Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Хм... Баш глупо употребљена реч...
Ал' добро, ја то нисам знао. :)

Свакако, пошто ово нису моји поступци то не може бити рационализација пошто се у линку који сте ми навели "тражи оправдање за своје неприхватљиве поступке".
Како би се звало тражење логичког узрока у туђем неприхватљивом понашању?

Све остало, изузев саме семантике, и даље стоји. Ако се дође до логичног узрока може да се сагледа и решење.
speedygonsales napisao:Ако се дође до логичног узрока може да се сагледа и решење.
pa uzrok nije tesko dokuciti. heteropatrijarhat se ta rijec zove, nauci je. :D
a sto to znaci, pitas se? primjerice, izraz heteropatrijarhata jest cinjenica da se svaka tek rodjena beba na ovom svijetu defoltno smatra heteroseksualnom. bez obzira sto se vec stoljecima pokazuje da nisu svi ljudi heteroseksualni, svi smo rodjeni, u percepciji heteropatrijarhata, kao heteroseksualci. pa se onda kasnije pederi i lezbe moraju zajebavati s coming outom, koji je u suštini ispravljanje pogrešne pretpostavke heteropatrijarhalnog društva o defoltnoj heteroseksualnosti svih ljudi. izraz heteropatrijarhata su i sve one podjele tipa 'decki vole plavo, a curice roza', i hrpa drugih manje ili vise opasnih i diskriminatornih stvari.
iz heteropatrijarhata onda naravno da izadje i homofobija, ne samo kao psiholoski nego i drustveno-politicki fenomen. e sad, heteropatrijarhat je a really tough cookie, pa nije da se taj uzrok moze samo tako otkloniti.

uglavnom, ne moras razbijati glavu oko temeljnog uzroka, on je poznat. :D
u srbiji se jos cijela stvar zacinjava ekstremnim nacionalizmom, koji građane jedne zemlje gledao kao jedinstveno nacionalno biće, umjesto kao na kolektiv pojedinaca, pa naravno da su pederi uljez u takvom drustvu.
speedygonsales napisao:.............Мој коментар је био реторика и гласно чуђење како има нехуманих људи. Тицао се више тога што нико није пришао да му помогне или бар позвао хитну помоћ, сат времена.
Не могу да схватим какви то људи прођу поред повређеног човека и окрену главу!

mozda su chuli da su zrtvu napadachi nazivali "pederchicu, pederchino, zenskonja, feget...." pa nisu hteli zrtvi da pomognu da ne bi i oni bili prozvani za pederchice, pederchine, zenskonje, fegete, lezbache..... u mentalitetu drushtva zemalja ex-Yu uklj. Srbije gde "je bolje biti ratni zlochinac masovni ubica i drogrerash... nego peder i lezbacha".
ukoliko je ovo bilo tako, kontash li konachno onda koliko je homomrznja duboko drushtveni problem?
da li ste vi normalni?

decko koji ima potres mozga i traume, hocete da se slika za novine, da bi ste vi saznali ko je? jer nemate dovoljno traceva?
i ako se ne SLIKA za novine odmah je ormarusa!

stvarno ste odvratni.

na vasu zalost njegov identitet nece biti iskoriscen za promociju nijedne organizacije.
u ovom slucaju bitan je samo on, i da se brzo oporavi, kako fizicki tako i psihicki.
i da, pokrenut je slucaj.
Popeye napisao: pa uzrok nije tesko dokuciti. heteropatrijarhat se ta rijec zove, nauci je. :D
a sto to znaci, pitas se? primjerice, izraz heteropatrijarhata jest cinjenica da se svaka tek rodjena beba na ovom svijetu defoltno smatra heteroseksualnom. bez obzira sto se vec stoljecima pokazuje da nisu svi ljudi heteroseksualni, svi smo rodjeni, u percepciji heteropatrijarhata, kao heteroseksualci. pa se onda kasnije pederi i lezbe moraju zajebavati s coming outom, koji je u suštini ispravljanje pogrešne pretpostavke heteropatrijarhalnog društva o defoltnoj heteroseksualnosti svih ljudi. izraz heteropatrijarhata su i sve one podjele tipa 'decki vole plavo, a curice roza', i hrpa drugih manje ili vise opasnih i diskriminatornih stvari.
iz heteropatrijarhata onda naravno da izadje i homofobija, ne samo kao psiholoski nego i drustveno-politicki fenomen. e sad, heteropatrijarhat je a really tough cookie, pa nije da se taj uzrok moze samo tako otkloniti.

uglavnom, ne moras razbijati glavu oko temeljnog uzroka, on je poznat. :D
u srbiji se jos cijela stvar zacinjava ekstremnim nacionalizmom, koji građane jedne zemlje gledao kao jedinstveno nacionalno biće, umjesto kao na kolektiv pojedinaca, pa naravno da su pederi uljez u takvom drustvu.
Не знам тачно шта бих одговорио!

