Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Jeste li ikada izašli na ulicu protestirati?

da
18
95%
ne
1
5%
“A great democracy must be progressive or it will soon cease to be a great democracy” FDR

pod utjecajem studentskih prosvjeda u zagrebu, kao i blokade filološkog fakulteta u beogradu, kao i zabrane beogradskog prajda, a naravno i zbog cijele occupy wall street priče, ili višemjesečnih protesta zbog stuttgart 21 (google it :D), arapskog proljeća, jemena i sirije gdje ljudi izlaze na ulice na kojim ih ubijaju, ali oni i dalje izlaze, pod utjecajem svega toga se pitam o tome kako je moguće biti čovjek ako te u životu nikad ništa neće toliko motivirati, razljutiti štaveć da nećete ići zbog toga prosvjedovati, da nećete marširati s drugim građanima koji misle isto ili slično, ili da nećete blokirati neku zgradu, sudjelovati u štrajku, zavezati se lancima za drvo u parku koji žele srušiti da bi se sagradio shopping centar... nego ćete jednostavno prepoznati neku veliku nepravdu, nešto što vas smeta, te ćete jednostavno tripiti, ignorirati, "živiti svoj život", kao da sve oko vas nema veze s vašim životom!

i just don't get it. ok, kužim da svi ljudi baš ne žele pod cijenu smrti ići na prosvjede. neki idu i to je njihovo pravo :D ali, mi se nalazimo u situaciji gdje nam izlazak na ulicu ne znači defoltnu smrt, dakle treba jedino nadići vlastitu lijenu guzicu.

so basically, odgovorite na anketno pitanje, te si još i postavimo pitanje treba li srbijanska LGBT zajednica podržati blokadu javno? jedan svijet jedna borba? ne bi li studenti mogli biti saveznici?
uostalom pobogu, zar to nema pedera na filoloskom? :lol:

ps
a na kojim ste vi prosvjedima dosad bili? :D (ja cu se kasnije oglasiti sa listom :smug: )
Korisnikov avatar
By Mars
Dok sam demonstrirao, ja sam momke birao.
Za oko si mi pao ti - zato što si najlepši.

Nosio si ti parole: "Sloba dole! Sloba dole!"
I kad videh tvoja oka dva, rekoh sebi:
"Zauvek ću biti tvoj demonstrant ja!"

Kako je to bio dobar after-protest party...
Korisnikov avatar
By svejedno
popaje, brate minli (dont google this ,)
bio sam na protestima svih mogucih vrsta od svoje....recimo 14e godine. i kad su mi roditelji zabranjivali jer realno jeste bilo opasno.

bio sam prvi maloletni clan 'otpora' u srbiji etc. bio sam i na prvoj gej paradi.

..

i iako jesam, svim srcem, za gradjansku akciju, proteste i ceeeelu tu pricu...hm...kakokazem....kao prekaljeni, jel, protestant...hm....recimo da sam sve blizi stavu magarca iz 'zivotinjske farme'.

..

znaci, tu sam kad treba, nije frka, ali na kraju se nikad ne zna ko je svinja a ko je covek.

..

a ja cu uvek biti tu kad treba, prosto jer sam magarac ,)
Korisnikov avatar
By Misfit
samo sam hteo da uskočim i turim jednu fusnotu:

neko može da bude društveno svestan i koristan, a da ne bude društveno aktivan, ili barem ne aktivan u ovom smislu. skakako ne znači da je duhovno osiromašen.

što se tiče protesta, teško je živeti u Srbiji, a da si uspeo da ih zaobiđeš. :D
Korisnikov avatar
By Srklet
The Misfit napisao:
neko može da bude društveno svestan i koristan, a da ne bude društveno aktivan, ili barem ne aktivan u ovom smislu. skakako ne znači da je duhovno osiromašen.
:D
always the apologist! so truffaut of you. :snob:
Korisnikov avatar
By Mars
I ja sam o tome razmišljao.

