Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Raspoloženje građana za ulazak Srbije u Evropsku uniju je opalo: za to je 46 odsto građana, a 37 odsto je protiv, pišu Večernje novosti u subotnjem izdanju.

„Približavamo se tački kada ćemo imati isti broj građana koji podržavaju ulazak u EU i onih koji se tome protive. Posebno upada u oči da je sada više od dve trećine pobornika naprednjaka, radikala i DSS protiv članstva”, prenosi list reči vicepremijera zaduženog za evropske integracije Božidara Đelića.

Đelić je rekao za „Večernje novosti” da je podrška značajno opala tokom leta.

Vladimir Todorić, član Spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova, objasnio je za list da „Evropa serijom poteza koje vuče na Kosovu od jula, kao da želi da izazove evro-skepticizam u Srbiji”.

„Najveća greška bila je pauza u dijalogu Beograda i Prištine, do koje je došlo jer je posrednik EU u pregovorima Robert Kuper žurio na godišnji odmor. To je Priština iskoristila da zaoštri situaciju na severu”, ocenio je Todorić.

List piše da je podrška građana za ulazak Srbije u EU dostigla najniži nivo od 2000. godine.

Za to su decembra 2003. godine bila 72 odsto anketiranih, a poslednja istraživanja, s početka septembra ove godine, pokazuju da samo 46 odsto ispitanika podržava evropski put.

U junu, kada je Kancelarija za evropske integracija uradila prethodnu anketu, taj broj je iznosio 53 odsto, pišu „Večernje novosti”.

Procenat građana koji smatraju da Srbija ne treba da uđe u EU sada je 37 odsto
Srpski narod se dijeli na dvije cjeline: oportunisticke picke i pomahnitali fasisti. Kao i u Hrvatskoj, oportunistickih picki je vise, samo sto se oportunisticke picke vole praviti da nisu oportunisticke picke i onda iskazuju svoje negodovanje na potpuno impotentan nacin - u javnim anketama.
čini mi se da je to trenutno akademsko pitanje... vrata su se zalupila... i Hrvatskoj uhvatila dobar dio haljine sa guzova pa je ušla gologuza... što znači da je za duže vremena ušla zadnja... :bye:
2kune napisao: vrata su se zalupila... i Hrvatskoj uhvatila dobar dio haljine sa guzova pa je ušla gologuza... što znači da je za duže vremena ušla zadnja... :bye:
yep. ochito nazalost. EU je zemlje ex-Yu sve odmah istochno od Hrvatske ochito prepustila Rusiji i Turskoj. divota......
Vel boy napisao:EU je zemlje ex-Yu sve odmah istochno od Hrvatske ochito prepustila Rusiji i Turskoj. divota......
šta ti bi odjednom? :shocked: pa Turska bi se dala obratit na pravoslavlje da treba za ući u EU... a više aspiracija na balkanski prostor ima Kosovo... :qqlele:
ha, stvar je u tome shto nishta istochno od Hrv. nece ni uci u EU nikad. samo se pripremaju i rasporedjuju interesne zone- Srbija, C.G., dio BiH (ent. RS) i veci dio Makedonije Rusima a Kosovo, veci dio BiH (ent. FBiH) i albanski dio Makedonije Turskoj.
Vel boy napisao:ha, stvar je u tome shto nishta istochno od Hrv. nece ni uci u EU nikad. samo se pripremaju i rasporedjuju interesne zone- Srbija, C.G., dio BiH (ent. RS) i veci dio Makedonije Rusima a Kosovo, veci dio BiH (ent. FBiH) i albanski dio Makedonije Turskoj.
Ako se to desi, upucacu se!
Vel boy napisao:ha, stvar je u tome shto nishta istochno od Hrv. nece ni uci u EU nikad. samo se pripremaju i rasporedjuju interesne zone- Srbija, C.G., dio BiH (ent. RS) i veci dio Makedonije Rusima a Kosovo, veci dio BiH (ent. FBiH) i albanski dio Makedonije Turskoj.
dušo, što je tebi danas? :kuckuc: toliko si posenilio da si se vratio u 1912.? :qqlele: mislim, ja sam stariji od tebe pa još nemam misaone konstrukcije pradede solunca... :lood: iako polako naviru tu i tamo... :cut: ali su mahom još vezane uz Druga tita... :pionir:
ja sam od prije dva dana dodatno ogorchen prozirnim licemjerjem sviju. mnoge maske su pale, mnoge. i vidim shta se iza brda valja. a kamo srece da grijeshim.

@Invigilator, Ne, vec budi jachi. Spremaj se za najgore a nadaj se najboljem.
Vel boy napisao:ja sam od prije dva dana dodatno ogorchen prozirnim licemjerjem sviju. mnoge maske su pale, mnoge. i vidim shta se iza brda valja. a kamo srece da grijeshim.
Aha, pa si zato prešao na ijekavicu? :nokti:
:roll: ako nisi josh odavno primetio/la, ja kao poliglota :yes: replikujem onim jezikom iliti narechjem kojim mi se sagovornik isprva obrati. tj. s hrvatsko-prichajucim forumashima pricham na hrvatskom (ili bar vecinom hrvatskom, kako mi se cefne u datom momentu), s srpsko-prichajucim na srpskom, s bosansko-prichajucim na bosanskom itd....
misterija reshena, nadam se. :)
Korisnikov avatar
By Mariška
^
Hvala na objašnjenju!
Jer meni se učinilo da je i tvoja ekavica bila samo jedna od tih mnogih maski koje su sada pale... :giggle:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Mariška napisao:^
Hvala na objašnjenju!
Jer meni se učinilo da je i tvoja ekavica bila samo jedna od tih mnogih maski koje su sada pale... :giggle:
tja, ta nemojte ka'sti :odbij:
Korisnikov avatar
By Tungi
Nije verodostojna ta cifra. Kladio bih se da je duplo vise onih/nas koji se protivimo ulasku u Jebropu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!