Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by Loni
Originally posted by Lepa Krepa

Svako mora voleti Ćirića.
Samo što se jedni foliraju.
ja imam jednu njegovu knjigu u kući. otvorila, pročitala jednu stranu i momentalno se isfolirala.
Jeste da mu manjka smisao za smišljanje fabule,
ali meni su njegova poređenja Kilimandžaro, Monteverest.
Onda neka pise aforizme, a neka se mane romana, jerbo se slazem i sa Krepom i sa Ulixom.
Korisnikov avatar
By Loni
Nikodin, odakle ti to da je ,,Vreme smrti'' brilijatna trilogija?

Od trilogija brilijatna je samo Orestija.
,,Gospodar Prstenova'' je pod znakom pitanja.
Korisnikov avatar
By Nikodim

Nikodin, odakle ti to da je ,,Vreme smrti'' brilijatna trilogija?

Od trilogija brilijatna je samo Orestija.
,,Gospodar Prstenova'' je pod znakom pitanja.
O, ne, ne... Nisu to moje reči. Zaboravio sam da naveem izvor. Večernje novosti.

Ni pod pretnjom smrću ja ne bih tvrdio da je bilo koja njegova knjiga dobra, a kamoli "Vreme smrti" "brilijantna trilogija".
Korisnikov avatar
By Mars
Ja mislim da sam od njega čitao samo odlomke koje su nam stavljali u čitanke.

Kašika? TO on beše pisao?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ne, to je Antonije Isakovic. Otac doajenke naseg pozorista Milice Milse.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Ma, nama bilo obavezno... Posle nas je profesor pitao neke detalje, sad žalim što mu nisam neke stvari rekao... A i dosta toga nisam, tada, znao o ovoj spodobi.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Orlando the Lady

Ne, to je Antonije Isakovic. Otac doajenke naseg pozorista Milice Milse.
:lol:

I velikanke našeg glumišta...

Jašta...

Ok. Od Dobrice onda verovatno ni odlomke.

Al imam želju.

Iz najranijeg detinjstva imam sliku svoje tetke koja jedva čeka da dodje kući s posla "da vidi šta rade njeni vojnici", a onda celo popodne leži, čita i plače...

A kod mene u kući se Dobrica nije pominjao.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Ma, Korene i Vreme smrti si morao da čitaš... Inače padaš četvrtu godinu! :)
Korisnikov avatar
By Tungi
Nije on imao lektire:lol:

Mi smo Korene radili u drugoj godini,a Vreme smrti u cetvrtoj,nije mi bilo tesko citati ni Karamazove(sve cetiri knjige),Tihi Don isto(sa uzivanjem),koliko mi je bilo tesko 10 strana Vremena smrti.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Tungi,

delim tvoje mišljenje... Neki daleko veći pisci uopšte, ili veoma su malo, zastupljeni u programu, dok Ćosića ima i previše. A, po meni, ne treba uopšte da ga ima...
Korisnikov avatar
By Nikodim
Tungi,

delim tvoje mišljenje... Neki daleko veći pisci uopšte, ili veoma su malo, zastupljeni u programu, dok Ćosića ima i previše. A, po meni, ne treba uopšte da ga ima...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
"Koreni" mogu ostati, to je dobar roman, ali ,,Vreme smrti" je zaista... ovako, tema je sadrzana u naslovu: samoubilacko, u najmanju ruku samomucenicko citalacko vreme.

Ali samo ako se preispitaju sa ,,Ćuprijom" (koja bi takodje trebalo da ustupi mesto ,,Travnickoj hronici"), a onda sve sa ,,Seobama''.Problem nase nastave knjizevnosti, koja ima 'nako plan i program, a sjajne mogucnosti za plan i program, sto se ne odnose sa postovanjem prema idejama poredbenih mogucnosti. Koliko tu svari moze da se napravi, a ne pravi se... :hypno:
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Orlando the Lady

"Koreni" mogu ostati, to je dobar roman, ali ,,Vreme smrti" je zaista... ovako, tema je sadrzana u naslovu: samoubilacko, u najmanju tuku samomucilickocitalacko vreme.

Ali samo ako se preispitaju sa ,,Ćuprijom" (koja bi takodje trebalo da ustupi mesto ,,Travnickoj hronici").

