na vrata.

Njih dve stoje, i jedna kaze "Mi smo iz DS"

"Zar vi niste Ivana iz zgrade?"

zbun

"Dakle, vasa kampanja pocinje laznim predstavljanjem?"

zbun i dalje

zatvaram vrata.
I znaju koliko ima ljudi u svakom stanu i kako se zovu. Nose spisak stanara sa sobom.
Stranke proganjaju ljude po stanovima

Kako se predizborna kampanja zahuktava, povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću stiže sve više žalbi građana na aktiviste političkih stranaka koji ih u kampanji od vrata do vrata posećuju u stanovima i dovode u neprijatnu situaciju, posebno ih uznemirujući činjenicom da raspolažu njihovim kompletnim ličnim podacima.

Rat izbornim plakatima uveliko traje- U poslednje vreme učestala su telefonska i elektronska obraćanja, kao i formalne žalbe građana koji neke akcije aktivista političkih stranaka doživljavaju kao neprijatnost, povredu privatnosti, pa i kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti budući da poseduju kompletne podatke o njima - kaže za “Blic” Šabić.

Šabić ocenjuje indikativnim to što stranački aktivisti raspolažu ne samo kompletnim podacima o građanima koje posećuju, nego i o ostalim licima koja su prijavljena na njihovoj adresi.

- Upotreba zbirki podataka o ličnosti, pogotovo onih u posedu organa vlasti, kao što su birački spiskovi i slično, u svrhe radi kojih nisu uspostavljeni, predstavlja nedopuštenu obradu podataka, kažnjiv prekršaj, čak i krivično delo - ističe Šabić.

Rekordne žalbe
Samo tokom novembra u poverenikovoj službi registrovano je 530 novih predmeta, dok ih je, na primer, u toku cele 2005. godine imao 437.

Pored gomile propagandnog materijala koji građanima stiže u poštanske sandučiće, gotovo sve stranke u kampanji obilaze birače. Da je kampanja od vrata do vrata počela potvrdili su nam i poslanici iz različitih stranaka, ali svi oni smatraju da time ni na koji način ne krše zakon. Međutim, građanka beogradske opštine Stari grad, koja je želela da ostane anonimna, ispričala je za “Blic” da su je u njenom stanom posetili ljudi koji su se predstavili kao aktivisti DS i da su se raspitivali da li podržava gradonačelnika Dragana Đilasa.

- Pitala sam ih da li je to istraživanje u svrhu predstojećih izbora, a oni su rekli da nije. Takođe su popisali moje podatke, adresu, broj stana i tražili broj telefona. Bilo mi je neprijatno i pomalo sam bila uplašena jer živim sama - ispričala je naša sagovornica.

Drugi građanin ispričao nam je da su ga posetili aktivisti SNS i pitali da li će glasati za njihovu stranku.

- Rekao sam da neću, a oni su ubeležili moj odgovor, što me je pomalo uplašilo jer ne želim da me iko posle ucenjuje zbog toga - kaže naš sagovornik.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu ličnosti najavljuje da će “u određenim slučajevima pokrenuti postupak nadzora”. Ali, kako dodaje, imajući u vidu krajnje skromne kadrovske resurse kojima raspolaže, apeluje i očekuje od svih političkih stranaka i pre svega organa vlasti da daju svoj doprinos ostvarivanju standarda upisanih u Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.

Kršenje zakona

Ovakvi postupci su, kaže Šabić, u suprotnosti sa standardima utvrđenim u zakonu.
- Mogućnost da, iako nisu članovi nijedne političke stranke i nikom nisu dali saglasnost da upotrebljava njihove lične podatke, aktivisti stranaka dolaze do tih podataka i koriste ih za razne svrhe, među kojima neki građani prepoznaju i uspostavljanje spiskova neposlušnih i poslušnih, uznemirava građane i oni u tome s pravom prepoznaju kršenje zakona - kaže Šabić :flaming:
ДС питањем "Да ли подржавате рад градоначелника Ђиласа" посредно утврђује број бирача заинтересованих за њихову странку те их, ради личне статистике, бележи као своје гласаче.
Ово знам пошто знам једног активисту ДС-а који управо ово ради.
Не знам зашто раде статистику; можда да би знали где да усмере агресивнију кампању а где, због великог броја релативно сигурних гласача, не морају да се претржу...

Мени нису били ни из једне странке нити су ми остављали летке (мада, ја живим у кући) али бих им љубазно залупио врата пред носом!
Korisnikov avatar
By Herald
Sad je bio jedan da se raspituje sta mislim o Vojvodini. Pomenuo je neku anketu i "Sta mislite o vladi Vojvodine", i kad je stao da udahne vazduh zatvorio sam mu vrata. :D
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2324467#p2324467]Popeye napisao:[/url]ti dakle i dalje zivis s mamom? :nerd:
Šta je loše u tome? Ako je nekom lijepo, neka živi. Ja sam jedva čekao da se odvojim jer su me roditelji smarali, ali nije kod svakog tako. Ima i slučajeva gdje su roditelji stari i ne mogu da se brinu o sebi, pa dijete preuzme na sebe tu ulogu....različitih slučajeva ogroman broj, generalizacijama opet mjesta nema..
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!