Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ja sam sokiran. Sta vam fali u Srbiji? Da cujem? Koji su vasi problemi? Zasto ce vam teci med i mleko kad se otkacite od nas? Ako se u nesto osim Beograda ulaze u ovoj drzavi, to je sigurno u Vojvodinu! Ja stvarno nisam neki ultranacionalista niti veliki patriota, imam prilicno liberalne stavove, ali ovo sa odcepljenjem Vojvodine je cist sebicluk i proseravanje.
Molim lepo i terajte se u k***c. :grin:

Obracam se vama koji zelite da se odvojite, ne svim Vojvodjanima, naravno.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321780#p2321780]speedygonsales napisao:[/url]Свашта са горепоменутим "професором" и свашта с вама и вашом апатијом и малициозношћу према држави!
Одвратни сте!
ako me,secanje dobro sluzi taj profesor gdin Dragan Veselinov je bio ministar u vladi pokojnog Djindjica.
vojvodina je uvek bila mesto gde su se uvazavali razlicitosti i ljudi takmicili u marljivosti u radu.dolaskom kolonista iz crne gore i preko drine poceo je sunovrat i pocetak kraja vojvodine.
veliki broj Srba starosedelaca bas zbog tih dodjosa iz prekodrinskih i durmitorskih plemena zeli nezavisnost vojvodine a da ne govorim tek o velikom broju starosedelaca Madjara,Slovacima,Rusinima,Hrvatima,Bunjevcima :blush: koji zeli nezavisnost-uostalom referendum bi to i dokazao preko 60% bi glasalo za nezavisnost :kralj:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321847#p2321847]west end napisao:[/url]uostalom referendum bi to i dokazao preko 60% bi glasalo za nezavisnost :kralj:
.
Meni je super interesantno kako puno ljudi misle da bi referendum pokazao takav procenat, a što sam više pričao sa Vojvođanima o toj temi, to sam više uveren da je to jednostavno jedan san koji pojedinci toliko žarko žele da ostvare, te naprosto moraju da zažmure na realnost i da laprdaju i bacaju se nekim ciframa.
Ako su Vojvođani nezadovoljni, onda ne zato što im je potrebna autonomija zbog svog identiteta, nego zato što su nedovoljno potpomognuti kao deo zemlje sa najvećim potencijalom i mislim stvarno da taj potencijal ne sme da ostane neiskorišten.

a što se tiče ovoga:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321780#p2321780]speedygonsales napisao:[/url]
Професора треба отпустити и премлатити због подривања нереда и подстицања на расуђивање територијалног интегритета земље!
Ужасно ко све предаје на највишим институцијама и клеше будућност.
Apsolutno, apsolutno ne.
Neka priča slobodno čovek. I previše se dosada čulo gluposti od strane raznoraznih srpskih nacionalista, pravoslavnih talibana i ostalih mi-smo-srbi-najbolji-narod-na-svetu-i-tako-smo-bolji-od-Albanaca (gde stvarno razlika između Albanaca i Srba, kako stoje stvari - i nije tako silna). A zašto ne bi on pričao? Nema razloga da se skače kao oparen.

A ovo:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321670#p2321670]scout_finch napisao:[/url]srbija siluje sve svoje delove na ovaj ili onaj nacin. prestanak postojanja je jedino resenje.
Da odgovorim onako kako je zovu članovi hejt kluba:
Da li bi Smrdija išta manje smrdela, da se drugačije zove?
dolaskom kolonista iz crne gore i preko drine poceo je sunovrat i pocetak kraja vojvodine.
veliki broj Srba starosedelaca bas zbog tih dodjosa iz prekodrinskih i durmitorskih plemena zeli nezavisnost vojvodine a da ne govorim tek o velikom broju starosedelaca Madjara,Slovacima,Rusinima,Hrvatima,Bunjevcima :blush: koji zeli nezavisnost-uostalom referendum bi to i dokazao preko 60% bi glasalo za nezavisnost :kralj:

ajde lepo razluči(te)...

jal su krivi dođoši,jal srbijanci,jal nešto treće...