То јесте један од узрока али он је вођен незнањем и бениган је, односно не позива на насиље према гејевима и лезбејкама већ због "владања већине" учи неким укорењеним мејнстрим ставовима.
Сматрам да проблем наступа касније, када се развија погрешно усмерени патриотизам, када се погрешно каналише незадовољство стандардом и начином живота па, у крајњем случају, и својим стилом живљења који одудара од замишљеног и очекиваног.
Ја сматрам да би скок стандарда далеко смањио проценат људи који имају анимозитет према геј популацији, упркос том феномену који називаш "хетеропатријархат".
Наравно, фракција, сад већ неонациста, би остала "активна" али они су проблем per se и захтевају радикалније решавање.
starsailor napisao:da li ste vi normalni?

decko koji ima potres mozga i traume, hocete da se slika za novine, da bi ste vi saznali ko je? jer nemate dovoljno traceva?

stvarno ste odvratni.

na vasu zalost njegov identitet nece biti iskoriscen za promociju nijedne organizacije.
u ovom slucaju bitan je samo on, i da se brzo oporavi, kako fizicki tako i psihicki.
i da, pokrenut je slucaj.

ovo ti je jako idiotski i uz to paranoichan nachin razmishljanja.
razlog zashto npr. ja (a verujem i GSA i gej aktivisti te vecina forumasha ovde) smo rekli da je trebao (ukoliko moze tj. ukoliko je pri svesti) dati vishe detalja o napadu (ja nisam rekao da je morao da se slika, a ne znam ni ko je to uopshte i rekao) je da se PROSHIRI SVEST O NEIZDRZLJIVOSTI zivljenja za gej (ili tek percepirane "mora da je gej, peder....") osobe u Srbiji te da se drzava i drushtvo pochnu boriti protiv agresivne homomrznje. Jer, on tj. ovaj mladic je mogao biti ili moze biti ili ce biti BILO KOJI DRUGI gej (ili percipirani "mora da je gej, peder...."), tako da bar se drugi gejevi ili percipirani tako zashtite od potencijalnih napada.
A, NE da se tracha, da sluzi da "se promovishe neka organizacija"-ne znam zashto ti te stvari prvo i padaju na pamet? shta je tebi?
Vel boy napisao:

ovo ti je jako idiotski i uz to paranoichan nachin razmishljanja.
razlog zashto npr. ja (a verujem i GSA i gej aktivisti te vecina forumasha ovde) smo rekli da je trebao (ukoliko moze tj. ukoliko je pri svesti) dati vishe detalja o napadu (ja nisam rekao da je morao da se slika, a ne znam ni ko je to uopshte i rekao)
a zasto se ti uvek prvi nadjes prozvanim. m?
i sta ti uopste zelis?
jel bilo saopstenje. bilo je. jel pise sta se desilo. pise.
detalji su dati policiji.
kome treba da ih da?
i btw mozda sam ja aktivistkinja i mozda poznajem decka licno.
pa mozete fotografirati unakazeno lice zrtve i to poslati u attachmentu s vasim priopcenjem svim medijima. :party:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... ualca.html

ili bolje ne.

