Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
Korisnikov avatar
By moonadorn
Josh Alone napisao: The same, kinda. Verujem u reinkarnaciju, jer mi taj protok energije zvuci logicno...al verovatno je to neki moj strah da cu potpuno nestati kad umrem, sto ce se i desiti, probably :grin:
Svaka religija bas to obecava, nastavak zivota kasnije. A to je ono cega se ljudi najvise plase - prestanka. E sad, ono sto meni licno pravi problem u celoj prici je sto je religija dogmaticna. A ja dogme ne volim.
Korisnikov avatar
By Josh Alone
'Plase' je kljucna rec, svaka religija je vezana za strah a strah je primarno osecanje svih sisara.
Dugo sam mislio da sam ateista ali sam skapirao da je to nemoguce jer su osecanja deo mene kao i strah, npr. ne verujem u 'tvorca' ali verujem da cu se ponovo roditi kao neko stvorenje - posledica moje nemoci da shvatim da me vise nece biti kad umrem i trazenje 'utesnog resenja'.
Verovatno nebih imao problem sa tim da sam insekt ili tako nesto...
Korisnikov avatar
By moonadorn
Ali zasto povezujes veru u nesto (osecanja, strah...) sa nekom religijom? Zar ne mogu ta dva pojma da koegzistiraju odvojeno?

Ako i budes insekt u sledecem zivotu, hoces li biti svestan ovog? Da li se sada secas svih svojih prethodnih zivota?
Korisnikov avatar
By Josh Alone
A zbog cega mislis da to nije povezano? Ne radi se samo o strahu, tu je citav spektar osecanja kao sto je osecaj pripadnosti i jos mnogo toga, to je prosto deo ljudske prirode. Kao pojmovi, slazem se da su religija i vera razliciti al to nije moja poenta..i priznajem da cesto religiju i veru guram u isti kos, kao i vecina verovatno.

Ne, ne i ne. Nisam ni pokusavao da opravdavam reinkarnaciju ali drago mi je da smo dosli do poente - takve stvari su nedokazive.
Pokusavao sam da objasnim zasto ja kao ljudsko bice pokusavam da nadjem utehu u necemu kao sto je reinkarnacija jer cu se tako osecati bolje i stabilnije. Uopste nije poenta u dokazivanju reinkarnacije kao teorije, mislim da smo skapirali da je to prilicno nemoguce, no?
Korisnikov avatar
By moonadorn
Nisam te ni u jednom trenutku napao, pitao sam zarad diskusije! :)

Ja dozivljavam ta dva termina (vere i religije) drasticno razlicito, otuda neodoumica. A sto se tice reinkarnacije, nije cilj da se ista dokazuje. Prosto me je interesovalo kako razmisljas...
Korisnikov avatar
By HalfJack
Nisam vjernik iako sam odrastao u takvom okruženju. Prije o tome i nisam toiko razmišljao, tek kasnije sam se definirao nevjernikom. Nakon srednje škole. Prije mi to i nije bilo toliko važno. Sada jest.
Korisnikov avatar
By barni011
[/quote]
Da, ali teorija koja ima čvrste dokaze, teorija evolucije nije hipoteza nego dokazana naučna istina.

Problem nastaje, kad se zapitaš šta znači "dokaz" i šta znači "istina"...[/quote]

Darvinova teorija nikada nije naucno dokazana zato se i zove TEORIJA, kariku koja nedostaje nije resila ni genetika.Sto se tice DNK slicnosti evo primera.... covek-majmun 95%...covek-pas 93%... homosapijens(covek)- "Denis" (skelet deteta starosti 44000 god. pronadjenog u Sibirskoj pecini) 50%!
Meni je religija bliza i Bog geneticar :)
Korisnikov avatar
By barni011
Хуанита napisao:vjernik jesam i boga me je stra
Imao sam i ja te momente :D
Ali sam onda sveo svoju veru na deset bozijih zapovesti, onih Mojsijevih dobijenih od Boga i tu se nigde ne pominju homoseksualci :))))
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
barni011 napisao:
Darvinova teorija nikada nije naucno dokazana zato se i zove TEORIJA, kariku koja nedostaje nije resila ni genetika.Sto se tice DNK slicnosti evo primera.... covek-majmun 95%...covek-pas 93%... homosapijens(covek)- "Denis" (skelet deteta starosti 44000 god. pronadjenog u Sibirskoj pecini) 50%!
Hahahahahahahahahahahahahahaha :lol:

Znas li ista o evoluciji i teoriji evolucije???