(interesantno mi je kako ti nesrećni hercegovci ista sramna nedela čine po hrvatskoj/dalmaciji... :lol: )

tako je zgodno imati nekoga za okriviti... :zen:
Korisnikov avatar
By nsc
jel to isti onaj Veselinov koji je aprila 2003. naredio vozacu da juri kroz crveno svetlo iako nije zurio, ali moglo mu se, pobegao sa mesta nesrece i vise puta lagao na sudu i menjao iskaz o tome sta se i kako zaista dogodilo o cemu je istraga pokrenuta "vec" marta 2009.?
i takav covek je "profesor" u Beogradu?
zasto ne u Vojvodini koja mu je toliko u srcu?
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321843#p2321843]ZlatnaPtica napisao:[/url]Ja sam sokiran. Sta vam fali u Srbiji? Da cujem? Koji su vasi problemi? Zasto ce vam teci med i mleko kad se otkacite od nas? Ako se u nesto osim Beograda ulaze u ovoj drzavi, to je sigurno u Vojvodinu! Ja stvarno nisam neki ultranacionalista niti veliki patriota, imam prilicno liberalne stavove, ali ovo sa odcepljenjem Vojvodine je cist sebicluk i proseravanje.

e,vi'š tičice kako se lako ulazi u rat... :panker:

zameni u svom postu reč srbija sa reči jugoslavija,i reč vojvodina sa reči hrvatska...

tako se govorilo 90. i 91....

(a još se nisi meni obratio... :party: )
I ja sam za odvajanje.
U Srbiji nam je dokazano loše, pa da vidimo kako će nam biti van nje.
A i pun mi je, znate, kurac primitivaca i neandertalaca, od kojih mnogi sede i u najvišim organima vlasti, koji više pripadaju varvarskom, plemenskom društvu, nego novom dobu. Takvi se najglasnije i najčešće izjašnjavaju kao Srbi i busaju svojim srpstvom u grudi.
Pošto takve očigledno ne možemo da vratimo u prašumu, gde im je i mesto, onda makar možemo da pobegnemo od njih. Da, to bi bilo klasično bekstvo od pošasti u vidu raznoraznih Palmi, Velje Ilića, Tome Nikolića, Šešelja... Takvih užasnih likova na uticajnim pozicijama u Vojvodini, koliko znam, nema.
Kada bi se održao referendum, glasao bih ZA odvajanje.
:yes:
Korisnikov avatar
By Herald
Bice deni bice. Uspeli su slovenija, hrvatska, makedonija, bosna, kosovo. Republicka vlada i dalje radi sto i sloba, svojata se "nacionalnim interesima", a upravo sada ustavni sud razmatra postojanje vojvodine uz strucnjake iz DSS-a, dok se proglasio nenadleznim za fasisticke organizacije.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Jos cu da se ostetim diskriminisanim zbog svega najgoreg sto ljudi ovde pisu o nama 'srbijancima' iz cent. Srbije... :drama: kao da je to kakva jednolicna celina gde su ljudi zli.

Apolutno mi je muka od bilo kakvog daljeg odvajanja, pogotovu u poznatom old fashion maniru "....... je republika" kao da ne zivimo u 21 veku.

Ja jesam za vecu autonomiju, nezavisnost, whatever... ali u tom smislu da Vojvodina ima svoj budzet kojim sama raspolaze ( u cemu je , zapravo, cela poenta price), a ne kao jos jedna teznja za nezavisnim politickim identiteitom koji em kosta, em nam je svima muka kada krene po menidjima da se promovise; zastave, himne, domoljublje, novointerpretirana istorija itd. Cemu to?

