Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Etika nije sačinjena od apsolutnih kategorija, nemoguće je tvrditi šta je dobro a šta loše nezavisno od društveno-istorijskog konteksta. Čoveka ne određuje samo priroda od trenutka kada je prevazišao stupanj životinje.

Dakle, pravo izbora žene je bolje nego ukidanje tog prava. Dokaz toga je vidljiv i u najrazvijenijim društvima, gde postoji mnogo napuštene dece, i one u lošim porodičnim uslovima. Država nije sposobna da im omogući prosečan životni standard, a ni mnogi roditelji.

Ne vidim razlog zabrinutosti demografskim trendovima, osim neobaveštenosti i neznanja. Srbija ne može da iskoristi ni postojeće demografske potencijale, sa stopom zaposlenosti oko 50%. Ako dođe do tog dugo očekivanog ekonomskog prosperiteta, ne vidim problem u uvozu radne snage iz slabije razvijenih zemalja za koje je čak i Srbija obećana zemlja.
Korisnikov avatar
By Mars
:lol:

Ček da dodam i ja da me ne shvate pogrešno

:love:

:lol:
SnakeCharmer napisao:
Wilhelmina napisao:
Hans napisao:
dok su fetus.
Vidis, abortus se ne radi kada je plod fetus, nego dok je embrion.
Pre nego sto se uhvatis deljenja lekcija, otvori knjigu biologije za peti osnovne.
Odakle ti ovo? Mislim da se radi i posle 9 nedelje kada počinje stadijum fetusa.

Nije bitno naravno ali pre nego nekog pošalješ da ponovi biologiju makar budi sigurna :D
Stadijum fetusa pocinje u devetoj nedelji razvitka ploda. Znaci od trenutka oplodjenja do kraja devete nedelje bice je embrion, ne fetus.
Trudnoca se racuna od prvog dana poslednjeg menstrualnog ciklusa zene pre nego sto je ciklus izostao. Ali je oplodjenje nastalo tek otprilike dve do tri nedelje posle tog dana, jer plodni dani nastaju sredinom ciklusa. Odakle sledi da zena koja je 'trudna' 12 nedelja nosi plod star oko 10, taman na tom prelazu iz embriona u fetus.
I da, biologiju sam ucila iz mnogo vise fensi knjiga od te za 5ti razred. A Hans moze da se doticnoj napase stidnih dlacica.
Korisnikov avatar
By SnakeCharmer
Napase stidnih dlačica :lol:

Ok, mislio sam da se početak trudnoće računa prema proceni kad se desilo oplođenje i morfologiji ploda. Znači kod većine abortusa plod se u stadijumu embriona.
Korisnikov avatar
By smaug
Dirrty napisao:
Ne vidim razlog zabrinutosti demografskim trendovima, osim neobaveštenosti i neznanja. Srbija ne može da iskoristi ni postojeće demografske potencijale, sa stopom zaposlenosti oko 50%. Ako dođe do tog dugo očekivanog ekonomskog prosperiteta, ne vidim problem u uvozu radne snage iz slabije razvijenih zemalja za koje je čak i Srbija obećana zemlja.
:up:
Tj mene strasno brinu demografski trendovi.
A argument 'bela kuga' mene uzasava.
Planeta Zemlja prenaseljena, klima unakazena, prirodni resursi iscedjeni...
Radjajte se da bi ste umrli od gladi i zedji...Strasno...

http://ngm.nationalgeographic.com/7-billion
deran napisao:
moj problem u komunikaciji s tobom jeste taj što najčešće ostaješ nedorečen..

naravno da se mora razgovarati o tim sivim zonama,jer su uravo sive zone (a često i sive ćelije :D) uvek problematične...lako je za većinu,uvek je problem sa onim "manjim"...

i ako diskutuješ ili želiš recimo da nešto poboljšaš/promeniš nekakvim pravilima ili zakonima,uvek se moraju stavljati ograde zbog nekoga ili nečega...

dakle,ako ti smatraš da je ljudski život svetinja,i da decu treba da odgaja država,više ne postoji porodica (na koju se pozivaš koja bi im pružala ljubav, toplinu i pažnju)-to bi trebalo da radi ista ta država...

p.s.-polako sa zapetama,u zadnjoj rečenici ih ima bar 4 viška... :D
Морам на ово лаконски да одговорим, пошто немам времена сада!

Нисам недоречен. Све што ми је у глави, по том питању, сам написао.

