Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Галилеј је умро у кућном притвору, упркос честој недоумици да је био спаљен. Спаљен је, рецимо, Ђордано Бруно.

Али, свеједно, не мислим на то!
Мислим на прочишћујуће ватре пакла које ће очистити земљу од содомита, грешника, многобожаца и јеретика. :lol: :lol:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Verovatno će te vatre prvo od crkve krenuti. Epicentar Vatikan
Могуће. Папе су и отпочеле крсташке ратове. Што не би још један? :)
Они су и против кондома и против Хари Потера.

Не би ме чудило да видим Бенедикта како дивља са бакљом и пали ломачу под неком драг квинсицом. :)
Да, папа је, једном приликом, изјавио да је промоција вештичарења грех па је и само читање те књиге грех. :) Мислим да је то био претходник - Јован Павле II

Ахаа... Мислиш да ће број атеиста превазићи вернике па се окренути против цркава? Хм... Нисам о томе размишљао на такав начин. Можда...
Korisnikov avatar
By Galadriel
Kompletan koncept dogmatsko/crkveno/religiozni ce isceznuti pod naucnim saznanjima s staće u ravan sa mitom, nadam se. :molise:
Galadriel napisao:
Valjda ce nauka vise staviti tacku na religiju. Nesnosni su toliki vernici, tradicionalni okvir ili okov sto ga se crkva drzi kao pijan plota i ogroman za svaki zdrav razum extremno nazadujuci uticaj nad drzavom/drzavama sto u pogledu ljudskih prava i sloboda, sto u razvoju ljudske misli.

Crkvene praznike sve zameniti danom Darvina i ljudskog naprteka iiii pfjuu al' sam nerealna :D
zamjenimo crkvenu dogmu - znanstvenom? :odbij:
mislim da se ovakvim mistificiranjem znanosti istoj samo radi medvjedja usluga. ljudi su i duhovna bica, uvijek ce postojati odredjeni misteriji u zivotu i svemiru, te se nikad ne treba odreci i tog aspekta postojanja.

a sto se crkve tice, svih tih monoteistickih pizdarija i banalnosti, tu se potpuno slazem. to je jednostavno jako lose, neuvjerljivo, ma infantilno.
Korisnikov avatar
By Galadriel
2 popeye kakvo mistificiranje i znanstvene dogme? sto nije dokazano to je teorija, sto je dokazano, egzaktno je i cinjenicno. u filozofiji je sve otvoreno i tu je pstavljeno mesta za teoretisanja, a prostora mistifikaciji nema.

sto se tice duhovnih potreba,nema svaka religija boga. okrenuti se budizmu ili novim duhovnostima u skladu sa novim saznanjima
Korisnikov avatar
By Srklet
Galadriel napisao:2 popeye kakvo mistificiranje i znanstvene dogme? sto nije dokazano to je teorija, sto je dokazano, egzaktno je i cinjenicno.
sve dok ne dodje neki neutrino. :P
Korisnikov avatar
By Blady
Ulix napisao:Mesto SPC je u istoriji. Ali pošto odbijaju da umru, zadovoljio bih se time da ne guraju nos dalje od crkvene porte.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Popeye napisao:
Galadriel napisao:2 popeye kakvo mistificiranje i znanstvene dogme? sto nije dokazano to je teorija, sto je dokazano, egzaktno je i cinjenicno.
sve dok ne dodje neki neutrino. :P

cinjenicno stanje je konstanta i uvek odgovara zakonima prirode dosli mi do tog saznanja pre ili kasnije ako uopste
By Ulix
Hans napisao:
TauCeti napisao:Čini se da vi crkvu želite da proterate iz društva isto koliko i ona želi da protera nas, gejeve :D
Nije da se čini, nego jeste. Očekuju slobodu tamo gde ni sami nisu spremni da je pruže, nesposobni da shvate da crkva mora postojati ali da se mora znati gde su granice.
To što se neko zalaže za veće slobode, ne znači da se zalaže za svačije slobode da radi sve što mu/joj padne na pamet. Crkva ne mora postojati, ali pošto već postoji, onda mora da zna gde joj je mesto - to je jedna retrogradna, opresivna institucija (i ne samo prema pederima i lezbejkama) i ona se mora disciplinovati i kontrolisati radi društva u celini. Demokratija ne može da trpi sve i svašta (recimo, ne može trpeti neprijatelje demokratije u koje spada i SPC); to je najveća zabluda u Srba - da u demokratiji sve može i sve je dozvoljeno.
By sncbgd
to sto govoris je fasizam , a ne demokratija
ko si ti da kazes sta mora i kojim pravom?
By Ulix
sncbgd napisao:to sto govoris je fasizam , a ne demokratija
ko si ti da kazes sta mora i kojim pravom?
Raspitaj se šta je fašizam. Recimo kod nekih vladika SPC.
By sncbgd
jesi li ti ikada procitao ijedan moj post - ili bar onaj na pocetku ove teme?