Teznju za nezavisnoscu po 90's scenariju vidim kod ljudi - 'vojvodjanskih patriota', koji, pre svega, i dalje vide te kulturoloske razlike izmedju severa i juga i ne zele ih 'zajdeno' na istoj zemlji, sta god to znacilo. Znaci, nisu samo pare u pitanju, vec i "mi smo bolji od njih" sindrom, a to je sramno.

Sto se mene tice, voleo bih da na celom prostoru ex-yu ( a i sire) ne postoje granice, da smo svi podjednako obrazovani, bogati i lepi, ali posto to za sada nije moguce - mozemo barem da prestanemo sa tim podvalcenjima linija razlika kao da nas takvo razmisljane nije dovoljno upropastilo.
To repeat It again: Im sick of It!

Sto se Veselinova tice, ako je toliko bitno sta on kaze ( kao da je rekao nesto novo), vidim samo njegovu licnu politicku i ko-zna-kakvu-jos ambiciju. Tako to rade politicari / oportunisti kada namirisu neku sansu. Bio sam na njegovim predavanjima i smrdeo mi je.
Nemoguce je ne odreagovati kad covek cita ove postove.Razlog zasto i ne zelim da kucam na ovom forumu.Da neko toliko mrzi svoju sopstvenu zemlju i narod je meni neverovatno!
Gomilu besmislica drzite u svojoj glavi, divite se necemu stranom sto ste videli na televizoru, naculi a svoje niste ni upoznali.
Vi sa foruma koji ste otisli iz Srbije poneli ste i ono najgore iz nje.
Raduje vas Vas prezir, prezir jer ne pripadate nigde, vas identitet je vase materijalno, koje je bezvredno, potrosno.Prosipate pamet po Srpskim forumima, jer vam je bitno da u ocima te nistavne Srbije budeti Veliki, jer tamo odakle kuckate ste mali i nebitni.

Vojvodini niti je bolje niti je gore zbog juznog dela nase zemlje i njenog naroda.Tako joj je kako joj je jer je drustvo u svom moralnom stupnju razvoja unazadovalo.To se vidi i na ovom forumu.
Ti sitni ljudi koji pokusavaju da podele jedan narod su isti oni bezvredni ljudi koji kada vam udju u porodicu naprave vam svadju, zavade dva brata, dve sestre, da vam usitne vrednost da budete kao oni, nikako bolji od njih.

Vas osecaj nepripadnosti nicemu je nezdrav.To cega se gnusate vam je dalo identitet koji ste u stanju da prodate za sekundu laznog sjaja, a platili ga vi nicim niste.Neki drugi su ga platili zivotima da bi ste vi sada trgovali time.
Vojvodina je Srbija, Kosovo je Srbija, Srbija je Srbija sa tim se ne trguje.To su trebali da vas nauce roditelji.Da se sa dedinim kostima ne trguje!

Da ja sam nacionalista, pravdoljubivi i miroljubiv, ponosan na to.Spreman da priznam gresku i vidim gresku svoga naroda.Spreman da se izvinim i pokajem jer samo tako se brani ono cestito u jednom narodu.
Za razliku od vas par koji kuckate ovde iz Hrvatske, maskirani u pacifistu, koji kako kazete, ne volite vasu zemlju, a na sve nacine pokusavate Srbe prikazati u fasistickom mraku, onome iz koga je nastala vasa moderna drzava cije zlocine dusebriznicki opravdavate ovde po forumu umesto da ih osudite i time pokazete koliko branite ono dobro u Hrvatskoj.