Evolucija je cinjenica, i evolucija je dokazana.

Teorija evolucije objasnjava KAKO se odvila evolucija. Na osnovu evolucije prostijih organizama koje smo mogli da primetimo i zabelezimo uzivo su ustanovljeni neki principi pomocu kojih se, najverovatnije, odvija evolucija svih zivih bica.

Nikad zasigurno necemo moci da znamo da li su u proslosti organizmi evoluirali po istim principima i na isti nacin, ali tu teoriju potkrepljuju brojni brojni dokazi, i jednostavno je ocigledno da je to - to.

U svakom slucaju, EVOLUCIJA je dokazana, EVOLUCIJA je cinjenica i EVOLUCIJA je neosporiva. Ziva bica su evoluirala na ovaj ili onaj nacin.

Cak iako se sadasnja TEORIJA EVOLUCIJE opovrgne, ili ako iskrsne neka nova teorija, sama EVOLUCIJA, cinjenica da su ziva bica evoluirala, a da nisu tek tako stvorena - nikada nece moci da bude opovrgnuta.

:kafa:

P.S. Takozvana poslednja 'Karika koja nedostaje' je otkrivena 2009. godine. U Nemackoj, ako se dobro secam.
Korisnikov avatar
By barni011
ZlatnaPtica napisao:
barni011 napisao:
Hahahahahahahahahahahahahahaha :lol:

Znas li ista o evoluciji i teoriji evolucije???

Evolucija je cinjenica, i evolucija je dokazana.

Teorija evolucije objasnjava KAKO se odvila evolucija. Na osnovu evolucije prostijih organizama koje smo mogli da primetimo i zabelezimo uzivo su ustanovljeni neki principi pomocu kojih se, najverovatnije, odvija evolucija svih zivih bica.

Nikad zasigurno necemo moci da znamo da li su u proslosti organizmi evoluirali po istim principima i na isti nacin, ali tu teoriju potkrepljuju brojni brojni dokazi, i jednostavno je ocigledno da je to - to.

U svakom slucaju, EVOLUCIJA je dokazana, EVOLUCIJA je cinjenica i EVOLUCIJA je neosporiva. Ziva bica su evoluirala na ovaj ili onaj nacin.

Cak iako se sadasnja TEORIJA EVOLUCIJE opovrgne, ili ako iskrsne neka nova teorija, sama EVOLUCIJA, cinjenica da su ziva bica evoluirala, a da nisu tek tako stvorena - nikada nece moci da bude opovrgnuta.

:kafa:

P.S. Takozvana poslednja 'Karika koja nedostaje' je otkrivena 2009. godine. U Nemackoj, ako se dobro secam.
Mozda sam lose napisao, da se ogradim samo na coveka.Znaci Darvinova teorija o evoluciji da je covek nastao prirodnim, evolutivnim putem od majmuna nije dokazala moderna nauka.Cak sta vise kako genetika napreduje sanse da se ona dokaze su sve manje.
Pored njegove teorije postoje i mnoge druge i sve su to samo teorije.Darvin je samo svoju uspeo da progura bolje.I dan danas postoje takozvani Darvinovci koji su zasluzni za njen opstanak u obrazovanju.
Korisnikov avatar
By SnakeCharmer
barni011 napisao:
Da, ali teorija koja ima čvrste dokaze, teorija evolucije nije hipoteza nego dokazana naučna istina.

Problem nastaje, kad se zapitaš šta znači "dokaz" i šta znači "istina"...[/quote]

Meni je religija bliza i Bog geneticar :)[/quote]
Uh, svakog ko ,,ne veruje'' u evoluciju lepo bih zarazio nekim multi rezistentnim sojem i dao im peniciline i cefalosporine prve generacije pa nek uživaju.
Posle da mi objasne što im nije bolje.
Evo taman se skoro pojavila multi rez Neisseria gonorrhoeae.
Inače i gravitacija je ,,samo teorija".
Korisnikov avatar
By barni011
SnakeCharmer napisao:
barni011 napisao:

