Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By mirth
Covecanstvo je izmislilo kapitalizam. A ni pre istog nije bilo ni mnogo pitomije ni empaticnije.

Meni nesto slabo ide optimizam ovih dana.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Је ли Олива. Врло сам заинтересован за то који је, по теби, најбољи економски систем? Пљујеш капитализам, ок, има својих мана, али мене занима шта би то, уместо њега, било погодније и како би то могли остварити?
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Ниси ми одговорио а врло ме занима... Без зезања, ја не видим ни један идеалан систем који би био дериват садашњих а камоли да се вратимо неком, доказано ужасном... :)
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Ниси ми одговорио а врло ме занима... Без зезања, ја не видим ни један идеалан систем који би био дериват садашњих а камоли да се вратимо неком, доказано ужасном... :)

EDIT: Врло занимљив чланак. Фино је прочитати и другу страну медаље.
Мада, прочитаћу сутра цео, ипак рано устајем. ;)
Korisnikov avatar
By Srklet
speedygonsales napisao:Ниси ми одговорио а врло ме занима...
jel moj nick oliva? :trep:

al eto... moj odgovor je demokratski socijalizam. :crveni:
za pocetak bi i radikalna preraspodjela bogatstva bila ok. :)
By Hans
Popeye napisao: za pocetak bi i radikalna preraspodjela bogatstva bila ok. :)
Pa da oni koji rade 'od doma' kao ti budu isto tretirani kao rudari, je li?
Gde živiš ti, čoveče?
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Popeye napisao:
speedygonsales napisao:Ниси ми одговорио а врло ме занима...
jel moj nick oliva? :trep:

al eto... moj odgovor je demokratski socijalizam. :crveni:
za pocetak bi i radikalna preraspodjela bogatstva bila ok. :)

А, па то је немогуће. Хајде мало реалности. Робин Худ приступ не би никако био остварив јер би то дигло власт државе у феудална небеса.
Нема савршеног система. У комунизму ниси смео да држиш своју радњу (са више од један, два запослена) због "једнакости". У капитализму губиш средњи слој...
Нема савршеног система. Може се само радити на строжијем опорезивању богатих што сада предлажу ови штрајкачи по Америци. А опет, што?
Зависи како је неко дошао до свог богатства. Лопове у затворе са конфискацијом имовине а зашто би људи који су поштено зарадили новац плаћали за своју способност, креативност или интелект више?
Korisnikov avatar
By Srklet
Hans napisao:
o cemu ti pricas? :roll:
problem trenutnog stanja, nakon nekoliko desetljeca neoliberalizma, je sav onaj novac u rukama 1 posto stanovnistva, a ne radnicka klasa poput mene. :yes:
Gde živiš ti, čoveče?
ne u srbiji! :pokazuje:
Korisnikov avatar
By Srklet
speedygonsales napisao: Зависи како је неко дошао до свог богатства. Лопове у затворе са конфискацијом имовине а зашто би људи који су поштено зарадили новац плаћали за своју способност, креативност или интелект више?
nitko nije postao superbogat na pošten način. (ponajmanje bankari!) :giljotina:
By Hans
Popeye napisao:
Hans napisao:
o cemu ti pricas? :roll:
problem trenutnog stanja, nakon nekoliko desetljeca neoliberalizma, je sav onaj novac u rukama 1 posto stanovnistva, a ne radnicka klasa poput mene. :yes:
Gde živiš ti, čoveče?
ne u srbiji! :pokazuje:
Ja počinjem da mislim da ti nemaš pojma o realnom životu i da živiš u teoriji.
To što si ti nesposoban za profit, kao što sam i ja donekle, nije dovoljan razlog da budemo ozlojeđeni jer su neki uspešnijii ljudi to uspeli da iskoriste.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Popeye napisao:
speedygonsales napisao: Зависи како је неко дошао до свог богатства. Лопове у затворе са конфискацијом имовине а зашто би људи који су поштено зарадили новац плаћали за своју способност, креативност или интелект више?
nitko nije postao superbogat na pošten način. (ponajmanje bankari!) :giljotina:
Непоштеност супер богатих огледа се у непоштеном монополу и поштовању конкуренције или крађе конкурентских производа. То, апсолутно, треба ограничити а то државе колико-толико и раде. Ретко је ту реални криминал укључен.
By Glasnik
Popeye VS Hans-Speedy na deset tema po forumu? Sure. Why not?

:kokice:
Korisnikov avatar
By Srklet
Hans napisao: ]To što si ti nesposoban za profit, kao što sam i ja donekle, nije dovoljan razlog da budemo ozlojeđeni jer su neki uspešnijii ljudi to uspeli da iskoriste.
zamjena teza. ti si stvar sveo na osobni nivo.
meni je u tom pogledu skroz ok, moja je placa iznad hrvatskog prosjeka.
ali uopce se ne radi o tome. whatever.
Korisnikov avatar
By Srklet
speedygonsales napisao:
Непоштеност супер богатих огледа се у непоштеном монополу и поштовању конкуренције или крађе конкурентских производа. То, апсолутно, треба ограничити а то државе колико-толико и раде. Ретко је ту реални криминал укључен.
ali to je itekako realni, i mnogo veci kriminal!
lopov kad provali u stan ukrade robe vrijedne par hiljada eura, a naftne kompanije, farmaceuti, banke itd. kradu MILIJARDE dolara, pritom unistavaju eko-sisteme, eksploatiraju radnike, pa cak i djecu, ubijaju ljude po africi itd.
ako to nije realni kriminal, sto jest? :neznam:

Pravi lopov nije onaj koji pljačka banku, nego onaj koji ju osniva.
Bertolt Brecht
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Једини начин да са тобом завршим расправу је уживо! :)
Не могу ја да се накуцам колико бих могао да кажем...