Banujte mi IP adresu ja sam zalutao ovde, lose deluje ovaj forum na mene i ovi ljudi :mad:
Barni, da li si ti primetio da se u toj istoj Srbiji decenijama smenjuje isti krug hohštaplera i bitangi na vlasti ?
Sloba sa Dačićem, Dačić bez Slobe, Tadić sa Koštunicom, Koštunica sa Veljom, pa onda Tadić bez Koštunice, ali sa Dačićem, pa onda Toma i Vučić i tako u krug.
Bog otac taj bašibozluk ne može da iskoreni, samo se smenjuju u različitim kombinacijama na svake 4 godine. Pojeli su sa svojim ekipama sve kao skakavci i pokrali sve što nije usijano i zakovano.
E to je slika i prilika realnosti u Srbiji ovih godina, a ne kosti nekih predaka, kojima skidam kapu, ali ne uzgajam nikakvo idolopoklonstvo spram njih.
Svi ti ratni junaci su, manje-više vukli posle debele penzije, dobijali su počasti, ordenje, a penzije i privilegije su, posle njihove smrti, nastavili da vuku i njihove udovice i potomci.
Čast i penzija svakom, kult ličnosti i kovanje u svece - nikome.
Deni ja nisam pisao o politicarima vec o zemlji koja je starija od Americke demokratije koju mi ovde prosipaju Srbi u "egzilu".Dok ovo kuckamo ta zapadna demokratija ubija po svetu.

Ovo sto si rekao oko penzije, govori samo kako ti usko dozivljavas istoriju svoga naroda.Ona je starija od 50 godina.Identitet Srba je ocuvan kroz 500 godina Turske torture.
Da taj identitet nije sacuvan ne bi mi sad kuckali ni na ovom jeziku, niti bi raspravljali o mogucnosti odrzavanja gej parade kao sto je nikad nije bilo i nece biti u Turskoj.
Daleko od toga da je Srbija idealno mesto za zivot, ili nije ni kazamat.
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321666#p2321666]Ulix napisao:[/url]

Nije uopšte poenta u tome da se Srbija raspadne, već da prestane da siluje Vojvodinu.
Potpisujem. :up:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321786#p2321786]Popeye napisao:
zanimljivo, rijetko kad se zapita a kako je moguce odlicnom uceniku uciniti skolu zanimljivijom, nego se vecina vremena trosi na propalitete koji prave probleme. tako je i sa srbijom: imas vojvodinu punu potencijala i govno od kosova. cime se to srbija bavi vec dvadeset godina, odlicnim ucenikom ili razrednim nasilnikom/idiotom? :hmm:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322030#p2322030]barni011 napisao:[/url]Deni ja nisam pisao o politicarima vec o zemlji koja je starija od Americke demokratije koju mi ovde prosipaju Srbi u "egzilu".Dok ovo kuckamo ta zapadna demokratija ubija po svetu.

Ovo sto si rekao oko penzije, govori samo kako ti usko dozivljavas istoriju svoga naroda.Ona je starija od 50 godina.Identitet Srba je ocuvan kroz 500 godina Turske torture.
Da taj identitet nije sacuvan ne bi mi sad kuckali ni na ovom jeziku, niti bi raspravljali o mogucnosti odrzavanja gej parade kao sto je nikad nije bilo i nece biti u Turskoj.
Daleko od toga da je Srbija idealno mesto za zivot, ili nije ni kazamat.
Ovo je pravo mesto i vreme za sporazum da se ne slažemo, ali da nećemo nastaviti raspravu samo da bismo se međusobno jeli i nervirali.
:friends:

( Ovakav rezon se preporučuje i ostalim korisnicima i korisnicama )
Oke odrzan je prajd, ne bavim se time al znam da ljudska prava u Turskoj su na losem nivou.To je islamska zemlja i en zavaravaj se da ce se ista tamo promeniti.Pre dve godine sam bio u Istanbulu i prisustvovao radu na ulici Turske policije, ne do ti Bog da ti oni sude.

Hvala na saznanju da se parada odrzala tamo.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322013#p2322013]barni011 napisao:[/url]Vi sa foruma koji ste otisli iz Srbije poneli ste i ono najgore iz nje.
Raduje vas Vas prezir, prezir jer ne pripadate nigde, vas identitet je vase materijalno, koje je bezvredno, potrosno.Prosipate pamet po Srpskim forumima, jer vam je bitno da u ocima te nistavne Srbije budeti Veliki, jer tamo odakle kuckate ste mali i nebitni.
E, ovo je i ruzno za reci i netacno.