naravno, na zrtvi je da odluci zeli li se, i kako, eksponirati u medijima. to definitivno moze imati utjecaja. a na aktivistima je da predstave opcije. i podrze odluku napadnute osobe.
priopcenje u vezi ovog napada nije bas toliko precizno napisano da ne bi izazvalo nikakva dodatna pitanja.
starsailor napisao: ...na vasu zalost njegov identitet nece biti iskoriscen za promociju nijedne organizacije.
Pa sad, mene je da otkrijem njegov identitet zamolio jedan istaknuti pojedinac od poverenja, a ne neka organizacija.
Tom pojedincu je najmanje potrebna takva vrsta '' promocije '', a držim da je u poziciji da pomogne povoljnom rešavanju situacije. Ne kažem da mi je zato tražio ime i prezime tog momka, nisam ga ni pitao zašto mu taj podatak treba, ali sam ubeđen da bi prebijeni momak imao samo koristi od toga.
Ne treba potcenjivati gej organizacije i istaknute pojedince, pogotovo ne one koje imaju razvijenu unutrašnju strukturu službi, kao što je pravna služba, jer njihova pomoć u ovakvim situacijama može biti dragocena.
stvarno ste odvratni.
A ovo je slikovit primer ružne tradicije da se žrtva stidi onoga što joj se desilo, umesto da udari na sva zvona i pokaže posledice ručnog rada '' hrišćanski nastrojenih ljubitelja Biblije i zaštitara porodičnih vrednosti ''.
Takav manir daje finu podlogu za zaključke da je žrtva '' sama kriva za ono što joj se desilo , da je dobila što zaslužuje '' itd.
starsailor napisao:
a zasto se ti uvek prvi nadjes prozvanim. m?
i sta ti uopste zelis?
zato shto sam pomislio da mene prozivash jer sam ja rekao da je moguce da je dechko ormar-sluchaj. i jeste, mislim, da je biti ormar-sluchaj u ovakvoj situaciji sasvim kontraproduktivno.
slichno kao zrtva silovanja koja mora da skupi hrabrosti da ne guta ni prikriva ko joj je to uradio jer ako nishta drugo - treba da misli i na druge potencijalne zrtve koje mogu biti ako se napadachu sada ne stane u kraj.
starsailor napisao: jel bilo saopstenje. bilo je. jel pise sta se desilo. pise.
detalji su dati policiji.
kome treba da ih da?
a, ja sam rekao i shta su nedostaci u saopshtenju. da se u javnosti ne bi postavljala pitanja ni shpekulisalo "otkud tvrdnje da je napadnut jer je gej, nigde ne vidim to u vesti, zashto misli da je napadnut jer je gej, mora da je napadnut iz ko zna kog razloga...." (pogledati samo, nazalost u komentarima na vest na B92), bilo je krucijalno VAZNO opisati u potpunosti VERBALNI deo napada gde su nepobitni dokazi da je napadnut upravo iz homomrznje.
starsailor napisao: i btw mozda sam ja aktivistkinja i mozda poznajem decka licno.
mozda sve govori.

*deni odlichno govori ovde.
Korisnikov avatar
By nsc
zasto neko od aktivista ne zapita javno po cemu su Srbi na Kosovu ugrozeniji od Srba u Beogradu, Novom Sadu? Zato sto ih napadaju Albanci, a ne srpska bagra?
*deni* napisao:
stvarno ste odvratni.
A ovo je slikovit primer ružne tradicije da se žrtva stidi onoga što joj se desilo, umesto da udari na sva zvona i pokaže posledice ručnog rada '' hrišćanski nastrojenih ljubitelja Biblije i zaštitara porodičnih vrednosti ''.
Takav manir daje finu podlogu za zaključke da je žrtva '' sama kriva za ono što joj se desilo , da je dobila što zaslužuje '' itd.
I pored toga je dobio otkaz.
Korisnikov avatar
By spliff
pa kad se stidi chovek...
da je odmah izashao sa imenom i prezimenom, mozda mu ne bi tako olako dali otkaz?
u hrvatskoj se sudstvo po pitanju LGBT osoba definitivno popravlja.
kada bi te prije pet godina napali na ulici jer si gej, i zrtva i napadac bi dobili prekrsajne prijave za remecenje javnog reda i mira.
danas zrtva ne dobiva nikakvu prijavu, a napadaca se sudi zbog zlocina iz mrznje, sto je kaznena kategorija.
evo bas u augustu je neki homofobni siledzija napao mojeg poznanika u tramvaju. ekspresno je uhapsen, a u roku od dva mjeseca osudjen na 9 mjeseci zatvora bez mogucnosti uvjetne kazne.
Korisnikov avatar
By Blady
E kada bi tako bilo u Srbiji..
Popeye napisao:u hrvatskoj se sudstvo po pitanju LGBT osoba definitivno popravlja.
kada bi te prije pet godina napali na ulici jer si gej, i zrtva i napadac bi dobili prekrsajne prijave za remecenje javnog reda i mira.
danas zrtva ne dobiva nikakvu prijavu, a napadaca se sudi zbog zlocina iz mrznje, sto je kaznena kategorija.
evo bas u augustu je neki homofobni siledzija napao mojeg poznanika u tramvaju. ekspresno je uhapsen, a u roku od dva mjeseca osudjen na 9 mjeseci zatvora bez mogucnosti uvjetne kazne.

popaje,koliko si već na ovom forumu...?

ne bi se on izjasnio da ga je otpustio zato što je gej,nego zato što je ili slab radnik,ili mu više ne treba to radno mesto,etc...
Popeye napisao: evo bas u augustu je neki homofobni siledzija napao mojeg poznanika u tramvaju. ekspresno je uhapsen, a u roku od dva mjeseca osudjen na 9 mjeseci zatvora bez mogucnosti uvjetne kazne.
Iz srpske perspektive, ovo zvuči kao science fiction. :sigh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!