Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Boris Miličević, to služi...

da se SPS može pozivati na svoju gej mečku na lancu
34
69%
da se unaprijedi položaj LGBT zajednice u srbiji
7
14%
nešto treće
8
16%
antibiotic napisao:Dok sam gledao "utisak nedelje" pozeleo sam da je Boris sa njima u studiju i iznosi argumente za odrzavanje prajda.
Svaka cast Pakiju i Mileticu, ali meni je Boris bio mnogo ubedljiviji u "zenama". :nazalost:

:up:

OT:
Pa vi pljujte i dalje po choveku. Sposobnijeg aktiviste od njega, Srbija jos nije iznedrila.
Korisnikov avatar
By gorilica
Nije moglo drugačije
Posted on October 4, 2011 by bobomeal

Očigledno je da organizatori ovogodišnjeg prajda nisu uspeli da obezbede dovoljnu podršku. Podrška za bilo šta se osvaja, pošto je niko ne zaslužuje zdravo za gotovo, upozorava za “Dnevnik” funkcioner SPS i osnivač Gej strejt alijanse Boris Milićević, zamoljen da prokomentariše činjenicu da je Parada ponosa postala pitanje broj jedan kojim se ovih dana bavila javnost u Srbiji.

Foto: Tanjug, Danilo Peternek

- Pogrešili su u izboru trenutka održavanja manifestacije, nisu uspeli da dobiju podršku svih političkih stranaka ili barem ćutanje nekih koje ne mogu da podrže, podrška nevladinog sektora bila je mnogo slabija i tiša nego prošle godine, nisu zatvorili medijski prostor ekstremistima… Sve ovo je imalo za posledicu dodatno jačanje ekstremista čiji cilj je bio pravljenje velikih nereda u Beogradu i unutrašnjosti Srbije i rušenje režima, a ne gej parada i oni su to otvoreno govorili. Ljudska prava gejeva i lezbejki su vrlo mobilišuće i polarizujuće pitanje. Na njemu je najlakše steći političke poene i ono je politički (zlo)upotrebljeno svuda u svetu. Parada ponosa je najvidljivija aktivnost gej pokreta i velika je odgovornost njenog organizatora na koji način će čitava javnost da se bavi ovim pitanjem – kaže Milićević.

Mnoge ličnosti iz javnog života sumnjale su u procenu ministra policije Ivice Dačića da je bezbednosna situacija dovedena do usijanja. Da li je po vašem mišljenju parada morala biti zabranjena?
- Bezbednosne procene se rade na profesionalan način i vrlo je nezgodno dovoditi profesionalni integritet javne policije i drugih bezbednosnih službi. Takođe, iz mnogih drugih izvora, koji nisu bezbednosni, dobijao sam informacije i prošle i ove godine na šta se spremaju ekstremisti. Ti izvori su mi vrlo verno predstavili šta će se desiti prošle godine, te nemam razloga da mislim da bi i ove pogrešili. Ubeđen sam da bismo u nedelju imali veliko nasilje ne samo u Beogradu. Takođe, ubeđen sam da bi policija mogla da izađe na kraj sa ovim nasiljem, ali uz ozbiljne žrtve na sve tri strane koje bi bile na ulici tog dana. Jedini legitiman i racionalan potez je bio da se zabrane svi skupovi tog vikenda.

Shvatate li ozbiljno upozorenja evropskih zvaničnika da bi dešavanja vezana za PP mogla uticati na kandidaturu Srbije?
- Ne treba da nam prvo pitanje bude kako će to uticati na kandidaturu Srbije. Mnogo je bitnije da mi kao društvo odgovorimo kako nam se desilo da jedna grupa građana ne može da ostvari svoje ustavno pravo. Na ovo pitanje ne mogu da daju odgovor samo policija ili političke partije, već i tužilaštva i sudovi, mediji, čitava javnost, pa i organizatori. Mnoge zemlje EU će postavljati nezgodna pitanja o Paradi, ali i o tome šta radimo da bi se učvrstila vladavina prava u Srbiji. Samu kandidaturu ne mora da ugrozi neodržavanje parade, ali će ovo drugo moći da ugrozi naš put ka EU.

Da li je PP postala previše stranačka stvar zbog izbora koji slede za pola godine? Da li bi se strasti možda stišale da partije nisu bile toliko glasne u opredeljivanju za i protiv?
- Mislim da bi, pre svega, strasti bile značajno tiše, da je organizator odlučio da se Parada desi mnogo ranije, najkasnije u julu, što mu je sa više strana poručeno još u martu, ne samo zbog izbora već i zbog kandidature, kosovskog problema, itd. Organizatoru je rečeno da bi svako odlaganje manifestacije za kasniji period značajno smanjilo širu podršku javnosti. Ne znam zašto je organizator odlučio da postupi ovako kako je postupio.

Dragan Marković Palma je koalicioni partner SPS-a. Kako vam zvuči njegova izjava da pripadnik gej populacije dok je on u politici neće biti na funkciji koju bira Skupština Srbije?
- Gospodin Marković priča svašta kako bi dograbio još koji glas. Takođe, mora da svhati da on nije predsednik Socijalističke partije Srbije i da ne može da kadrira u našoj partiji.

S. Stanković, Dnevnik

Izvor
Korisnikov avatar
By istok
ja ne znam kako ima iko snage jos da ga brani? sta jos ima da se kaze?
mozda jos duda maljkovic da se pojavi da nam pojasni sve.
onako, lakonski :D
Dellfino napisao:
Blady napisao: Ustaso :smeh:
ali, latentni!
ubijao bi, a u Haag nebi!

daj, ne seri!

@u vezi B.M.-a samo par pitanja:
- kako to da ni jednim slovom a nek'moli rechju nije pomenuo potrebu PREVENTIVNOG HAPSHENJA I NEUTRALISANJA antigej terorista kad su sve znali o njima svo ovo/ono vreme?

- zar nisu pitanja iz SE-a, EU-a, AI-a, itd.... adekvatna Srbiji umesto "nezgodna"?

- kako moze reci da je pitanje ljudskih prava GLBTIQA osoba zloupotrebljeno svuda u svetu kad u chitavoj zapadnoj polovini Evrope te Kanadi to vishe nije ni veliki issue a nek'moli zloupotrebljeno? zar zapadna polovina Evrope i Kanada ne spadaju u "svuda u svetu"?

jedino se slazem da je Organizacija Prajda zaista mogla i trebala da iskoristi jun ili jul ove godine za Prajd. no, opet, da jeste, da li je istina da antigej teroristi ne bi i tada bili isto terorisali a shto im omogucava nedostatak preventivnh hapshenja i kaznjavanja istih od strane drzave? kamo srece da bi/je to bila istina, ali, poznajuci Srbiju ovakva kakva je, bojim se da nije/ne bi bila ni to istina......
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
meni je ovo vrhunac grozote u post-aktivističkom present-spsovskom delovanju b.m.
gorilica napisao:Nije moglo drugačije
Posted on October 4, 2011 by bobomeal

nisu zatvorili medijski prostor ekstremistima…
Izvor

stvarno, organizatori, kako ste ovakav propust napravili?
a totalno je jednostavna stvar u pitanju. evo, dačić bi vam sigurno za jedan školski čas objasnio kako se zatvara medijski prostor, samo da ste na pravi način ostvarili te kontakte...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!