Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Kittrie
da, gledala sam to..
ali mi nije jasno kako to da je dd2 bolji od ddr3
i kako je intel celeron bolji od intel dual core-a :sigh:
i napisah ti to..

ranije sam bila malo nesigurna, a sad ko da mi je neko izvukao tepih ispod nogu :retard:
Korisnikov avatar
By andjela
nije bolji ddr2 od ddr3, nego bolje radi ddr2 na starijim chipsetovima (sa socket 775) nego ddr3

nisam rekla za procesor, nego za plocu (gigabyte)
naravno da je bolji e6500 od e3400

ako bas zelis ddr3, onda neku plocu sa s1156 i intel core i3 ili core i5
ili amd neki sa am3 on isto podrzava ddr3
By Shoplifter
mrmlj mrmlj

zašto je ovaj potforum mrtav? :sveca:

elem, ja odlučio da sam sklopim konfu jer želim super-silent kompič.

jel može pomoć oko svega ovoga:

GIGABYTE GA-Z68X-UD3-B3
intel i5-2500k
SAMSUNG 1TB SATA II, 3.5", 7200rpm, 32MB
KINGSTON DDR3 HyperX X2 Grey Series 8GB 2x4G
SAPPHIRE Radeon 6670 Ultimate Silent 1GB GDDR5
Seasonic SS-400ET 400W
DVD-RW Samsung
Thermaltake v3 kućište

Imam veliku dilemu oko napajanja, jel može preporuka za neko silent i pouzdano. Jel ima takvo do 60€?

I grafička mi je sumnjiva, kakva je ova uopšte i ima li nešto jače a da je silent?

da ne probije sve zajedno 700€

jao i monitor i ostalo, grrr

anyone?
Korisnikov avatar
By andjela
nisi naveo kuler za procesor, jako bitna stavka kod silent racunara. box jednostavno nije tih, pogotovo kada se cpu optereti. preporuka za noctua ili prolimatech. sto se tice napajanja preporuka za seasonic x seriju 650w sasvim dovoljno za bilo koji buducui upgrade, ima jako tih ventiltor koji krece da se vrti tek kada opterecenje napajanja predje 20%. takodje ako zelis super silent komp onda batali taj hard na 7200rpm. uzmi ssd (dovoljno je 60GB) za sistemski drive i neki storage hard od 2TB koji se vrti na 5400rpm sve graficke su silent dok ne pokrenes igru neku onda krece da se vent vrti brzo ali tada ti tisinia i nije toliko bitna :)
Korisnikov avatar
By Rei
Andjela is back :love:

Shoplifter, ako ti nije hica za komp, AMD treba da predstavi nove Bulldozer procesore sledece nedelje, ne bi bilo lose sacekati i videti kako ce se pokazati.

Ta graficka ima pasivno hladjenje, znaci bez ventilatora, znaci 0 buke. Ali kuciste mora biti dobro provetreno, sto znaci ventilatori na kucistu...

Inace i meni treba napajanje do/oko 60€ (phenom 955, radeon 5770, trenutno na kinezu :( ), ako neko ima neku preporuku :) u stvari najveca dilema mi je da li bi nesto tipa 500W Silverstone Strider ST50F-ES izdrzalo overclock
Korisnikov avatar
By speedygonsales
SSD дискови су доста скупи. Ако се не одлучиш за њега онда је боље да узмеш Western Digital Caviar Black, na 7200 RPM. Мени је радио доста брже од 5400.
Промени кулер на процесору, мени и даље прави буку, говно, првом приликом га мењам! Има до 60 евра доброг напајања.

Inace i meni treba napajanje do/oko 60€ (phenom 955, radeon 5770, trenutno na kinezu :( ), ako neko ima neku preporuku :) u stvari najveca dilema mi je da li bi nesto tipa 500W Silverstone Strider ST50F-ES izdrzalo overclock
Имам и ја 955-ицу. :) Мада, боље је да сам узео X2 па откључао језгра. -.-
То напајање је, како сам чуо, одлично. И ја исто планирам да га купим. У WinWin-у је 6 000 ако купиш преко нета а доста скупље ако одеш у радњу.