To sto sebe zoves 'nacionalistom' je tvoja stvar, mada ja ne mogu da vidim nista pozitivno u 'biti nacionalista' u bilo kom smislu. Ne misli da ako neko nije nacionalista i 'pljuje' po Srbiji znaci da joj zeli zlo ili manje dobro od tebe.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321756#p2321756]ZlatnaPtica napisao:[/url]Svasta. Sto biste se odvajali? Ne vidim poentu. Da ovo cujem od Madjara pa ajd, nego od Srba... :puzzle:

I don't get it :puzzle: What's the point? :puzzle:

upravo da bi se sachuvala Druga Srbija koja je u uzoj iliti centralnoj Srbiji ochito vecinom ugushena. s tim shto bih ja i da se celi Beograd prikljuchi Vojvodini, a da eventualne oazice potencijalno zdravog razuma u uzoj iliti centralnoj Srbiji (kao npr. gradovi Nish, Kragujevac.....ukoliko ima imalo zdravog razuma u njima) dobiju status nezavisnih gradova a ne da palma-jagodina mentalitet vlada svime i svachim.
Korisnikov avatar
By scout_finch
meni samo uvek bilo smesno sto su ljudi koji su pre 60 godina dosli iz hercegovine/crnegore/gdegod i dalje dodjosi. a "pravi" vojvodjani su nesto specijalno. naravno, nisu nista specijalniji od nas srbijanaca, samo su mazda malkice vise ksenofobicni (dodjosi i ta sranja). nikad u svom selu nisam cula da neko o svom komsiji prica sa vise mrznje nego sto sam cula od coveka iz cente kad je pricao o svom komsiji madjaru. i svabe ovo, svabe ono.
sto se tice ekonomije, tu se slazem da treba postojati veci stepen autonomije, kao sto se slazem i sa decentralizacijom citave srbije. ja sam recimo iz vrnjacke banje koja je bogata opstina, i svaki dinar prvo ode na filtriranje u beograd, pa se onda vraca 5 para od tog dinara opstini. i tako nam funkcionise drzava ne samo prema vojvodini nego uopste.
tako da ne vidim da srbija posebno siluje vojvodinu, njoj samo ima vise da uzme nego nama juzno od dunava i save.
meni je prosto smesno da od ovolike teritorije na kojoj se sada srbija prostire napravimo saveznu drzavu ili konfederaciju ili sta god da je veselinov mislio.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321780#p2321780]speedygonsales napisao:[/url]Свашта са горепоменутим "професором" и свашта с вама и вашом апатијом и малициозношћу према држави!
Одвратни сте!

Професора треба отпустити и премлатити због подривања нереда и подстицања на расуђивање територијалног интегритета земље!
Ужасно ко све предаје на највишим институцијама и клеше будућност.

Ко, бре, силује Војводину? Десило се да је најплоднији део Србије што не значи да има ни вреднији ни раднији народ од југа. И Калифорнија вуче огроман проценат америчке економије па никоме не пада на памет да се одвоје иако се о томе ромиња. Небитно што је један део државе плодоноснији од другог када је он само то - ДЕО и, у складу са тим, треба и да доживљава себе.
Не треба због одличног ученика који вуче просек одељењу формирати ново одељење!
ovaj post je klasichni primer pozivanja na nasilje stoga krshi Pravilnik. korisnik speedygonsales bi trebao dobiti ili opomenu ili ban ili nekako biti disciplinovan!
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321786#p2321786]Popeye napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321780#p2321780]speedygonsales napisao:[/url]
Не треба због одличног ученика који вуче просек одељењу формирати ново одељење!
nikako, potrebno je spustiti ga na nivo prosjecnosti, da bude kao i ostali.