Сад си заподенуо другу расправу која није директна последица капитализма већ неморала компанија које држе виталне ресурсе па им омогућавају да експлоатишу људство. То би постојало чак и кад би се капитализам, као економски систем, уништио.
А и сад улазимо у оне теорије завере о којима си говорио као о беспотребном компликовању очигледних ствар те негирао терористичке нападе на УСА. Доста ствари које помињеш нису ишле пред судове (углавном!) и једино из чега знамо за њихово постојање су судови.

Превелика тема, кажем, да би се овако о њој распричавали...
Долазим ја у Ријеку на неки конгрес следеће године па тад можда и добијемо прилику за фејс ту фејс... :)
Korisnikov avatar
By Srklet
speedygonsales napisao:
Сад си заподенуо другу расправу која није директна последица капитализма већ неморала компанија које држе виталне ресурсе па им омогућавају да експлоатишу људство. То би постојало чак и кад би се капитализам, као економски систем, уништио.
da, uvijek ce biti beskrupuloznih ljudi, ali kapitalizam u svojoj sustini potice beskrupuloznost. nominalno je to nekakvo lijepo natjecanje na trzistu, ali niti je trziste doista slobodno, niti je natjecanje fer i posteno.
a jos kad cujem da postoji 'nevidljiva ruka trzista' koja ce sve srediti, pa dodje mi da umrem od smijeha. pa to je kao nekakav ekonomski voodoo. :roll:
+ kapitalizam ljude gura u pravcu golog osobnog interesa, cime omogucava laksu eksploataciju svakog pojedinca, ukidanjem solidarnosti.
nadalje, kapitalizam stalno forsira ubrzanje potrosnje. recimo, moja baka je kupila sezdesetih TV koji je bez problema radio vise od 25 godina. danas se svi uredjaji proizvode sa sve kracim rokom trajanja, pa cemo uskoro valjda morat kupovat svaki mjesec novi mobitel da se citava kapitalisticka kula od karata ne srusi. a takodjer, sve to potice najgori materijalizam, pa se ljudi odusevljavaju nekakvim gadgetima, umjesto da ih gledaju samo kao jos jedno orudje ili uredjaj, poput frizidera. pa se onda klinci ubijaju zbog patika i ipoda, jer je pitanje prestiza imati ih.
s koje god strane pogledas, kapitalizam je govno i potice ljude da budu govna.
А и сад улазимо у оне теорије завере о којима си говорио као о беспотребном компликовању очигледних ствар те негирао терористичке нападе на УСА.
pogresno me parafraziras. rekao sam da je teorija zavjere poraz kapaciteta za analizu pred kompleksnim problemima. dakle, ne kazem da je to bespotrebno kompliciranje, nego da se teorijom zavjere zapravo pojednostavljuje kompleksan drustveni fenomen/dogadjaj, najcesce s objasnjenjem 'neki mocni ljudi o kojima nista ne znamo su to ucinili'.
i nisam negirao teroristicke napad na ameriku. ako govorimo o 9/11.
Доста ствари које помињеш нису ишле пред судове (углавном!) и једино из чега знамо за њихово постојање су судови.
hoces reci - mediji? :nesiguran:
no, zasto nisu dosli do sudova? jer korporacije iimaju toliko novaca da mogu ili korumpirati pravosudje ili jednostavno odugovlaciti sve do zastare, jer imaju novcana sredstva za te stvari.
Превелика тема, кажем, да би се овако о њој распричавали...
Долазим ја у Ријеку на неки конгрес следеће године па тад можда и добијемо прилику за фејс ту фејс... :)
:freddy:
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Можда капитализам пропагира и храни бескрупулозност и форсира голи интерес али не можеш порећи да је то у људској природи. Такмичење и размишљање како прво себе да обезбеде. Спречавање људи да се богате би условило постојање неког система за контролу а где би та контрола стала? Инволуирали би назад до комунизма...
То што кажеш за потрошњу је апсолутно тачно. Можда не сасвим последица капитализма колико те нове технологије које се више не ослањају на тврду механику па постају и фрагилније и, самим тим, краћег рока трајања. Али, наравно, има и тога да се иде ка убрзавања потрошачког друштва! Неки економисти стављају потрошњу изнад штедње као елементарни метод напретка!
Popeye napisao:pa se ljudi odusevljavaju nekakvim gadgetima, umjesto da ih gledaju samo kao jos jedno orudje ili uredjaj, poput frizidera. pa se onda klinci ubijaju zbog patika i ipoda, jer je pitanje prestiza imati ih.
s koje god strane pogledas, kapitalizam je govno i potice ljude da budu govna.
Чиста патологија! Убијање због и обожавање ствари су чиста патологија! Али, како би то спречио? Забраном напретка технологије, рекламирања? То је патологија савременог доба која иде са напретком а не нужно са капитализмом.
hoces reci - mediji? :nesiguran:
Хоћу рећи медији. :)
Popeye napisao:jer korporacije iimaju toliko novaca da mogu ili korumpirati pravosudje ili jednostavno odugovlaciti sve do zastare, jer imaju novcana sredstva za te stvari.
Овде се савршено решење не назире... :)

Чекај ме ти у Ријеци. ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!