http://www.winwin.rs/napajanja-napajanj ... ctId=30344
Korisnikov avatar
By Rei
Dobro WinWin sad ima te popuste za studente/penzionere/nezaposlene pa se cene izjednace, samo sto proizvod mora biti fizicki prisutan u radnji. Nekad hoce da ga dovuku u radnju, a nekad nece, kako im dopizdi. Za kupovinu preko neta, mislim da je www.emmi.rs bolji izbor, svakako manje smaranja + placanje pouzecem.
Korisnikov avatar
By Waldorf
Nije baš off, ali nije ni da nije.
Iako sam planirala pred NG da se malko obradujem novom bebicom i pripremim za Mass Effect 3, poslednjih nekoliko dana krenula da vršljam po sajtovima i "sklapam konfiguraciju", pa se poprimila kao kreten. Izračunala sam da će mi biti potrebno 450-500eura samo za CPU, ploču, RAM i diskove (HDD 2T + SSD 64giga). Možda uspem u ovom krugu da izguram i promenu kućišta ('oću CM690 II :love:), mada nije oglavu. Grafa će da čeka bolje dane, koji će (nadam se) doći taman pred Mass.
:svesamisplanirala: :D
By Shoplifter
andjela napisao:nisi naveo kuler za procesor, jako bitna stavka kod silent racunara. box jednostavno nije tih, pogotovo kada se cpu optereti. preporuka za noctua ili prolimatech. sto se tice napajanja preporuka za seasonic x seriju 650w sasvim dovoljno za bilo koji buducui upgrade, ima jako tih ventiltor koji krece da se vrti tek kada opterecenje napajanja predje 20%. takodje ako zelis super silent komp onda batali taj hard na 7200rpm. uzmi ssd (dovoljno je 60GB) za sistemski drive i neki storage hard od 2TB koji se vrti na 5400rpm sve graficke su silent dok ne pokrenes igru neku onda krece da se vent vrti brzo ali tada ti tisinia i nije toliko bitna :)

wb :)

ja sam u međuvremenu ipak uzeo lep jer mi je trebalo nešto mobilno, desk će malo pričekati, ali mi je poslednja konf bila ovo

i5-2500K
VGA AMD Radeon 6770 MSI 1GB/DDR5
MB LGA1155 iP67 Asus P8P67
DIMM DDR3 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX CL9
500W SEASONIC SS-500ET
HDD SATA2 7200 1TB Samsung SpinPoint F3 HD103SJ
DVD+/-RW Samsung SH-222AB / SATA/
Cooler Master Hyper 212 Plus
CM Basic 690 II

uzeću u obzir sve predloženo, a da li mi je dovoljno ovo napajanje od 500W za ovu konfu i šta misliš o CM Silencio 550 kučištu?

čitam recenzije da je tiho na uštrb temperature, i da se baš i ne da proluftirati, neki pak ne pominju taj problem...?
Korisnikov avatar
By Berserker
Ljudi, treba mi info o laptopu koji bi se koristio za muziku (DJing etc)
Koja je marka najpogodnija, i sa kojim procesorom, kao i povezivanje (portovi itd)
DO 500€
Hvala puno unapred
Korisnikov avatar
By sylar.croatia
Za takve stvari bilo koji je dovoljan. al ja bi vodio računa da ima pravu grafiku i 8bg radne memorije. ostalo je na laptopima sve isto. pogotovo ulazi.....
Korisnikov avatar
By haemoglobin
mrzelo me da trazim temu koja vise odgovara upitu.

Moze li neko da mi kaze da li mi je mudrije da kacim HDD na 3gb/s ili 6gb/s port na maticnoj?

Hard koji imam je

HDD SATA3 7200 500GB WD Caviar Blue WD5000AAKX, 16MB

maticna

asus B85M-K

Hvala
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Taj HDD mozes na 6. Mada nisam siguran da li ce ti to ista promeniti ovako, ipak je to samo HDD. Ukoliko zelis lude performanse uzmi SSD, na kome se OS podize za par sekundi, a skoro svi programi za sekund. Ovako sa HDD-om sve ti je jedno, 3gb ili 6gb - isto ce ti biti.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
znam za ssd (planiram da kupim u nekom momentu) nego sam se pitao da li se hardu moze nesto desiti ako je prikacen na 6gb/s port na maticnoj. Da ga ne spalim :P
Korisnikov avatar
By Kiborg
Nećeš :)
Sata 3 je za obične hardove, a čak i lošije/starije SSDove nedostižan, a SATA 6 pogotovu. Mislim da se tu razlikuje kontrolerska logika u diskovima i na matičnoj, voltaže na pinovima SATA kablova bi trebalo da su iste, a hardovi ionako imaju poseban konektor za napajanje, što je u stvari bitnije kad se bavimo "spaljivanjem" :D
Ako hoćeš da iskoristiš pun potencijal SATA 6 standarda kupi par bržih SSDova i poveži ih u RAID :D Ima da letiiiii i da košta :D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!