Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: Stripi, Moderators

Ја не мислим да је абортус грех али сматрам да га треба ограничити!
Прошле године у Србији је извршено 100 000 абортуса. То је 100 000 беба!
100 000 деце! 100 000 људи! Негде се наводи и ужасна цифра од 200 000.

Иако подржавам женска права и право на равноправност овде правим уступак. Нисам за то да се било коме намеће одгајање деце јер сматрам да здраву, нежељену децу може да одгаја и држава. Ако већ не буде породица које би их усвојиле (премда их има доста) онда држава треба на себе да преузме ту одговорност.
Korisnikov avatar
By Misfit
speedygonsales napisao: Нисам за то да се било коме намеће одгајање деце јер сматрам да здраву, нежељену децу може да одгаја и држава.
lepo si ti to... smotrio.
Korisnikov avatar
By Vel boy
@speedygonsales, ali, problem je shto drzava i ultradesnicharski mentalitet drushtva u Srbiji koji ochito diktira drzavom koriste tj. zloupotrebljavaju kontroverzno pitanje abortusa upravo u cilju gushenja prava zenskog pola. jer, da nije tako, onda bi seksualna edukacija u kojoj se naglashava potreba razumevanja ravnopravnosti oba pola te kontracepcije bila ozbiljan edukativni predmet i gradivo u obrazovnim ustanovama. tako bi se bar nastojalo sprechiti uzroke abortusa a ne skoncentrisati samo na chinu abortusa koji je uglavnom nishta drugo nego posledica ultradesnicharskog konzervativnog patrijarhalistichkog sistema "vrednosti" u drushtvu.
Korisnikov avatar
By deran
speedygonsales napisao:Ја не мислим да је абортус грех али сматрам да га треба ограничити!
Прошле године у Србији је извршено 100 000 абортуса. То је 100 000 беба!
100 000 деце! 100 000 људи! Негде се наводи и ужасна цифра од 200 000.

Иако подржавам женска права и право на равноправност овде правим уступак. Нисам за то да се било коме намеће одгајање деце јер сматрам да здраву, нежељену децу може да одгаја и држава. Ако већ не буде породица које би их усвојиле (премда их има доста) онда држава треба на себе да преузме ту одговорност.

-kako ga ograničiti?koje kriterijume bi postavio?

-cifra od 100 000 je isto užasna...

-država ne može/ne treba da odgaja decu-država treba da preuzme odgovornost da stvori zdravu sredinu u kojoj će se deca odgajati...
deran napisao:-kako ga ograničiti?koje kriterijume bi postavio?
Па нпр. забранио бих абортус након једног, једног и по месеца трудноће (код нас је закон да жена прва три месеца одлучује, у другом тромесечју гинеколог а у последњем конзилијум). Конзилијарно би се одлучивало о сваком захтеву након 1,5 месеца. Уколико жена има валидан разлог да абортира дете без аномалија (дете резултат силовања, инцеста...) абортус би био обављен. Уколико, пак, нема валидан разлог а не жели дете морала би да изнесе трудноћу до, по обоје, безбедног термина када би се породила и дете дала држави, на бригу. Било би, наравно, дозвољено да се у току прве године предомисли.

Ствар је у томе што жена не може да абортира сама (без лекара) а да притом себи не нанесе тешке повреде или тровања. Зато то није само њена ствар него и ствар лекара који би обавио киретажу. То је, бар 40%, и ствар оца а, на дуге стазе, и ствар државе. Иако је она ту центар збивања, то није искључиво њена ствар!
Код нас лекари имају дискреционо право да одбију да обаве киретажу осим уколико се ради о ситуацијама које угрожавају живот!
bas bleu napisao: nemam nista protiv homoseksualaca, ali...
blah.
То није иста ствар. Жене се, на овај начин, никако не угрожавају иако неко то доживљава као полну дискриминацију.
By Hans
Ne opravdavaju kada Mladić ubija decu ali opravdavaju abortuse. :giggle:

UBIJANJE DECE JE ZLO SUI GENERIS i ne može se opravdati, pobogu!!!!!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
speedygonsales napisao:
Па нпр. забранио бих абортус након једног, једног и по месеца трудноће (код нас је закон да жена прва три месеца одлучује, у другом тромесечју гинеколог а у последњем конзилијум). Конзилијарно би се одлучивало о сваком захтеву након 1,5 месеца. Уколико жена има валидан разлог да абортира дете без аномалија (дете резултат силовања, инцеста...) абортус би био обављен. Уколико, пак, нема валидан разлог а не жели дете морала би да изнесе трудноћу до, по обоје, безбедног термина када би се породила и дете дала држави, на бригу. Било би, наравно, дозвољено да се у току прве године предомисли.