Problem nastaje, kad se zapitaš šta znači "dokaz" i šta znači "istina"...
Meni je religija bliza i Bog geneticar :)[/quote]
Uh, svakog ko ,,ne veruje'' u evoluciju lepo bih zarazio nekim multi rezistentnim sojem i dao im peniciline i cefalosporine prve generacije pa nek uživaju.
Posle da mi objasne što im nije bolje.
Evo taman se skoro pojavila multi rez Neisseria gonorrhoeae.
Inače i gravitacija je ,,samo teorija".[/quote]

Hoces da kazes da genetika resila misteriju kako i zasto se majmun spustio sa drveta ispravio kicmu i ukljucio mozak i krenuo u proces postajanja coveka?
Covek ima ono sto zivotinja nema, moc stvaranja i unistenja.Zasto nema nekog Betovena, Van Goga, Tesle medju zivotinjama?Zasto samo ljudi imaju takvi istancanu moc stvaranja?Moze li to da nastane od majmuna?To nema ni jedno zivo bice na zemlji.Da ne pricam o raznim gradjevinama starim preko 10.000g koje tadasnji covek nije mogao stvoriti u svojoj majmunolikoj evoluciji.Danasnja nauka kad nema odgovora za nesto onda to zaobidje, i sve tako dok ne dok ne udari glavom o zid :D
Korisnikov avatar
By SnakeCharmer
Ne zanima me metafizika, istančana moć stvaranja itd.
Evolucija je proces koji je potvrđen i dokazan multidisciplinarno, svaka grana biologije, 1000 različitih metoda nedvosmisleno pokazuju da dešavala i dešava kod svih organizama.
Koliko razumem ti imaš problem da poveruješ da je od majmuna nastao svestan čovek, sa svim tim osobinama koje navodiš.
Ne bitno da li se taj korak desio spontano ili by divine intervention sama evolucija se ne dovodi u pitanje.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
barni011 napisao:
Hoces da kazes da genetika resila misteriju kako i zasto se majmun spustio sa drveta ispravio kicmu i ukljucio mozak i krenuo u proces postajanja coveka?
Covek ima ono sto zivotinja nema, moc stvaranja i unistenja.Zasto nema nekog Betovena, Van Goga, Tesle medju zivotinjama?Zasto samo ljudi imaju takvi istancanu moc stvaranja?Moze li to da nastane od majmuna?To nema ni jedno zivo bice na zemlji.Da ne pricam o raznim gradjevinama starim preko 10.000g koje tadasnji covek nije mogao stvoriti u svojoj majmunolikoj evoluciji.Danasnja nauka kad nema odgovora za nesto onda to zaobidje, i sve tako dok ne dok ne udari glavom o zid :D
:pucaodsmeha:

Ovako.
To sto si napisao pokazuje da POJMA, ali POOOOOJMA nemas o evoluciji.

Ja nisam neki naucnik, ali me evolucija veoma zanima, i istrazio sam je detaljno, tako da dozvoljavam sebi da se stavim u poziciju edukatora u ovoj raspravi.

Prvo, teorija evolucije ne kaze da je covek nastao od majmuna! Nego da majmuni i ljudi imaju zajednickog pretka! A to je VELIKA razlika. :wink2:

Drugo, teorija nema NIKAKVE, apsolutno NIKAKVE veze sa 'spustanjem sa drveta i ispravljanjem kicme i kretanjem u proces postajanja coveka' :lol:
Nije majmun jedan spao sa drveta i prohodao odmah kao covek i pogubio dlaku, naravno!
To je proces koji traje GENERACIJAMA, hiljadama i hiljadama godina! Radi se o postepenim promenama zbog raznoraznih faktora. Pripadnici iste vrste predaka su se raselili po razlicitim podrucjima, u kojima su drugaciji uslovi zivota. A ti uslovi odredjuju koje ce se osobine zadrzati a koje nece.
Ne u smislu da ce se i tada odmah preobratiti u drugu vrstu, ili u coveka, nego postepeno.