Ima ljudi koji bi do svog sudnjeg dana protestovali, vezivali se za stabla, hidrante...Martin Sheen, Susan Sarandon...ta ekipa (samo se menjaju transparenti).

Ima onih koji ne bi nikad, koji ćute, rade, gledaju svoja posla, najuže moguće.

Od onih koji bi, koji su se bavili time u životu u manjoj ili većoj meri...dosta njih dođe u svejednoovu fazu magarca.

A sad idem da vidim kako se zvao jer će mozak da mi eksplodira što ne mogu da se setim
Korisnikov avatar
By Misfit
Popeye napisao: always the apologist! so truffaut of you. :snob:
šta ću kada su mi oduvek dragi bili oni antisocijalni, asocijalni, neprilagođeni, van toka, bombed out of their minds. da se i ta perspektiva ne zaboravi. :smug:
Korisnikov avatar
By Mars
Jeste.

A konj Boxer.

Fala.
By Glasnik
Učestvovao sam u najrazličitijim protestima. Iako većina njih nikada nije rezultirala onim što su bili zahtevi protestanata, smatram da je jako važno izaći na ulicu, ukoliko okolnisti to nalažu, i pokazati da se ne slažeš s nečim što se dešava.

Dakle, učestvovato sam u protestima čija se tematika proteže od prevelikog zagađenja grada Pančeva od strane njegove industrijske zone toksičnim gasovima, preko studentskih protesta za poboljšanje uslova studiranja, do ovih najsvežijih koji se tiču nasilja nad LGBT populacijom. :)

I opet ću izaći na ulicu ako zatreba!
Ćutanje ubija. :zoran52:
Skoro svi moji poznanici i prijatelji stariji od mene (dakle ljudi koji su bili na mnogim protestima tokom 90ih) kazu skoro isto -" nikad vise, dobijali smo batine, gutali suzavac....a na kraju je jedna grupa lopova zamenila druge, osecam se kao magarac..." I dajem im za pravo!
Mama me je vodila u protest i šetnje 1997. kada sam imao deset godina. Od 1991. moji mrze Miloševića a da se ja toga sećam.

Danas ne idem jer su se sve te vrednosti izvitoperile. Ja sam sa roditeljima bio na ulici kada su oni verovali da će ova država biti drugačija.
I nije. Oni protiv kojih su se borili su i dalje na vlasti. I ja tu nemam protiv čega da se bunim. Ne vidim poentu. 6. oktobra ovde nije bilo niti će ga biti.

A tada su ovi koji nam danas na forumu sole pamet slušali 'Kolibri' hor i vadili mlečne zube.
Prosle godine se jedan lik u Francuskoj setio bolje metode, umesto izlaska na ulice, pozvati gradjane da masovno počnu povlačiti svoj novac iz banaka, pa da vidimo kako ce vlastodrsci reagovati...mislim da bi to bilo mnogo efikasnije nego setnje i protesti ;) udarati ih tamo gde su najosetljivi!
Korisnikov avatar
By Misfit
sjebati Rothschilde njihovim sopstvenim metodama. :D
Denni85 napisao:Prosle godine se jedan lik u Francuskoj setio bolje metode, umesto izlaska na ulice, pozvati gradjane da masovno počnu povlačiti svoj novac iz banaka, pa da vidimo kako ce vlastodrsci reagovati...mislim da bi to bilo mnogo efikasnije nego setnje i protesti ;) udarati ih tamo gde su najosetljivi!

ja svoj novac do vrlo nedavno ni nisam stavljao u banke. mrzim banke i ne verujem ih. tek nedavno me je kolega nagovorio da zbog obijanja stanova i kriminala u ovom rust-belt shittsburgh-u, ipak odvazem rizike te da bi mi savings-checking account na banci bio sigurnija stvar.
to sve nakon 14 godina u ovom gradu, od tek pre dve godine stavih neshto novca u banku.