Па, те сиве зоне су веома тешке за дискусију и веома комплексне. Не могу дубље од онога што сам навео да дискутујем пошто немам ни довољно знања а ни мудрости да изградим дефинитиван став о томе. За сада стоји као што сам написао али ту има доста простора за допуну и дораду.

Не сматрам да држава треба сву децу да одгаја већ само ону нежељену! Таман посла да се укине мотив породице!

Е, знам. Брзо сам куцао па сам се налупао, али ме је мрзело да исправљам. И, нема четири већ две! :)

Ханс је написао нешто врло паметно, цитираћу га касније уз пригодни смајли! :)
speedygonsales napisao: Ханс је написао нешто врло паметно, цитираћу га касније уз пригодни смајли! :)
Hoćeš i malo stidnih dlačica da ti ostavim?
Dotična mi je ostavila i svoj herbarijum. Da znaš koliko tek tamo ima da se napase. :D :D :lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Patty Hewes napisao:Ja sam za tu neku vrstu kontrole... populacije. U smislu, što bi neki ovde rekli - izigravanja Boga.
butt hany, if thet was woarking you wuldnt bee here :alexis:
Hans napisao:
speedygonsales napisao: Ханс је написао нешто врло паметно, цитираћу га касније уз пригодни смајли! :)
Dotična mi je ostavila i svoj herbarijum. Da znaš koliko tek tamo ima da se napase. :D :D :lol:

Молим? Ја теби похвалу а ти мени тако? :(
speedygonsales napisao:
Hans napisao:

Молим? Ја теби похвалу а ти мени тако? :(
Pa ja bih da podelimo a ti tako. :lol:
Ništa ja loše nisam rekao. A da, ko još voli Wilhelminine stidne dlačice?... :roll:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
jadno je to srpsko zdravstvo u kom ce speedygonsales biti doktor

taksativno, ono sto sam usput letimicnim citanjem pohvatala (nervira me da procitam sve postove, dobijam zelju da se prikljucim onima sa toljagom, samo sto bih ja ponela kiretu):

- odakle ti ideja da je kiretaza jedini nacin vrsenja abortusa, da li si cuo nekad za vakuum sukciju?

- odakle ti ideja da mora jos neko da ucestvuje u abortusu sem trudnice? da li si cuo nekad za hemijski abortus? (antiprogesteron, prostaglandin)

- srce ploda pocinje da kuca od 21-og dana nakon zaceca, ne nakon 9 nedelja (nakon 9 nedelja se detektuje, ali pocinje da se kontrahuje 18-og dana, a 21-og dana su kontrakcije dovoljno jake da srce ima ulogu pumpe)
speedygonsales napisao:Ја не мислим да је абортус грех али сматрам да га треба ограничити!
Прошле године у Србији је извршено 100 000 абортуса. То је 100 000 беба!
100 000 деце! 100 000 људи! Негде се наводи и ужасна цифра од 200 000.

Иако подржавам женска права и право на равноправност овде правим уступак. Нисам за то да се било коме намеће одгајање деце јер сматрам да здраву, нежељену децу може да одгаја и држава. Ако већ не буде породица које би их усвојиле (премда их има доста) онда држава треба на себе да преузме ту одговорност.
dafuq?! zamisli da nosis u sebi 9 meseci nesto sto ne zelis?
i sva ona pomeranja organa koja idu uz to. i posle toga. pride moguce komplikacije.

lako je reci kao nije ok abortirati. a zamisli da se ti nadjes u takvoj situaciji? ah da, ne mozes da se nadjes zato sto si musko.

glupo je to sto su ljudi dosli do toga da se vrsi toliko abortusa samo zato sto je tesko dati 300 dinara za kondom(ovo mi je rekla drugarica koja je dosla kod mene da ucimo, ali nismo nista uradile jer je brinula sto joj ciklus kasni, a imala je sex bez zastite). znam gomilu devojaka koje ne koriste zastitu prilikom sexa, u fazonu zna decko sta radi. err... vidim.

mozda sam sebicna, ustvari jesam, rekla mi je mama, zato sto smatram da ne mozes voleti embrion/fetus. po mom misljenju to nema smisla, ali dobro, ja ne volim ni ljude, mozda su fetusi drugaciji...

tako da ako nisi bio u situaciji, nemoj molim te da se hvatas toga...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
ah, da, "nema posledica od zdrave trudnoce"...