s vladikama se ne upustam u filozofske rasprave, radimo neke druge, prijatnije stvari

ti budi ljubazan pa objasni sta je to kad ti, ili bilo ko, kaze drugome da nesto mora

jadno je samo sto pritom nemas bilo kakvu mogucnost da to svoje mora sprovedes
Popeye napisao:ono sto ja hocu reci jest da ne vidim zasto znanost predstaviti kao antipod religije.

zato sto former pokusava postanak sveta da dokuci cinjenicama, a latter plodovima maste. mada da bi jedna drugoj bila antipod mora postojati i neka relacija koje nema, tako da se ni ne moze reci da su antipodne
Korisnikov avatar
By scout_finch
crkvi je mesto u crkvi, sto rece starsailor, u 4 zida. pa koga zanima sta neki pop ima da kaze, lepo ode u crkvu i tamo to cuje. a velikom broju popova je mesto u zatvoru zbog kradje/pronevere/pedofilije/govora mrznje. i ne znam odakle se povampirilo toliko vernika u zemlji u kojoj su do pre 20 godina svi bili komunisti/ateisti. malo mi gadno to, svi pronasli boga preko noci. naravno, nemam nista protiv toga da neko veruje u boga ili u stagod, al' mi ide na kurac to sto kao svi sad nesto slusaju sta pop ima da kaze o kosovu/crnoj gori/gej paradi/vladi/zakonu ovom ili onom. a oni puni mrznje prema svima koji nisu srbi pravoslavci. naravno, podrazumeva se i da su strejt srbi pravoslavci. a posebno vole decake do 10 godina.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Crkva je jedna veoma rasprostanjena ogranizacija, bogomolja ima skoro u svakom selu. U vreme komunista bili su jedna krajnje neiskoriscena institucija cije su kapacitete opurtunisticki otkrivali milosevicevi, pa kostunicini, pa onda i kurta i murta, sve u cilju promovisanja svoje politike, tacnije, dobijanja vlasti. Prvi korak u reformisanju bi bio - odvajanje crkve od ovakvih ljudi, od politike uopste.

Sledece je odvajanje crkve od institucija. Vernici bi svoje verske rituale obavljali u svojim kucama, a njihovi "gurui" - svestenici, bi takodje ziveli u svojim domovima kao svi ostali gradjani. Za vreme glavnih hriscanskih praznika: bozica i uskrsa, imali bi pravo da se tradicionalno sretnu u crkvama ili paradiraju kroz grad, ako im je to volja, u cilju promovisanja ljubavi, tolerancije i ostalih hriscanskih vrednosti :)

Sto se samih crkava tice, postoji ogroman potencijal za njihovu (prakticnu) upotrebu; od muzeja, bibloteka, klturnich centara... do socijalnih i administrativnih ustanova. Hram sv. Save bi np. zbog svoje dobre akusticnosti bio odlican za koncerte. :)
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Galadriel napisao:Kompletan koncept dogmatsko/crkveno/religiozni ce isceznuti pod naucnim saznanjima s staće u ravan sa mitom, nadam se. :molise:
:up:

"Danasnja religija, sutrasnja mitologija." :)
Popeye napisao:
Vel boy napisao: Spc i pravoslavlje i sve ostale hrishcanske denominacije se moraju i trebaju progresivnije reformisati.
kako reformirati dogmu? :hamlet:

onako kako se je progresivni dio protestantizma iskristalizirao. samo, shto se tiche neprotestantskih hrishcanskih/krshcanskih denominacija- na nachine tih neprotestantskih hrishcanskih/krshcanskih denominacija.
mislim, znam da ovo josh uvijek izgleda kao utopija, ali bar eto nastojim da spasim crkvu i vjernike potpunog ukidanja i stavljanja ih van zakona. :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
scout_finch napisao:crkvi je mesto u crkvi, sto rece starsailor, u 4 zida. pa koga zanima sta neki pop ima da kaze, lepo ode u crkvu i tamo to cuje. a velikom broju popova je mesto u zatvoru zbog kradje/pronevere/pedofilije/govora mrznje. i ne znam odakle se povampirilo toliko vernika u zemlji u kojoj su do pre 20 godina svi bili komunisti/ateisti. malo mi gadno to, svi pronasli boga preko noci. naravno, nemam nista protiv toga da neko veruje u boga ili u stagod, al' mi ide na kurac to sto kao svi sad nesto slusaju sta pop ima da kaze o kosovu/crnoj gori/gej paradi/vladi/zakonu ovom ili onom. a oni puni mrznje prema svima koji nisu srbi pravoslavci. naravno, podrazumeva se i da su strejt srbi pravoslavci. a posebno vole decake do 10 godina.
Upravo!

Dakle, @Hans, kada ne bi bilo ovako kako je opisano, tek onda bi tvoja opaska mozda vazila.
zato, ne izvrci, Hanse!
By Ulix
speedygonsales napisao:Том логиком и хомосексуалности је место у четири зида. Па ко воли нек' изволи!
Razlika je "samo" u tome što homoseksualnost ne ugrožava SPC, dok SPC još kako ugrožava nas pedere.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!