Ствар је у томе што жена не може да абортира сама (без лекара) а да притом себи не нанесе тешке повреде или тровања. Зато то није само њена ствар него и ствар лекара који би обавио киретажу. То је, бар 40%, и ствар оца а, на дуге стазе, и ствар државе. Иако је она ту центар збивања, то није искључиво њена ствар!
Код нас лекари имају дискреционо право да одбију да обаве киретажу осим уколико се ради о ситуацијама које угрожавају живот!
bas bleu napisao: nemam nista protiv homoseksualaca, ali...
blah.
То није иста ствар. Жене се, на овај начин, никако не угрожавају иако неко то доживљава као полну дискриминацију.

da, zene se tako ugrozavaju.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
negativna posledica nezeljenog porodjaja po zenu je to sto ce dobiti strije?

sta, to je sada karikirano? ne razumem....

nezeljeni porodjaj nema negativnu posledicu po zenu? fizicku, psiholosku, socijalnu, emotivnu? sta? "stegni zube, brzo ce biti gotovo?", "ko te jebe, sto nisi mislila na vreme!"

ozbiljno?

*edit...zamenila sam "abortus" sa "nezeljeni porodjaj". gresila sam.
Korisnikov avatar
By deran
speedygonsales napisao:
do kraja,molim-šta bi bio validan razlog,pošto navedeni silovateljski/incestouzni abortusi podležu i današnjim zakonima...?
hlaefdige napisao:negativna posledica abortusa po zenu je to sto ce dobiti strije?

sta, to je sada karikirano? ne razumem....

abortus nema negativnu posledicu po zenu? fizicku, psiholosku, socijalnu, emotivnu? sta? "stegni zube, brzo ce biti gotovo?", "ko te jebe, sto nisi mislila na vreme!"

ozbiljno?
Јесте карикирање пошто ја не видим те разлоге које си навео.
Физички жена се, углавном, препороди. Мали је број поремећаја а и нису претерано чести који су узроковани самим чином трудноће! Једино што остаје су - стрије!
Што се социјалних тиче, ако ту подразумевамо и финансијске онда би то држава надокнадина, за дете којег се жена одриче. Дакле, говоримо о хипотетичком уређењу пошто је, код нас, абортус дозвољен! Други аспект социјалног био би потенцијални друштвени острацизам који је, сасвим, невероватан. Ако се и догоди а разлог је трудноћа - такви пријатељи јој нису ни требали!
Психолошки и емотивни су спрегнути. Не знам колики емотивни терет би носио физички чин трудноће али жена не би морала да се "бакће" са дететом након порођаја што је и највећи емотивни терет.
do kraja,molim-šta bi bio validan razlog,pošto navedeni silovateljski/incestouzni abortusi podležu i današnjim zakonima...?
Па, добро. Не говоримо о садашњем систему. По садашњем систему жена има право на абортус.
Поред тога валидни разлог било би и угрожавање здравља жене код трудноће, урођене малформације и мутације плода, проблеми са плацентом и ванматерична трудноћа...
Не разумем... Не бих ја уводио никакве додатне регулативе за оправдан абортус. Зна се шта је оправдано. Оно што није из хира већ из здравствених разлога, било психичких или физичких.

Оно што бих ја променио је то што жена не би могла сама да одлучује о плоду након месец дана трудноће (а и овоме ваља размислити) и о њеном даљем току би расправљао конзилијум који би доносио закључак о оправданости терминације.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
"Јесте кариирање пошто ја не видим те разлоге које си навео.
Физички жена се, углавном, препороди. Мали је број поремећаја а и нису претерано чести који су узроковани самим чином трудноће! Једино што остаје су - стрије!"

to sto ti to ne vidis, ne znaci da ne postoji. dobro. ocigledno je da ne vidis.

"Што се социјалних тиче, ако ту подразумевамо и финансијске онда би то држава надокнадина, за дете којег се жена одриче. Дакле, говоримо о хипотетичком уређењу пошто је, код нас, абортус дозвољен!"

finansije su najmanji problem

"Други аспект социјалног био би потенцијални друштвени острацизам који је, сасвим, невероватан. Ако се и догоди а разлог је трудноћа - такви пријатељи јој нису ни требали!"

kod nas ozbiljne probleme ima zena koja se jednostavno razvede, a kamoli da dete koje je rodila. Mi ne govorimo o osvescenoj, samostalnoj super-zeni. Govorimo o obicnim, ponekad slabim, prosecnim zenama. Govorimo i o vrlo glupim i nesamostalnim zenama.

"Психолошки и емотивни су спрегнути. Не знам колики емотивни терет би носио физички чин трудноће али жена не би морала да се "бакће" са дететом након порођаја што је и највећи емотивни терет."

ogroman. kada rodis - ti si mama. nazad NEMA.

nisi u pravu. bas jako gresis.

ja sam zensko.
Korisnikov avatar
By deran
speedygonsales napisao:Не разумем... Не бих ја уводио никакве додатне регулативе за оправдан абортус. Зна се шта је оправдано. Оно што није из хира већ из здравствених разлога, било психичких или физичких.