@speedygonsales,

da li ti je mozda palo na pamet da zena dodje u taj stadijum da ima tendencije da izbode sebi stomak (gravidnu matericu) iglama za pletenje, od silnog psihickog "nepostojanja" posledica?

a da ne pominjemo inkontineciju bila radjena epiziotomija ili ne

@LadyOfTheFlowers
pa, nekad i jeste tesko dati 300 din. za kondome
zamisli da imas sex 2 ili 3 puta dnevno
svakog dana
ako si tinejdzer/student...?
dakle, nije opravdavanje abortusa, nego samo razumem da nekim ljudima nekad jeste tesko da izdvoje te pare za kondome
nadalje, postoje i druge metode kontracepcije, ali da sad ne sirimo temu
Korisnikov avatar
By LadyOfTheFlowers
bas me je zabola tema u sekundi -.-

pa sam malo prsla...

i msm da je bolje dati 300 din. nego 100e, pritom postoji mogucnost da devojka vise ne moze da zatrudni. a to bi suckovalo u nekom delu zivota kada odredjena osoba zeli porodicu.

but w/e, znam da ne moram jos uvek da brinem o tim sranjima.
slušam peščanik i sjetih se speedyja :D

Srbi misle da je istorija nekakav tornado. Svi će oni biti odneti. Kao što su varvari uništili Rim. Kad bi mi mogli mi bismo odmah uništili Ameriku. Mi bismo odmah uništili tu Evropu. To je taj fantazam srpski. Danas je u skupštini je bilo svečano otvaranje prve sednice i bila je ona garda u plavo obučena, a onda je na balkonu nekakav hor, naravno, tamo je jedan otac, znači iz Srpske pravoslavne crkve i sad kad malo pažljivo slušate reči te himne, znate šta smo mi? Mi smo rod. Ako smo mi rod, izvinite molim vas, rod niti stvara državu, niti stvara pravo. Pošto bog treba da spasi srpski rod, pošto smo mi rodovska zajednica, Srpska pravoslavna crkva je naš totem. To nije crkva, izvinite, to je totemska crkva tog roda. Tu postoji bazičan jedan problem koji nikakve veze nema sa Evropom, koja je davno rešila pitanje države, državljanstva, građana. Znači, to je idealna slika onog nepatvorenog, nepokvarenog zapadnom civilizacijom, nekog domaćina, nekih Srba koji su iskonski, onako fašistički zdravi i imaju neke zdrave instinkte, kojima te institucije apsolutno nisu potrebne.

Šta će njima to? Tako da mi te institucije zaista i nemamo. Znači, mi smo se odlučili da ostanemo taj rod i da ne uđemo u savremenost. Srbi su otišli negde, u neku istoriju, neki XIV vek, ko zna gde. Molim vas, ko je stub toga? Da li mi možemo da zamislimo to srpstvo i taj rod da nema Srpske pravoslavne crkve, tog totema. Treba da se razvije određena strategija sužavanja prostora tog totema, koji je počeo da odlučuje koji građani ovde imaju prava. Ko ima pravo da ima državnu zaštitu. U patrijarhalnom rodu, znate, gde se zna gde je mesto žene, a da ne govorim o gejovima, gde je njihovo mesto. Oni su apsolutno zgranuti i zbog toga je dobio orden, brže bolje, i Filaret, koga znamo šta je, znači oni su brže bolje izašli na scenu, pohvalili Dačića što je rekao gejevima – dosta je bilo. Videli ste ko je tu stupio na scenu. Da li možete da zamislite uopšte srpstvo bez tog totema, bez te Srpske pravoslavne crkve. Znate, sada patrijarh Irinej kaže, izjasni se kao Srbin pravoslavac. Čekaj, znači protestant nije Srbin, ne može da bude ni građanin, musliman, ne daj bože, gejovi, ne daj bože, ateisti, sačuvaj me bože. Sve je to izbačeno iz Srba. To sve nisu građani. Vidite, pošto je ona nama zasela svuda, ušla je u vojsku, svuda se infiltrirala i pošto od nje ne možemo da dišemo, ja se zauzimam da pokušamo da vidimo da li možemo da idemo na neku vrstu akcije ateizacije ovoga društva, jer su neka društva da bi postala moderna, da bi iz tog prirodnog rodovskog stanja uopšte izašla, imala neke sisteme. Znači, ili su išle na sekularizaciju kao Francuzi, ili su protestantizmom došli do tog istog, samo na drugi način.

http://pescanik.net/2011/10/pescanik-14-10-2011/
Korisnikov avatar
By speedygonsales
4NY K3Y napisao: - odakle ti ideja da je kiretaza jedini nacin vrsenja abortusa, da li si cuo nekad za vakuum sukciju?

