Popeye napisao:barni011 napisao:
Ja nisam bio ni na jednoj paradi al to ne znaci da se na neki drugi nacin nisam izbori kako za sebe tako i za svoju "grupaciju" da se tako izrazim.
na koji?
Ono sto sam pokusao reci je to, da nisu svi isti, pa ni homoseksualci.
Meni licno smeta sprdanje na racun crkve, tradicije i tome slicno.
zasto?
Ja nemam na zalost ni jednog gay prijatelja..al to je druga tema, al imam zato str8 prijatelje i prijateljice koji znaju za mene.Ti ljudi u zivotu nisu imali kontakt sa gejom i imali su predrasude.Drug mi je jedan vatreni navijac, njegovi stavovi po pitanju nekih manjina su nedaj boze, e vidis ja sam njemu rekao za sebe i menja se polako ja to vidim....cak smo pricali i o seksu...mozda ovo nije tipski nacin ali je moj i ponosan sam na nacin na koji predstavljam svoju zajednicu
A ovo za vredjanje crkve, ako zanemarim licne stavove, jer ja idem u crkvu imam kontakte sa svestenim licima, koja nisu ni izdaleka sva kao oni koje gledate na televiziji, onda svakako ne mogu da prihvatim vredjanje onoge gde sam krsten, vredjanje vrednosti koje postuju moji prijatelji, rodjaci dragi ljudi.
Jedno je da ti osudis stav i delo pojedinca, ali ne citavu crkvu, ma sta ti mislio o njoj to nije nacin da se boris za sebe.Napadati drugog.
Evo recimo ovako se borim, ja sam izbacen sa jednog foruma namenjenog religiji.Zbog ovakvog razgovora, tj. mog pitanja...
barni011 napisao:alexandermagic napisao:Što ih je nagnalo da to učine?
Postavio sam pitanje nekom moderatoru u cemu je razlika izmedju homoseksualaca i heteroseksualaca.On kaze da ovi ne mogu imati porodicu i decu sto je vrednost pravoslavlja.
A ja mu kazem da Isus, Sv.Sava i Patrijarh Pavle nisu imali ni porodicu ni poroda i jesu li oni manje vredni od onih koji je imaju?
i dzaa sto sam ja pravoslavac i vernik on me izbaci