zanimljivo, rijetko kad se zapita a kako je moguce odlicnom uceniku uciniti skolu zanimljivijom, nego se vecina vremena trosi na propalitete koji prave probleme. tako je i sa srbijom: imas vojvodinu punu potencijala i govno od kosova. cime se to srbija bavi vec dvadeset godina, odlicnim ucenikom ili razrednim nasilnikom/idiotom? :hmm:

Upravo!
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321843#p2321843]ZlatnaPtica napisao:[/url]Ja sam sokiran. Sta vam fali u Srbiji? Da cujem? Koji su vasi problemi? Zasto ce vam teci med i mleko kad se otkacite od nas? Ako se u nesto osim Beograda ulaze u ovoj drzavi, to je sigurno u Vojvodinu! Ja stvarno nisam neki ultranacionalista niti veliki patriota, imam prilicno liberalne stavove, ali ovo sa odcepljenjem Vojvodine je cist sebicluk i proseravanje.

za tebe i speedygonsales-a,
vi ne kopchate da niko poshten nije srecan shto je dovde doshlo, ali da je chinjenica da Vojvodina vishe ne moze da izdrzi silovanje od strane palma-dachic-koshtunica-naprDnjaci-bezobraz-dverizveri-njihovi1389 mantaliteta i navika koje, na veliku zalost, ochito kolo vode uzom iliti centralnom Srbijom. da ovi pomenuti kolo ne vode uzom iliti centralnom Srbijom ni Vojvodina se ne bi osecala kako Veselinov kaze da se oseca.
shta je neshvatljivo u tome da ne moze Vojvodina vishe sebi da dozvoli da bude kolateralna shteta uzo-iliti-centralnosrbijanskog povratka u devedesete?

ne kazem da u Vojvodini nema podosta onih koji su istog mentaliteta kao nabrojani mrachnjaci koji kolo vode uzom ili centralnom Srbijom, ali u poredjenju s uzom ili centralnom Srbijom, chinjenica jeste da su srecom takvi ipak manje na polozajima moci.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322075#p2322075]scout_finch napisao:[/url]meni samo uvek bilo smesno sto su ljudi koji su pre 60 godina dosli iz hercegovine/crnegore/gdegod i dalje dodjosi. a "pravi" vojvodjani su nesto specijalno. naravno, nisu nista specijalniji od nas srbijanaca, samo su mazda malkice vise ksenofobicni (dodjosi i ta sranja). nikad u svom selu nisam cula da neko o svom komsiji prica sa vise mrznje nego sto sam cula od coveka iz cente kad je pricao o svom komsiji madjaru. i svabe ovo, svabe ono.
tu se APSOLUTNO slazem!
pravi Vojvodjani moraju vishe da porade na suzbijanju generalizacija i stereotipa po geografsko-poreklo-polozajnim-rasnim osnovama stanovnishtva u Vojvodini i da se potpuno sloze za ochuvanje poshtovanja razlichitosti koje nikog ne ugrozavaju, per se.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322075#p2322075]scout_finch napisao:[/url]
sto se tice ekonomije, tu se slazem da treba postojati veci stepen autonomije, kao sto se slazem i sa decentralizacijom citave srbije. ja sam recimo iz vrnjacke banje koja je bogata opstina, i svaki dinar prvo ode na filtriranje u beograd, pa se onda vraca 5 para od tog dinara opstini. i tako nam funkcionise drzava ne samo prema vojvodini nego uopste.
tako da ne vidim da srbija posebno siluje vojvodinu, njoj samo ima vise da uzme nego nama juzno od dunava i save.
meni je prosto smesno da od ovolike teritorije na kojoj se sada srbija prostire napravimo saveznu drzavu ili konfederaciju ili sta god da je veselinov mislio.
sve se slazem. moguce da je ekonomija u celoj ovoj prichi josh i ponajmanje vazna.
ja mislim da je Veselinov mislio? na tuzne politichke procese koji OPET jachaju u mnogim krajevima uze iliti centralne Srbije. i tu, ako je to i tako mislio, ga potpuno razumem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!