Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Margita napisao: Direktorku skole moze da smeni Skolski odbor vecinom glasova ukoliko je doticna prekrsila pravilnik.Iz iskustva znam da clanovi odbora mogu biti ljigavi....U odbor ulaze i 1 ili 2 roditelja,cini mi se.

:lukavi: Galatejo,P&P!
tri iz reda roditelja, tri iz reda zaposlenih i tri iz lokalne zajednice.

samo ako je prekrsila pravilnik. nije bas lako.
Korisnikov avatar
By spliff
sncbgd napisao:
*deni* napisao:Ovakve stvari su se dešavale i ranije, samo što novine nisu o njima pisale.
Mislim da je u vreme komunizma čak vladala i cenzura po pitanju ovako osetljivih tema.
Praksa da učitelji tuku decu u školi zadržala se, kao legitimna disciplinska mera, sve do kraja komunističkog perioda, iako je često ta disciplinska mera bila klasično maltretiranje.
A maltretiranjima kojima su se deca među sobom podvrgavala nije se pridavala nikakva pažnja, sve su to bila '' dečija posla ''.
ne znam u kakve si skole to isao Deni, u beogradu od 50 i neke do 80e se takve stvari nisu desavale - barem moj stariji brat i sestra, ja i mladja sestra to nismo videli ni doziveli a isli smo u 4 razne osnovne skole jer smo razlicite generacije i selili smo se i menjali skole
mene je uchiteljica (iz boravka) tukla kao vola u kupusu
By sncbgd
pre ili posle jointa? :smeh:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ogroman post sam iskucala, a onda mi ga forum pojeo...nema sanse da kucam ponovo...bar ne danas...nije to sve do direktora - to je moja poenta.
Па, добро.
Није баш да су учитељи толико физички малтретирали децу када је то било дозвољено...
Ипак су наши родитељи испали, како тако, нормални људи.

Није згорег мало по ушима... :)
Ah, bele mecke srpske prosvete.
Odmah da priznam da svi upravni iliti skolski odbori u prosveti nista ne rade i nista ne mogu, pa ni da smenjuju direktoricu, sve dok se ne nalozi inspekcija, pa utvrdi prekrsaj pravilnika. Isto vazi i za profesore, nastavnike i ucitelje primljene za stalno. Kad jednom potisu ugovor - iz skole jedino Ministarstvo moze da ih otera. I tako... imamo fasistkinju koja predaje engleski u Novom Sadu, uciteljicu koja maltretira dete od 26 kg...
A bilo je toga i kada sam ja bila osnovac, tamo pocetkom devedesetih. Skolstvo nam je borba za opstanak. A ironicno, o tome se uvek ucilo na kraju polugodista...
Korisnikov avatar
By Tungi
Mene je učiteljica iz drugog razreda (tad sam bio 3. ) ošamarila, jer sam je nazvao kučkom, dok se moja učiteljica svakodnevno žalila što pišem samo latinicom, i zadatke iz matematike, kao i sve ostalo, iskljičivo hemijskom olovkom; tako da je keva jos ratobornija dolazila, pa je ova ustuknula. Mene, srećom, nije nijednom takla, kao pojedine koje je čupala za zulufe i uši :D
Komunjarski sistem. A ovo sad što se dešava je mnogo, mnogo gore.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Pa da, toga i svacega je oduvek bilo koliko se ja secam, samo se nije pisalo u novinama.
Secam se jednog malog roma u osnovnoj.
Mislim da su oni bullies koji su se slatko izivljalali nad njim tako sticali prva seksualna iskustva.
Dete je ostalo bez osnovnog obrazovanja, jer su ga roditelji na kraju ispisali iz skole.

@Tungi, a kada bi mojoj 'komunjarskoj uciteljici' neki roditelj konacno dosao da se zali, ona bi prvo bila besna sto se uopste usudjuje da se zali, pa bi onda pocela samoprekorno da cmizdri i deklimuje o svom crno-talasnom zivotu, da bi potom to dete zauvek stavila na "pik" ne krijuci prezir zbog narusene intime njene ucionice. :thewall:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ova se žalila, uz to tražila je dolazak majke kako bi sa njom popričala o mojim drskostima, jer sam se, btw i svađao... Majka je uvek bila na mojoj strani, krenula bi da me brani, pa čak da se i ona svađa sa njom, tako da se sve okončalo u njenoj glavi sa 'vi ste ludi' :lol: A razloga, zapravo, nikad nije ni bilo za takvo moje ponašanje, bio sam bezobrazno dete :D
I pored svega toga, mene je najviše volela. Uvek bi se raspitivala, gde sam, kako sam, posle završetka osnovne škole. Posle operacije bruha, mislim da je bilo te iste godine, došla je sa celim odeljenjem u posetu :)
Posećivao sam je i kada sam izašao iz osnovne škole. Preminula je pre tri godine. :(

To je sve kroz šta sam ja prošao, ako se može nazvati torturom, od strane učitelja-nastavnika i uopšte moja generacija, i oni stariji smo odrasli uz rigoroznije disciplinske postupke i kao takvi nismo mogli biti nikako na lošem putu. I to je ona dobra strana medalje. Takav sistem se, nažalost, ne primenjuje, niti se može primenjivati danas, pored dece koja nose noževe u školu, otimaju dnevnike, prete nastavnicima.. Sistem vrednosti se poremetio jer ni oni sami nisu sposobni da se odupru, plašeći se za svoj ugled, plašeći se nekih tamo buržujskih roditelja zbog kojih će dobiti otkaz itd. Što se tiče odnosa među učenicima, to je došlo tek kasnije, u srednjoj školi, kada se oko jednog učenika koncentišu raznorazne grupice, psihički ga urnišu i tako prolaze uvek nekažnjeno i neprimećeno, zbog iste te nezainteresovanosti, nemarnosti i nemoći profesora.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!