Mogu da ti objasnim sada detaljno, ali nemam zivce. U svakom slucaju si dokazao svoju inkompatibilnost i nekredibilnost u ovoj raspravi jer pojma nemas o evoluciji.
:srbin:

EDIT: A to za gradjevine od pre 10 000 godina je glupost. Homo sapiensi postoje vec 200 000 godina.
Korisnikov avatar
By barni011
a sto ste tako napadacki nastrojeni :D
Zlatna tico, reci mi da li ti zaista verujes da si ti nastala od vinske musice :))))
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
A da li ti zaista verujes da si nastao od blata, a zena od rebra? :P
Korisnikov avatar
By barni011
za Zlatnu ticu

Ne znam ja odgovor, da ga znam bio bi novi Mesija :)
Nisam hteo da sirim pricu ali postoji teorija da evolucije nikada nije ni bilo.Dokaza za to je mnogo po svetu.
Ja ne verujem da je kokoska nastala od dinosaurusa, to prosto nije moguce!
U podzemlju Britanskog prirodnjačkog muzeja nalazi se jedan fosil ljudskog skeleta, iskopan iz depozita na Grande Teri, delu karipskog ostrva Gvadalupa. On još leži čvrsto uglavljen u bloku krečnjaka teškom dve tone, koji je čvršći od mermera za statue. Uglavio se tu dok je taj krečnjak još bio tečan, a njegovo pokopavanje bilo je iznenadno, izazvano nekom katastrofom, čemu su dokaz sklop kostiju i visoki organski sadržaj stene neposredno oko njega. Telo se još nije bilo raspalo kad je počelo njegovo zatrpavanje, što znači da su te kosti iste starosti kao i stena. Ništa tu ne bi bilo neobično da moderna geologija nije odredila da ta stena potiče iz miocena, perioda od pre 12 - 25 miliona godina, kad, po teoriji evolucije, na Zemlji ne samo da nije bilo ljudi, već ni njihovih navodnih majmunolikih predaka!
Takodje imas stene sa otiskom covekovog stopala pored dinosaurusovog itd.Sada je to manje vise sve dostupno ljudima internet je pun cinenica, ali prosto ljudi nece da gledaju u to kao recimo ti :)

za HalfJack

xaxaxaxa, pozdrav i tebi :D

e da dodam jos da je po Darvinu covek izgubio dlaku zato jer ga je fasciniralo zensko glatko telo....ovo je zaista njegova teza :D
Korisnikov avatar
By speedygonsales
А није ни најправилније ни теорију еволуције назвати теоријом пошто би теорија, по дефиницији, требало да објашњава и предвиђа а теорија еволуције нам даје само ретроспективни увид.

Чињеница је, међутим, да она има извесно утемељење и да склапа логичну причу.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
barni011 napisao:za Zlatnu ticu

Ne znam ja odgovor, da ga znam bio bi novi Mesija :)
Nisam hteo da sirim pricu ali postoji teorija da evolucije nikada nije ni bilo.Dokaza za to je mnogo po svetu.
Ja ne verujem da je kokoska nastala od dinosaurusa, to prosto nije moguce!
U podzemlju Britanskog prirodnjačkog muzeja nalazi se jedan fosil ljudskog skeleta, iskopan iz depozita na Grande Teri, delu karipskog ostrva Gvadalupa. On još leži čvrsto uglavljen u bloku krečnjaka teškom dve tone, koji je čvršći od mermera za statue. Uglavio se tu dok je taj krečnjak još bio tečan, a njegovo pokopavanje bilo je iznenadno, izazvano nekom katastrofom, čemu su dokaz sklop kostiju i visoki organski sadržaj stene neposredno oko njega. Telo se još nije bilo raspalo kad je počelo njegovo zatrpavanje, što znači da su te kosti iste starosti kao i stena. Ništa tu ne bi bilo neobično da moderna geologija nije odredila da ta stena potiče iz miocena, perioda od pre 12 - 25 miliona godina, kad, po teoriji evolucije, na Zemlji ne samo da nije bilo ljudi, već ni njihovih navodnih majmunolikih predaka!
Takodje imas stene sa otiskom covekovog stopala pored dinosaurusovog itd.Sada je to manje vise sve dostupno ljudima internet je pun cinenica, ali prosto ljudi nece da gledaju u to kao recimo ti :)

za HalfJack

xaxaxaxa, pozdrav i tebi :D

e da dodam jos da je po Darvinu covek izgubio dlaku zato jer ga je fasciniralo zensko glatko telo....ovo je zaista njegova teza :D

Otisak ljudski pored dinosaurusa?? :lol:
Stvarno mislis da su ljudi preziveli udar onog asteroida koji je jacine ne znam ni ja koliko HILjADA atomskih bombi; a dinosaurusi nisu????