Оно што бих ја променио је то што жена не би могла сама да одлучује о плоду након месец дана трудноће (а и овоме ваља размислити) и о њеном даљем току би расправљао конзилијум који би доносио закључак о оправданости терминације.
zašto?
ja sam zensko.
Извини, нисам знао. :)
to sto ti to ne vidis, ne znaci da ne postoji. dobro. ocigledno je da ne vidis.
Физички поремећаји узроковани здравом трудноћом су изузетно ретки! То знам! Не бих сад баш тражио метаанализе које то потврђују јер ме мрзи.
Проблеми постоје али су занемарљиви и, у случају појаве истих, трудноћа се окончава!
kod nas ozbiljne probleme ima zena koja se jednostavno razvede, a kamoli da dete koje je rodila. Mi ne govorimo o osvescenoj, samostalnoj super-zeni. Govorimo o obicnim, ponekad slabim, prosecnim zenama. Govorimo i o vrlo glupim i nesamostalnim zenama.
Нисам сигуран да би жена била третирана другачије када би дала дете на усвајање и абортирала. Ако је проблем то да нико не зна за трудноћу и таквим женама треба изаћи у сусрет!
zašto?
Из два разлога.

Прво, и најважније, зато што људски живот ценим изнад свега! Дакле, какав год и од кога год да је, дар је и не сме се траћити! Чудо је што уопште постојимо да би се сада играли Бога и одлучивали ко ће да живи а ко да умре само зато што имамо могућности.

Други разлог је тај што смо у великој белој куги и треба радити на очувању нације, па и овако...
Korisnikov avatar
By deran
speedygonsales napisao:
zašto?
Из два разлога.

Прво, и најважније, зато што људски живот ценим изнад свега! Дакле, какав год и од кога год да је, дар је и не сме се траћити! Чудо је што уопште постојимо да би се сада играли Бога и одлучивали ко ће да живи а ко да умре само зато што имамо могућности.

Други разлог је тај што смо у великој белој куги и треба радити на очувању нације, па и овако...
misliš ZDRAV ljudski život-faličnih ćemo se rešiti,to je OK?

i onda ko se igra boga-žena ne sme,ali lekari smeju?

silom bela kuga neće nestati...
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Sad bih majke mi otkinula glavu ovom spidigonzalesu koliko sam se iznervirala! Jebem li ga, zar moram da nalećem na mizoginične patrijarhalne skotove i na ovom forumu!?!?!?
Korisnikov avatar
By Waldorf
Apsolutno ne verujem šta čitam...
Korisnikov avatar
By SnakeCharmer
Dakle lepo se oformi stručna komisija koja će da odredi koja majka sme a koja ne sme da abortira :shocked:

Kako ne bih sedeo u toj komisiji.
Omogućiti retroaktivno sprovođenje abortusa i osnovati odred "Povratak Pičke Materine", koji će razmatrati čije su sve majke omanule, te naknadno ispravljati takve fatalne (i fetalne) greške. :tuc:
Korisnikov avatar
By Mars
olga_diktator napisao:Sad bih majke mi otkinula glavu ovom spidigonzalesu koliko sam se iznervirala! Jebem li ga, zar moram da nalećem na mizoginične patrijarhalne skotove i na ovom forumu!?!?!?
Zato sto zaboravljas Prvo Junijevo pravilo: "Kolicina budala na forumu u svakom trenutku je konstantna".

:sweet:
Korisnikov avatar
By smaug
Хуанита napisao:Zašto se svako pisanje speedygonzales-a na bilo kojoj temi pretvori u njegov čas građanskog vaspitanja?
Zato sto nismo, sto rekla jedna pametna zena, lobirali da se pravilnik ovog foruma menja pa da navedena mizigonicna stoka ali i ostala autohomofobna i fasistcka govna nemaju pristupa ovde.

Do tad mozemo samo da ne verujemo u ono sto ocima vidimo, a srecni dobitinici u Srbiji takodje tome mogu da dodaju nevericu u to gde i kako zive.
Korisnikov avatar
By Mars
Dzelajza Rouz napisao:Omogućiti retroaktivno sprovođenje abortusa i osnovati odred "Povratak Pičke Materine", koji će razmatrati čije su sve majke omanule, te naknadno ispravljati takve fatalne (i fetalne) greške. :tuc:

Ne moze.

Probala majka Erica Cartmana da ga se otarasi u 42 trimester, i jebala se sa svim predstavnicima vlasti - od lokalnih do samog Bill Clintona, ali nije mogla da progura zakon.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!