- odakle ti ideja da mora jos neko da ucestvuje u abortusu sem trudnice? da li si cuo nekad za hemijski abortus? (antiprogesteron, prostaglandin)
)
Одакле теби идеја да ја мислим да је киретажа једини начин вршења абортуса? Када сам ја то поменуо? Њу сам поменуо пошто је изузетно инвазивна!
Расправљали смо о медикаментозном абортусу па се не јављај ако ниси прочитала.
da li ti je mozda palo na pamet da zena dodje u taj stadijum da ima tendencije da izbode sebi stomak (gravidnu matericu) iglama za pletenje, od silnog psihickog "nepostojanja" posledica?
Психијатријска болест је оправдан медицински разлог за абортус и лечење!
4NY K3Y napisao:a da ne pominjemo inkontineciju bila radjena epiziotomija ili ne
Врло ретка последица, нарочито ако епизиотомија није рађена!
4NY K3Y napisao:jadno je to srpsko zdravstvo u kom ce speedygonsales biti doktor
Јој, јаднице, ако немаш шта паметно да кажеш, немој се ни јављати. Или, бар, прочитај прво тему!

Што се тиче оне глупости о срцу коју си, вероватно, покупила у Блиц жени. Контракције ћелија се могу регистровати електродама 23 дана развитка али рећи да је срце довољно као пумпа тада је за - :smeh:
Ем нема ни кроз шта да пумпа осим неког примарног, полуоклудираног крвотока, ем нема ни коморе које се јављају тек у 5 недељи, да не помињем да је фреквенца једва 70/мин што, у феталном случају, није ни близу довољног.
И нервне ћелије опаљују сигнале од како се појаве а, чак, и формиране обрасце рефлексних лукова у 20 недељи па не кажемо да је мозак развијен.
Hans napisao:Meni je pre svega smešno to kako se svi bez imalo emocije držite te teze koju ste negde usvojili da je to na ženi. Jasno je da je to floskula frigidnih feministkinja
Foliskula. Frigidnih. Feministkinja. Je. Da. Je. To. Na. Zeni.
kad smo vec kod floskula, a sta je 'frigidna feministkinja' nego floskula...

bas se pitam koja je to provincijska uciteljica nekad malom hansiću rekla da je pametno dete. :hmm: umjesto da ga nisu ohrabrivali da govori, netko je nekad jos dečkiću hansu sugerirao da ima mozga u glavi. ta tragikomedija jos traje.
By sncbgd
4NY K3Y napisao: jadno je to srpsko zdravstvo u kom ce speedygonsales biti doktor
:D :lol: :smeh: :roflmao:
Popeye napisao: bas se pitam koja je to provincijska uciteljica nekad malom hansiću rekla da je pametno dete. :hmm: umjesto da ga nisu ohrabrivali da govori, netko je nekad jos dečkiću hansu sugerirao da ima mozga u glavi. ta tragikomedija jos traje.
:D :lol: :roflmao: :smeh:
Popeye napisao: bas se pitam koja je to provincijska uciteljica nekad malom hansiću rekla da je pametno dete. :hmm: umjesto da ga nisu ohrabrivali da govori, netko je nekad jos dečkiću hansu sugerirao da ima mozga u glavi. ta tragikomedija jos traje.
:roll:

Fuck, ako te toliko vređa ono što si, zašto jednostavno ne menjaš sebe?
Najlakše ti je da se suočiš sa istinom- tebe jedino zanima sopstvena pozadina, za mnoge ostale stvari koje nisi iskusio niti ćeš imaš spremljenje, opšteprihvaćene FLOSKULE za društvo u kom se ti krećeš.
Najcrnje od svega je što ti sebe, sa enormnim odustvom vrline, vidiš kao nosioca nečega. Odrasti, čoveče.
Popeye napisao:zar nije zanimljivo da kad ja pisem o tebi - ja pisem o tebi. a kad ti pises o meni - pises o sebi. :psiholog:
Bez manipulacija, molim. :hand:

Ne volim takvu predigru. Trebalo bi da kažeš nešto da me izuje iz cipela a ti se zanosiš svojim aluzijama. Do-sa-DNO.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!