:hail2:

Ili recimo "Gospodjici".
Korisnikov avatar
By (Hilbert)
Hahaha, da nije strasno, bilo bi smesno. Evo i ja mu dajem podrsku, znacice mu isto koliko
i podrska bilo koga sa spiska.
Korisnikov avatar
By Srklet
Pa zar na ovom cijelom srpskoizdajnickom forumu nepristojnih nema ama bas nikoga tko bi rekao da dobrica zasluzuje nobela?!

ah da, hans je baniran. :eureka:
Korisnikov avatar
By (Hilbert)
U stvari, podrska Noama Comskog nije mala stvar, gigantsko ime
u racunarstvu i lingvistici. Ali ne znam odakle mu to da je ima.
Jeste Comski podrzao neki Cosicev predlog o Kosovu, ali to je sve sto ja znam.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Popeye

Pa zar na ovom cijelom srpskoizdajnickom forumu nepristojnih nema ama bas nikoga tko bi rekao da dobrica zasluzuje nobela?!

ah da, hans je baniran. :eureka:
a sheytan je u štrajku.
Korisnikov avatar
By unic0rn
cime li ga hrane kad je doziveo 90tu, da mi je znati :uljenavatru:
http://www.nobelprizeliterature.org/

Cilj naše akcije je da skrenemo pažnju srpske javnosti na opasan uticaj političara i pisca Dobrice Ćosića, koji je i ove godine, u domaćoj javnosti, pominjan kao ozbiljan kandidat za Nobelovu nagradu.

Dobrica Ćosić je autor, javna i politička ličnost, koja deluje decenijama, uvek pri samom vrhu vlasti i najbližim krugovima moći, od Komunističke Partije bivše SFR Jugoslavije, preko inspiratora manifesta srpskog nacionalizma – zloglasnog Memoranduma SANU, zatim na položaju Miloševićevog predsednika ratne SR Jugoslavije, do današnje bliskosti namračnijim i najopasnijim pseudodemokratskim krugovima u Srbiji novog veka.

Domen ovog očigledno lažnog sajta registrovali smo 5. oktobra 2011. godine, kao simbolično podsećanje na dan kada je naša zemlja propustila istorijsku priliku da stvori jedan drugačiji i bolji svet. Srbija se danas ponovo okreće ratu, strahu, smrtonosnom kiču devedesetih, nasilju prema različitostima, nacionalističkom konzervativizmu i neiskrenom pravoslavlju. Verujemo da su misli i političko delovanje Dobrice Ćosića duboko isprepletene sa tim opasnim sistemom vrednosti, koji ne prestaje da nam preti.

Takođe verujemo da strahovite posledice višedecenijskog političkog, literarnog i javnog delovanja Dobrice Ćosića njegova zemlja i čitav region osećaju snažno i danas.
Dobrica Ćosić nije dobitnik Nobelove nagrade, iako su srpska javnost, pa i on sam, u to verovali punih petnaest minuta.

Od te činjenice nam je ipak malo lakše.

Popeye napisao:http://www.nobelprizeliterature.org/

Cilj naše akcije je da skrenemo pažnju srpske javnosti na opasan uticaj političara i pisca Dobrice Ćosića, koji je i ove godine, u domaćoj javnosti, pominjan kao ozbiljan kandidat za Nobelovu nagradu.

Dobrica Ćosić je autor, javna i politička ličnost, koja deluje decenijama, uvek pri samom vrhu vlasti i najbližim krugovima moći, od Komunističke Partije bivše SFR Jugoslavije, preko inspiratora manifesta srpskog nacionalizma – zloglasnog Memoranduma SANU, zatim na položaju Miloševićevog predsednika ratne SR Jugoslavije, do današnje bliskosti namračnijim i najopasnijim pseudodemokratskim krugovima u Srbiji novog veka.

Domen ovog očigledno lažnog sajta registrovali smo 5. oktobra 2011. godine, kao simbolično podsećanje na dan kada je naša zemlja propustila istorijsku priliku da stvori jedan drugačiji i bolji svet. Srbija se danas ponovo okreće ratu, strahu, smrtonosnom kiču devedesetih, nasilju prema različitostima, nacionalističkom konzervativizmu i neiskrenom pravoslavlju. Verujemo da su misli i političko delovanje Dobrice Ćosića duboko isprepletene sa tim opasnim sistemom vrednosti, koji ne prestaje da nam preti.

Takođe verujemo da strahovite posledice višedecenijskog političkog, literarnog i javnog delovanja Dobrice Ćosića njegova zemlja i čitav region osećaju snažno i danas.
Dobrica Ćosić nije dobitnik Nobelove nagrade, iako su srpska javnost, pa i on sam, u to verovali punih petnaest minuta.

Od te činjenice nam je ipak malo lakše.

sjajno. pametno.
fakat super potez. dobili su svu medijsku paznju koju su trazili. :party:

uostalom, lijepo je to jednom rekao dobrica:
”Mi lazemo da bih varali sami sebe, da tjesimo druge, mi lazemo za oprost. Mi lazemo da bih se borili protiv straha, lazemo da ohrabrujemo druge, lazemo da bih skrivali svoj i neciji drugi jad. Laganje je oblik naseg patriotizma i potvrda nase urodjene inteligencije. Mi lazemo na kreativan,mastovit i inventivan nacin.."

:D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!