Taj otisak je mogao nastati mnogo kasnije od prvobitnog otiska dinosaurusa.

To sa tom stenom - nikad cuo, i nisam obavesten. Izvor, molicu?

Kokoska nije nastala od dinosaurusa, naravno. Glupost.
Doduse, za neke ptice se pretpostavlja da su evoluirale od nekih letecih stvorenja iz doba u kom su ziveli dinosaurusi.

A ti bi za pocetak trebao da naucis bar osnovne principe po kojim funkcionise evolucija pre nego sto kreces da joj se suprostavljas!

I ponovicu jos jednom - evolucija je DOKAZANA CINjENICA.
O tome prosto NEMA diskusije.

Teorija evolucije - koja se bavi time kako funkcionise evolucija - o tome i moze da se diskutuje, jer nikad ne mozemo potpuno tacno znati sta se desilo u tako dalekoj proslosti.
Najverovatnije, 99,99%, je da je to tako kako opisuje trenutna teorija.

Ali, ako ti je lakse, ti eto veruj da je neki tamo bog svojim carobnim stapicem malo po malo kontrolisao evoluciju.

Ali samu evoluciju ne mozes osporiti.

P.S.
Ta teza je sigurno istrgnuta iz konteksta i izmenjena.
Darvin sigurno tako nesto ne bi rekao, jer nema smisla ni logike gledajuci na teoriju.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
speedygonsales napisao:А није ни најправилније ни теорију еволуције назвати теоријом пошто би теорија, по дефиницији, требало да објашњава и предвиђа а теорија еволуције нам даје само ретроспективни увид.

Чињеница је, међутим, да она има извесно утемељење и да склапа логичну причу.
Pa evolucija takodje i predvidja na neki nacin kako ce se stvari odvijati.

Samo, posto zavisi od toliko faktora koji sami po sebi nisu predvidivi (npr. migracije, ili promena zivotnih uslova kao sto je klima itd itd itd), a i jedan deo je nasumican (prvi princip - mutacija) - ne moze potpuno precizno da predvidi.

Ali hipoteticki moze. To jest kad bismo pretpostavili da ce uslovi biti takvi i takvi, mozemo da za takve uslove da predvidimo kako ce se odvijati evolucija :)

Hocu da kazem da nije da teorija ne pruza mogucnost predvidjanja, nego je ta nepredvidivost zbog nepredvidivosti vitalnih faktora.
I verujem da ima mnogih naucnih teorija koje objasnjavaju, a ne predvidjaju.

:)
Korisnikov avatar
By barni011
Evolucije nije ni bilo, pogotovo ne onakve kakvu je Darvin izmislio pre 150 god :)
Religija je bliza istini, zato i ima sve vise pristalica.
Pa ne mislite valjda da su migracije, vremenski uslovi hrana i tome slicno uticali da danasnji covek dobije svest koju danas ima? :lol:
Vi ste se uhvatili kostiju i mesa, pa danasnji covek moze da stvori ovcu od kapi krvi al ne moze da joj da pamet.
Dacu ti izvore, moram malo da procackam po netu a dotle ti meni nadji izvor po kome se tvrdi 100% dokazima da je danasnji covek 100% nastao od majmuna ili od zajednickog rodjaka, ili imamo istu prababau kako god :)
Korisnikov avatar
By barni011
http://www.biblebelievers.org.au/giants.htm

Evo imas i na ovom sajtu, dokazi, strucnjaci sve se nalazi u muzeju u Teksasu a sve otkriveno slucajno pre desetak godina.Nema dokaza da su ti ljudi povezani sa nama ali za vreme dinosaurusa su ziveli neki ljudi na planeti, daleko krupniji od nas.
Zvuci neverovatno kao nekada kad su budale tvrdile da je zemlja okrugla, danas budale tvrde da je sve delo Boga.Ko zna :)

