Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

...ako izuzmemo sve ostale?

Ili je možda potreban šift sa predstavničke na direktnu demokratiju. Da li bi to nanelo još veću štetu, namely kroz teror većine nad manjinom, posebno iz naše manjinske vizure, ili ne?

Šta je sa komunizmom? Koji je veoma složeno pitanje, te bih samo preporučio da se ljudi ne zaleću sa staljinizmom and such. U praksi je (kolko-tolko) propao, i šta sad? Da li je previše idealan za običnu ljudsku bagru ili ga samo valja reinterpretirati?

Kako ćemo sa kapitalizmom? Nanosi li više štete nego koristi, ili u praksi bolje zapravo ne postoji?

Or none of the above. :smokin:
Korisnikov avatar
By Mars
A el su ovde malo izmesana drzavna i drustvena uredjenja?
Korisnikov avatar
By smaug
Mars napisao:A el su ovde malo izmesana drzavna i drustvena uredjenja?
Da ali nije bitno.

:D
Korisnikov avatar
By Mars
A, dobro.

Cisto da se ne zabrinem za sebe sto evo posle 10 minuta ja nemam tacan odgovor na pitanje.

;)
Korisnikov avatar
By smaug
Mars napisao:A, dobro.

Cisto da se ne zabrinem za sebe sto evo posle 10 minuta ja nemam tacan odgovor na pitanje.

;)
Ti si mislio na prvo, pocetno pitanj? E to ne. To je ok. Ja sam mislila da pitas nesto drugo u vezi sa necim trecim.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Kod nas se obicno zaboravlja deo 'definicije' demokratije: 'Vlast vecine koja ne ugrozava manjinu' pa izgleda izopaceno.

No, po mom misljenju, prava demokratija je najbolje uredjenje. :)
Korisnikov avatar
By tebra
Ne znam sta tacno podrazumeva istinska demokratija (jbg, moj mozak to ne moze da dokuzi), ali kontam da je to drustveno uredjenje koje se za sad najbolje pokazalo (bar ono sto zapadne zemlje nazivaju demokratijom).

Komunizam je nastao kao kritika kapitalistickog sistema i pokusao je da stvori savrsen svet, ali egalitaristicka shvatanja tog sistema nikako nisu mogla doprineti napretku tih zemalja jer se progres radja iz nejednakosti ma koliko god to cudno zvucalo. Mozda to i nije los sistem, ali zbog same ljudske prirode on ce uvek dovesti do propasti.

Kapitalizam je jedini ekonosmki sistem koji je opstao kroz istoriju. Medjutim, postoji vise formi (od krajnje liberalnog do onog koji naglasava intervenciju drzave i koji se uvek javlja nakon kriza). Cinjenica je da u obliku u kom danas postoji ne moze opstati i da je potrebno njegovo oblikovanje u skladu sa nastalom situacijom (da li ce biti pojacana uloga drzave ili neka njegova nova forma, buducnost ce najbolje pokazati).
Korisnikov avatar
By Mars
Ma ja cu da zaokruzim pod (a)...
Korisnikov avatar
By Morpheus
U Srbiji izgleda samo chelichna pesnica narodne milicije moze da resi stvar ..... toliko smo se borili za demokratiju a dobili smo Ivicu,Slavicu,Mrkicu i ostalu crvenu brigadu ....
Korisnikov avatar
By smaug
Mars napisao:Ma ja cu da zaokruzim pod (a)...
:lol:
Je l po Kantu pod (a)?
:wink:

A ja sam za zaokruzeno A.
Korisnikov avatar
By Misfit
smaug napisao:
Mars napisao:Ma ja cu da zaokruzim pod (a)...
:lol:
Je l po Kantu pod (a)?
:wink:

A ja sam za zaokruzeno A.
Ma, samo vi zezajte. :)

Mars, izmešano je sve: politički, ekonomski sistem, trte-mrte, ovo-ono. Zašto jednostavno, kada može komplikovano. I krajnje neozbiljno. :D
Korisnikov avatar
By Mars
:klap:

Ja sam za neku monarhijicu...gde bi moja malenkost bila negde prilicno visoko u hijerarhiji (mada ne mora bas krunski princ, cak ni u liniji nasledja trona da sam).

Sto se ekonomije tice (a to bi bio ujedno i moj konacni odgovor): Monaco :love:
Korisnikov avatar
By Hys.
socijal demokratija ko'sto vole tamo u skandinavskim zemljama meni deluje kao najbolje sto moze, i.e. nordijski model.

Da tamo nije ladno ki na traktoru, to bi mi bio deo evrope za ziveti.
Korisnikov avatar
By deran
Morpheus napisao:U Srbiji izgleda samo chelichna pesnica narodne milicije moze da resi stvar ..... toliko smo se borili za demokratiju a dobili smo Ivicu,Slavicu,Mrkicu i ostalu crvenu brigadu ....

zapravo je brigada JAKO požutela...

meni je i dalje fenomen grčka-papandereu pod pritiskom nemačke povlači referendum,i preti joj se izbacivanjem iz evrozone na najmanje 10 godina...

ne znam kako bi to u praksi izgledalo i da li je uopšte moguće,i jako me zanima šta će dalje biti-tj kako će hrvatska proći sa pristupanjem,pošto je zgleda svima pun kurac evrope... :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!