elem, svi vi koji kukate da se osecate kao magarci naposletku svih protestovanja- stanite i zamislite kako bi TEK BILO da NISTE uopshte nikad ni protestovali. jer, iako se progresivne promene vide kao vrlo spore i nepotpune (i nazlost jesu u Srbiji vrlo spore i nepotpune), znajte da da niste protestovali ni dizali glas- da bi bilo sve josh i dalje ne samo savim isto loshe kao shto je bilo vec i gore i gore. stoga, nemojte biti tako malodushni prema sebi i celoj poenti protestovanja i dizanja glasa vec si uzmite malo kredita. :D

i ja bih u ovom gradu protestovao itekako ali brate ovaj grad je stvarno vecinom jedna obichna parohijska selendra u sred rust-belt-a gde puno ljudi perpetuiraju i sami odrzavaju stereotipe nakalemljene krutim i nereformisanim ajmerichkim kapitalizmom. josh kad neki Ameri u ovom gradu vide nekog stranca koji govori engleski bolje od njih i razume situaciju bolje od njih, sve niske im osobine izadju na videlo. counterproductive crankiness, lethargy, alienations, fucked-up mentality abound in this shity, pardon, city.

tako da vishe koristim internet aktivizam i tu sam totally disciplined uvek.
enivej, vratio sam se iz večernje šetnje, odgovarajuće opremljen... :spliff:

moj protestni staž:
- 1997. predvodnik pobune protiv dosadnog profesora povijesti i filozofije.
rekao sam mu da dosadno predaje i da nam svima ubija želju za ta dva predmeta, koja mnogi zapravo jako volimo i želimo učiti. plus sam mu rekao da su ustaše bili zločinci, a ne prvotno plemenit pokret boraca za hrvatsku slobodu, koji se kasnije pokvario (kako je on predavao). dodao sam i da su partizani bili heroji.
rezultat: nikakav. :lol: nakon nekoliko bezveznih razgovora s ravnateljicom nase katolicke gimnazije on je i dalje predavao te predmete, jednako dosadno. pa taj covjek nikad nikome nije zadao da odrzi referat! ja sam i dalje imao 5, al mi je krivo sto nisam imao nekakvog inspirativnog profesora za te predmete. :drama:

- 1999. do 2002. regenbogen parade, beč
prve godine u publici, druge godine u povorci, treće godine plešući na kamionu, četvrte godine kao security jednog kamiona s prikolicom za 500 šilinga honorara ("posebno pazi da neka trandža ne podleti po točkove.?, rekao je vlasnik gay kluba Why not, čiji je to bio kamion i prikolica.)
rezultat: total success :zastava: emancipirao se. :smug:

- 2002. protesti protiv američke invazije na irak, beč
ono, bilo nas je 50 hiljada. doista sam opsesivno pratio sve sto se dogadja, bio sam 99% siguran da sadam nema oružje masovnog uništenja, i da je bush jebeni glupan.
rezultat: nikakav. :lol: amerika okupirala irak ubrzo! :osama:

- 2006. do 2011. zagreb pride
kada sam prvi puta bio na prajdu u zagrebu bilo je 200 ljudi. kad sam se dvije godine kasnije službeno uključio u organizaciju bilo je 300 ljudi, prošle godine je bilo hiljadu, a ove godine četiri hiljade ljudi.
rezultat: total success :zastava: ono, bez lažne skromnosti mogu reći: it wasn't just me, but it was definitely me too. :elvis:

uz to treba još spomenuti split pride, demonstracija za spas varšavske od odvratnog kapitalista horvatinčića, nekakav marš solidarnosti novinara something... i tak to... :D ukratko, ako se gradjanski angazman uzima kao kriterij za raj, i'm in :lol:
Popeye napisao: ("posebno pazi da neka trandža ne podleti po točkove.?, rekao je vlasnik gay kluba Why not, čiji je to bio kamion i prikolica.)
rezultat: total success :zastava: emancipirao se. :smug:
:lol:

Da se vrnem na temu... Protestovao sam 2 puta, ali to nisu bili javni skupovi, već javni istupi zbog nepravde... Jednom zbog kolginice, drugi put je bilo malo više ljudi uključeno. Ono, ništa posebno (opasno)...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!