http://www.youtube.com/watch?v=MMY0kR_7 ... re=related
By Kragi
barni011 napisao:Evolucije nije ni bilo, pogotovo ne onakve kakvu je Darvin izmislio pre 150 god :)
Religija je bliza istini, zato i ima sve vise pristalica.
Pa ne mislite valjda da su migracije, vremenski uslovi hrana i tome slicno uticali da danasnji covek dobije svest koju danas ima? :lol:
Vi ste se uhvatili kostiju i mesa, pa danasnji covek moze da stvori ovcu od kapi krvi al ne moze da joj da pamet.
Dacu ti izvore, moram malo da procackam po netu a dotle ti meni nadji izvor po kome se tvrdi 100% dokazima da je danasnji covek 100% nastao od majmuna ili od zajednickog rodjaka, ili imamo istu prababau kako god :)
Naravno da ne mislim.
Naprotiv, zahvalan sam bogu sto nije stavio kurton dok je cepao mariju i njoj sto je bila u plodnim danima.

ont: jesam, ni sudove ne perem na crveno slovo.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Kasno je i nemam vremena da citam sve to i da gledam klip od 10 minuta, ali odgledacu.

Bilo kako bilo, ne vidim kako evolucija iskljucuje mogucnost da su bica slicna nama vec postojala za vreme dinosaurusa?

Cak stavise, i logicno je da se nakon masovnog unistenja (veruje se da je uzrok ili ledeno doba ili udarak asteroida - ili oboje), kada se steknu ponovni uslovi za razvoj zivota, opet pojave iste ili slicne ili veoma slicne vrste nekima koje su pre postojale - ipak se pocinje od slicne osnove :)

To evolucija ni ne porice, danas imamo dosta vrsta koje su morfoloski jako slicne nekim koje su postojale pre nestanka dinosaurusa. Reptili i mnogi insekti, na primer :)

Doduse, nisam dovoljno informisan sto se tice toga, tako da ne bih sada palamudio o tome.

Samo hocu da kazem da to sto su nasli neku kost koja je slicna ljudskoj uopste ne mora da porice teoriju evolucije ni evoluciju.

A u svakom slucaju nije dokaz da je Bog stvorio coveka. ;)

P.S.
Guglajuci sam nabasao sam na ovaj sajt - na srpskom je jeziku, posvecen bas teoriji evolucije. I mislim da je dovoljno jednostavno objasnjeno da svako moze da razume. Eto pa i ti citaj malo, jer mislim da imas potpuno pogresnu sliku o evoluciji.
http://www.teorijaevolucije.com/
Korisnikov avatar
By barni011
Imas i danas neke zivotinjske vrste koje su za razliku od dinosaurusa prezivele asteroid, ledeno doba i nisu se promenile.Mravi, neke vrste gustera itd.Pronadjen je na nekom ostrvu guster ziv i zdrav za koga se smatralo da je izumreo sa dinosaurusima itd.Pisem laicki ali svakako imas sve to na netu.
E sad ko je i zasto stvorio coveka i svet zivotinja koji mi danas poznajemo je zagonetka koja je tesko resiva u ovom stupnju razvoja coveka.
Ja recimo razmisljam ovako.Ako je danasnji covek u stanju da se igra sa genetikom, klonira, prakticno moze da stvori neke nove vrste, sta je u stanju da uradi " Bog"?
Inace sve vise naucnih dokaza se uklapa u pisanje Biblije tj. u dogadjaje koji su zagonetno opisani u Bibliji.Potop je recimo jedna od naucno dokazanih cinjenica.
Problem sa Biblijom je taj sto je ona menjana i mnogo je ljudi uticalo na ono sto danas pise u njoj.To recimo danas pokusavaju da utvrde Jevreji nekim softverom.Pokusavaj da otkriju ko je najvise uticao na pisanje Biblije i tako dodju do nekih cinjenica.Biblija je postala u zadnjih 50 godina predmet velikog izucavanja.

I da dodam da u svakoj nama poznatoj staroj civilizaciji je postojao kult Boga ili Bogova kao stvaraoca.Ni jedna stara civilizacija nije se bavila teorijama kao Darvinovim, nigde nije pronadjen bilo kakav crtez koji aludira na poreklo coveka od majmuna ili bilo kakve vrste evolucije.Ti ljudi nisu prekopavali zemlju trazeci skelete, bavili su se sasvim drugim temama.Na kraju krajeva sve nam je to ostalo cime su se oni bavili, sve dok se nije pojavio Darvin.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!